Був у гостях у людей в квартирі з газовою колонкою для нагріва води. Пореконався, як це зручно. Замислився про встановити газову колонку у своїй квартирі в багатоквартирному будинку. К кого сь є такий досвід? Бо люди кажуть, що це зараз просто неможливо.
Треба звернутися до газмережі твого району. І впевнитися, що це дійсно неможливо, якщо будинок не пристосований до колонок. Якщо отримати дозвіл на індивідуальне опалення, то можна встановити котел, який вміє гріти воду. Але це теж нереально.
Газова колонка у квартирі це геморой і бомба уповільненої дії в одному обличчі. І вірно тобі відповіли - якщо будинок за проєктом не був пристосований до газових колонок то зараз ти вже не отримаєш дозвіл на встановлення колонки.
Був у гостях у людей в квартирі з газовою колонкою для нагріва води. Пореконався, як це зручно. Замислився про встановити газову колонку у своїй квартирі в багатоквартирному будинку. К кого сь є такий досвід? Бо люди кажуть, що це зараз просто неможливо.
Для газовых колонок в доме должна быть отдельная специальная вентиляционная шахта, предусмотренная для выброса продуктов горения. Не та, которая идет как обычная кухонная вытяжка. Если этой шахты нету - можешь даже не тратить время, газовая колонка тебе не светит.
А самостоятельно установить никого не ставя в известность? А для отвода продуктов горения вібить в стене отверстие на улицу?
А самостоятельно установить никого не ставя в известность? А для отвода продуктов горения вібить в стене отверстие на улицу?
Придут с проверкой, выпишут штрафов (могут сразу два: за самовольное подключение и за нарушение правил безопасности) и отключат газ до устранения. Достаточно, чтобы на тебя заявили соседи, которым ты под окно выведешь выхлопную трубу.
Придут с проверкой, выпишут штрафов (могут сразу два: за самовольное подключение и за нарушение правил безопасности) и отключат газ до устранения. Достаточно, чтобы на тебя заявили соседи, которым ты под окно выведешь выхлопную трубу.
ще можуть за газ рахунок виставити. Потужність колонки * 24*7 Так електрики роблять, коли якісь мутки з підключенням
У знайомого в Дніпрі дочка і онучка зчаділи до смерті від газової колонкі в хрущі... Хоча всі дозволи були. Як з'ясувалося пізніше - проект цього будинку не дозволяв встановлювати колонки. Влада зробила щоб не тягнути теплоцентраль в окремий будинок... Знайомий "бодався", але не знайшли даже "крайніх"...
Погугли скільки у Києві людей насмерть отруїлися газом від таких колонок протягом останнього десятиріччя. І це було у будинках, де колонки були встановлені легально і були окремі вентшахти. У мене у колеги стояла порожньою квартира десь на Дмитріївській і в цьому будинку через несправність колонки померла пара молодят з Франції, які знімали квартиру під квартирою з проблемною колонкою.
Погугли скільки у Києві людей насмерть отруїлися газом від таких колонок протягом останнього десятиріччя. І це було у будинках, де колонки були встановлені легально і були окремі вентшахти. У мене у колеги стояла порожньою квартира десь на Дмитріївській і в цьому будинку через несправність колонки померла пара молодят з Франції, які знімали квартиру під квартирою з проблемною колонкою.
Все це стосується колонок на природній тязі. А ТС пропонує парапетний, який геть інший.
Якщо будинок не газифікований то де його брати? Чи я не розумію питання. Якщо газифікований - то якось же жили і зі старими колонками. У мене в Бучі була така ще стара совкова, бабахала так в останні роки. Десь до 2010 року просили ми владу дозволу відрізати нас від центрального опалення і поставити власний двухконтурний. Ні-нізя-не положено. А якось однієї весни прийшли до нас і кажуть - ваш будинок один на теплотрасі і ще школа. Школі ми зробим котельню а ви як хочете. І зразу стало можна поставити сучасний котел. Вклалися, переробили опалення, новий котел на місце старої колонки - красота, ще і вигідніше в рази. Звісно, котел щороку проходить ТО, викликаєм спеціальну людину, і гріє. Звісно трагедії бувають, читаю львівські канали - там прямо щотижня хтось вчадів в старому будинку. Ну як і всю техніку - треба обслуговувати і пильнувати. У мого дядька в старому домі взагалі давно був якийсь совковий котел на дровах, потім туда доставили газову форсунку - працював, правда жер газ немилосердно, але хто в совку це рахував. А оце уже коли почали рахувати - поставив собі щось сучасне.
це ж скільки ще таких кулібіних і оптимізаторів існує по будинках, не привертаючи увагу санітарів....
А ТС пропонує парапетний, який геть інший.
існують парапетні колонки? Це вже котел з функцією гріти воду
Якщо будинок не газифікований то де його брати? Чи я не розумію питання. Якщо газифікований - то якось же жили і зі старими колонками.
Ну, раньше в кока-колу добавляли листя коки, столовую посуду делали из свинца, лечились радиоактивной водой и как-то жили У бабушки в хруще тоже газовые колонки были у всех, но с тех пор поменялись и нормы, и законы. Вам "повезло", что вашему дому разрешили ставить колонки, но это исключение из правил, у ТС так не будет.
А ТС пропонує парапетний, який геть інший.
існують парапетні колонки? Це вже котел з функцією гріти воду
повно таких шукай Колонка газова турбована
Якщо будинок не газифікований то де його брати? Чи я не розумію питання. Якщо газифікований - то якось же жили і зі старими колонками.
а якщо газифікований, але без колонок?
Тоді ставити колонку не можна. А порушувати нормативку навряд чи можна. Ну і самому ще ж пожити варто, і сусідів не отруїти.
технічно будинкова система газу "тільки для плити" розрахована на потужність десь 6 квт на квартиру. Колонка - це десь 20 квт. Чи вистачить перерізу труби для такої потужності - хз. Але найголовніше - чи не будуть тухнути комфорки у сусідів? Проблема газу - це не тільки отруєння порушника (та і хер з ним), але і можливий бабах пів-будинку. А то і цілого.
технічно будинкова система газу "тільки для плити" розрахована на потужність десь 6 квт на квартиру. Колонка - це десь 20 квт. Чи вистачить перерізу труби для такої потужності - хз. Але найголовніше - чи не будуть тухнути комфорки у сусідів? Проблема газу - це не тільки отруєння порушника (та і хер з ним), але і можливий бабах пів-будинку. А то і цілого.
Еще веселые случаи, когда такие подключалкины путали газовый и водяной ввод на колонке и пускали воду по газовой магистрали
Газова колонка у квартирі це геморой і бомба уповільненої дії в одному обличчі. І вірно тобі відповіли - якщо будинок за проєктом не був пристосований до газових колонок то зараз ти вже не отримаєш дозвіл на встановлення колонки.
Ти як завжди все знаєш. Знімали квартиру в Бердичеві, в 9 поверховому будинку стояли колонка, у всіх, бо не було центрального опалення. Ставиться колонка, сердлиться отвір в стіні і виводиться вентиляція. Єдиний геморой, це вертикальна розводка труб, прийдеться сверлити отвори через стіну і переробляти опалення. У Львові також знімали з колонкою в 5 поверховій будівлі.