Міата не може бути не родстер/кабріо/тарга, є софт-топ у якого ти рукою за 3-5 секунд складаєш чи ставиш назад верх, а є RF там вже електропривод складає жорсткий дах і вона більше на таргу схожа. Проблема останнього покоління по суті 1 - це надійність механічної кпп, якщо навалюєш на треку, ну або жорстко катаєш в принципі і не важливо то дорест нд1 на ~160 кс6 рести нд2/нд3 на ~187 кс, і яка ревізія кпп, ломаються всі((( Але ті хто катають на трек через перехідні пластини ставлять коробки від попереднього покоління NC і горя не знають, ніби як. Як альтернатива Міата НД софттоп є Фіат 124 спайдер на її базі, але з своїм турбо двигуном 1.4, він має більший крутний момент + мех кпп там від попередньої міати і з надійністю проблем немає)))) У мене короткий період була НД 2017 року Клаб, але на акпп (виграна випадково перед Різдвом до повномасштабки як іграшка на вихідні, але зробив і продав, тому що тоді треба було будинок в Ірпені ремонтувати, та й не на часі тоді було точно). На акпп мені не вистачало динаміки, але скоріше залучення в процес керування, по ходовці звичайні аморти я би сказав навіть дуже м'які, як для цього типу авто, кліренсу мені теж з головою вистачало для їзди по місту. Але я собі куплю точно або Міату, або Фіазду як авто вихідного дня і саме з механікою, блокуванням ззаду і тд, і тп
Ну як це мало, коли її повно. Гуглити "gr86 oil starvation". На профільних форумах є люди, які на 20к вже на 3 двигуні. На гарантії воно то пофіг, але ж її тут не буде.
Мда, дуже шкода. Машина у всіх аспектах цікава, і ціна адекватна, але з такими ризиками ну її.
о доречі да за близнюка Міати я забув, Фіат теж добре хоча я би все ж Мазду брав, саме через атмосферник.
Потужна повнопривідна важка турба на автоматі в мене вже є я би хотів якраз оце 2.0 атмо, мех, задній привід, легенька.
блін і нафіга я оце поліз дивитися на авторіа сліпі міати виявляється дорожче за поточний кузов вже
В схожій ситуаціі купив Z4 3.0i, хоч і стареньке тому що: - Може воно і не "керується" як Мазда і Порш, але я не знаю де і за яких обставин на дорогах спільного користування це можна відчути - Зато олд-скул 6-циліндрів рядний двигун "таких більше не роблять" звучить і відкугується просто чудово
Якщо кабріо не підходить є варіанти 1, 2 і 3 серії з жорстким кузовом.
Була раніше ТТ, мені особисто дуже подобалась, і потенціал для тунінга там незкінченний.
Якщо ні то про Мазду вже всі сказали, ще є її клон Фіат 124 або Абарт версія. Вони візуально більш прикольні.
Ну або більш старий Порш.
Якщо ні то про Мазду вже всі сказали, ще є її клон Фіат 124 або Абарт версія. Вони візуально більш прикольні.
На Абарт ще і жорсткий карбоновий верх прикупити можна, отримуючи, при бажанні, і чистий родстер, і свого роду купе. MX-5 RF все ж більш компромісний варіант.
трохи додам ввідних - жорсткий кузов (не кабріо, не тарга) - не старше 10 років - більш-меньш масове (щоб і обслуга не кінська і запчастини, за потреби, не складно і не супер дорого). - задній привід.
потужність особо байдуже - пєрдолє київ-одеса за 3 години чи київ-львів за 4 не цікавить - більше щоб покайфувати від керування.
обломал, хотел написать Е93 а так мечта шикарная
Hyundai Genesis Coupe
Якщо пріоритет не в кінських силах в прям справді і "рулежці" то може йти зовсім іншим шляхом, типу там: Абарт 595 Хонда Цивик тупер Рено Кліо або Megane відповідні, і тд...
