я оце все читаю і дивуюсь невже так хочеться щоб сусіду гірше було?
це називається справедливість Сусіду не гірше, а як і мені
Не жаба. Коли електричок їздило раз-два і всьо, то було пофіг. Та коли їх кількість суттєво зросла, то й постало логічне питання чому одні мають платити, а інші ні. Загалом тенденція така, що доведеться платити і власникам електро, життя розставить все по своїм місцям.
жаба-жаба в чужий гаманець дивитись. бо так можна ж і двз накинути податок на забруднення повітря. скажем так баксів по 50 в місяць. і з прогресією вгору 10% кожен рік. і на кожен євро рівень вниз ще 25%
...
це називається жаба бо сусід подбав про себе, а ти провтикав і заздриш, бо якби дбав про справедливість, то почав би з того, що викиди з двз треба також оподатковувати, щоб лікувати тих, хто оцим всім травиться.
Ця логіка відноситься до людей, які працюють в чорну і не платять податків? Ті хто займається озелененням (ландшафтним дизайном) то взагалі повага і шана, бо дерева саджають які очищають повітря?
ну в цьому випадку людина існуючий закон порушує і таким чином перекладає навантаження на тих, хто працює в білу, так що не відноситься. Бо вище пропонують задавити електрички податком, бо вони їм дороги продавлюють а самі не хочуть платити за те, що шкодять довкіллю.
Ну тоді вже логично з екологичним податком і обов'язкову платну утилізацію АКБ (з кримінальною відповідальністю за викинув на смітник).
ШІ каже, що утилізація батареї з тесли коштує 5-7 килобаксів. Можна залог брати з власника при реєстрації
...
Не жаба. Коли електричок їздило раз-два і всьо, то було пофіг. Та коли їх кількість суттєво зросла, то й постало логічне питання чому одні мають платити, а інші ні. Загалом тенденція така, що доведеться платити і власникам електро, життя розставить все по своїм місцям.
жаба-жаба в чужий гаманець дивитись. бо так можна ж і двз накинути податок на забруднення повітря. скажем так баксів по 50 в місяць. і з прогресією вгору 10% кожен рік. і на кожен євро рівень вниз ще 25%
Ото кухарки-економісти зрадіють цінам на все в магазинах, коли таке реалізують)))
ШІ каже, що утилізація батареї з тесли коштує 5-7 килобаксів. Можна залог брати з власника при реєстрації
А шо, в Украине уже есть современные производства по переработке батарей, с полным циклом, по последнему слову техники, чтобы за это удовольствие 5-7 килобаксов вывалить? Их еще в ЕС и США нет. Или пан предлагает обычный разводняк: завез теслу, покатался, вывез, батарею сделали за пределами страны, и переработали за пределами страны, но терпила должен отвалить 5-7 килобаксов, бо пан так хочет?
И кстати, современные батареи очень хорошо перерабатываются, от 50 до 95% материалов можно извлекать и использовать в новой батарее. С бензином так не получится.
можно извлекать и использовать в новой батарее. С бензином так не получится.
У нас утилізація батарей тієї ж Тесли виглядає дещо інакше, в тому числі й через продаж окремих елементів на ОЛХ по 30-50 грн за штуку.
в Україні батарейки з автомобілів дуже гарно утилізують. роблять з них дбж і користують далі. погугліть - купити батарею з тесли чи іншої електрички. повно пропозицій.
можно извлекать и использовать в новой батарее. С бензином так не получится.
У нас утилізація батарей тієї ж Тесли виглядає дещо інакше, в тому числі й через продаж окремих елементів на ОЛХ по 30-50 грн за штуку.
І все одне кінець один - смітник і отруєння сторіччами природи.
Уж якщо про екологію - то експлуатація електромобілів в кількості, "як в Європі" має бути поєднанна з інфраструктурою утилізації АКБ "як в Європі". До речі там це стосується не тільки авто, а й вело/скутерів/певних гаджетів.
Без цього вся ця балаканина про екологію туповата маніпуляція.
До речі за викинутий на смітник АКБ в Німеччині пишуть можна прилипнути десь до 100 килоєвро..
...
це називається жаба бо сусід подбав про себе, а ти провтикав і заздриш, бо якби дбав про справедливість, то почав би з того, що викиди з двз треба також оподатковувати, щоб лікувати тих, хто оцим всім травиться.
Ця логіка відноситься до людей, які працюють в чорну і не платять податків? Ті хто займається озелененням (ландшафтним дизайном) то взагалі повага і шана, бо дерева саджають які очищають повітря?
ну в цьому випадку людина існуючий закон порушує і таким чином перекладає навантаження на тих, хто працює в білу, так що не відноситься. Бо вище пропонують задавити електрички податком, бо вони їм дороги продавлюють а самі не хочуть платити за те, що шкодять довкіллю.
