autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Karoq & Octavia ? (3/4)

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: Karoq & Octavia ? [Re: axon]
      19 февраля 2026 в 18:19 Гілками

axon 19.02.2026 17:59 пишет:

Mookker 19.02.2026 17:54 пишет:

такое. я от него ожидал намного больше, скажем так

попадался отзыв, про текущую октаву с 1,4 и автоматом, чел ездил в Карпаты летом, 4 человека, полный багажник, кондиционер, говорит, что периодически возникало желание выйти и толкать ее, особенно на обгонах, ну и расход что то под 9 вышел там.

расход то такое, ни о чем без вводных. а вот по езде, тот же 2.0 на мазде приятнее (сравниваю с шестеркой). Все же от 150 сил ожидаешь, что будут ехать

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Karoq & Octavia ? [Re: Paulskit]
      19 февраля 2026 в 18:19 Гілками

Paulskit 19.02.2026 18:15 пишет:

Mookker 19.02.2026 17:54 пишет:

такое. я от него ожидал намного больше, скажем так

попадался отзыв, про текущую октаву с 1,4 и автоматом, чел ездил в Карпаты летом, 4 человека, полный багажник, кондиционер, говорит, что периодически возникало желание выйти и толкать ее, особенно на обгонах, ну и расход что то под 9 вышел там.

4 людини не треба, достатньо 2, але з багажом. Важко йому на підйомах дуже. Не штовхати, звісно, але помирає помітно. Це двигун для міста, не треба вимагати багато.

Там проблема не двигуна а коробки (читай водія). 150 к.с. - це 150 к.с. Не більше і не менше. В Україні немає таких доріг, де їх би не вистачало щоб їхати зі швидкістю рівною або більшою швидкості потоку...
1,4+8AT - це напівкустарна зв'язка для нерозвинутих країн. Ймовірно настроювали на "від..бісь"

Змінено vvvolf (18:23 19/02/2026)

V.I.P ***
Re: Karoq & Octavia ? [Re: Mookker]
      19 февраля 2026 в 18:22 Гілками

Mookker 19.02.2026 18:19 пишет:

расход то такое, ни о чем без вводных. а вот по езде, тот же 2.0 на мазде приятнее (сравниваю с шестеркой). Все же от 150 сил ожидаешь, что будут ехать

100%, він просто більш прогнозований.

V.I.P ***
Re: Karoq & Octavia ? [Re: vvvolf]
      19 февраля 2026 в 18:23 Гілками

vvvolf 19.02.2026 18:19 пишет:

Paulskit 19.02.2026 18:15 пишет:

В ответ на:

...

4 людини не треба, достатньо 2, але з багажом. Важко йому на підйомах дуже. Не штовхати, звісно, але помирає помітно. Це двигун для міста, не треба вимагати багато.

Там проблема не двигуна а коробки (читай водія). 150 к.с. - це 150 к.с. Не більше і не менше. В Україні немає таких доріг, де їх би не вистачало щоб їхати зі швидкістю рівною або більшою швидкості потоку...
1,4+8AT - це напівкустарна зв'язка для нерозвинутих країн. Однозначно настроювали на "від..бісь"

Я іздив на кондовому 1.4 150 + DSG. До коробки питань (крім надійсності) немає.

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Karoq & Octavia ? [Re: vvvolf]
      19 февраля 2026 в 18:34 Гілками

vvvolf 19.02.2026 15:05 пишет:

egorka 19.02.2026 14:48 пишет:

в мене дизель 11 року 2,0 тді, прогрівається швидко так як є вебасто , зараз думаю в нових сучасних дизелях проблем з прогрівом не повинно бути але як пишуть що дорожче на 8 тис і пробігі малі то тоді мабуть бензин, в мене зараз теж малі пробігі але я все рівно не хочу бензин а газ тим паче, дизель мене влаштовує на всі 💯

Можлив в цих роках простіше. Але зі свіжих - це вже не придатні для користування в місті. Діапазон між регенераціями - 200-300 км. Як ловити ці моменти?

в мене теж вмикається регенерація, стають підвіщені оберти, хвилин 15 і все в нормі, якщо вже загорівся сажевик то 3 передача і трішки проїхати по окружній або по трасі дать сажевику просрат,,,,,,,, ся, знайомий їздить і на мерсі віано і на новому хюндаі старія тільки з салону каже проблем нема, мабуть щось знають якщо купили для міста нову машину під 80 тис і дизель а не бензин, але да згоден тут кожному своє я пʼять років від їздив на новому супербі бензин і вже більше 11 років на дизелі то бензину не хочу

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

Re: Karoq & Octavia ? [Re: YSK]
      19 февраля 2026 в 18:40 Гілками

YSK 19.02.2026 15:54 пишет:

egorka 19.02.2026 11:56 пишет:

Нестор 19.02.2026 11:30 пишет:

Дизель більш для траси а я в основному по місту
в інколи між містами. У мене пробіг річний 10.000-12.000 км.

