Доречі, смарт родтстер дуже хвалили за відчуття "карту" за кермом. Але він ще більш овочевий, та і наймолодшому екземпляру років з 20 буде.
Такой родстер буде жвавіший, але є всі шанси потім його надовго залишити в себе, по фіг продаси
Де і як ви відчуєте відтинки керування я хз.
В будь-якому повороті поза затором. Якщо попереду є хоча б декілька десятків метрів, то місця для цього цілком достатньо.
Інша справа, що навіть при щоденній їзді по Києву такої ситуації може не бути днями.
Якщо топік стартер хоче авто, яке фанове в керуванні, то в список варто додати Mini Cooper - з гарною підвіскою та діференціалом він дуже прикольний (місяць їздив на R56 з LSD діфом). Видалити всі повнопривідні WRX/STI/EVO/Audi RS. Вони можуть бути швидкі, але прикольні в керуванні... Не дуже. У мене шість років був WRX - міні прикольніший.
З приводу ТТ - база все ж коротша, ніж у Гольфа, може бути трішки більш вертка в керуванні. І якщо в ТТ, навіть передньопривідну (або той самий Гольф) поставити прикольний діфф (наприклад Wavetrac), то вона в поворотах буде відчуватись сильно інакше. Міні з тим діфом в поворот аж затягувало. Дуже прикольне та незвичне відчуття! Треба обережно звикати, бо перші пару 90-град поворотів майже вляпався у внутрішній бордюр. (одначе форум не любить юнікодний значок градусів º)
Чи можна якось кардинально зробити прикольнішими саме відчуття на кермі в MQB? Не впевнений.
Проїхав якось десяток-два км на BMW Z4 - от там кардинально інші враження від керування. Сидиш на задній осі, і таке враження, що машина прям навколо мене обертається, навіть коли просто з полоси в полосу перелаштовуєшся.
Думаю, що про це і каже народ, що Міата - це зовсім інший коленкор, ніж ТТ
Сидиш на задній осі, і таке враження, що машина прям навколо мене обертається, навіть коли просто з полоси в полосу перелаштовуєшся.
во-во-во! ось ось про це писав вище.
Інша справа, що навіть при щоденній їзді по Києву такої ситуації може не бути днями.
Ну це хіба виключно по центру їздити. У мене середня нижче 44 км/г не опускалась ніколи, Київ велике місто, варіантів повно, було б бажання. Сьогодні їхав о 7 і повертався о 10, місто майже пусте, ще й сніжок, кайф.
Сидиш на задній осі, і таке враження, що машина прям навколо мене обертається, навіть коли просто з полоси в полосу перелаштовуєшся.
во-во-во! ось ось про це писав вище.
Ну тоді додай в список BMW Z4, в залежності від цін. Я їздив на E89 (купе-кабріолет, твердий верх) здається 12-го року (рестайл, коробка вже була 8-ступ ZF). Якщо вірити вікіпедії, то G29 не важча - 1.4 тони з 2-літровим двигуном.
В порівнянні, свіжа BMW M2 на триста кілограмів важча. Як сказали чуваки з Throttle House (канадський ютуб канал, люблю їх дивитись) - Too Fast To Be Furious
Ну це хіба виключно по центру їздити. У мене середня нижче 44 км/г не опускалась ніколи, Київ велике місто, варіантів повно, було б бажання. Сьогодні їхав о 7 і повертався о 10, місто майже пусте, ще й сніжок, кайф.
Багато років їздив з приблизно академмістечка на львівську площу. Якщо пощастить, може на колі на Туполева нікого не буде. Таке...
Z4 я ТСу запропонував був три сторінки раніше тому, бо зараз в мене така, але я так зрозумів що кабрік і БМВ пан не хце (або в Україні важко знайти)
Якщо що в мене 2010ий рік, автомат, 3.0 літра рядна шістка без турбо. Їде дуже достатньо.
Slc є сенс розглядати? Z4 софт точно ні, але купе чи жорсткий дах розгляну з задоволенням.
У Z4 E89 жорстка складна криша, але зберігається функціонально великий багажник. В багажник легко влазить шопінг на родину з 4ох або сумка з клюшками для гольфу.
Між ТТ, Бмв, Поршем і Мерсом СЛК, мерс мені особисто подобається меньше всього але сам особисто цей фломастер не пробував
Z4 я ТСу запропонував був три сторінки раніше тому, бо зараз в мене така, але я так зрозумів що кабрік і БМВ пан не хце (або в Україні важко знайти)
Якщо що в мене 2010ий рік, автомат, 3.0 літра рядна шістка без турбо. Їде дуже достатньо.
Гарну ідею можна і повторити кілька разів. З обслуговуванням БМВ в Україні проблем нема, на авторіа кілька машин теж є. Правда, з-за того що це кабріо (хоч і з твердим верхом), їх всі треба дуже обережно дивитись. Бо механізм складання від будь-якого удару може перекосити.
