Хм. А потужні це які? Чайник 2,4 квт, кавомашина +/- 1,5 квт. Електробойлер 80 л. 1 -1,6 квт (мій аристон до 60 С. гріє 1 теном на 1,6 квт, далі перший відключає і підключає на 1 квт, є окрема кнопка "буст" - тоді включає одночасно 2 тена).
І ще питання. При включеному бойлері, наприклад нагрів, чи можна вимикати з розетки? І вмикати знову в розетку? В плані шкідливості для конструкції.Таке собі моделювання аварійного вимкнення і відновкення постачання електроенергії
Це не імітування вимкнення електроенергії. Якщо витягувати з розетки - це, швидше, випробування якості використаної вилки та розетки. Бо, там струм 7-12 А, і загоратиметься невелика коротенька дуга (при розривання кола). Якщо там ще й електронне керування нагрівом - тоді, заодно ще й випробування блока живлення цієї електроніки, та самої електроніки, на стійкість до комутаційних завад (від дуги).
Стосовно гайок "глибших" вже відчув. Буду щукати паронітові прокладки. Може газові поставить?
Паронітові, що я бачив - найтонші та досить м'які. Мені - зовсім не підійшли.
можу рекомендувати розетку-програматор
В мене їх дві:-) і дуже давно. Власне я задумувався таку розетку використовувати, але були сумніви :-) Сумніви стосовно 2кВт потужності. Вьітащил розетки программируеміе. Расстроился. Одна "мертвая". Воткнул ее в сеть - уже 40 минут без признаков жизни. Вьібрасьівать?
В мене їх дві:-) і дуже давно. Власне я задумувався таку розетку використовувати, але були сумніви :-) Сумніви стосовно 2кВт потужності.
Надо просто в ТТХ розетки посмотреть какая у нее заявлена нагрузка коммутации. Ну или разобрать и посмотреть маркировку реле в розетке.
16А. Но она легкая на вес. Хотя ... На даче у меня она включала киловатньій водяной насос
16А. Но она легкая на вес. Хотя ... На даче у меня она включала киловатньій водяной насос
Она и не должна быть тяжелой. Бытовое реле напряжения в щиток тоже легкое, при этом коммутирует токи до 63А Точнее, даже, до 80.
Вот, типичное реле из бойлера, размер можно понять по ножевым контактам, они 6,3мм в ширину
Вот, типичное реле из бойлера, размер можно понять по ножевым контактам, они 6,3мм в ширину
Я так глибоко у бойлер не залазив
додам, що ТС пише про різьбу, яку пройшлись плашкою. Після цього вона може мати заусениці та гострі краї, які "гарно" прорізають фум.
Цікаво, але ось зовсім протилежна думка тут (слухати з 00:24)
додам, що ТС пише про різьбу, яку пройшлись плашкою. Після цього вона може мати заусениці та гострі краї, які "гарно" прорізають фум.
це не протилежна думка. Це доповнення. На гладкій різьбі фум прокручується. На гострій - прорізається. Я з цим стикався особисто, коли вирішив спробувати фум, начитавшись інету. Взагалі враження таке. Хто має досвід - рекомендує паклю. Хто не має - фум. ХЗ чому.
Хто має досвід - рекомендує паклю. Хто не має - фум. ХЗ чому.
Потому что паковать паклей надо уметь (если не уметь - выходит полная фигня), а фум крутить может любой доморощенный сантехник с весьма гарантированным результатом поначалу. Но, как уже выше упоминали, пакля с пастой намного надежнее.
Хто має досвід - рекомендує паклю. Хто не має - фум. ХЗ чому.
Потому что паковать паклей надо уметь (если не уметь - выходит полная фигня), а фум крутить может любой доморощенный сантехник с весьма гарантированным результатом поначалу. Но, как уже выше упоминали, пакля с пастой намного надежнее.
Не знаю, який там критерій надійності, але вже більше 15 років та декілька систем у різних квартирах зроблено на фумі - нічого не тече. Що на паклі - теж не тече. Що одне, що інше - потребують мінімальної практики, звісно, перший блін комом і т.д. Але потім все йде нормально. А ось, наприклад, газові труби в стояках з'єднуються муфтою, звісно, на паклі, вона теж не вічна, і вже мав 2 випадки, коли прийшлося переробляти, бо був витік газу.
це не протилежна думка. Це доповнення. На гладкій різьбі фум прокручується. На гострій - прорізається. Я з цим стикався особисто, коли вирішив спробувати фум, начитавшись інету. Взагалі враження таке. Хто має досвід - рекомендує паклю. Хто не має - фум. ХЗ чому.
