поки нікого не довбане... шахти з електрощитками закриті на замки (і оскільки зараз я в опозиції в осбб, ключів не дадуть). Димова вентшахта теж закрита, підозрюю що якщо воно ще і працює, то може там якийсь алярм чи насос спрацює). Вопщім поки дивимось. Але ідея через шахту класна!
Друже, не бери важкого в руки та дурного до голови. Ідея зі слаботочними каналами, вентиляційними та ліфтовими шахтами очевидна та випробувана поколіннями багатоквартирних інтернетчиків впродовж останніх десятиріч. Включно з силовими кабелями в шахтах та розміщенням активного обладнання де попало. Воно працює до першого затоплення/закорочення/підпалення і тд. Потім це перетворюється у геморой.
у мене на цих шафах звичайний трикутний ключ. 30 років тому кидав лан кабель, на 7 поверхів, то просто до тонкої палки примотав і пішов по шахті.
Я б на люмінієвий кабель дивився. Легший, дешевший. Прикріпити до залізного дроту щоб вітром не кидало.
Я б на люмінієвий кабель дивився. Легший, дешевший.
Дійсно, так як це тимчасове рішення - то алюміній цілком піде. Лише переріз брати 1,5-1,6 рази більший (2,5-4,0 мм2, замість мідних 1,5-2,5. Вийде все рівно помітно дешевше).