autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Кросовер 1-1.5млн (10/20)

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: batal]
      20 ноября 2025 в 16:28 Гілками

batal 20.11.2025 16:23 пишет:

На тест драйві і тестував і переставку, і межу в повороті. Дуже чітко і передбачувано. І досить мяко їде, що теж прикольно

Тест-драйв включав українські дороги, бруківку ітд?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: vvvolf]
      20 ноября 2025 в 16:28 Гілками

vvvolf 20.11.2025 16:22 пишет:

Paulskit 20.11.2025 16:18 пишет:

Знову інтернетики читаєм. Я начитався інтернетів сидів 3 місяці переживав, що M340 буде жорсткою, виявилось кардинально навпаки. Прокатайся сам, будемо розмовляти предметно.

Тобто коли 3 журналісти пишуть що Т-рок - це більше про комфорт, але не ідеально гострий драйв, а Мазда - краще керується, але жорсткувата - то вони спотворюють реальність?
Припустимо. Питання тільки які мотиви в них?))

Припустимо, що на різні ринки йдуть різні підвіски, комплектації, колеса, шини і т.д. Припустимо, що поянття комфорт - субʼєктивне. Припустимо, що у оглядачів є зацікавленість в просуванні одних марок над іншими. Варіантів багато, не треба сліпо довіряти написаному, треба власною Ж тестувати і складати враження на основі реально досвіду, а не слів анонімів з інтернету.

V.I.P *
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 25.03.2004

20 ноября 2025 в 16:34 Гілками

В ответ на:

Так, це було до війни, на окружній. Тест драйв у мазди включає проїзд по досить поганій дорозі за салоном. Я не претендую на от прям істину після короткого тест драйву, але ... дійсно вразила

Скала, яку я катав майже back-to-back такого враження не залишила.

Я взагалі хотів тройку взяти, але її не було ... дали прокатити CX-30. З огляду на клас - мені сподобалось.

V.I.P ***
      20 ноября 2025 в 16:35 Гілками

vvvolf 20.11.2025 16:26 пишет:

Paulskit 20.11.2025 16:18 пишет:

Знову інтернетики читаєм. Я начитався інтернетів сидів 3 місяці переживав, що M340 буде жорсткою, виявилось кардинально навпаки.

Ну в твоїй ситуації якраз і без "інтернетиків" я би розумів, що машина з колісною базою 2,8+, кліренсом 130 і не найдешевшою незалежною підвіскою жорсткою відчуватися не буде))

І був би неправим в більшій частині випадків, тому що на базовій для М340 підвісці вона дійсно неймовірно жорстка і некомфортна. Треба додавати опцію, щоб стало сильно краще. Більша частина машин з США і Європи - на базовій, відповідно і відгуки.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: Paulskit]
      20 ноября 2025 в 16:35 Гілками

Paulskit 20.11.2025 16:28 пишет:

Припустимо, що на різні ринки йдуть різні підвіски, комплектації, колеса, шини і т.д. Припустимо, що поянття комфорт - субʼєктивне. Припустимо, що у оглядачів є зацікавленість в просуванні одних марок над іншими. Варіантів багато, не треба сліпо довіряти написаному, треба власною Ж тестувати і складати враження на основі реально досвіду, а не слів анонімів з інтернету.

+100500, бо інакше просто ампліфуються думки провідних журно-блогерів. Я ще розумію, коли твої власні враження з кимось співпали з журналістів, то можна їх привести, як гарно викладений приклад, а так це тільки для нульового скрінінгу.

V.I.P *
С нами с 25.03.2004

20 ноября 2025 в 16:37 Гілками

В ответ на:

Ну в твоїй ситуації якраз і без "інтернетиків" я би розумів, що машина з колісною базою 2,8+, кліренсом 130 і не найдешевшою незалежною підвіскою жорсткою відчуватися не буде))

Колись їхав в тройке в кузові Ешка остання на "спортивній" підвісці. То був реально піпець. Відчував форму кожної перешкоди. Тому ... треба все тестувати і міряти на себе

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: keen]
      20 ноября 2025 в 16:40 Гілками

keen 20.11.2025 16:35 пишет:

Я ще розумію, коли твої власні враження з кимось співпали з журналістів, то можна їх привести, як гарно викладений приклад, а так це тільки для нульового скрінінгу.

Мої власні думки по двох моїх останніх машинах повністю співпали з думками вищенаведених оглядачів, тому довіряю цим думкам більше ніж Paulskit, в якого якраз ця думка точно суб'єктивна...
Пошукав заморських Paulskitів і vvvolfів.
Перший результат від власниці:

https://www.cx30talk.com/threads/uncomfortable-ride.4006/
В ответ на:

I have to either put in Recaro-Ortho seats (3k) or sell this car. The ride is jarring on super bad roads in MI, and super uncomfortable. I tried the CX-5 which is more of a grocery getter, but liked how it sat up higher and suspension was better. Not as cool and sporty as the CX-30 but a better ride on bad roads.

