autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

CX-5 або? (2/12)

энтузиаст **
49 лет, Киевская область
С нами с 04.08.2008

Re: CX-5 або? [Re: krabik]
      6 февраля 2026 в 15:18 Гілками

krabik 06.02.2026 14:42 пишет:

Хонда ЦРВ и Тойота РАВ4 при прочих равных условиях будут изначально ощутимо дороже Мазды, тем более, что Тойоту есть смысл брать только гибрид, а он еще дороже...разницу в 7-10+ тыс. у.е. вы расходом топлива не снивелируете...

Лично мне, на сегодня вообще не захотелось гибридов. За последние 5 лет технолии, используемые в гибридах менялись радикально не раз, не говоря уже о тенденциях "мы закончим выпуск ДВЗ в хх году...".

PS по теме: Даже после Volvo s80 12 года, мне новый RAV4 в салоне не понравился совсем...Ну вот lanos свой первый вспомнил.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: CX-5 або? [Re: Mookker]
      6 февраля 2026 в 15:23 Гілками

Mookker 06.02.2026 15:05 пишет:

krabik 06.02.2026 14:03 пишет:

Paulskit 06.02.2026 12:32 пишет:

Альтернатив на ринку немає. Буде або дорожче, або гірше. Насправді модель актуальна і досі. Можу погодитись, що 6 ст автомат вже є достатньо застарілим і в деяких моментах це відчувається. Але по двигуну жодних питань немає, підвіска прекрасна, приємне кермо, повний привід зі своїми задачами справляється. На нашій сімейній довгострокова витрата за весь час 10.5л, це 2.5 на повному.

да вы что!!!!???
нет альтернативы....
Ниссан Рог, Мицик Аутлендер, как вариант - кстати - напичканы по-плотнее Мазды...
Ауди Q5 и Q7, правда с 2,0 Турбо бензинкой, зато правильный полный привод...

сейчас бы биточки пихать для сравнения с новой машиной

Ну.. коли ТС писала про машину зі США вона навряд мала на увазі небитийнефарбований 12-річний фінік-гібрид з пробігом під 200к.. міль.

Змінено Z@B (15:27 06/02/2026)

V.I.P ***
Re: CX-5 або? [Re: Dmitrik]
      6 февраля 2026 в 15:24 Гілками

Dmitrik 06.02.2026 14:31 пишет:

Щодо переплати за паливо, то у РАВа середня витрата 6.5 л, у Мазди 10,5. За рік твоя переплата складе 45000 грн. ХЗ, багато це для тебе чи мало?

Тут більше питання скільки ти готовий заплатити, щоб не сидіти в сумному салоні Тойоти.

СуперСтар **
60 лет (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: CX-5 або? [Re: Mookker]
      6 февраля 2026 в 15:37 Гілками

у кого денег немеряно и они падают с неба прямо в карман - тот без проблем покупает новое авто...
прелесть авто из США: можно довольно четко определить пробег/ какие были повреждения (если они были) + купить почти новое авто с пробегом до 100 тыс. за вполне разумные деньги, почему - нет???!!!
Если новое авто стоит 68+ баков, а вы его 2-3-х летнее с пробегом 60+тыс покупаете за 30+ тыс баков - думаю, что это вполне разумно...
да - чтобы не было неправильных ассоциаций - я не занимаюсь продажей авто...

