Ну або ціна має зрости до дійсно Європейского рівня, в моєму випадку десь +60%, що також означає тільки те, що вигідніше просто імпортувати і замість виробництва займатись банальною торгівлею.
Якщо б зросла ціна,з'явились би якісь варіанти.Або продовжувати виробництво,або торгівлею зайнятись.Є гроші у людей.Вони їх спокійно витрачають на нові авто,недвігу,кріпту.Та банально-на їжу.По результатах 3 кварталу 2025 року на 6 місці по прибутковості (зі збільшенням на 14%)Сільпо Фуд.І якщо б ціни на послуги і товари зросли,платили б і за них.Але багатьох виробників присадили на демпінг-працювати за "чашку рису" В мене поліграфія.Купа замовників-виробники продуктів,торгівельні мережі.Вони постійно підіймають ціни-ми усі це бачимо.Але я не можу,бо вперті поліграфісти тримають прибуток "в півкопійки".І так само на інших виробництвах.
В мене так само перенасичений ринок і найнижча націнка за всі роки Але якось тримаємось, хоча дивитись як аналогічне підприємство десь в Польщі тримає 5-6 людей, а я роблю все один, стає трішки "абідна"
Але я не згоден про гроші в людей, дуже помітно як люди починають економити
Ну або ціна має зрости до дійсно Європейского рівня, в моєму випадку десь +60%, що також означає тільки те, що вигідніше просто імпортувати і замість виробництва займатись банальною торгівлею.
Якщо б зросла ціна,з'явились би якісь варіанти.Або продовжувати виробництво,або торгівлею зайнятись.Є гроші у людей.Вони їх спокійно витрачають на нові авто,недвігу,кріпту.Та банально-на їжу.По результатах 3 кварталу 2025 року на 6 місці по прибутковості (зі збільшенням на 14%)Сільпо Фуд.І якщо б ціни на послуги і товари зросли,платили б і за них.Але багатьох виробників присадили на демпінг-працювати за "чашку рису" В мене поліграфія.Купа замовників-виробники продуктів,торгівельні мережі.Вони постійно підіймають ціни-ми усі це бачимо.Але я не можу,бо вперті поліграфісти тримають прибуток "в півкопійки".І так само на інших виробництвах.
В мене так само перенасичений ринок і найнижча націнка за всі роки Але якось тримаємось, хоча дивитись як аналогічне підприємство десь в Польщі тримає 5-6 людей, а я роблю все один, стає трішки "абідна"
В своїй торгівлі повністю не згоден що люди починають економити. Цей рік, та і прийдешній це повний капець. Люди як подуріли по затратах і бажаннях витрачати і святкувати. Якщо що торгую одягом. Так от як подуріли. Святковий одяг самого дорогого сегменту гребуть що дурні. Якщо ще пару років тому було - треба щось не дуже дороге, щоб потім ще одягати. То зараз - нам байдуже скільки воно коштує, нам на свято.
Якщо ми про малий бізнес, то часто так і є.
З такими тенденціями "малим" буде бізнес вартістю до 10 млн.баксів.Бо все менше приносить гроші "на їжу". Ось цікаво,якщо малим підприємцям буде вигідніше закрити бізнес і піти працювати "на дядю",або самим на себе хоча б,куди підуть 10-15 їх робітників,які зараз отримують зарплати?
Про це і мова, я так розумію, що наша національна стратегія доходів передбачає підвищення порогу входу для малого бізнесу. Ну типу чого люди не йдуть в найм і не платять під 58.44% податків, а щось там створюють самі і платять менше. Але мультиплікатор обіговості коштів у малого бізнесу набагато більший і це також корисно для економіки.
В нашому суспільстві подібні теми зараз піднімати взагалі дуже ризиковано, можна отримати купу негативу на рівному місці навіть якщо ти просто спокійно дискутуєш
...
В своїй торгівлі повністю не згоден що люди починають економити. Цей рік, та і прийдешній це повний капець. Люди як подуріли по затратах і бажаннях витрачати і святкувати. Якщо що торгую одягом. Так от як подуріли. Святковий одяг самого дорогого сегменту гребуть що дурні. Якщо ще пару років тому було - треба щось не дуже дороге, щоб потім ще одягати. То зараз - нам байдуже скільки воно коштує, нам на свято.
можливо, можу помилятись, потрібно розуміти хто ваш клієнт. Бо я пам'ятая як один знайомий розказував, що йому все одно яка зараз економічна ситуація, бо будинки якась поточна влада все одно буде будувати, а він по деяким матеріалам дорогий топчик.
Але в цілому по галузі одягу, зновуж можу помилятись, все погано. Як мінімум я бачу всі ці речі з аліку і не розумію як наша промисловість може конкурувати. Ну хіба що у вищому сегменті ще щось є
Працювати на дядю вигідніше. Це чисто світова тенденція, яка зачепила і нас (схоже нас ще й більше)
ага, дядя-буржуин такой дурной, что себе оставит меньше, чем раздаст наемным . Может работать на дядю спокойнее, меньше хлопот, это верю.