Змінено vvvolf (16:41 20/11/2025)

энтузиаст *****
С нами с 21.07.2016

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: Daugava]
      20 ноября 2025 в 16:41 Гілками

seat ateca

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

20 ноября 2025 в 16:51 Гілками

vvvolf 20.11.2025 16:40 пишет:

Мої власні думки по двох моїх останніх машинах повністю співпали з думками вищенаведених оглядачів, тому довіряю цим думкам більше ніж Paulskit, в якого якраз ця думка точно суб'єктивна...

це не значить, що думки не повинні співпадати, вони часто і можуть співпадати, бо якщо блогери будуть нести повну дичину, то ніхто їх не буде слухати. Але вони часто залежні від якихось нюансів, які ми не знаємо... Я на своєму прикладі переконався наскільки той же розхвалений 1.2 робото гібрид від стелантіса відрізняється від моїх власних відчуттів, на практиці це таке , що підійде тільки людині, що просто з т.А в т.В хоче переміститись без відчуття авто, зато маркетингового лайна у вигляді всіляких кольорів та рюшечок дофіга просто.

Змінено keen (16:52 20/11/2025)

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: sancho99]
      20 ноября 2025 в 17:10 Гілками

sancho99 20.11.2025 16:41 пишет:

seat ateca

Подобається, але чомусь, коли я купую нове Авто "дешевші" Seat та Skoda виявляються дорожчими за VW . Причому Seat суттєво дорожче.

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: YSK]
      20 ноября 2025 в 17:17 Гілками

YSK 20.11.2025 15:40 пишет:

А якщо так порівнювати: посилання

Той, хто наповнював базу по Golf Plus (не знаю як по Mazda), взяв дані з довідника Стеля. Навіть ДжиПитіл робить порівняння краще.

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: keen]
      20 ноября 2025 в 17:41 Гілками

keen 20.11.2025 16:51 пишет:

це не значить, що думки не повинні співпадати, вони часто і можуть співпадати, бо якщо блогери будуть нести повну дичину, то ніхто їх не буде слухати.

При чім тут блогери я так і не зрозумів. Я не про тік-ток і навіть не про інфокар. А про 3 британські видання:

https://www.topgear.com/car-reviews
https://www.whatcar.com/reviews
https://www.carwow.co.uk/car-reviews

Рекомендую. Складете набагато ціліснішу картину про авто, порівняно з "об'єктивними" місцевими дописувачами.

Змінено vvvolf (17:43 20/11/2025)

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

20 ноября 2025 в 17:50 Гілками

vvvolf 20.11.2025 17:41 пишет:

це не значить, що думки не повинні співпадати, вони часто і можуть співпадати, бо якщо блогери будуть нести повну дичину, то ніхто їх не буде слухати.

При чім тут блогери я так і не зрозумів. Я не про тік-ток і навіть не про інфокар. А про 3 британські видання:

Рекомендую. Складете набагато цілснішу карину про авто, ніж від місцевих об'єктивних дописувачів))

так я і їх також читаю/дивлюся, але, як той же carwow, який мені подобається бо його модель заробляння грошей майже не залежить від нових авто, може наші особливості доріг протестувати? Блогерами я називаю всіх журналістів, тому що вони не є журналістами в прямому сенсі цього слова і деякі, що вже можуть собі це дозволити, самі це визнають, як той же Кларксон. Але можемо їх і далі журналістами звати, не заперечую.

V.I.P *
С нами с 25.03.2004

20 ноября 2025 в 17:54 Гілками

Ну навіщо ти це пишеш?

Ну банально поставь маленьки легки диски і нормальні шини, та катки чисто за дизайн з низьким профілем

В другому випадку авто взагалі перетвориться на купку лайна

Я взагалі пам`ятаю два випадки (я взагалі до фіга слухаю, бо мені цікаво), коли блогер з аудиторією 500+ розказував яке авто жортске, а в кінці зізнався, що колеса були перекачані (але, я так розумію, перезнімати вже було западло)

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

20 ноября 2025 в 18:17 Гілками

batal 20.11.2025 16:34 пишет:

В ответ на:

Так, це було до війни, на окружній. Тест драйв у мазди включає проїзд по досить поганій дорозі за салоном. Я не претендую на от прям істину після короткого тест драйву, але ... дійсно вразила

В 2019 мене теж на тест-драйві так вразив Opel Crossland.
Потім десь через рік він вже мене почав вражати кожен день, тільки трохи по іншому)))
Коротка поїздка - це не завжди інформативно нажаль. Ефект новизни, чогось іншого емоційно трохи міняє сприйняття.
З ВАГом досвід інший. І Фабію і Скалу брав без тест-драйву. І жодного разу не розчаровувався...
п.с. Я в жодному разі не кажу, що Мазда погана. Я за гарну керованість руками і ногами. Але я і за конструктив. А конструктив - це розуміти, що керованість і комфорт в межах одного класу і особливо кросоверів не можуть йти на одних шальках терезів.
В будь-якому випадку було б цікаво почути враження ТС від Cx-30, хоча зважаючи на звичку майже до мінівена, то мазда відпаде через більш легкову посадку, задній ряд, багажник і можливості трансформації.