Змінено krabik (15:41 06/02/2026)

42 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

6 февраля 2026 в 15:43 Гілками

якщо не помиляюсь (а в вагах я не дуже), але наче з 2016 року там ультра. православний кондовий кватро почив в бозі

зараз про "правильний" в кросовках по суті можна казати тікі про бубару та хонда
звісно не такий правильний як класична кватра, але тим не менш є свої бенефіти
(ну ще Jeep GC трейлхок - але то окрема каста)

PS я якщо що за мазду, бітка , CX-90 PHEV
новий равлик, що нещодавно презентували, дуже нахвалюють американські блогери, але ж там і ціна буде йой, а не як у кількарічної cx5 (а її дорчі теж оновили непогано)

Змінено Сергёга (15:49 06/02/2026)

СуперСтар **
60 лет (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: CX-5 або? [Re: Сергёга]
      6 февраля 2026 в 15:53 Гілками

Сергёга 06.02.2026 15:43 пишет:

якщо не помиляюсь (а в вагах я не дуже), але наче з 2016 року там ультра. православний кондовий кватро почив в бозі

зараз про "правильний" в кросовках по суті можна казати тікі про бубару та хонда

если вы о Торсене 1 и 2 поколения, который распределял момент между осями в первоначальный момент движения 50Х50 - то - да, вы правы - сейчас применяется т.н. несимметричный Торсен...
симметричный Торсен - у некоторых моделей Тойота/ Бубару/ МБ/ кажется даже у Мазда...возможно у некоторых америкосов...

старожил **
Киев
С нами с 06.08.2016

Re: CX-5 або? [Re: Leshik]
      6 февраля 2026 в 16:01 Гілками

Leshik 06.02.2026 13:51 пишет:

Night Fury 06.02.2026 11:16 пишет:

Допоможіть, бумласочка, з вибором кросовера, новий або 2-3-4 річний з невеликим пробігом.

Дякую!

В мене саме sport black. Купи в осени. Росхід: 10.5 в осени, зараз 11 (прогріви). Це росхід лише по місту.

Дякую за відгук! Ось, боюсь, що розхід буде найболючішим питанням після дизелю) Тому і дивилась гібриди, щоб вийти на +- ті самі витрати. А як у Мазди з обслуговуванням? Якщо вона в принципі безпроблемна і, грубо кажучи, найближчі 3-5 років я буду лише їздити на ТО і міняти резину - то для мене це більш надійний варіант, ніж битий і вживаний кіт у мішку…Із всіх вживаних авто, які я купувала, мені пощастило не мати проблем тільки з одним - якраз японцем) У всіх інших були ремонти на всі гроші. Тому і замислилась над новим з салону. Новий нормальний гібрид набагато дорожчий за Мазду, за 5 років я його не «відібʼю».

42 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

6 февраля 2026 в 16:11 Гілками

krabik 06.02.2026 15:53 пишет:

Сергёга 06.02.2026 15:43 пишет:

если вы о Торсене 1 и 2 поколения, который распределял момент между осями в первоначальный момент движения 50Х50 - то - да, вы правы - сейчас применяется т.н. несимметричный Торсен...
симметричный Торсен - у некоторых моделей Тойота/ Бубару/ МБ/ кажется даже у Мазда...возможно у некоторых америкосов...

то все дрібнички. Я не про те. як ти його не назови, а по факту то просто муфти...так, можна дві впихнути, але суті то не міняє. класична кватро - механічна. в принципі це і її перевага і її недолік одночасно... не просто так від неї відмовились
прям от тікі що освіжив інформацію в голові, ролік про кватру подивився...таки геніальна система була

Змінено Сергёга (16:16 06/02/2026)

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: CX-5 або? [Re: Night Fury]
      6 февраля 2026 в 16:23 Гілками

Night Fury 06.02.2026 16:01 пишет:

Допоможіть, бумласочка, з вибором кросовера, новий або 2-3-4 річний з невеликим пробігом.

Дякую!

В мене саме sport black. Купи в осени. Росхід: 10.5 в осени, зараз 11 (прогріви). Це росхід лише по місту.

