Ще питання, оті картинки що світяться на інверторі, наскільки вони правдиві? Бо вчора 6годин (підряд) була електрика і весь цей час акум заряджався (ну так воно малювало), це може бути таке ?
На картинці батарея або розряжається, або заряджається, тобто коли вона повністю заряджена, стрілочка все одно буде показувати, що батарея заряджається
Я сам ставив, нажав на кнопку пуск і все почало робити.
Потрібно налаштовувати, саме воно буде працювати якось, але не буде правильно працювати у всіх випадках.
все прописывается вручную исходя из параметров конкретно твоей батареи.
Але дуже суттєвої різниці між ними немає, крім ємності, та відповідного їй максимального зарядного та розрядного струму (легко вирахувати відповідно ємності батареї). Наприклад, макс. розрядний струмм - половина ємності (для АКБ великої ємності, або 1.0С для менших), а робочий зарядний струм від мережі - від 0,1С до 0,5С (максимально допустимий у більшості АКБ - 0,5С). Безпечні значення зарядного струму для усіх lifepo АКБ - 0,2-0,25-0,3С.
Кстати народ - вот кто познал дзен мануала на батарею? В очередной раз в батарее 100-150Ач написано ток заряда в основном до 0.1С Редко когда 0.3 Но почемуто рядом пишут ток заряда 50А. Ну для 150Аг при 0.3 еще как-то с 45А можно согласиться, а во когда это в мануале на 100Ач...
Кто познал дзен?
Типово, максимальний зарядний струм, без екстриму - це до 0,5С (це теж багато для звичайного життя). Виробник пише максимально допустимі з його точки зору значення, але це не означає, що обов'язково треба таким струмом (0,5С) заряджати.
[ Під конкретну батарею. Наприклад в ЛіІо батареях повний заряд 1-ї банки може бути 4.15, 4.20 і досить рідкісні але є 4.25.
Але lifepo хімія - вся досить одноманітна у цьому плані, різних по величині макс.допустимої зарядної напруги - я ще не бачив (а я їх бачив достатньо багато, фактично, бачив огляди на більшість основних типів, що є в продажу). Тобто, мак. допустима зарядна напруга в усіх 3,65 В. Вона ж, типово - вже напруга спрацювання OVP (Over Voltage Protection в BMS, що натякає на те, що реальна робоча мак. напруга заряду має бути нижча (в межах 3,40...3,50 В. навіть до 3,55 В вже немає сенсу заряджати). Різного в різних lifepo АКБ лише ємність, і відповідно їй - типовий макс. допустимий розрядний струм 1,0С, а макс. допустимий зарядний - 0,5С.
І не потрібно, для того, щоб зі мною посперечатися, шукати якісь унікальні сильно слабкі, чи сильно-струмові АКБ.
Там вопрос не химии, а какие настройки в БМС зашил производитель батареи. И прежде всего это касается нижней и верхней границ заряда разряда и страта балансировки. Остальное уже мелочи.
Там вопрос не химии, а какие настройки в БМС зашил производитель батареи. И прежде всего это касается нижней и верхней границ заряда разряда и страта балансировки. Остальное уже мелочи.
Вони, ймовірно, будуть близькі, чи дорівнювати типовим крайнім межам для lifepo, знову ж таки. І звісно, інвертор необхідно налаштовувати, щоб не доходило до цих крайніх меж (бо це не має сенсу, крім якщо хочеться, щоб АКБ іноді відвалювалася захистами).
Старт балансування автору питання можна поки не чіпати, але якщо дійде до цього - то ставити орієнтовно в межах 3,35-3,40 В, чи трішки вище (залежно від зарядної напруги, і це не залежить від конкретної АКБ, а лише трохи варіюється від обраної зарядної напруги). Наприклад, щось типу 3,37-3,39 В підходить для більшості випадків. Бо ця напруга має бути трішки вище напруги зарядженого стану АКБ, тобто, має бути від 3,35 В і вище (балансир має працювати лише при заряді АКБ).
