7. VW Connect. На шару 2 роки. Далі підписка $20 чи $30 на рік. Поки що це єдина фіча, з якою трапляються глюки. Нагадаю п.2., ну і ранком сьогодні воно мені показало, що авто відкрито, хоча воно було замкнене. Я так думаю, що підтягнуло інформацію з кешу попереднього використання.
А що воно загалом вміє?
Перепрошую, я займав чергу перед вами))
7. VW Connect. На шару 2 роки. Далі підписка $20 чи $30 на рік. Поки що це єдина фіча, з якою трапляються глюки. Нагадаю п.2., ну і ранком сьогодні воно мені показало, що авто відкрито, хоча воно було замкнене. Я так думаю, що підтягнуло інформацію з кешу попереднього використання.
А що воно загалом вміє?
Безкоштовно можна брати) А платити ну таке… Показує паливну статистику, місце знаходження авто, можна побібікати, як забув де поставив) Автозапуску звичайно немає…
А що воно загалом вміє?
Відповім за автора, як особа, яка використовує цю шнягу вже 2.5 роки. В авто є окремий блок OCU (Online Communication Unit), а в ГУ є eSIM, тому авто весь час на зв'язку із серверами VW. Що воно може: - показати поточний стан авто (відімкнено/замкнено), якщо відкрите якесь вікно чи двері / капот / багажник - покаже - віддалено відкрити / закрити - побібкати / поблимати фарами - веде статистику поїздок з витратами пального по днях - теоретично можна користуватися мобільним інетом для інтернет радіо, сервісів Епл, але мені то не вдалося. - запустити чи заглушити двигун воно НЕ МОЖЕ!
Крім того, ОТА прилітають оновлення прошивок на ГУ, оновлюються карти штатної навігації і на карті виводиться актуальний трафік. Підписка на всю цю історію з новим авто дається на 3 роки (так було в 2023). Потім її можна продовжити, але ціна невідома.
Окремо зазначу - блок сам по собі досить глючний. Через 2+ роки всі стикаються з проблемами вбудованого в нього АКБ, навіть, якщо насправді з ним все ок. При цьому всі онлайн сервіси відвалюються.
А з ключа завести можна? Типу 3 рази по значку чи щось схоже.
Не може, це ж не амер
н на місяць, при обіцяних 200.
5. Керування. Якесь іграшкове відчуття, максимальна слухняність без жодних зусиль. На жодній машині такого не було, можливо це через великі легкі диски або тому, що я вже років 6 не їздив за кермом абсолютно нових машин.
оце чудове відчуття, імхо, є фішкою сучасного ВАГа
Таке саме відчуття, я зловив та воно мене не полишало усі 4+ роки керування гольфом-7... і так, коли, згодом, перейшов з 16-х на 18-ті колеса, ці відчуття значно посилилися
коли, після гольфа, "пересів" на новий та вцілому значно комфортніший(за комплектацією/опціями) з салона рено...саме у ткеруванні, такого відчуття не отримав тут, навіть близько
5. Керування. Якесь іграшкове відчуття, максимальна слухняність без жодних зусиль. На жодній машині такого не було, можливо це через великі легкі диски або тому, що я вже років 6 не їздив за кермом абсолютно нових машин.
Скоріше MQB, бо на легкових MLB кермо суттєво інше в кращу сторону. На кросах MLB також занадто легке, жодного фідбеку взагалі.
Відповім за автора, як особа, яка використовує цю шнягу вже 2.5 роки.
Обіцянка Internet radio (в Connect+) у мене теж є, запустити також не вдалося.
Штатну навігацію з цього року вже не ставлять. За словами менеджера ніхто по неї не звертався з проханням додати. Waze через Android Auto/Carplay дає більше функцій.
Зараз в авто їжджу здебільшого коли ще темно, або коли вже темно. Дратує кнопка NAV, яку пару разів помилково натиснув. Весь її функціонал - викликати магазин. Запуск Waze здійснюється через кнопку APP.
На кермі є кнопка голосового керування, яка також потребує магазину. Не знаю наскільки вона потрібна.
Не знайшов як дзвонити через WhatsApp. Але розмову на 40+ хвилин яка йшла через навушники ще до того, як я сів в авто, AndroidAuto на себе перехопив, як тільки я дістав одне вухо.
Взагалі AndroidAuto нормально працює, якщо користуватися Waze,YoutTube Music, Phone і повідомленнями від Telegram. А от якщо спробувати щось там змінити, відчуваються гальма. Планую перейти з Redmi на Pixel можливо буде краще. Pixel також дає можливість використання бездротової зарядки та антени авто для потреб телефону.
Скоріше MQB, бо на легкових MLB кермо суттєво інше в кращу сторону. На кросах MLB також занадто легке, жодного фідбеку взагалі.