Сенс такий же. В результаті маємо: 0 розмитнення, халявна електроенергія і не гривні на дороги. Куди повинні платити за шкоду довкіллю, але саме головне, куди повинні йти ці кошти? Ще нагадай, що це закон такий чи акциз за шкоду довкілля?
Імхо, але електроавто на довгій дистанції принесуть більше шкоди, чим бензинка, якщо рахувати 1 до 1. Це при умові, що не придумають, що робити з батареями. І щось мені підказує, що просто будуть відправляти в Африку контейнерами, як і багато іншого сміття яке зараз відправляють.
...
Сенс такий же. В результаті маємо: 0 розмитнення, халявна електроенергія і не гривні на дороги. Куди повинні платити за шкоду довкіллю, але саме головне, куди повинні йти ці кошти? Ще нагадай, що це закон такий чи акциз за шкоду довкілля?
так там же, де й закон про додаткові податки на електрички і про ринкову вартість е/е, у фантазіях задавлених жабою. Я до речі повністю за те, щоб вартість е/е була ринкова та платежі були однакові з двз. Просто я запропонував врахувати всі нюанси і якщо людина впевнена, що шукає справедливості, то хай почне з набагато більшої та давнішої проблеми, але як виявилось «ето другоє»
щодо однакового сенсу, то помиляєшся, в першому випадку, це порушення закону, за що є конкретна відповідальність, а в другому, комусь щось нафантазувалось та придавила жаба на фоні здорожчання пального і хочеться порегулювати ближнього свого
Імхо, але електроавто на довгій дистанції принесуть більше шкоди, чим бензинка, якщо рахувати 1 до 1. Це при умові, що не придумають, що робити з батареями. І щось мені підказує, що просто будуть відправляти в Африку контейнерами, як і багато іншого сміття яке зараз відправляють.
здивуєшся, скільки це «сміття» коштує його тут купують за цілком пристойні гроші та переробляють для інших цілей.
здивуєшся, скільки це «сміття» коштує його тут купують за цілком пристойні гроші та переробляють для інших цілей.
Мабудь тому, що ті, хто купує, виймуть з неї все живе та зроблять щось побутове. Правда решту непотребу викинуть тупо на смітник. Але ж то не ти викинув, тому можна спокійно казати, що ти за екологію До речі то зроблене побутове теж з часом тупо піде на смітник. Але тодругоє.
Продав дитині горілку - я ж її не поїв нею, то вона сама там щось потом зробить не те, який з мене спрос
Так літій же стратегічна сировина. Невже не вміють його витягать та знову у виробництво?
Не хочуть.
Правда решту непотребу викинуть тупо на смітник. Але ж то не ти викинув, тому можна спокійно казати, що ти за екологію До речі то зроблене побутове теж з часом тупо піде на смітник. Але тодругоє.
А покупатели электричек какое отношение ко всему этому имеют? Это прямая обязанность гоударства: не хочешь загрязения - вводишь зконы и следишь за их исполнением. Все очень просто на самом деле. Насколько я знаю, покупателям теслы, корочку депутата и прокурора не выдают, чтоб регулировать утилизацию батарей.
Правда решту непотребу викинуть тупо на смітник. Але ж то не ти викинув, тому можна спокійно казати, що ти за екологію До речі то зроблене побутове теж з часом тупо піде на смітник. Але тодругоє.
А покупатели электричек какое отношение ко всему этому имеют? Это прямая обязанность гоударства: не хочешь загрязения - вводишь зконы и следишь за их исполнением. Все очень просто на самом деле. Насколько я знаю, покупателям теслы, корочку депутата и прокурора не выдают, чтоб регулировать утилизацию батарей.
Аа.. тобто з ти з тих, що якщо в парку держава не дай боже прямо не заборонить смітити - то можна...
єуропеєць, беззаперечно... тільки там чомусь очкуєш викинути АКБ в смітник. А в Україні можна, тут же ж не штрафанут за це. Свідомість вона така .
я оце все читаю і дивуюсь невже так хочеться щоб сусіду гірше було?
когда отменят тралики? и что делать с яйцами водителей? скидываться будем?
у фантазіях задавлених жабою.
Так поф, хто і що платити, що аж незручно.
Це зараз, поки попит перевищує пропозицію. Коли цих батарей буде сотні тисяч? А не сотні?
Це зараз, поки попит перевищує пропозицію. Коли цих батарей буде сотні тисяч? А не сотні?
Поверхневий пошук гугля підказує, що у 2025 році за даними митниці було ввезено 210 електричок, а за даними МВС на реєстрацію поставлено 110...
Ну можна прикинути скільки з цієї різниці відпочатку їхала на розборку. А це додаткові АКБ або з них вбиті, або тих, яким слугуватиме донором...