Ну так о том и речь, что в БМС может стоять, к примеру 3В или 2,9В нижняя граница, а инвертор будет просаживать до 2.7В, в итоге постоянно будет аварийное отключение БМС. То же и с верхней границей, если там стоит дефолтные 28,8В то при токе 50А и больше оно спокойно может выбивать оверчардж протекшн, потмоу что это 3,6В и там разбег в 0,05В уже будет тригерить БМС. Уже вон три раза написали, что настраивать надо под параметры своей батареи, а ТС все какие-то средние настройки по больнице ищет
Уже вон три раза написали, что настраивать надо под параметры своей батареи, а ТС все какие-то средние настройки по больнице ищет
Ну які параметри кроми того що на наклейці я ще можу знати ? Не можу я знайти якісь характеристики на цей "німецький китай", тому й поставив якісь середні дані які побачив в тих ютубмайстрів зі схожими акумами. Просто зараз так виходить що не попадаю на включення електрики дома і не можу оцінити, як починається і проходить зарядка. Короче треба наблюдати.
Щось не зрозумів. На скільки вольт інвертор, яка потужність?
Ну так о том и речь, что в БМС может стоять, к примеру 3В или 2,9В нижняя граница, а инвертор будет просаживать до 2.7В, в итоге постоянно будет аварийное отключение БМС. То же и с верхней границей, если там стоит дефолтные 28,8В то при токе 50А и больше оно спокойно может выбивать оверчардж протекшн, потмоу что это 3,6В и там разбег в 0,05В уже будет тригерить БМС. Уже вон три раза написали, что настраивать надо под параметры своей батареи, а ТС все какие-то средние настройки по больнице ищет
Не буде в батареї стояти з заводу UVP 3.0 В, чи 2.9 В, майже гарантовано, бо це досить далеко, від критичних 2.5 В. Так само, я не пригадую випадку OVP 3.60 В, бо типово всі виробники вказують саме 3,65 як максимальну зарядну напругу (і вона ж стоїть як OVP). Фото вище, з цифрою 29.2 В - підтвердження. Звісно, подивитися, що там насправбі встановлено - варто, для спокою. Якісь середні по лікарні налаштування - дійсно, можливо і не варто ставити, бо без розуміння будуть усереднені і числа від людей, які ніх.ра не розуміють. Насправді, налаштування БМС та, відповідно - інвертора - досить універсальні, і для цього достатьо знати лише ємнсть АКБ (я вище писав про це, про зарядний та розрядний струм).
Так само, я не пригадую випадку OVP 3.60 В, бо типово всі иробники вказують саме 3,65 як максимальну зарядну напругу (і вона ж стоїть як OVP). Фото вище, цифрою 29.2 В - підтвердження.
Я не говорил что там OVP стоит 3,6В. Я писал, что при напряжении заряда даже в 28,8В (что есть по 3,6 на ячейку) при большом токе - будет выбивать бмс, просто потому что ячейки будут разбегаться, они не будут иди ноздря в ноздрю и какая-то будет уходить выше 3,65.
Пристойний брендови1 заводський АКБ, якщо не якийсь нонейм чи невідомий бренд - буде якось попередньо відбалансований з заводу (чи підбором комірок, чи ін.). Якщо це дешевий АКБ - тоді дійсно, треба самому спочатку робити топ-балансування, при пониженій зарядній напрузі, щось типу спочатку 3.40 В на елемент, а потім підіймати по 0.1 В на елемент, до 3,60 В (вище, 3,65 - немає особого сенсу, крім хіба що хочется постійно заряджати до 3,65 В - але це теж немає сенсу).
Раз АКБ 24 В - то інвертор теж має бути. А потужність хз. Вище, сторінку назад - фото якогось DJDC PV6500, він має потіжність ці ж 6500 і номінальну напругу, відповідно - 48 В. Можливо автор питання хоче увімкнути послідовно два 24 В АКБ? Так теж може працювати, але як довго - я хз (я би так точно не робив, бо БМС має бути одна, на всі елементи).