Основних болячек великих 2:
1. Механізм складання криши вразливий, в першу чергу до корозії бо знаходиться на дні багажника. Якщо гніють прокладки і влага потрапляє в багажник то накопичується внизу - саме там де привід механізму криши. Попередити / передбачити проблему легко, лікувати - відносно дорого бо треба міняти проводку криші
2. Мотор підсилювача керма глючить, якщо кейс фатальний треба знімати і міняти або ремонтувати. Коштує мабуть около 1000, займає тиждень.
Все інше як звичайна БМВ
мрію нічим не замінити. щоб не купив все одно хотітимеш порше. а от на авторіа cayman чомусь тільки 982С, а не 981s і якщо розглядати биток з США, то може бути не така вже й захмарна ціна...
а от на авторіа cayman чомусь тільки 982С, а не 981s і якщо розглядати биток з США, то може бути не така вже й захмарна ціна...
тому що а) дешевше розмитнити 982 ніж 981 б) дешевше розмитнити по віку 982 ніж 981 в) більша кількість авто на аукціоні = більше шансів виграти за адекватну ціну. г) об'єктивно 982 цікавіше по всіх параметрах - дизайн, технології, краще динаміка, зручніше і комфортніше в місті, меньше споживає, надійніше двигун.
...биток привезти + робити - те на те по ціні і вийде. основний плюс це робиш для себе, під себе і весь процес під контролем.
подивився огляди mx-5 та gr86. з оглядів мазда пофановіше, тойота трохи практичніша і дінамічніша, краще шумка. "аналоги" в вигляді фіата і субари вирішив не розгядати - чомусь 0 емоцій навіть по картинці.
також намагався знайти огляди по slc але щось нічого адекватного нема. все про те що яке це яскраве авто, які матеріали салону і розгін до сотні і яка гарна фірмова підвіска і електронні системи. але ані про керованість, ні про баланс по вісях нема... ну і, я так зрозумів, суто автомат.
ще треба буде "розглянути" z4 хардтоп. і, мабуть, більше і нема варіантів.
Міату треба тестити вживу перед покупкою. Люди з великим зростом і, особливо, в ширину просто можуть там не поміститись. Особливо в хардтоп, який трошки менше місця має по висоті.
Slc43 були офіційні з гарною знижкою декілька років тому. Ось є на авторіа наприклад
Toyota MR2?
Якщо дивишся відгуки, то дуже рекомендую британця JayEmm. Наряду з Chris Harris (ex-Top Gear) та Harry Metcliffe (засновник та головний редактор журналу ЕВО, сусід Кларксона) він для мене один з топових авто-ютуберов в ЮК. Там не дуже багато спеціфічного англійского гумору так що повинно бути зрозуміло. Зо мені в ньому подобається (як і в інших хлопцях вище) що він не просто журналіст, в нього непогана колекція Феррарі, Порш і Астонів тому він дуже багато орієнтується не на хайп а на практичні штуки з точкі зору клієнта ціх авто.
Should You Buy an R171 Mercedes Benz SLK350 over a Boxster? Here's Why You Might https://www.youtube.com/watch?v=SGR952IMjyg Ну і взагалі там багато чого ще - Фіат 124, 987 Кайман, SLC55 і тд і тп
Toyota MR2?
Якщо дивишся відгуки, то дуже рекомендую британця JayEmm. Наряду з Chris Harris (ex-Top Gear) та Harry Metcliffe (засновник та головний редактор журналу ЕВО, сусід Кларксона) він для мене один з топових авто-ютуберов в ЮК. Там не дуже багато спеціфічного англійского гумору так що повинно бути зрозуміло. Зо мені в ньому подобається (як і в інших хлопцях вище) що він не просто журналіст, в нього непогана колекція Феррарі, Порш і Астонів тому він дуже багато орієнтується не на хайп а на практичні штуки з точкі зору клієнта ціх авто.
Mk3 Toyota MR2 - Toyota's Biggest Mistake, or Best Kept Secret? https://www.youtube.com/watch?v=OiJVtX6CdC4 в європах мх5 майже все що бачив, це 1.5, у нас це 2.0, трохи інше авто.
Should You Buy an R171 Mercedes Benz SLK350 over a Boxster? Here's Why You Might https://www.youtube.com/watch?v=SGR952IMjyg Ну і взагалі там багато чого ще - Фіат 124, 987 Кайман, SLC55 і тд і тп
в європі мх5, як правило, це 1.5, а у нас 2.0, що краще.
Купувати відчутно биті родстери чи кабріолети - така собі історія. Вони і так мають підвищені вимоги до жорсткості кузова. А після ДТП хз як воно там вплинуло на структуру (при фактичній відсутності каркасу із боковин, стійок криші і самої криші). А для драйверс-карс жорсткість все ж один із ключових моментів. Ну, звісно, якщо авто не для понтів береться.