autoua
Autoua.netФорумКурилка

понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто (6/8)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: lopez]
      3 декабря 2025 в 15:50 Гілками

Мед справка то само собой+ я бы еще справку из ГАИ полиции требовал, что нет чего либо неоплаченого у власныка автомобиля. А пусть знают... А, ну и через военкомат.

Змінено Абрвалг (15:51 03/12/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Абрвалг]
      3 декабря 2025 в 16:07 Гілками

Абрвалг 03.12.2025 15:50 пишет:

Мед справка то само собой+ я бы еще справку из ГАИ полиции требовал, что нет чего либо неоплаченого у власныка автомобиля. А пусть знают... А, ну и через военкомат.

і комунальні платежі

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Z@B]
      3 декабря 2025 в 16:09 Гілками

И само собой проходить ТО по месту прописки, т.е. регистрации. Ато прописаны в одном месте, живут в другом, не порядок это.

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

3 декабря 2025 в 16:29 Гілками

Наивный ты Без военного билета и разрешения из ТЦК вообще не подойдешь.Так что ТО будет оооочень дорогое.Но мазохистам же чем больнее,тем приятнее

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Александер 1]
      3 декабря 2025 в 16:34 Гілками

Александер 1 03.12.2025 16:29 пишет:

Наивный ты Без военного билета и разрешения из ТЦК вообще не подойдешь.Так что ТО будет оооочень дорогое.Но мазохистам же чем больнее,тем приятнее

ооо... а для військовослужбовця - довідка каптьора, що ти нічого йому не винен і не протеряв...

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: deniszed]
      4 декабря 2025 в 09:31 Гілками

deniszed 03.12.2025 13:29 пишет:

Бачу одні плюси. Якщо порішати буде дорого, дешевше відремонтувати - то просто ++.

Схоже, що переважаюча думка в цій гілці "це щоб витягнути гроші". Проблема не в ТО, а в налаштуваннях способу мислення...

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Nofate]
      4 декабря 2025 в 09:41 Гілками

Nofate 04.12.2025 09:31 пишет:

Схоже, що переважаюча думка в цій гілці "це щоб витягнути гроші". Проблема не в ТО, а в налаштуваннях способу мислення...

Ти настільки вже оєвропився, що в тебе інша думка? Звісно основна мета - витягнути гроші. Хто чесно сплатить побори - додаткові надходження в бюджет, хто порішає - відомо куди.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: nickka]
      4 декабря 2025 в 09:47 Гілками

nickka 04.12.2025 09:41 пишет:

Ти настільки вже оєвропився, що в тебе інша думка? Звісно основна мета - витягнути гроші. Хто чесно сплатить побори - додаткові надходження в бюджет, хто порішає - відомо куди.

То це пороблено на певній території, чи виховання таке?
Я бачу на власні очі як можна зробити систему такою, щоб вона працювала і не "тягнула гроші" і цікавлюся - що конкретно заважає відтворити (навіть придумувати нічого не треба - тупо скопіювати) таку ж систему в Україні - бо якщо це щось непереборне ("пороблено" чи там клімат інший), то нащо намагатися тоді стрибнути вище голови до ЄС?..

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

4 декабря 2025 в 10:12 Гілками

От скажи, ти серйозно "цікавишся"? Ти ж тут жив, ти ж знаєш у що перетвориться будь-яка скопійована звідти система. Люди ж ті ж самі при посадах, або такі ж самі.
А ЄС це мета, це правила гри, які не можна порушувати, але ж ЄСу заважає зовсім не техогляд авто, як і МВФу не фопи. Тим більше я не знаю чи є аналог техогляду у всій ЄСії, а не в окремих країнах.

Змінено nickka (10:12 04/12/2025)

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

4 декабря 2025 в 10:22 Гілками

Бачу одні плюси. Якщо порішати буде дорого, дешевше відремонтувати - то просто ++.