Дурной-не дурной,но я же привел конкретные примеры бизнесов-выхлоп обещают 1,5-2 штуки баксов.Причем не с кофейного ларька,а с бизнеса за 80-100 штук,с арендами нормальных помещений,наемными людьми и бухгалтерией.А теперь открой "Ворк ЮА",например.Посмотри зарплаты в резюме и вакансиях.20-35 тыс.просто средняя людям без особой квалификации.Цифры 70-80 совсем не редкость.Какой тут смех?
Никто такой бизнес не купит. Даже смешно о таком говорить. Цифры 70-80 тыс грн да, совсем не редкость, это, на данный момент, ЗП среднего гл буха или работящего руками нормального монтажника окон ( но вполне возможно, что это так сейчас сложился рынок, в связи с войной и работать не кому).
Никто такой бизнес не купит. Даже смешно о таком говорить. Цифры 70-80 тыс грн да, совсем не редкость, это, на данный момент, ЗП среднего гл буха или работящего руками нормального монтажника окон ( но вполне возможно, что это так сейчас сложился рынок, в связи с войной и работать не кому).
Так выбор сжимается.Возможный пассивный доход с сотки-5-6 тыс.в год.С такого "бизнеса"-20-24 тыс.в год.Если у тебя есть сотка,то на пассивный доход (400-500 в месяц) сильно не поживешь.А на 1,6-2 тыс в месяц уже как-то можно.Вот и выбирай.Но даже при выборе "бизнеса" вторую сотку "на старость" ты фиг соберешь.А про активный бизнес с вложением в 100 или пусть 150 и выхлопом в 4-5 хотя бы что-то никто не рассказывает
Працювати на дядю вигідніше. Це чисто світова тенденція, яка зачепила і нас (схоже нас ще й більше)
Це, можливо дяді вигідніше, щоб тільки на нього працювали?
По США десь була статистика - капітально зросли доходи великих корпорацій, а середній клас зменшується.
Це, можливо дяді вигідніше, щоб тільки на нього працювали?
По США десь була статистика - капітально зросли доходи великих корпорацій, а середній клас зменшується.
Саме так і є, малий бізнес там також починає відвалюватись і це породжує купу проблем, бо виявилось на ньому щось да тримається. В них там навіть чорна п'ятниця провалилась в цьому році. Бо великі корпорації не йдуть одразу витрачати кошти в супермаркет, в них там переінвестування і все таке. І виходить наче економіка зростає, але купівельна спроможність падає. Економісти зараз бідкаються з прогнозами, дуже багато суперечливих висновків. Але точно світ змінюється кудись.
На рахунок найму я б розглядав це все ж як окрему тему. Скажімо якщо взяти малий бізнес, то він зараз максимально в невигідному положенні що в нас, що в Америці. І може найм не найкраще, звичайно, але й просто взяти відкрити свою маленьку справу також стає не так уже й вигідно. І ті додаткові вкладення + ризики загалом можуть перекривати плюси від ведення своєї маленької справи. І ти сидиш думаєш "а чи воно того вартує"?
Особисто я зазвичай позитивно мислю, але щось я не бачу розумних рішень з боку влади
моя думка, не нав'язую якщо що
Если где то заработал 100 тыс , то логично и продолжать работать где то там же, а не искать бизнесы на ОЛХ. Ну а если сто тыс это от проданной бабушкиной сталинки, то может , если не ясно куда их девать, то и не стоило продавать .
Для того щоб піти до дяді і заробляти прибуток від свого минулого місяця треба щоб скіли були дяді цікаві. А не завжди скіли бізнесмена можна продати як скіли найманого працівника. Візьмемо vit_lika. Він чесно зізнається я лінивий і працювати не хочу. Ну і куди він найманим піде? Тільки бізнесом може займатися.
...
можливо, можу помилятись, потрібно розуміти хто ваш клієнт. Бо я пам'ятая як один знайомий розказував, що йому все одно яка зараз економічна ситуація, бо будинки якась поточна влада все одно буде будувати, а він по деяким матеріалам дорогий топчик.
Але в цілому по галузі одягу, зновуж можу помилятись, все погано. Як мінімум я бачу всі ці речі з аліку і не розумію як наша промисловість може конкурувати. Ну хіба що у вищому сегменті ще щось є
Навіщо конкурувати з Аліком? В цілому по галузі одягу у нас не те що все добре, а супер добре. Так що поляки як з ума зійшли - лізуть і лізуть бо їм і не снилось така прибутковість як тут. При мінімумі затрат. Та і наші бренди нормально так за останні пару років виросли. Он навіть змогли проплатити свої колекції в серіалах: наприклад Емелі в Паріжі - серіал реклама одягу. Там наші нормально так грошей закинули. А ти кажеш все погано.
