План на березень - заміна батарей на 32kWh (2х314ah Nkon)
Електроопалення?
Четверта версія і на зараз фінальна
До речі дуже акуратно виглядає. Я так не вмію. Або поспішаю і криво, або відкладаю і довго не повертаюсь потім.
Ну це була одна з цілей - монтаж без свердління, щоб виглядало не як щось зібране за допомогою кувалди і якоїсь матері.
В офісі аналогічно зібрав, тільки менший інвертор та акум
Куда уж меньше инвертор - 3Квт для офиса мне кажется и так немного
Почитаешь такие примеры и стыдно про свой конфиг писать даже ...
Куда уж меньше инвертор - 3Квт для офиса мне кажется и так немного
У мене зараз 800Вт та 1280Вт*год ємності. Цього вистачає на робочий день і лишається 50%. Це погано?
У мене зараз 800Вт та 1280Вт*год ємності. Цього вистачає на робочий день і лишається 50%. Це погано?
Офис без кофемашины - это не офис
В першому пості ми можемо бачити систему електронезалежності українського киянина-середняка, першої половини 21-го століття. Від киянина-бідняка відрізняється тим, що в нього є інвертор потужності необхідної для одночасного заживлення більшої частини домашніх споживачів (змінним струмом, 220/230 VAC, 1,5-4,8 кВт). Хата киянина-бідняка характерна тим, що в нього на господарстві є лише павербанки (дрібні низьковольтні системи накопичення постійного струму), для заживлення лише роутеру, чи ноутбуку. Хата зажиточного киянина-багача вирізняється великою номінальною потужністю інвертора (від 10 кВт та вище, часто це трифазні системи) та великою номінальною ємністю системи накопичення енергії, від 30 кВт*год і вище, та відповідно великим сонячним полем (яке забезпечує майже повну енергонезалежність, крім зимових місяців). Також, на подвір'ї киянина-багача дуже часто стоїть електромобіль Тесла.
В першому пості ми можемо бачити систему електронезалежності киянина-середняка. Від киянина-бідняка відрізняється тим, що в нього є інвертор потужності необхідної для одночасного заживлення частини домашніх споживачів (змінним струмом, 220/230 VAC, 1,5-4,8 кВт). Хата киянини-бідняка характерна тим, що в нього на господарстві є лише павербанки (дрібні низьковольтні системи накопичення постійного струму), для заживлення лише роутеру, чи ноутбуку. Хата зажиточного киянина-багача вирізняється великою номінальною потужністю інвертора (від 10 кВт та вище, часто це трифазні системи) та великою номінальною ємністю системи накопичення енергії, від 30 кВт*год і вище, та відповідно великим сонячним полем (яке забезпечує майже повну енергонезалежність, крім зимових місяців).
А в мене заживлено все. Окрім гаража - зварювальний апарат та компресор мабуть можна не вмикати через інвертор
Ось зараз сиджу працюю.
А в мене заживлено все. Окрім гаража - зварювальний апарат та компресор мабуть можна не вмикати через інвертор
Починалось все з 24В китайця та 24В акума, потім була заміна інвертора на Маст про, далі Victron 24-1600 і перехід на поточну систему
Що з плюсів системи - він тихіше за більшість китайців, але явно поступається Дейе по рівню шуму (не чув їх в роботі). Проте він краще за Дейе тримає перевантаження (досвід знайомих монтажників). Налаштування - одні з найзручніших. По ємності та потужності - вистачає на більшість ситуацій, крім випадків дуже тривалої відсутності енергії. Звичайно ж хотілося б 5/10, але то інший бюджет
З мінусів - він дорожче за більшість китайців і в китайців більше потужність при схожій ціні, але для квартири я краще оберу трохи меншу потужність, але зато набагато більш тиху роботу.
Сонце - не дуже "світить" в квартирі, максимум 2 панелі на балконі
Скільки така система по грошам +- ? Виглядає гарно і аккуратно
Ось ще компактніше та акуратніше. Система накопичання 24 В, 7 кВт*год. Всередні - все, і АКБ, і інвертор, і зарядний пристрій з автоматикою заряджання.
Ось ще компактніше та акуратніше. Система накопичання 24 В, 7 кВт*год. Всередні - все, і АКБ, і інвертор, і зарядний пристрій з автоматикою заряджання.
Є фото як всередині? Яка ціна? Можна в пп Дякую
Ось так, тут ще немає модуля контролю зарядки. Фанерний ящик - замовлялвся на ОЛХ, по моєму ескізному кресленню, десь біля 3000 грн (кінець 2024 року). Я лише додав до нього колесика, щоб катати, бо він, звісно, важкий (60-65 кг).
Отак - вже встановлене (без верхньої кришки). Тут замінений запобіжник на інший, бо приїхав надійніший (чорний тримач, під інвертором виглядає).
Електроопалення?
так, електроопалення (тепловий насос)
ще: електромобіль та тариф активний споживач (більший аккум дасть можливість влітку направляти зібрану електроенергію в електромобіль, якщо ситуація з мережею буде гірша ніж зараз, або в мережу в годину високого попиту/ціни, якщо зявиться погодинний тариф для активного споживача)
Можу в цінах на зараз приблизно
Інвертор подібний - близько 30 Два акума по 50Ah - 40, але один на 100Ah можна взяти дешевше - 35 Забобіжник (не видно зараз) - близько 500 грн з коробкою 1000 - кабелі 1000 - ящик для 2-х акумів 1000 - стійка. Її збирав сам з алюмінієвого профілю
Електроопалення?
так, електроопалення (тепловий насос)
ще: електромобіль та тариф активний споживач (більший аккум дасть можливість влітку направляти зібрану електроенергію в електромобіль, якщо ситуація з мережею буде гірша ніж зараз, або в мережу в годину високого попиту/ціни, якщо зявиться погодинний тариф для активного споживача)
Почому активнийспоживач купляє квт?
Там мається на увазі одночасно.
Я в себе одночасно більше 4-4.5кВт не бачив споживання. Але в мене нема насосів та інших енергоємних систем забезпечення будинку. Газ, вода та свіло в мене як у всіх в місті
ПС: Володя ,може хоч подивишся чи варто сподіватися на той мій стабілізатор, чи шукати гроші на новий?
Можу в цінах на зараз приблизно
Інвертор подібний - близько 30 Два акума по 50Ah - 40, але один на 100Ah можна взяти дешевше - 35 Забобіжник (не видно зараз) - близько 500 грн з коробкою 1000 - кабелі 1000 - ящик для 2-х акумів 1000 - стійка. Її збирав сам з алюмінієвого профілю
Я-б не рахував сам інвертор і батарею - то хто як купить і хтось може зробити, а хтось готову візьме. Так само і панелі - різні панелі, різні ціни. В мене десь так - силові дроти 2-2500 (не пв3) - автомати, розетки, та фурнітура 4-5000 - кабель та фурнітура для панелей теж біля 5000 - монтаж панелей ( я заважкий для даху та дружина не пущає туди) 10000 зараз додався стабілізатор на котел ( бо не хоче від мережі працювати нижче 172вольта) 1300
Все інше додайте за смаком.
Ну і звісно хто в курсі скіко коштує змонтувати та налаштувати систему ( для тих хто не розуміється на електриці). Можете навіть написати Мені просто цікаво, бо роблю тільки собі та родині. Сестра дружини ліпе смачні пельмені, то я в них все роблю за розрахунок пельменями. Приблизно кіло за "виклик"