Абсолютно згоден.
Та ще додам що всі готові платити, а не боротися проти хабарів.
Деяка частина навіть не вірить що авто може бути справним - мабуть тому що не можуть своєму дати раду.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 декабря 2025 в 10:31 Гілками

да конечно, саме так.

Просто у вас есть строгий режим, а тут нет ( пока еще. но под предлогом "а вот в прекрасном ЕСе..." хотят ввести очередную муть. И ладно бы ввели по причине того, что вступаем в светлое ЕСо будущее, но нет же, никуда в ближайшие десятилетия не вступаем).

Если б был выбор у вас там проходить ТО или не проходить, то чего то я сомневаюсь, что все бы с радостью побежали проходить оный.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: kkk_GAZ240]
      4 декабря 2025 в 10:42 Гілками

kkk_GAZ240 04.12.2025 10:22 пишет:

Абсолютно згоден.
Деяка частина навіть не вірить що авто може бути справним - мабуть тому що не можуть своєму дати раду.

Так сейчас же нет хабарив. Нет ТО, нет хабарив.

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

4 декабря 2025 в 11:29 Гілками

Абрвалг 04.12.2025 10:42 пишет:

Вспомнил старый советский анекдот про армянский комсомол,который создавал себе трудности,а потом мужественно их преодолевал

WSX
СуперСтар **
26 лет за рулем, Ирпень
С нами с 15.07.2003

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: kkk_GAZ240]
      4 декабря 2025 в 11:38 Гілками

Абсолютно згоден.

не вірю що в старому мерсі піддон не запотівший
В мене потіє і навіть підкапує інколи, пробував два рази змінити сальнік(раз після капіталки двигуна другий раз тисяч через 10км нічого не змінилося, і так вже 120тисяч. Така мілкотня не впливає ні на що от я і забив. Полізу туди коли щеплення підійде і маховик двухмасовий.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

4 декабря 2025 в 11:55 Гілками

Абрвалг 04.12.2025 10:31 пишет:

Если б был выбор у вас там проходить ТО или не проходить, то чего то я сомневаюсь, что все бы с радостью побежали проходить оный.

Так тут до купи багато чого: якби був вибір платити чи не платити податки на реєстрацію авто, якби був вибір платити чи не платити за Євро-6, якби був вибір платити чи не платити за ХХХ - то ніхто б із інфантилів і не платив би. Дорослі ж поцікавилися б: а що нам буде за ці гроші - і якщо пояснення їх і результат влаштував би - заплатили.
Тепер про економіку: ТО тут обходиться в еквівалент 30 літрів бензину, проходиться на справному авто за 20 хвилин, інструментально перевіряють гальма, світло та СО, візуально приблизно 35 пунктів. Купити за сало неможливо, бо все реєструється на відео для подальшого вибіркового контролю, плюс приватний гараж, який проводить ТО, дорого платить за ліцензію (і оця плата за ліцензію - це все, що отримує з ТО держава - решта йде в кишеню приватного гаража за послуги з проведення ТО). Приблизно такий самий чек-ліст у офіціалів обійшовся б мені в приблизно ті самі гроші.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

4 декабря 2025 в 12:03 Гілками

Nofate 04.12.2025 11:55 пишет:

Абрвалг 04.12.2025 10:31 пишет:

Так тут до купи багато чого: якби був вибір платити чи не платити податки на реєстрацію авто, якби був вибір платити чи не платити за Євро-6, якби був вибір платити чи не платити за ХХХ - то ніхто б із інфантилів і не платив би. Дорослі ж поцікавилися б: а що нам буде за ці гроші - і якщо пояснення їх і результат влаштував би - заплатили.
Тепер про економіку: ТО тут обходиться в еквівалент 30 літрів бензину, проходиться на справному авто за 20 хвилин, інструментально перевіряють гальма, світло та СО, візуально приблизно 35 пунктів. Купити за сало неможливо, бо все реєструється на відео для подальшого вибіркового контролю, плюс приватний гараж, який проводить ТО, дорого платить за ліцензію (і оця плата за ліцензію - це все, що отримує з ТО держава - решта йде в кишеню приватного гаража за послуги з проведення ТО). Приблизно такий самий чек-ліст у офіціалів обійшовся б мені в приблизно ті самі гроші.

