В мене 750мм в ширину десь горизонтально. А вертикально дуже не гарно виходить.
ARISTON PRO1 ECO 80 H - 76 см Midea 80л в такому розмірі я не знайшов
головне бак щоб тримав, тут мені здається бажано щоб працював при помірному тиску і без коливань - тоді не тріщить покриття і конструктив не страждає.
Такий випадково виявився варіант. Почалося з того, що з запобіжного клапану (6 бар) взагалі не капає вода при нагріві. На вході стоїть редуктор на 2 бар. Виходить, тиск холодної води у баку ті самі 2 бар, а при нагріві зростає, як пише гугл, на 15-20%, аж ніяк не до 6 бар, тому і клапан не стравлює воду. У підсумку бойлер працює під меншим тиском, відповідно і коливання тиску при відкритті кранів не такі значні. У такому режимі склокерамичне покриття баку витримало 8 років без обслуговування взагалі.
В мене 750мм в ширину десь горизонтально. А вертикально дуже не гарно виходить.
ARISTON PRO1 ECO 80 H - 76 см Midea 80л в такому розмірі я не знайшов
Та я уже псіханув і вирішив, що буду брати в вертикальне, але просто акуратнішоно вигляду, з глибиною до 30-35см
А цей Арістон же тільки вертикально? Чи там все одно як його вішати?
А які пласкі бойлери на 80 літрів не дуже дорогі
головне бак щоб тримав, тут мені здається бажано щоб працював при помірному тиску і без коливань - тоді не тріщить покриття і конструктив не страждає.
Такий випадково виявився варіант. Почалося з того, що з запобіжного клапану (6 бар) взагалі не капає вода при нагріві. На вході стоїть редуктор на 2 бар. Виходить, тиск холодної води у баку ті самі 2 бар, а при нагріві зростає, як пише гугл, на 15-20%, аж ніяк не до 6 бар, тому і клапан не стравлює воду. У підсумку бойлер працює під меншим тиском, відповідно і коливання тиску при відкритті кранів не такі значні. У такому режимі склокерамичне покриття баку витримало 8 років без обслуговування взагалі.
це нефізично. Ніяких 15-20% не може бути. При відсутності водорозбору та нагріві води тиск швидко виходить на максимальне значення. Бо воді немає куди подітись. Чому вода не капає з клапана? Вона кудись дівається, це без варіантів. Саме просте - є клапани, які вміють пропускати воду "взад", якщо там тиск нижчий.
це нефізично. Ніяких 15-20% не може бути. При відсутності водорозбору та нагріві води тиск швидко виходить на максимальне значення. Бо воді немає куди подітись.
А воздушный карман в самом бойлере выше трубы забора горячей воды? А резиновые подводки на смесители/бачок в квартире?
Можливо, при нагріванні холодної до максимуму. Я такий експеримент не проводив, бо бойлер не витрачає стільки гарячої води, щоб гріти повний бак зовсім холодної.
це нефізично. Ніяких 15-20% не може бути. При відсутності водорозбору та нагріві води тиск швидко виходить на максимальне значення. Бо воді немає куди подітись.
А воздушный карман в самом бойлере выше трубы забора горячей воды? А резиновые подводки на смесители/бачок в квартире?
в принципі можуть бути різні об'єми для компенсації "зайвої води" Я проти висновку "не капає клапан - тиск не зростає". Тільки манометр дасть точну картину В мене два атлантіса під наглядом. Тиск при нагріві росте як треба до 6 бар. Потім ні і вода не капає. Манометри є.
Тиск при нагріві росте як треба до 6 бар. Потім ні і вода не капає. Манометри є.
А який у тебе тиск на вході? ХЗ, в мене другий бойлер так само працює з редуктором на 2 бар, нічого не капає. В першому клапан був стандартний на 8, для другого поставив вже на 6 - і все одно. Резинових підводів немає, все з нержавійки, то можливо причина у об'ємі повітряного кармана, який при меншому тиску на вході зберігає більший об'єм повітря і таким чином компенсує розширення та зростання тиску при нагріванні.
Після зимових відключень опалення та води не такий вже великий вибір в магазинах та інтернет магазинах. Дивіться що є в наявності. Бо самі шукали. Ось таке подобається і таке. А потім нічого нема з того і обраєш що є в наявності
Тиск при нагріві росте як треба до 6 бар. Потім ні і вода не капає. Манометри є.
А який у тебе тиск на вході? ХЗ, в мене другий бойлер так само працює з редуктором на 2 бар, нічого не капає. В першому клапан був стандартний на 8, для другого поставив вже на 6 - і все одно. Резинових підводів немає, все з нержавійки, то можливо причина у об'ємі повітряного кармана, який при меншому тиску на вході зберігає більший об'єм повітря і таким чином компенсує розширення та зростання тиску при нагріванні.
Після користуванням бойлером тиск встановлюється десь 3 барииі потім починається його зростання при нагріві води. Повітряний карман? Можливо, чому і ні. Але думаю, він потроху зникає за рахунок розчинення повітря у воді. Ще і тиск збільшений.
А цей Арістон же тільки вертикально? Чи там все одно як його вішати?
Це ж якраз горизонталка. Якщо хо вертикальний - вибір безмежний фактично
Після користуванням бойлером тиск встановлюється десь 3 барииі потім починається його зростання при нагріві води.
Буде нагода - спробую поставити маноментр між баком та клапаном, щоб перевірити. Бо в мене аж на редукторі стоїть.
Повітряний карман? Можливо, чому і ні. Але думаю, він потроху зникає за рахунок розчинення повітря у воді. Ще і тиск збільшений.
Це загадка, що там всередині відбувається. Якщо ввечері перекрити воду на вході, а зранку відкрити гарячий кран - тече якийсь час гаряча вода. Чи то той карман дає ефект, чи то просто стравлюється зайва вода до нульового тиску - незрозуміло.
Чи то той карман дає ефект
Именно так и есть. Сжатый воздух расширяется и выталкивает немного воды. Вода, очевидно, сама по себе такого эффекта дать не смогла бы из-за того, что практически не сжимается.
Поставив ще експеримент, спитав гуглівський ШІ, він так висвітлює це питання:
Холодна вода на вході перекрита, бойлер нагрітий. При відкритті гарячого крану витікає десь 1 л води. Кран закривається. Якщо знов відкрити подачу води на бойлер - чутно, як він заповнюється водою декілька секунд, після цього подача перекривається. При повторному відкритті гарячого крану знов витікає біля 1 л води. Яким чином цей літр витискається з бака?
Це відбувається через ту саму повітряну подушку, про яку ми говорили раніше, та надлишковий тиск, що виник при нагріванні. Ось механізм процесу: Стиснене повітря: Коли бойлер нагрівається, вода розширюється і стискає повітря під куполом бака. Це повітря працює як пружина. Ефект акумулятора: Навіть при перекритій подачі, стиснене повітря «тисне» на дзеркало води. Коли ви відкриваєте кран, ця «пружина» виштовхує частину води назовні, поки тиск у баку не зрівняється з атмосферним. Об'єм витікання: 1 літр — це якраз об'єм розширеної води та стисненого повітря в моделі на 50 літрів. Дозаповнення: Коли ви знову відкриваєте подачу, вода заходить у бак, щоб компенсувати злитий літр і знову стиснути повітряну подушку до 2 атм (тиск вашого редуктора). Тому ви й чуєте шум заповнення. Чому це важливо для вас: Це підтверджує, що ваш зворотний клапан справний. Якби він «травив», вода під тиском повітряної подушки виходила б назад у трубу холодної води, і ви б не змогли злити цей літр через гарячий кран при перекритій подачі.
Також знайшовся манометр, спробую ним перевірити тиск всередині бака.
я питав у ШІ щодо клапана, який вміє пропускати воду назадд в систему. Перша відповідь - такого не може бути, викіньте свій запобіжний клапан. Друга - звісно, таки клапани є і це їх нормальний режим роботи
Ось такий він, ШІ. Наспіває що завгодно
я питав у ШІ щодо клапана, який вміє пропускати воду назадд в систему. Перша відповідь - такого не може бути, викіньте свій запобіжний клапан. Друга - звісно, таки клапани є і це їх нормальний режим роботи
У меня с бойлером шел комбинированный клапан, который умеет в обратку в систему стравливать воду. Там на самом обратном клапане есть еще маленькая тарелка, и две пружины, одна держит сам клапан, вторая - тарелку на клапане. Ну и отдельно идет боковой вывод, который через трубочку давление стравливает. Но, если после счечиков стоят обратные клапанав квартире, то оно до печки, понятное дело, много не стравишь
Звісно, його треба перевіряти. Але я не бачу в цій конкретній відповіді відвертої маячні.
треба брати щось народне типу атлантік, знайомий недавно купив арістон
Не бачу сенсу переплачувати за атлантік, власний досвід.
У двох словах досвід можна? Що за марка у тебе? І мені треба тільки slim
Якщо коротко, то живе атлантік так само як і не атлантік. Сенсу переплачувати типу за ім'я, ІМХО, жодного. Зараз юзаю Бош, поки живе. Із слімових можливо б дивився в бік Арістона, у друга позитивний досвід з цією маркою, навіть не дивлячись, на те, що по електроніці той бойлер не самий простий. Головне для бойлера, не важливо дорогий чи дешевий, наявність редуктора тиску і заземлення. Якщо для періодичного використання, брати щось бюджетне і не паритись. Воду в період простою ні в якому разі не зливати, достатньо перекрити крани і вимкнути живлення.