Що, як - обговоримо в вайбері ObB-9B5-2b-75 (b=6/B-8) Чи сертифікати , чи ще щось, але просто не конектить ( сталося внутрішня помилка). При цьому нічого не чипали ( мене взагалі не було) впало світло і почалось. По РДП ніяк не хоче, стандартні гайди не воно. По ВПН мережі зайшло як так і повинно бути. Я не настільки в цьому розумію щоб "піди зроби так або так". Хто може допомогти практично - стукайтесь.
Спробуй відключити UDP для RDP на сервері якщо я вірно зрозумів ребус
1. скоріш за все воно не при справах, хоча... ХЗ 2. я не настільки потужний адмін щоб по такій підказці зрозуміти що треба зробити. Звісно спробую запитати у гугла... :) Тому і прошу трохи часу хто в темі.
Я дев переважно і перше що нам кажуть інструктора по нашим плюшкам... ні в якому разі не чіпайте налаштування клієнтских серваків бо задовбаєтесь потім їх їм і далі колупати. А це в офісі не сервер, а мотлох з 2012р2 який я як найменше намагаюсь чіпати. Бо там все ,починаючи з пошти креведок яким в падло налаштовувати домашній комп до 1с яка в апач дивиться (хоч про 1с я сказав що не буду чіпати категорично). Ну і залізо відповідне. Ну і я тупий звісно
Як по впн зайшло - дійсно може бути, що хоче підключитись по модному UDP замість старого ТСР. щось типу такого Ще недавно, клієнт RDP з win11 перестав підключатись до win10. Теж типу "після вимкнень живлення"(савпадєніє?). Після кількаденних танців з бубном(копання логів RDP на сервері\клієнті і куріння інету) з'ясувалось, що це тому, що вони блін чомусь вже не можуть домовитись про використання протоколу апаратного відеоприскорення. Вилікувалось вимкненням прискорення для RDP взагалі, через GPO.
UDP вимкнув, не допомагаю. Подивлюсь що про то прискорення пишуть, але з мене поганий курець
Дяк. Завтра гляну - світло вимкнули в офісі, а всі розбіглися і генератор теж вимкнули
UDP вимкнув, не допомагаю. Подивлюсь що про то прискорення пишуть, але з мене поганий курець
Будь ласка
у будь якому випадку краще почати з логів(так, їх там кілька) сервісу RDP на сервері і на клієнті. І вже по кодам помилки намагатись з'ясувати що там протухло.
В першу чергу треба перевірити, а чи взагалі хтось чекає по TCP, а чи є потрібна маршрутизація і т.д. і т.п. ? Банальний: telnet <адреса> 3389 з клієнта.
В першу чергу треба перевірити, а чи взагалі хтось чекає по TCP, а чи є потрібна маршрутизація і т.д. і т.п. ? Банальний: telnet <адреса> 3389 з клієнта.
та "сталась внутрішня помилка" це з високою вірогідністю не порти\зв'язність. До сервера достукалось, але він вирішив не пускати. Я таку отримую, якщо йду по РДП не з тої мережі, з якої я дозволив з'єднання з цим термінальним сервером. Враховуючи що по ВПН заходить, варто покопати в сторону налаштувань обмежень мережевих. Має бути в ГПО. Плюс ще можливо що заходять по ІР, в останніх оновленнях МС прикручує НТЛМ, тому є вірогідність що треба заходити по ДНС імені, і керберосом. Але це все гадання на кофейній гущі, треба на серваку логи читати, чого він морозиться