Змінено vvvolf (18:31 20/11/2025)

V.I.P ***
      20 ноября 2025 в 18:33 Гілками

Рекомендую. Складете набагато ціліснішу картину про авто, порівняно з "об'єктивними" місцевими дописувачами.

Ти так і не зрозумів про що тобі тут писали

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: Paulskit]
      20 ноября 2025 в 18:46 Гілками

Paulskit 20.11.2025 18:33 пишет:

В ответ на:

...

Ти так і не зрозумів про що тобі тут писали

Ну якщо переходити на загальні фрази, то "ті що мені тут писали не до кінця розуміли яку думку вони хочуть донести"...

V.I.P **
Сумы
С нами с 23.08.2002

20 ноября 2025 в 18:47 Гілками

keen 20.11.2025 16:35 пишет:

Я ще розумію, коли твої власні враження з кимось співпали з журналістів, то можна їх привести, як гарно викладений приклад, а так це тільки для нульового скрінінгу.

Пошукав заморських Paulskitів і vvvolfів.
Перший результат від власниці:

https://www.cx30talk.com/threads/uncomfortable-ride.4006/
В ответ на:

I have to either put in Recaro-Ortho seats (3k) or sell this car. The ride is jarring on super bad roads in MI, and super uncomfortable. I tried the CX-5 which is more of a grocery getter, but liked how it sat up higher and suspension was better. Not as cool and sporty as the CX-30 but a better ride on bad roads.

ямнзп, в США СХ-30 з іншими моторами 2,5 на 190 кс, тому підвіска повинна бути іншою та і колеса більші. Тому буде жосткіша

Супер писатель! *
Варшава
С нами с 05.02.2013

21 ноября 2025 в 09:04 Гілками

batal 20.11.2025 15:22 пишет:

В ответ на:

Так в том то и дело что за за те же деньги конкуренты либо дешевле, либо лучше напакованы и банально линейно меньше и легче при той же мощности

На давай предметно

Для прикладу
* Кросстрек: стартує з 1.393
* Карок: стартує з 1.280. Потужність та сама, напаковка ...
* Трок: стартує з 1.274 (зараз знижка, але сорян,), потужність та сама, напаковка ...

Різниця грубо кажучи 2.5 штуки.

Щось на сайті VW на знайшов конфігуратор саме на нього, тому беремо шкоду. Одразу бачимо, що за ці гроші це МОНО привод. Ок, я промовчу щодо людей, які беруть кроссовери на моноприводі, але все ... опція закинчилася. Перша опція з ПОВНИМ приводом, це дизель з 1.600+

Мазда - 1.289

Але вона суттєво МЕНША. Тут визодить що модельний ряд мазди на півкласу менший, ніж субару. Але пох, ми ж за МОЩУ. Бачимо бащова ціна на 2 літра атмо на МОНО приводі

Далі дивитися?

Сферический конь в вакууме. ТС интересует T-roc по распродажным ценам перед завозом нового поколения. Субарофил прибежал и начал рассказывать какой кофмортный Кросстрек который оказывается в бюджет влазит. Целевой T-Roc моноприводный и легче на 150 кг. Цена Sport+ в пределах 1.3 ляма. За эти денги там "жирная" обивка сидений и матричные фары.
ПП автору не нужен.
Дальше будем разбираться?

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

Re: Кросовер 1-1.5млн [Re: Daugava]
      21 ноября 2025 в 10:32 Гілками

Як завжди в цій гілці обговорення перетворилось на вихваляння власних уподобань та вибору. Побажання власника та контекст ніхто на пам'ятає вже з другої сторінки.
Моя порада: обов'язково з дружиною проїхатись по салонах і взяти на тест-драйв ті 2-3автівки, які залишились у виборі. І власними відчуттями робити вибір. Бо дуже часто інтернет і реальність на співпадають.
Під час вибору автівки за один день посидів у 7 автівках та тест-драйвив 4 з них. Дуже позитивно ставлюсь до Шкоди. Але який же убогий салон у середніх комплектаціях Карока та Октавії. Хай там буде найліпший двигун, але якщо воно на зайшло, то ніколи цю автівку не купиш. Навпаки, був приємно вражений салоном Тусана. Мазда не зайшла: тісна, не зміг всістись на водійському сидінні. Хоча матеріали гарні і їде приємно.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 9 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 9392

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія