Виявляється питання все ж актальне і якби не фукали електровози, і не доводили екологічність, а лптити доведеться в майбутньому. Ось ШІ видав інфу:
Ось ключові країни, де вже введено або офіційно анонсовано такі збори: Молдова: З 1 січня 2026 року країна скасувала податкові винятки для власників електрокарів. Запроваджено обов'язковий дорожній збір, який прирівнює електромобілі до авто з двигунами внутрішнього згоряння. Нова Зеландія: Одна з перших країн, що запровадила збір за користування дорогами (RUC — Road User Charges) для легких електромобілів. Власники платять фіксовану суму за кожні 1000 км пробігу. Велика Британія: З квітня 2025 року електромобілі більше не звільняються від акцизного збору на транспортні засоби (VED). Власники мають платити стандартну ставку податку нарівні з бензиновими авто. Австралія: Деякі штати (наприклад, Вікторія) ввели збір за кожен кілометр пробігу для електрокарів та гібридів, хоча це рішення супроводжувалося судовими суперечками. Ісландія: З 2024 року ввела податок на кілометраж для електромобілів та плагін-гібридів, щоб підтримувати дорожню інфраструктуру. Україна: Протягом 2025–2026 років активно обговорювалося повернення податків на імпорт (ПДВ) та запровадження нових зборів. Поправки до бюджету на 2026 рік передбачають поступове скасування пільг.
Чому це відбувається? Традиційні дорожні фонди наповнюються коштом податків, закладених у ціну бензину та дизеля. Оскільки електромобілі не споживають викопне пальне, уряди шукають альтернативні способи залучення коштів на ремонт доріг через податки на вагу авто, пробіг або щорічні реєстраційні збори.
да шо там думать, взять все и поделить .
Так как электричники хвастаются ( и некоторые вполне обосновано), что у них тачилы до сотни разгоняются как самые быстрые бензинки, то применить "условный пробег" каждой электрички в 15 тыс км в год ( это еще по божески, они ж, за счет высасывания последних соков с народных АЭС, катаются на машинах даже в булочные) с расходом 15 литров бензина. Итого обложить налогом , каждый год, с каждой электрички, взнос в бюджет как платится в бюжет с 2250 литров 95го бенза.
А пусть знают.
Виявляється питання все ж актальне і якби не фукали електровози, і не доводили екологічність, а лптити доведеться в майбутньому. Ось ШІ видав інфу:
Австралія: Деякі штати (наприклад, Вікторія) ввели збір за кожен кілометр пробігу для електрокарів та гібридів, хоча це рішення супроводжувалося судовими суперечками.
до речі, сьогодні оголосили про зниження акцизів на пальне (вантажівки до 0) в зв'язку з кризою
да шо там думать, взять все и поделить .
Так как электричники хвастаются ( и некоторые вполне обосновано), что у них тачилы до сотни разгоняются как самые быстрые бензинки, то применить "условный пробег" каждой электрички в 15 тыс км в год ( это еще по божески, они ж, за счет высасывания последних соков с народных АЭС, катаются на машинах даже в булочные) с расходом 15 литров бензина. Итого обложить налогом , каждый год, с каждой электрички, взнос в бюджет как платится в бюжет с 2250 литров 95го бенза.
А пусть знают.
я подивився на що роблять у НЗ - $4.5USD на 100км додаткових платежів. Так що все одно буде дешевше з розеток "заливати", а якщо є панель на даху, то взагалі не суттєво
Також, як виявилося, цей додатковий платіж для елекричок, плаг-ін гибридів і дизеля
Австралія: Деякі штати (наприклад, Вікторія) ввели збір за кожен кілометр пробігу для електрокарів та гібридів, хоча це рішення супроводжувалося судовими суперечками.
до речі, сьогодні оголосили про зниження акцизів на пальне (вантажівки до 0) в зв'язку з кризою
це як воно має адмініструватись
це як воно має адмініструватись
Перепрошую, то я трохи помилився у тому дописі - не будуть брати додаткову платню за користування дорогами з вантажівок (road user charge).
Це платиться окремо. Але акциз в половини знизили на федеральному рівні (на три місяці).
"Не читал, но осуждаю!"
Шо там думати - повернути ТО і транспортний збір від потужності дригуна. Чесно і справедливо. Страховку без цього не продавати, наклейку з КР кодом - на скло, за відсутність поліса - отріцательноє поощреніє. Скан КР кода - будь коли.
Страшно, да?
"Не читал, но осуждаю!"
Шо там думати - повернути ТО і транспортний збір від потужності дригуна. Чесно і справедливо. Страховку без цього не продавати, наклейку з КР кодом - на скло, за відсутність поліса - отріцательноє поощреніє. Скан КР кода - будь коли.
Страшно, да?
Електричні ж всі розумні дуже. Хай самі надсилають свій пробіг в автодор якийсь. А ті автоматом знімають бабло на дорогі.
"Не читал, но осуждаю!"
Страшно, да?
Електричні ж всі розумні дуже. Хай самі надсилають свій пробіг в автодор якийсь. А ті автоматом знімають бабло на дорогі.
Вони тільки роблять вигляд розумних, а насправді більшість китайчини інтернету і конекту не мають із зрозумілих причин, тому передавати вони нічого не зможуть. Хай власник квитанції щороку заносить в "Облавтострахдор" з печатками.
неочікуваний хейт. от ви реально такі сидите і думаєте, як би так, щоб у сусіда теж корова здохла? придумають як і власників електричок обілетити. не платять розмитнення - вороги. повернули - перемога. вирубили електрику - зато електрокари не заряджаються. не платять за утримання доріг - вороги!
зато кешбек за пальне всіх влаштовує. і мовчать що за це платять навіть ті, хто не їздить на власному транспорті.
я оце все читаю і дивуюсь невже так хочеться щоб сусіду гірше було?
це називається справедливість Сусіду не гірше, а як і мені
це називається жаба бо сусід подбав про себе, а ти провтикав і заздриш, бо якби дбав про справедливість, то почав би з того, що викиди з двз треба також оподатковувати, щоб лікувати тих, хто оцим всім травиться.
Не жаба. Коли електричок їздило раз-два і всьо, то було пофіг. Та коли їх кількість суттєво зросла, то й постало логічне питання чому одні мають платити, а інші ні. Загалом тенденція така, що доведеться платити і власникам електро, життя розставить все по своїм місцям.
це називається жаба бо сусід подбав про себе, а ти провтикав і заздриш, бо якби дбав про справедливість, то почав би з того, що викиди з двз треба також оподатковувати, щоб лікувати тих, хто оцим всім травиться.
Це не подбав, це скористався можливістю. В свій час бляховоди можна сказати теж "подбали", але це не значить, що їм хтось завидував.
Не жаба. Коли електричок їздило раз-два і всьо, то було пофіг. Та коли їх кількість суттєво зросла, то й постало логічне питання чому одні мають платити, а інші ні. Загалом тенденція така, що доведеться платити і власникам електро, життя розставить все по своїм місцям.
так задайся питанням, чому двз не платять за те, що забруднюють повітря?
...
а кому мають платити? гретітумберг не проєкти?
Туда же, куда и акцизы. В держбюджет.
...
В розвинених країнах платять податок і чим авто старше(читай менш екологічне) тим податок вище. Думаю і ми до цього дійдем з часом. Але мова зараз саме про дороги, які електрички за рахунок своєї маси вбивають активніше.
Ця логіка відноситься до людей, які працюють в чорну і не платять податків? Ті хто займається озелененням (ландшафтним дизайном) то взагалі повага і шана, бо дерева саджають які очищають повітря?
Можна питання плати за забруднення повітря пов`язати з нормальним тарифом за електрику. Не 2.6 грн вночі, а нормальний комерційний тариф. ДВЗ - податок, електрикам - новий тариф. (зараз почнуть розповідати, що "ето другое")
...
Ця логіка відноситься до людей, які працюють в чорну і не платять податків? Ті хто займається озелененням (ландшафтним дизайном) то взагалі повага і шана, бо дерева саджають які очищають повітря?
ну в цьому випадку людина існуючий закон порушує і таким чином перекладає навантаження на тих, хто працює в білу, так що не відноситься. Бо вище пропонують задавити електрички податком, бо вони їм дороги продавлюють а самі не хочуть платити за те, що шкодять довкіллю.