Дякую за відгук! Ось, боюсь, що розхід буде найболючішим питанням після дизелю) Тому і дивилась гібриди, щоб вийти на +- ті самі витрати. А як у Мазди з обслуговуванням? Якщо вона в принципі безпроблемна і, грубо кажучи, найближчі 3-5 років я буду лише їздити на ТО і міняти резину - то для мене це більш надійний варіант, ніж битий і вживаний кіт у мішку…Із всіх вживаних авто, які я купувала, мені пощастило не мати проблем тільки з одним - якраз японцем) У всіх інших були ремонти на всі гроші. Тому і замислилась над новим з салону. Новий нормальний гібрид набагато дорожчий за Мазду, за 5 років я його не «відібʼю».

на мазде 6 быстро уходили диски и колодки, в остальном это супер-проверенный японец

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

6 февраля 2026 в 16:25 Гілками

krabik 06.02.2026 15:37 пишет:

у кого денег немеряно и они падают с неба прямо в карман - тот без проблем покупает новое авто...
прелесть авто из США: можно довольно четко определить пробег/ какие были повреждения (если они были) + купить почти новое авто с пробегом до 100 тыс. за вполне разумные деньги, почему - нет???!!!
Если новое авто стоит 68+ баков, а вы его 2-3-х летнее с пробегом 60+тыс покупаете за 30+ тыс баков - думаю, что это вполне разумно...

кто не имеет желания играть в рулетку, и угадывать скрытые косяки, то выбирает новое авто, вроде ж очевидно. к тому же, обслуживание ауди и мазды стоит слегка разных денег

энтузиаст **
49 лет, Киевская область
С нами с 04.08.2008

6 февраля 2026 в 16:28 Гілками

У мене поки немає питань до vidi Mazda. І продаж, і то0 - без питань і зручно. Але до цього у мене був в далеких 2000 новий лише lanos з УкрАвто, а потім лише б/у та приватні майстерні.

Я писав своє ставлення до гібридів в цій темі...

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

6 февраля 2026 в 16:30 Гілками

В грудні поміняв свою sx4 саме на cx-5 в середній комплектації Style. Свідомо не хотів sport black.

Машина дуже подобається. Дуже приємна в салоні, хоч і не сказав би, що вражає простором. Але нам достатньо. Багажник - те саме. Їде приємно, на ходу тихо, на борту з опцій є все, що треба. Принаймні, мені. З морозами, середня витрата зараз на обкатці - 10-12 літрів на сотню. Трасові пробіги є, за кілометражем їх більшість, але машина також часто їздить на короткі відстані, гріється, розмерзається і т.д. Я був готовий морально і до більшої витрати. На дальняк не катав ще, тут не скажу що з витратою. Повний привод саме у сьогоднішніх і недавніх умовах дуже допомагає і додає спокою. Машина рушає, їде завжди без проблем. Гуму тільки хорошу бажано, бо салон подарував зимову, але таке собі. На наступний сезон візьму щось нормальне.

Машина відома, завершує свій цикл виробництва, тож проблем з надійністю чи несподіваними поломками, які неможливо вирішити, бути не повинно. Буває, з часом, виходить з ладу термостат і лишається відкритим, але це не страшно і робиться. Шмурдяк не лити, але нормального 95-го буде досить.

Двигуна 2.5 достатньо, а як порівняти з 1.6 атмо то це взагалі.

Загалом, із нових у бюджеті до 35-36 - однозначно вартий розгляду кандидат.

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

6 февраля 2026 в 16:58 Гілками

Дякую!

в мене напроти мого гаража обслуговують тільки мазди, можу у хлопців запитати як вони в обслуговуванні і можу запитати чи не продає хтось мазду СХ 5

Змінено egorka (17:01 06/02/2026)

старожил **
Киев
С нами с 06.08.2016

Re: CX-5 або? [Re: egorka]
      6 февраля 2026 в 17:03 Гілками

egorka 06.02.2026 16:58 пишет:

В ответ на:

...