Для того щоб піти до дяді і заробляти прибуток від свого минулого місяця треба щоб скіли були дяді цікаві. А не завжди скіли бізнесмена можна продати як скіли найманого працівника. Візьмемо vit_lika. Він чесно зізнається я лінивий і працювати не хочу. Ну і куди він найманим піде? Тільки бізнесом може займатися.
Скіли малого бізнесу не те що не підійдуть, вони погані для дяді. Є приклади, коли великі скажемо так бізнесмени шукали людей і ми на цю тему спілкувалися. Так от вони зі мною повністю погодились - люди з малого бізнесу їм не підходять. Справа в тому що ми, хто виріс на малому бізнесі, не системні і не адекватні для великого бізнесу. Ні як працівники - працювати так собі будемо ні як управлінці - завжди звикли все під себе гребти і самі все загрібати
Если где то заработал 100 тыс , то логично и продолжать работать где то там же, а не искать бизнесы на ОЛХ. Ну а если сто тыс это от проданной бабушкиной сталинки, то может , если не ясно куда их девать, то и не стоило продавать .
На самом деле это у многих проблема. У кого есть излишки денег от их деятельности: и 10к и 100к и т.д. В своей деятельности они не принесут ничего большего. И вот куда их? Еще и страшно их потерять. Поэтому рисковые вещи, даже инвестиции на этапе котлована не подходят. Хочется вот взять вложить без риска и что бы быстро окупить. А так не бывает. Тем более без опыта управления деньгами.
...
Навіщо конкурувати з Аліком? В цілому по галузі одягу у нас не те що все добре, а супер добре. Так що поляки як з ума зійшли - лізуть і лізуть бо їм і не снилось така прибутковість як тут. При мінімумі затрат. Та і наші бренди нормально так за останні пару років виросли. Он навіть змогли проплатити свої колекції в серіалах: наприклад Емелі в Паріжі - серіал реклама одягу. Там наші нормально так грошей закинули. А ти кажеш все погано.
ну людині з галузі, напевне, видніше. Хоча знову ж мова про преміум сегмент
більшість моїх знайомих бізнесменів так і кажуть, що якби не лінь нічого б не вийшло
...
Та різні сегменти. Я просто бачу як Поляки сюди лізуть, як їм тут медом мазано. Стоки подивись скільтки крупних відкривається, а в планах у них ще більше. Самий дешевий сегмент - той же сенсей і інші магазини LPP групи Польскої 400+ магазинів і Україні. І це ще у нас війна і ми не війшли в Європу. А вони вже лізуть і лізуть Та що казати, це не тільки про одяг. Подивись рост вакантності ТРЦ наприклад.
Я думал ты в Польшу умотал и там уже одеваешь пшешиков. Но вижу нет, ты норм чувак, патриот, а не вотэтовотвсё, ну и лень конечно свое дело сделала.
...
Та різні сегменти. Я просто бачу як Поляки сюди лізуть, як їм тут медом мазано. Стоки подивись скільтки крупних відкривається, а в планах у них ще більше. Самий дешевий сегмент - той же сенсей і інші магазини LPP групи Польскої 400+ магазинів і Україні. І це ще у нас війна і ми не війшли в Європу. А вони вже лізуть і лізуть Та що казати, це не тільки про одяг. Подивись рост вакантності ТРЦ наприклад.
А чому б їм не лізти, якщо місцеве виробництво не тягне таку собівартість? Чи сенсей уже фабрику тут відкрив? Ні, вони всі тільки завозять нам. Навіть наші бренди починають виготовляти в умовній Польщі і тягнути вже сюди. Тут навіть склади не треба тримати, за пару днів доходить. Фактично наче наше, але зроблено в Польщі. Де типу вищі податки, зарплати і тд Ну от видавництва деякі жалілись вже, що дешевше в Польщі надрукувати.
Обсмажчики кави, які подумали про експорт навіть не намагаються в нього грати, просто відкривають ростерії в Польщі, Чехії, Румунії і тд. Благо для своїх поки що тут вигідніше. Але це не точно.
Тому я й кажу, ми навіть свій ринок не можемо покрити і все стає тільки гірше. Умови стають гірші. А те, що заробляти гроші можна, то завжди можна, в 90х також коробками бакси носили
Тому так собі приклад. Звичайно до нас полізуть масово, курс тримають, місцевого виробництва нема, чому б ні
Я думал ты в Польшу умотал и там уже одеваешь пшешиков. Но вижу нет, ты норм чувак, патриот, а не вотэтовотвсё, ну и лень конечно свое дело сделала.
Та ну ту Польшу. Там тяжелее. Нас и тут не плохо кормят.
А те, що заробляти гроші можна, то завжди можна, в 90х також коробками бакси носили
У 90-ті був дефіцит усього.Можна було будь яке г---но зробити і його з руками відривали.