трохи додам ввідних - жорсткий кузов (не кабріо, не тарга) - не старше 10 років - більш-меньш масове (щоб і обслуга не кінська і запчастини, за потреби, не складно і не супер дорого). - задній привід.
потужність особо байдуже - пєрдолє київ-одеса за 3 години чи київ-львів за 4 не цікавить - більше щоб покайфувати від керування.
а грошей на це все, скільки є?
Sorry, не можу зупинитись Мабуть очевидна альтернатива 981 Кайману якщо немає грошей на нього, це 987 або навіть 986 Кайман. Вони не ржавіють, а все інше можно полагодити якщо з двіглом проблем немає.
Якщо пріоритет не в кінських силах в прям справді і "рулежці" то може йти зовсім іншим шляхом, типу там: Абарт 595 Хонда Цивик тупер Рено Кліо або Megane відповідні, і тд...
То все не то, воно по експірієнсу до Міати навіть не близько. Просто звичайні авто на безтолкових підвісках для наших доріг. Міата ж себе тут прекрасно почуває. На 124 не катав, але 1.4 в такому авто не сприймаю, це рівень якого небудь гольфа.
Є в мене останні років так 7 мрія (чи хотєлка - хз) - cayman 981S.
але ціни щось зависокі... да і не начасі.
от і питання - що б таке купити дводверне щоб керувалось, дарувало, фан/емоцію, ну і було відносно дешеве? обирати "по картинках" в такому сегменті складно - тому цікаво послухати тих хто мав практичний досвід.
перше, що спадає на думку - mazda mx5. друге bmw 2. які ще можуть бути варіанти? з.и. cooper s катав - взагалі щось не зайшов - хоча багато хто фанатіє.
Взагалі нічого не брав би...Порше то філософія...але недавно побачив прайс на ТО у офіціалів...нічого там такого не було ))) олива-розхідники-нові свічки...гальмівна рідина...100к грн ))) Яка міата ))) яке 124 фіат...людина про Порш мріє...))) не отримаеш з тими авто ніякого задоволення...тим паче після дінаміки електро кара... якщо потерпиш до весни то можемо подрайвити QV на 500+ сил
Supra гарна автівка ...bmw Z4))) в іншій упаковці...погугли форуми там всі деталі BMW )))
але порада...поспілкуйся. почитай про 981...я б напевно його б взагалі не розглядав як мрію))) 718 не? ))) з 2.5 двигуном
разговаривал как-то на баварии с владельцем 135ой. чел был доволен всеми аспектами владения и управления
PS. або завжди є варіант з мотоциклом. там керованість просто вогонь.
мотоцикл є ) от якщо буде час - походжу ще на пітбайки взимку.
.....
Міата не може бути не родстер/кабріо/тарга, є софт-топ у якого ти рукою за 3-5 секунд складаєш чи ставиш назад верх, а є RF там вже електропривод складає жорсткий дах і вона більше на таргу схожа.
ну хардтоп ще ок - мабуть корректніше тоді сказати НЕ з м'яким верхом.
Ну або більш старий Порш.
дуже дорого і специфічно в обслуговуванні - трохи занурений в цю тему. тому поки мрію і відклав.
Sorry, не можу зупинитись Мабуть очевидна альтернатива 981 Кайману якщо немає грошей на нього, це 987 або навіть 986 Кайман. Вони не ржавіють, а все інше можно полагодити якщо з двіглом проблем немає.
там не все так просто. я цю тему "курю" з різною інтенсивністю років вже з 7. купити то одна справа - там інша справа обслуга + запчастини.
власники 98* в рік не фігово так витрачають... я морально (ну мабуть тоді і матеріально) точно не готов поки що та такі витрати.
але порада...поспілкуйся. почитай про 981...я б напевно його б взагалі не розглядав як мрію))) 718 не? ))) з 2.5 двигуном
знаю... з фетусом консультуюсь на цю тему - аналогічно каже )