в мене напроти мого гаража обслуговують тільки мазди, можу у хлопців запитати як вони в обслуговуванні і можу запитати чи не продає хтось мазду СХ 5

Буду дуже вдячна, якщо спитаєте

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

Re: CX-5 або? [Re: Paulskit]
      6 февраля 2026 в 17:09 Гілками

Paulskit 06.02.2026 15:24 пишет:

Dmitrik 06.02.2026 14:31 пишет:

Щодо переплати за паливо, то у РАВа середня витрата 6.5 л, у Мазди 10,5. За рік твоя переплата складе 45000 грн. ХЗ, багато це для тебе чи мало?

Тут більше питання скільки ти готовий заплатити, щоб не сидіти в сумному салоні Тойоти.

Тому і кажу, що треба вибирати власною . Враховуючи, що останні три автівки у мене були Тойоти, то салон мені норм. Але в Мазді я не зміг зручно розміститись ні на водійському сидінні, не кажучи вже про задній ряд для родини та багажник. Це для мене важливо. Ну і порівнювати гібрид і древній атмосферник при всій повазі для мене після гібриду не те. На тест драйві на Мазді не відчув нічого особливого по динаміці, шумці, комфорту після РАВа. Японець як японець. Тому за ті ж гроші взяв однорічного РАВа. Єдиний мінус це передній, а не повний привід. Але я ніколи не їздив на повному, тому не відчуваю втрати.
Тому раджу їхати на тест драйв та вибирати.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

6 февраля 2026 в 17:33 Гілками

krabik 06.02.2026 15:37 пишет:

Люди разные. Для кого то в БУ нет ничего ( совершенно) стремного, а для кого то это цела эпопея и часто не удачная.
Опять же на сколько принципиальны те деньги, может ТС хочет купить машину и ездить на ней лет 10, а может 2-3 года, пока еще заводские колодки стоят, да и продать и брать следующую.

Что лучше новая мазда или БУ РАВ, как по мне, то надо, как справедливо заметил пан Dmitrik сесть да посидеть в салоне, примерять все на себя.
Лично я не вижу ничего трагического в салоне РАВ, как и ничего выдающегося в салоне Мазды.
я ваще за лексус, хотя бы NX/

V.I.P ***
Re: CX-5 або? [Re: Абрвалг]
      6 февраля 2026 в 17:45 Гілками

Абрвалг 06.02.2026 17:33 пишет:

Лично я не вижу ничего трагического в салоне РАВ, как и ничего выдающегося в салоне Мазды.

Я тож за Лексус, але там треба бюджет х2. А Мазда на голову вище Рава по салону, тут нема про що розмовляти. В даному класі, хіба Пежо ще в салони старається, але там свої приколи з цими 1.2 на 3 циліндрах

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

6 февраля 2026 в 18:30 Гілками

Нісан і Міцмк такі собі конкуренти, мало того що варік, так ще і ціна в салоні космос.

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: CX-5 або? [Re: Paulskit]
      6 февраля 2026 в 18:48 Гілками

Paulskit 06.02.2026 17:45 пишет:

Абрвалг 06.02.2026 17:33 пишет:

Я тож за Лексус, але там треба бюджет х2. А Мазда на голову вище Рава по салону, тут нема про що розмовляти. В даному класі, хіба Пежо ще в салони старається, але там свої приколи з цими 1.2 на 3 циліндрах

Пежо - монопривід онлі) Рав нормально виглядає лише по ттх, але люди голосують гаманцем за ці ттх і помірковане цінопадіння. Мазда ок, але тепер пішла в планшети. Сх30 і сх5 останній шанс купити їі з кнопками.

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

6 февраля 2026 в 19:12 Гілками

krabik 06.02.2026 14:42 пишет:

Хонда ЦРВ и Тойота РАВ4 при прочих равных условиях будут изначально ощутимо дороже Мазды, тем более, что Тойоту есть смысл брать только гибрид, а он еще дороже...разницу в 7-10+ тыс. у.е. вы расходом топлива не снивелируете...

До чого тут різниця в ціні і невілірування витратою пального?
Дорожче купив, дорожче продав.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 22 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5580

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія