готуємо санчата влітку? Які можливі будуть варіанти для пересічного "хруща" без газу. Тепловий насос повітря-повітря?
сформулюй питання нормально.
тепловий насос треба теж живити чимось (приблизно 25-30% теплової продуктивності буде витрачатись на електроенергію), при наявності графіків треба розуміти які інтервали і чи впорається така система. або резервувати живлення з урахуванням такого обладнання.
квартиру опалювати це не зовсім правильно, опалювати варто будинок (бо сусіди без опалення всі старання зведуть нанівець, або підіймуть вартість зусиль в рази).
ps дуже варто подумати про ізоляцію (утеплення) будинку - більша частина витрат на опалення це прямі втрати тепла будинком, треба їх мінімізовувати.
готуємо санчата влітку? Які можливі будуть варіанти для пересічного "хруща" без газу. Тепловий насос повітря-повітря?
А що це за хрущ без газу? На мою думку, до наступного сезону щось за допомогою "партнерів" з опаленням вирішать. Бо якщо не буде електрики, то які варіанти? Ставити накопичувач - гарячої води - теплообмінник як в селі, гріти його коли є електрика, а потім використовувати для опалення, але в хрущі немає місця для такого... Кажуть оці дизельні обігрівачі норм, але куди вивести трубу? У нас магазини гріють ними і супер, але ж маф окремо стоїть і виведений вихлоп не заважає сусідам...
На рівні осбб теоретично можна який твердопаливний котел на пелетах поставити на будинок, але знов таки, куди виводити продукти згоряння...
На рівні осбб теоретично можна який твердопаливний котел на пелетах поставити на будинок, але знов таки, куди виводити продукти згоряння...
це все так, але якщо хрущ нижчий за будови навколо то трубу прийдеться піднімати на висоту вище за них. Таку як у нашій кочегарці була, поки її не зрізали, а кочегарку закрили, зараз би була як знахідка, а так женуть до нас тепло десь з-за Васильківської, добре хоч з такої ж невеликої кочегарки, а не якоїсь ТЕЦ.
Хоча б кондер з ТЕНом, який при мінусах працює. Не кожної зими такі морози, а якщо кондер буде працювати при мінус 10, то можна вижити. Звичайно, якщо електрики і газу не буде, то капець. Хіба що останній поверх - так поставити буржуйку і трубу через стінку наверх.
Хоча б кондер з ТЕНом, який при мінусах працює.
так є кондиціонери до -15, а є кондиціонери-теплові насоси - до -25..-30. з інверторними компресорами (що дозволяє досить розумно споживати електрику), але їх все одно живити треба.
добре, спробую уточнити. може бути індивідуальне рішення на квартиру, може бути колективне на будинок. "Хрущ" без газу - панельки на Ревуцького. Ну, хай утеплені пінопластом. 12-15 поверхів.
Так, в мене також вже є думка поставити камінофен, сучасну буржуйку. Плануємо утеплення, поставити сонячні батареї. Але все ж прогріти всю квартиру важко. Зараз обігрівач гріє 1 кімнату, де спимо та працюю. На кухні градусів 4-5, готувати на холоді нема бажання. Складно так жити. Якщо зовсім капець буде то будемо шукати куди переїхати на правий
Так, в мене також вже є думка поставити камінофен, сучасну буржуйку.
А трубу куди? Чи останній поверх?
Так, в мене також вже є думка поставити камінофен, сучасну буржуйку. Плануємо утеплення, поставити сонячні батареї. Але все ж прогріти всю квартиру важко. Зараз обігрівач гріє 1 кімнату, де спимо та працюю. На кухні градусів 4-5, готувати на холоді нема бажання. Складно так жити. Якщо зовсім капець буде то будемо шукати куди переїхати на правий
У мене друзі живуть "на правому" тобто у самому центрі - на Костьольній навпроти власне Костьолу. Опалення немає з 9 січня, а 14 лютого зникла ще й вода усяка. Так що правий берег - не панацея.Та і на самому Хрещатику є кілька будинків де вже більше місяця немає опалення.
У мене на цей сезон був план кондьори + інвертор + генератор на балконі. Я знал, что рано или поздно мы перейдем и на эту дрянь.(с)
Останній поверх. Сталінка де раніше ще була дровяна пічка для готування іжи на кухні. Є під плиткою димохід. Але це кухня , доведеться прибирати кухню та збивали плитку
Але насправді така собі ідея. Ми цієї зими пробували у мами підігрівати кондиціоненром (9ка КХ серія арктік). Воно може підтримувати температуру, якщо це вимкнення на пару годин, а потім знову буде опалення. Якщо будинок вистиг, обігрітися малореально. Повітря на момент роботи кондиціонеру нагрівається, але і вистигає дуже швидко. Тобто, потрібно, щоб кондиціонер працював весь час. Ну і 5 кВт батарею висаджує досить швидко.
Це досвід будинку з власною котельнею на відрізку, коли ще не встановили генератор на котельну.
Останній поверх. Сталінка де раніше ще була дровяна пічка для готування іжи на кухні. Є під плиткою димохід. Але це кухня , доведеться прибирати кухню та збивали плитку
В сучасних умовах це джекпот! Панелі на дах і можна пережити. Між димохідом та буржуйкою трубу поставити або з підігрівом води, або з повітряними ребрами. Була-б в мене така задача я-б так робив. Хоча... Чому-б тоді не замислитися над автономним опаленням.
Нема газу для автономного опалення, Бо жадний київгаз через 25 років розгледів трубу , яка по їх вимогам чомусь там не відповідала. дешевше було поставити електричну плиту. А той канал від пічки на кухні не обігріє навіть кімнату поряд. Ще й торцева квартира
Нема газу для автономного опалення, Бо жадний київгаз через 25 років розгледів трубу , яка по їх вимогам чомусь там не відповідала. дешевше було поставити електричну плиту. А той канал від пічки на кухні не обігріє навіть кімнату поряд. Ще й торцева квартира
Чому? з 3.5кВт поля я в сонячні дні мав біля кіловата та навіть більше. А це пара дуйчиків кілька годин гарантовано.
Я наприклад, планую додати ще три панелі, більше в один стейж не можна - не потягне по напрузі. Макс може прийняти 500в, 9 панелей 490-495 (зараз 6 панелей)