Не буде в батареї стояти з заводу UVP 3.0 В, чи 2.9 В, майже гарантовано, бо це досить далеко, від критичних 2.5 В. Так само, я не пригадую випадку OVP 3.60 В, бо типово всі виробники вказують саме 3,65 як максимальну зарядну напругу (і вона ж стоїть як OVP). Фото вище, з цифрою 29.2 В - підтвердження.
Я лично своими руками щупал такого же типа аккум, у которого было написано на корпусе во точно так же 14.6 В. А в мануале что-то про 10.5 В нижний предел было. А по факту БМС отрубалась при 14.-14.4 В, снизу отключала где-то на 11.5 В
При этом он был лично мной отбалансирован напряжением 14.28 в течение суток
Раз АКБ 24 В - то інвертор теж має бути. А потужність хз. Вище, сторінку назад - фото якогось DJDC PV6500, він має потіжність ці ж 6500 і номінальну напругу, відповідно - 48 В. Можливо автор питання хоче увімкнути послідовно два 24 В АКБ? Так теж може працювати, але як довго - я хз (я би так точно не робив, бо БМС має бути одна, на всі елементи).
тому й питаю
Я лично своими руками щупал такого же типа аккум, у которого было написано на корпусе во точно так же 14.6 В. А в мануале что-то про 10.5 В нижний предел было. А по факту БМС отрубалась при 14.-14.4 В, снизу отключала где-то на 11.5 В
При этом он был лично мной отбалансирован напряжением 14.28 в течение суток
Це просто гівняний АКБ. І БМС - не смарт, щоб подивитися, що там було? Мабуть, там і немає активного балансира. Коротше кажучи, гівняний несправний АКБ - це не показник.
Я вище писав, інвертор 4.5 кВт 24В Я поставив заряд 30А і 28,4В (3,55 на ячейку виходить)
Пристойний брендови1 заводський АКБ, якщо не якийсь нонейм чи невідомий бренд - буде якось попередньо відбалансований з заводу (чи підбором комірок, чи ін.).
При большом токе заряда при достижении потолка, напряжение даже на идеально сбалансированных ячейках будет гулять в любом случае, ±0,03В разбега уже будет достаточно, чтобы выбить БМС. Это при том, что точность самой БМС еще не сильно прям большая. У меня идеально отбалансированная сборка (280), первые заряды делались током до 10А (неделю заряжалась и балансировалась), но при этом при заряде в 50А под конец дельта все равно 0,07В и выше, а балансир при таком токе не успевает выровнять и БМС выбивает оверчардж. Потому я на заряднике скрутил заряд до 28В при 50А.
Уже вон три раза написали, что настраивать надо под параметры своей батареи, а ТС все какие-то средние настройки по больнице ищет
Ну які параметри кроми того що на наклейці я ще можу знати ? Не можу я знайти якісь характеристики на цей "німецький китай", тому й поставив якісь середні дані які побачив в тих ютубмайстрів зі схожими акумами. Просто зараз так виходить що не попадаю на включення електрики дома і не можу оцінити, як починається і проходить зарядка. Короче треба наблюдати.
Спрашивать там где купил этот нонейм. 1. Общее правило - первый заряд нового или долго стоявшей АКБ делается до 3,65В на элемент малым током (до 10А в твоем случае) напряджение до 29,2В и так он должен стоять, пока не отбалансируется полностью (зарядний ток упадет) и уже только потом снижать постоянный (циклический)заряд до 28В. 2. Все значения напряжений надо проверять точным мультиметром, китайские инверторы часто врут, при чем безбожно, могут на несколько десяток врать. Потому все настройки надо выставлять с учетом погрешности инвертора. 3. Нижний порог не имеет смысла проверять, лучше сразу в инверторе поставить 3В на элемент (24В), ниже там емкости уже нету фактически.