в мене теж зараз мінімальний пробіг і нічого все ок, це ж сучасний дизель вже а не 1,9 та 2,4 що були давно на течиках, ну і повинні електро тенти вже стояти що б дуже швидко було тепло в салоні

Там не стільки про тепло, скільки про те, що дуже страждає екологія, тобто сажовий фільтр, постійні регенерації через які збільшена витрата пального і тд. Для коротких пробігів дизель точно ні.

ну незнаю в мене проблем нема з короткими пробігами зараз, звичайно для траси дизель гарніше але і сучасні бензинові двигуни їдять мало я маю на увазі ТСІ, але 1,4 як на мене то замало

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

19 февраля 2026 в 19:16 Гілками

Нестор 19.02.2026 11:30 пишет:

Дизель більш для траси а я в основному по місту
в інколи між містами. У мене пробіг річний 10.000-12.000 км.

в мене теж зараз мінімальний пробіг і нічого все ок, це ж сучасний дизель вже а не 1,9 та 2,4 що були давно на течиках, ну і повинні електро тенти вже стояти що б дуже швидко було тепло в салоні

Там не стільки про тепло, скільки про те, що дуже страждає екологія, тобто сажовий фільтр, постійні регенерації через які збільшена витрата пального і тд. Для коротких пробігів дизель точно ні.

У Єгора прогрівається швидко, бо Вебаста.
Якщо виїхав з дома і попав в затор через пару км, то нічого не прогрівається повністю, навпаки, якщо повністю прогрівся і попав в затор, температура двигуна починає падати, це в зимовий період. Помічав це на 1.3 і 2.0 дизелях.
Поїздивши пару тижнів по Києву без виїзду на кільцеву, і коли приїхали купляти авто та підключили сканер, то перше, що спитпли, чи давно виїжджав за місто, бо сажи вже було багато?
Якщо є відрізки по трасі або окружній, то купляти дизель можна, якщо суто по місту, то краще гібрид. Це якщо ми за економію на пальному.
Мене витрата 7-7.5 л на 2.0 дизелі цілком влаштовувала, але в мене за містом було багато пробігу.
Зараз суто для міста купив бензин, прогрів взагалі не порівняти, хоча в дизелі "електродогрівач" стояв, ще і двигун майже не чутно. Дизель трохи наполягав, що вібрацією, що торохкотінням. Але це суто мої "таракани".

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

Re: Karoq & Octavia ? [Re: juiT]
      19 февраля 2026 в 19:51 Гілками

juiT 19.02.2026 19:16 пишет:

В ответ на:

...

У Єгора прогрівається швидко, бо Вебаста.
Якщо виїхав з дома і попав в затор через пару км, то нічого не прогрівається повністю, навпаки, якщо повністю прогрівся і попав в затор, температура двигуна починає падати, це в зимовий період. Помічав це на 1.3 і 2.0 дизелях.
Поїздивши пару тижнів по Києву без виїзду на кільцеву, і коли приїхали купляти авто та підключили сканер, то перше, що спитпли, чи давно виїжджав за місто, бо сажи вже було багато?
Якщо є відрізки по трасі або окружній, то купляти дизель можна, якщо суто по місту, то краще гібрид. Це якщо ми за економію на пальному.
Мене витрата 7-7.5 л на 2.0 дизелі цілком влаштовувала, але в мене за містом було багато пробігу.
Зараз суто для міста купив бензин, прогрів взагалі не порівняти, хоча в дизелі "електродогрівач" стояв, ще і двигун майже не чутно. Дизель трохи наполягав, що вібрацією, що торохкотінням. Але це суто мої "таракани".

Дякую а мені подобається звук як працює дизель

Змінено egorka (19:53 19/02/2026)

Дядя Сь **
43 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: Karoq & Octavia ? [Re: Нестор]
      20 февраля 2026 в 10:29 Гілками

Дивлячись, що важливіше - багажник та місце ззаду чи компактніший розмір.

Карок

+ Відносно компактний - 4,4м. Простіше паркуватис ,
+"жип"
- Менше місця позаду
- Менше багажник
- Більша на 0,5-1л витрата

Октава

+ більше місця позаду
+ багажник
- Довша, складніше знайти місце на парковці
- Не жип

Щодо кліренсу, як переваги - це кумедно. Бо Карок не найвищий по кліренсу. Там щось реальних 16-17, що не прямо щоб більше, ніж в Октавії. Єдине геометрія у Карока краща для лісових доріг. Але маю сумніви про таке використання

YSK
V.I.P **
46 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

Re: Karoq & Octavia ? [Re: Traveler]
      20 февраля 2026 в 10:34 Гілками

ІМХО звісно, але якщо монопривід, то я б вибрав Октавію, вона все ж більша та й комфортніша буде. Ця зима показала, що класно(але не критично) мати саме повний привід, кліренс сучасних паркетників не набагато більше кліренсу Октавії з ППД.