Але ти ж фум не в один шар наматуєш, прорізало 1-2, але тим самим заповнило ті прорізи. Взагалі мені сподобалось рішення, коли типу нитка з фум намотується в саму різьбу, типу вирівнюючи її, а потім зверху звичайною лентою матають скільки потрібно. В мене якось була історія, коли типу профі сантехнік замінив на стояку кран використовуючи паклю без нічого і через короткий проміжок часу той кран порвало по різьбі бо пакля розбухла. Тому сам користуюсь фум, бо не настільки "профі" з паклею.
Дякую. Буду робити гнучке х'єжнання. Але гаряча вода - гофромана нержавійка (як запевняють таки - нержавійка), а на холодну - гнучкий шланг. В магазині скуплявся чкийсь сантехнік, так він "заспокоїв" , шо саме цей - непоганий шланг і років три можна не хвилюватись. До речі, здивувався, що ціна на довгий гофрований і на шланг в оплітці не дуже відрізняється.
І ще питання , пакувати з'єднання шлангів з бойлером фум-лентою, чи паклею?
Нержавіючі трубки зовсім не гарний варіант. Можуть гудіти, вібрувати,якщо відкрити змішувач на великий напор води. І до тогож завжди проблема ущільнення. Так як в 90 відсотків під накідноє гайкою просто обрізана гофротрубка. Якщо перетягнути - може й зіскочити з гайки. Якщо вже й брати гофру то з фланцями обтиснутими на кінцях. Щоб прокладка лягала під гайкою рівно. Й при обтисканні створбвалась герметичність.
Не знаю, який там критерій надійності, але вже більше 15 років та декілька систем у різних квартирах зроблено на фумі - нічого не тече.
Если сразу не течет - то и не потечет при соблюдении одного простого правила: не шевелить это соединение. Вот в этом основная засада. Если количество ленты подобрано неправильно (и в итоге кран накручен, не течет, но можно довернуть/отвернуть руками) - при очередном открытии-закрытии крана, который давно не трогали и он слегка закис, немного проворачивается на резьбе кран и здравствуйте. С паклей такое возможно только если ее прям совсем неправильно накрутили, с резьбы ее стянуло и вся герметизация только по краю крана валиком стянутой пакли.
А накрутить правильно паклю да еще на резьбу без насечек... Не соглашусь, что это банально и требует минимальных навыков, как фум.
В мене якось була історія, коли типу профі сантехнік замінив на стояку кран використовуючи паклю без нічого і через короткий проміжок часу той кран порвало по різьбі бо пакля розбухла. Тому сам користуюсь фум, бо не настільки "профі" з паклею.
ИМХО "профи-сантехник" перебрал с количеством пакли и затягивал кран от всей своей широкой души, сделав там микротрещину на резьбовой части. А дальше все банально
Взагалі мені сподобалось рішення, коли типу нитка з фум намотується в саму різьбу, типу вирівнюючи її, а потім зверху звичайною лентою матають скільки потрібно.
Або я так попав, або воно так і є, але коштує та нитка якихось нерозумних грошей..
Якщо вже й брати гофру то з фланцями обтиснутими на кінцях. Щоб прокладка лягала під гайкою рівно. Й при обтисканні створбвалась герметичність.
Інакше і не уявляв. Купляв вже готову трубку гофровану.
Нитка ніскільки не коштує. Вона робиться з фумленти. Просто лента згортається в нитку і намотується на різьбу. А потім вже лента як лента.
В мене їх дві:-) і дуже давно. Власне я задумувався таку розетку використовувати, але були сумніви :-) Сумніви стосовно 2кВт потужності. Вьітащил розетки программируеміе. Расстроился. Одна "мертвая". Воткнул ее в сеть - уже 40 минут без признаков жизни. Вьібрасьівать?
Зарано. Вони зазвичай ремонтопридатнi. Вскрити та подивитись що пiдозрiлого
Нержавіючі трубки зовсім не гарний варіант. Можуть гудіти, вібрувати,якщо відкрити змішувач на великий напор води.
Це актуально лише для тонких підводок (10 мм) до змішувача. В мене один патрубок гудів (мабуть, холодної води), якщо зняти обмежуючий аератор. З правильним аератором (5,5-6 л/хв для кухні) - нічого не гудить. Від товстих 1/2" - ніколи не чув шуму.
Так як в 90 відсотків під накідноє гайкою просто обрізана гофротрубка. Якщо перетягнути - може й зіскочити з гайки. Якщо вже й брати гофру то з фланцями обтиснутими на кінцях.
Всі, що я бачив (в будівельних супермаркетах) - були з досить товстим фланцем, який ніяк не зіскочить. Можна затягувати до всирачки (але так не треба, бо трісне десь метал (латунь), чи пошкодиться різьба).