Ага) Але яке відчуття від того, що майже 2.5 тонний СУВ керється одним пальцем
Думаю Це в першу чергу суперечить вимогам екології. Ще років 20 тому читав, що в Німеччині можна отримати штраф за стояння без потреби з увімкненим двигуном. На практиці не помічав, щоб хтось це контролював, але зараз пробив через ChatGPT аналогічна норма є і в Австрії та Швейцарії, та навіть в Британії.
Штатну навігацію з цього року вже не ставлять. За словами менеджера ніхто по неї не звертався з проханням додати.
Менеджер звиздить. В мене вона була деактивована за оф. причини "невідповідність мовному законодавству України" (тобто робобаба не вміла солов'їною давати вказівки навігації). Згодом це допилили і наві стало можна докупити в ФВ онлайнмагазині за 10к грн. Хоча багато хто активував її безкоштовно через знайдені дірки в прошивці. Плюси штатної наві: - вона йде як альтернатива гугло-вейзам. Інколи це прям дуже виручає, особливо закордоном - офігенно красиво виглядає карта на екрані приборці - на дальняк штатна виглядає більш детальною, ніж гугло-вейзи. А от по місту може відверто лажати з маршрутом - без штатної наві не буде працювати рАСС (предиктивний адаптивний круїз)
Думаю Це в першу чергу суперечить вимогам екології. Ще років 20 тому читав, що в Німеччині можна отримати штраф за стояння без потреби з увімкненим двигуном. На практиці не помічав, щоб хтось це контролював, але зараз пробив через ChatGPT аналогічна норма є і в Австрії та Швейцарії, та навіть в Британії.
Мені здається у нас таких норм немає. А фіча достатньо зручна, за хвилину-дві до виходу заводиш, сідаєш вже в теплий салон.
"Ітогі подведем" (c). Забрав машину позавчора, перші враження.
Вітаю з новою автівкою! Хай дарує позитивні емоції!
[...]
3. Задня камера могла би бути кращою, але на мій погляд цілком пристойна
Таке враження, що це якась хвороба в VW з камерами. І сам стикався, і не вперше чую зауваження від інших.
В 2013-2020 я їздив на штатній навігації різних німецьких авто в тому рахунку і ВАГ "в рідних" пенатах, тобто по Німеччині та Австрії. Але це вже було досить давно, за цей час явно щось змінилося в кращій бік. Але те, що безумовно було добре вже тоді - інформація про статистика пробок та проблем. Не знаю, наскільки добре з цим у Waze в Європі.
Не знаю, наскільки добре з цим у Waze в Європі.
Найімовірніше - як мінімум краще ніж в штатної. Бо все-таки база користувачів неспівставна... Тому такі речі як "штатна навігація" просто треба забувати як рудименти...
Не знаю, наскільки добре з цим у Waze в Європі.
Найімовірніше - як мінімум краще ніж в штатної. Бо все-таки база користувачів неспівставна... Тому такі речі як "штатна навігація" просто треба забувати як рудименти...
Штатна в деяких ситуаціях працює краще. Мені на далекі відстані вона більше за Google/Waze подобається, тому що не намагається зекономити 5 хв на 10 годин шляху і провести тебе якимись чигирями, замість нормальної дороги. В місті - норм, але на трасі мені більше подобається сетап штатна + waze на фоні, попереджати про камери.
Мені здається у нас таких норм немає. А фіча достатньо зручна, за хвилину-дві до виходу заводиш, сідаєш вже в теплий салон.
В БМВ офіційному є? Я думав, що всі оф авто, які ідуть з Європи - не мають такої фішки
В БМВ офіційному є? Я думав, що всі оф авто, які ідуть з Європи - не мають такої фішки
В деяких є, в деяких немає. Закономірності поки не знайшов.
А що з реально корисного і цікавого може цей Коннект? Дистанційний запуск/прогрів/охолодження, щось таке є? Хоча логіка підказує, що такого в принципі не може бути, бо це передбачає тарахтіння на місці, а зараз це не модно)
якщо ФВ Коннект схожий на Купра Коннект - то на ньмоу має бути можливість включити вентиляцію салона. Не кондиціонер, не обігрів, а просто вентиляцію. Влітку досить непогана штука, за 10 хвилин видуває оте 70-градусне повітря з салону, і далі коли заводишся - кондиціонеру легше.
Штатна наві да, викорчувана з ФВ групи з косяками, бо на колінах корчувалась, саме через відсутність української мови в голосовому помічнику. В рестайлі вже вернули штатну навігацію. Але думаю що Т-Рок Даугави по ітогу те саме покоління мультимедії, що і у мене, тому йому зась
Cupra Connect на який термін була підписка з новим авто? Яка ціна продовження? P.S. На Тігуані нема провітрювання через VW Connect