а якщо поставити панелі то можна відмовитися від світла ? Хватить світла для дому з отого всього конструктора
Є такий пласт користувачів подібних систам. Це яхтсмени. Яхти у них в середньому довжиною 15 метрів. На яхті - панелі, аккуми літієві і генератор. Там все на елнетриці, включаючи туалет.Лебідки на бігучий такелаж, холодильник, морозильник, пральна машина, кондиціонер, індукційна плитка, посудомийка, льододєлка, навіть. І на все вистачає, все працює. Так шо зробити можна.
загалом виплатили - 20363 грн за 9693 квт (середнє 2,1 грн/квт)
От буквально на зараз 24.02.26 14-30. Хмарно, панелі працюють Вимкнули світло. Працює два компа, котел, зарядки, світло на кухні та в мене в кабінеті... з розеток нічого не виймаємо.
зараз мама мабуть в холодильник щось клала стало 557/525Вт. Ватарея 0.7А попросила , мабуть вирівнюються трошки. Тобто в таку погоду в мене повністю вистачає панелей на забезпечення потреб будинку.
Хмаринка набігла, батареї допомагають. Система кожну копійчину відробляє. Спустився вниз пообідати - мама здивовано питає, а що світло вимкнули?
Хмаринка набігла, батареї допомагають. Система кожну копійчину відробляє. Спустився вниз пообідати - мама здивовано питає, а що світло вимкнули?
Не розумію як 409 Вт виходить чи воно додатково з мережі смокче?
Не розумію як 409 Вт виходить чи воно додатково з мережі смокче?
Цифри там трохи не завжди точні. Лоад - це те що хоче будинок ПВ - скілки видють панелі Бат - батарея ( в неї + зарад а - розряд) Грід - міська мережа.
Досить показовий графік. Чомусь при наявності сонця все таки не перестаяє споживати мережу. Але повне забезпечення з 7-30 до 16-30 мене цілком задовольняє. Не було-б загроз атак то можна було-б батареї навантажити, але поки зарано.
Щоб не споживало мережу треба її зовсім відключити. Лютий доречі настільки сонячний видався що без мережі і прожив, при цьому 2 електромобілі теж від сонця зарядка, мережа весь час відключена, бо від неї тільки западлянка у вигляді зависокої-занизької напруги прилетіти може.
Чомусь при наявності сонця все таки не перестаяє споживати мережу.
Це, по-своєму, логічно. Бо сонячна енергія — досить нестабільна. А власні потреби мають бути стабільними, щоб не було проблем з керуванням силовою частиною.
Чомусь при наявності сонця все таки не перестаяє споживати мережу.
Це, по-своєму, логічно. Бо сонячна енергія — досить нестабільна. А власні потреби мають бути стабільними, щоб не було проблем з керуванням силовою частиною.
стабільність забезпечуе акб. в більш продвинутих івнерторів, в тій же деї можна вимкнути споживання з мережі або зменшити до пари десятків вт .
Вигідніше брати 1х100Аг. З одним акумом простіше проводка. Але я брав по бюджету - не було грошей одразу взяти великий акум, тому спочатку взяв один акум, щоб можна було запустити систему і вже мати 2500 Вт*год. Потім докупив 2-й акум
Вигідніше брати 1х100Аг. З одним акумом простіше проводка. Але я брав по бюджету - не було грошей одразу взяти великий акум, тому спочатку взяв один акум, щоб можна було запустити систему і вже мати 2500 Вт*год. Потім докупив 2-й акум
А ще вигідніше брати 1*280, або 1*314А, а вже навіть є можливість 1*628
і скільки ж він важить? Як його дотягти до місця? лебідкою? краном?
Одна 280-314 ячейка весит примерно в среднем 5,5кг. 12В сборка в корпусе будет около 30-35кг если корпус металлический. Моя 24В 280А*ч весит где-то чуть больше 60кг из которых около 15кг - корпус. Но она на колесиках, потому катается легко.
48в/314а важить 120-130кг в середньому. 1*628 потягне десь кілограм на 250... Це не реально для одного модуля. Навіть 314 я розглядаю тільки під збирання на місці де буде стояти.
Якщо на 280А-315А то вони важать в районі 110-120 кг. Вдвох (один міцніший, другий може бути чуть слабший, навантаження не одинакове бо як правило 1 сторона чуть важча, там де комірки, а там де БМС плата - там чуть менша вага) нормально переносити. Але найкраще його не носити, а позичити десь нормальну кравчучку, можна навіть самому, але краще вдвох щоб для страхівки.