у нас це вже є для комерційного транспорту, приблизно як ти описав. Щоб побачити результати, можна проїхатися за маршруткою або камазом з вимкненою рекуперацією, а також піймати зайчики в очі вночі від вантажівки або буса, бо тулять леди в рефлектор, це я вже не кажу на затоновані вікна, стопи та поворотники. Масштабувати систему, яка не працює, то таке собі рішення.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 декабря 2025 в 12:05 Гілками

В ответ на:

Євро-6, якби був вибір платити чи не платити за ХХХ - то ніхто б із інфантилів і не платив би...

только почему то выбора то нет. платить заставляют. так что все инфантилы ( или инфантиалы, я ХЗ).
но можешь конечно нам рассказать о сознательности

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: Александер 1]
      4 декабря 2025 в 12:09 Гілками

Александер 1 04.12.2025 11:29 пишет:

Абрвалг 04.12.2025 10:42 пишет:

Вспомнил старый советский анекдот про армянский комсомол,который создавал себе трудности,а потом мужественно их преодолевал

таки да.

Но повторюсь, желающие отдать деньги + время, просто так, лишь бы сосед отдал в 2 раза больше, увы, есть.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

4 декабря 2025 в 12:12 Гілками

Абрвалг 04.12.2025 12:05 пишет:

В ответ на:

Євро-6, якби був вибір платити чи не платити за ХХХ - то ніхто б із інфантилів і не платив би...

только почему то выбора то нет. платить заставляют. так что все инфантилы ( или инфантиалы, я ХЗ).
но можешь конечно нам рассказать о сознательности

Хто саме заставляє - обрані власноруч чи ті, що з неба звалилися? Ну так треба інших обрати, тих хто не заставлятиме, а тих хто звалився з неба - на мороз

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: понеслась - обов'язковий техогляд для всіх авто [Re: WSX]
      4 декабря 2025 в 12:17 Гілками

WSX 04.12.2025 11:38 пишет:

В ответ на:

...

Абсолютно згоден.

не вірю що в старому мерсі піддон не запотівший
В мене потіє і навіть підкапує інколи, пробував два рази змінити сальнік(раз після капіталки двигуна другий раз тисяч через 10км нічого не змінилося, і так вже 120тисяч. Така мілкотня не впливає ні на що от я і забив. Полізу туди коли щеплення підійде і маховик двухмасовий.

А чому ти вирішив що якщо в тебе не відполірували ( або не приговорили колінвал до заміни) при капіталці і через це в тебе тече мастило така сама проблема обов'язково в інших? Заміна сальників не допоможе
В мене на обох піддони чисті і не миті явно кілька років. На R-ці зовсім трохи потіє сальник на раздатці, але крапель не збирається. 275к чесного пробігу - що не так?
Не варто вважати що якщо в Вас якісь несправності, то вони так само є в інших.

В мене окрім запланованих на наступне ТО заміни гальмівних дисків в авто зараз чотири неспраності.
Треба замінити трапецію щіток (пасажирський живе своїм життям), замінити моторчик люка, замінити запобіжник прикурювача. Там де обслуговуюсь нема кому, вони арматуркой зараз не займаються.
Ну і одна несправність, дісно треба щоб хтось подивився. Правий габарит не працює, але там щось дивне. Бо коли вмикати парковочний режим, то він працює, а коли габарит, то ні. Треба сканером повним поковиряти ,бо в мене базово тільки скидання пробігу мастила та коректировка положення керма в програмі є (інше треба докупати або апдейтити на ПРО версію софта).

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
1 користувачів і 9 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4391

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія