Вже всі накидали, то і я покажу як то в мене) Трохи по автоматах збірна солянка, але в час дефіциту то робилося все. По суті - один під кухню для "тяжких" гравців типу духовка, бойлер, напряму поза інвертором. Далі реле і після нього або на хату напряму, або інвертор. Останній при бажанні можна не вимикаючи відсікти від мережі вхідним і вихідним автоматами.
Такі провали напруги в Києві, як правило - досить нетривалі, щоб заради них ставити стабілізатор. Тож, купляти стабілізатор, замість реле напруги (у більшості районів Києва) - теж не саме вдале фінансове рішення.
Володя, да ти мабуть в іншому Києві живеш. Я рідко коли бачу більше 190-200в
Та у вас же приватний сектор. То не Київ.
Та у вас же приватний сектор. То не Київ.
Ага... Сирец не Киев
А скажіть, оці гібридні інвертори, там потрібно якісь налаштування робити? Бо я щось потикав по кнопках то воно тільки покази В, Вт,А, показує ну і картинку малює. Чи не потрібно туди лізти, робить та й робить
Може його ті, хто встановив налаштували? Бо мені здається, усі треба налаштовувати.
Може його ті, хто встановив налаштували? Бо мені здається, усі треба налаштовувати.
Я сам ставив, нажав на кнопку пуск і все почало робити. Мене в принципі все влаштовує але може ще щось можна покращити
Я сам ставив, нажав на кнопку пуск і все почало робити. Мене в принципі все влаштовує але може ще щось можна покращити
Вітаємо у світі знань Тепер починай освоювати мат.часть, що в тебе, скоріш за все, стоїть lufepo4 акумулятор, вплив інвертора скоріш за все таких налаштувань нема і ставить щось інше. В кращому випадку, акум буде недозараджений, в гіршому - навпаки, а в деяких випадках можна й "вбити" інвертора. Зазвичай в китайських недорогтх інверторах, використовується налаштування типу АКБ USE і вносяться ручні дані про напруги заряду, струм,... та обмежень розряду. Пробіжись по своєму меню, а далі в Гугл.. усі назви параметріа зазвичай у всіх схожі, бо вони клонують один одного та відрізняються кольором та розміром дісплею.
А книжку куди подів? Там все написано. Або гугл покури на пошук мануала, бувають навіть переведені, хоча іноді краще не читати перевод
Конечно нужно, берешь мануал, идешь на ютюб и гуглишь как настроить его под аккум лифепо4. Ну или платишь деньги тому, кто знает. Не сделаешь - рискуешь потом выгребать последствия и задавать вопросы - почему инвертор перестал видеть батарею, почему батарея держит меньше расчетной емкости и так далее.
Работает оно только потому, что настройка по умолчанию в них под свинцовый акумулятор выставлена, что в целом подходит для старта и работы лифепо4, но некоторые настройки надо править обязательно.
Работает оно только потому, что настройка по умолчанию в них под свинцовый акумулятор выставлена, что в целом подходит для старта и работы лифепо4, но некоторые настройки надо править обязательно
Так і є виставлено під AGM а мені потрібно поміняти під lifePo4 Після зміни на "LIB" в трьох пунктах можна зробити правки чи залишити по замовчуванню ?
Работает оно только потому, что настройка по умолчанию в них под свинцовый акумулятор выставлена, что в целом подходит для старта и работы лифепо4, но некоторые настройки надо править обязательно
Так і є виставлено під AGM а мені потрібно поміняти під lifePo4 Після зміни на "LIB" в трьох пунктах можна зробити правки чи залишити по замовчуванню ?
Для лифера треба ставити USE та налаштовувати параметри згідно мануала на батарею. Також у відповідних програмах треба подивитись/виставити токи заряду (за замовчуванням можуть високі дуже бути). Ну і потім я ще собі комфорт налаштовую. Типу вимикаю підсвітку, коли не чіпаю кнопки, вимикаю звук
Простых однокнопочных решений не будет. Выше уже правильно написали, для лифепо4 режим USE - он же пользовательские настройки, все прописывается вручную исходя из параметров конкретно твоей батареи.
Общие настройки - это примерно как выбор типа двигателя - бензин, дизель, электро, если выбрал бензин, то оно тебе по умолчанию выставило 92 бензин 40 литров, ездить будет, но есть нюанс. Потому сам настраиваешь какой именно твоя машина должна получать- 92,95, 100 и сколько литров у тебя бак и так далее.
Придется разбираться или платить деньги тому кто уже разобрался и тебе настроит. Еще раз подчеркиваю, на ютюбах есть 100500 видосов, где все эти настройки для лифепо4 разжеваны, все эти инверторы-клоны вольтроника имеют на 95% одинаковое меню.
Кстати народ - вот кто познал дзен мануала на батарею? В очередной раз в батарее 100-150Ач написано ток заряда в основном до 0.1С Редко когда 0.3 Но почемуто рядом пишут ток заряда 50А. Ну для 150Аг при 0.3 еще как-то с 45А можно согласиться, а во когда это в мануале на 100Ач...
Кто познал дзен?
Придется разбираться или платить деньги тому кто уже разобрался и тебе настроит. Еще раз подчеркиваю, на ютюбах есть 100500 видосов, где все эти настройки для лифепо4 разжеваны, все эти инверторы-клоны вольтроника имеют на 95% одинаковое меню.
От подивився я три відоса, задав це питання ШІ і подивився заводські налаштування в інструкції. І маю 5 різних данних по тих значеннях і от хто з них більший "спец" ? Да,там різниця в якісь вольти але ж ... Короче ладно, виставив якісь середні з того всього. Ще питання, оті картинки що світяться на інверторі, наскільки вони правдиві? Бо вчора 6годин (підряд) була електрика і весь цей час акум заряджався (ну так воно малювало), це може бути таке ?
От подивився я три відоса, задав це питання ШІ і подивився заводські налаштування в інструкції. І маю 5 різних данних по тих значеннях і от хто з них більший "спец" ? Да,там різниця в якісь вольти але ж ...
Тобі три рази написали - що виставляти треба під батарею, а не те шо придумав ШІ. Під конкретну батарею. Наприклад в ЛіІо батареях повний заряд 1-ї банки може бути 4.15, 4.20 і досить рідкісні але є 4.25. На 24в системі це майже 1 вольт, а при діапазоні розряду мін-макс похибка стає ще більшою. Ці "якісь вольти" це від 10 до 40%% заряду. Заряд батареї вимірюється по напрузі. В мене на 12ти вольтовій системі при рекомендованих і написаних на батареї 14.4 дозаряд був постійно. Знизив до 14.2 макс параметр - тепер підкачка вмикається іноді.
Наведені приклади не весь перелік налаштувань, які впливають на якість та строк служби системи.
От подивився я три відоса, задав це питання ШІ і подивився заводські налаштування в інструкції. І маю 5 різних данних по тих значеннях і от хто з них більший "спец" ? Да,там різниця в якісь вольти але ж ... Короче ладно, виставив якісь середні з того всього. Ще питання, оті картинки що світяться на інверторі, наскільки вони правдиві? Бо вчора 6годин (підряд) була електрика і весь цей час акум заряджався (ну так воно малювало), це може бути таке ?
Для того щоб інвертор не згорів, в BMS парамери Cell OVR, Cell UVR виставити, так щоб інвертор раніше зупиняв заряд/розряд АКБ.
І маю 5 різних данних по тих значеннях і от хто з них більший "спец" ?
Данные у тебя одни - это данные ТВОЕЙ батареи, которая подключена к ТВОЕМУ инвертору. Идешь в инструкцию к батарее и данные берешь из нее, а не то, что тебе придумал ИИ или на примере чего пояснили в видосах
ШІ ще той брехунець. необхідно в інверторі зробити налаштування під налаштування конкретної батареї. при тому з запасом по параметрам, щоб у критичних випадках спочатку інвертор спрацював, а не батарея. інакше може вийти з ладу інвертор і батарея. для прикладу, максимальна напруга заряду в бмс 58В, а в інверторі 56В. і так далі по іншим параметрам. модеш сюди викласти дані по налаштування батареї. обговоримо.