V.I.P ***
      20 февраля 2026 в 11:04 Гілками

Як показала ця зима, кліренс все ще не надто потрібен (жодних проблем з 12 см), а повний привід прям наздвичайно приємна фіча, яка дає можливість їхати і паркуватись де хочеться, а не де вийде.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

20 февраля 2026 в 11:41 Гілками

Paulskit 20.02.2026 11:04 пишет:

Як показала ця зима, кліренс все ще не надто потрібен

залежить від того, де їздиш я в селі з 22 см кліренсу надірвав пильник (ота фетрова штука на днищі) на льодяних надовбах. Частково я сам винен, бо відволікся, але щось нижче там би просто висіло на тих гулях.

V.I.P ***
Re: Karoq & Octavia ? [Re: keen]
      20 февраля 2026 в 11:42 Гілками

У мене на Прадіку захист страждав постійно. Але він їздив там, де 99% машин не зʼявиться ніколи. Міським жителям воно не треба.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: Karoq & Octavia ? [Re: Нестор]
      20 февраля 2026 в 11:51 Гілками

На скільки я розумію, то ТС розглядає монопривідні варіанти сабжевих авто.
Тому в даній категорії тут монопривідний паритет.

подмастерье **
38 лет, Мариуполь
С нами с 20.10.2009

20 февраля 2026 в 12:03 Гілками

Traveler 20.02.2026 10:29 пишет:

Карок

+"жип"
- Менше місця позаду
- Менше багажник

Октава

+ більше місця позаду
+ багажник
- Не жип

Щодо кліренсу, як переваги - це кумедно. Бо Карок не найвищий по кліренсу. Там щось реальних 16-17, що не прямо щоб більше, ніж в Октавії. Єдине геометрія у Карока краща для лісових доріг. Але маю сумніви про таке використання

То може треба Карок порівнювати з Скалою? По габаритам дуже схожі. Можливо і по розміру і оснащенню салону будуть схожі, а октавія то вже трохи класом вища буде.

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: Karoq & Octavia ? [Re: Shtips]
      20 февраля 2026 в 12:22 Гілками

Shtips 20.02.2026 12:03 пишет:

То може треба Карок порівнювати з Скалою? По габаритам дуже схожі. Можливо і по розміру і оснащенню салону будуть схожі, а октавія то вже трохи класом вища буде.

Дамо слово ШІ.

Клас і позиціонування
Kamiq — B-SUV (компактний кросовер)
Scala — C-клас (хетчбек)
Octavia — C/D-клас (ліфтбек або універсал)
Karoq — C-SUV (середній кросовер)

Платформа
Scala / Kamiq — MQB A0 (молодша версія)
Octavia / Karoq — повноцінна MQB (старша платформа)

Розміри (приблизно)
Kamiq — ~4,24 м
Scala — ~4,36 м
Karoq — ~4,38 м
Octavia — ~4,69 м

Простір і клас

Octavia суттєво більша за всі три моделі:
більша колісна база
значно більший багажник
вищий рівень шумоізоляції та оснащення

Якщо розташувати по “старшинству”:

Kamiq → Scala → Karoq → Octavia

Отже:
Scala ближча до Kamiq
Octavia вже на клас вище і ближча за рівнем до Karoq, але в кузові легковика

Змінено Daugava (12:26 20/02/2026)

важничающий писатель *
Киев
С нами с 21.10.2010

20 февраля 2026 в 12:33 Гілками

Paulskit 19.02.2026 18:22 пишет:

Mookker 19.02.2026 18:19 пишет:

100%, він просто більш прогнозований.

Тестував мазду 2.5, особливо не вразив, думає пару секунд на педаль газу, як турбо-ваг, але ж турбіни немає.
Потім тестував цей же двигун на СX-60, так там взагалі все погано, враховуючи масу авто.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: Karoq & Octavia ? [Re: Shtips]
      20 февраля 2026 в 12:56 Гілками

Shtips 20.02.2026 12:03 пишет:

Напевно так і є. Скала, що по розміру салону, що по багажнику буде найближча. Багажник 460 л і 520 у Карока.

По моїм замірам власною дупою, якщо брати розмір салону по довжині від меншого, до більшого

Скала-Карок-Камік-Октава.

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

20 февраля 2026 в 15:29 Гілками

Traveler 20.02.2026 10:29 пишет:

Карок

+"жип"
- Менше місця позаду
- Менше багажник

Октава

+ більше місця позаду
+ багажник
- Не жип

коли був суперб де він тільки не їздив за 5 років і ліса і поля і ні разу не підвів то :менше то теж проїде і по лісі і по полю звісно не по коліна в багнюці

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: Karoq & Octavia ? [Re: egorka]
      20 февраля 2026 в 16:02 Гілками

egorka 20.02.2026 15:29 пишет:

коли був суперб де він тільки не їздив за 5 років і ліса і поля і ні разу не підвів то :менше то теж проїде і по лісі і по полю звісно не по коліна в багнюці

Перед Октавою була Астра хетч, довжина близька до Карока. Я грунтовкою їздив до озера. На Октавії не поліз, бо задній звіс би чіпляв.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
6 користувачів і 163 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1426

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія