наразі вже 5 рік ніхто ті дороги нікому не оплачує
а от навколишне середовище і здоров'я двзшники псують.
тому я сьогодні на роботу мотоциклом поїхав
а електрика ж з повітря береться, так? у нас же СЕС та ГЕС 90% електрики генерують
оппа, а що, цей старий баян досі в моді?? знов порівнюємо викиди десь в полі (за котрі як не крути, а дрюкають і усілякі системи очистки ставлять) з викидами "під вікнами"??
бо наразі електричкам оплачують дороги ДВЗ-шники.
Це щоб фільтрувати власними легенями вихлопи двзешників і рятувати природу? Ото самопожертва, поважаю грінпіс тихесенько заздрить у сторонці разом з гретою...
Пис.. я так розумію в тебе ж електробайк
Ну й після цього тебе гальмують - на спідометрі 25, податок сплачений до 5 ткм - велком на штрафмайданчик))
Це сильно замудровато, гальмують, з якого дива вони взагалі будуть зупиняти, якщо я нічого не порушував. Мені більш дієвий, це щорічний тех огляд, не хочеш їхати на сто. Їдеш в любий сервісний центр мвс, береш талончик і в базу вносять пробіг. Там справ на 5 хв. Технологію обкатати на електричках спочатку.
А за що ремонти робляться? Зараз на моєму шляху до села іде крутий ремонт ділянки с.Леонівка-Кагарлик. Кладуть новий асфальт. Пропоную електрички на цю ділянку не пускати. Хай полями їхдять, дихають незіпсованим повітрям...
Ну й після цього тебе гальмують - на спідометрі 25, податок сплачений до 5 ткм - велком на штрафмайданчик))
Це сильно замудровато, гальмують, з якого дива вони взагалі будуть зупиняти, якщо я нічого не порушував. Мені більш дієвий, це щорічний тех огляд, не хочеш їхати на сто. Їдеш в любий сервісний центр мвс, береш талончик і в базу вносять пробіг. Там справ на 5 хв. Технологію обкатати на електричках спочатку.
я взагалі за щорічне ТО, звісно якщо воно буде чесним бо в такому стані катаються, що ховайся в жито якісь ліві леди, які світять в небо, не працюючі стопи та поворотники, гальм нема, гума лиса. та це капець ...о, тут і електричникам, які дуже перймаються за екологію, бонус щорічне ТО може жучити за вирізані каталізатори
машини з заводу евро-0 можемо не враховувати. бо їх мало залишилося і власники такої древності мало їздять
а електрика ж з повітря береться, так? у нас же СЕС та ГЕС 90% електрики генерують
оппа, а що, цей старий баян досі в моді?? знов порівнюємо викиди десь в полі (за котрі як не крути, а дрюкають і усілякі системи очистки ставлять) з викидами "під вікнами"??
оце я і кажу - ВСІХ на ГБО заправляти швидш електричок, вихлоп значно чистіше бензинок. В автівках на євро 6 майже не тхне навіть на бензі, а на ГБО так взагалі запаху нема. Плюс на ГБО твердих частинок (по суті головна шкода для здоров'я) на 90-95% менше , ніж на бензі, викиди NOx на газі на 20–30% нижчі, та і на 10–15% менше CO2
головне в місті заборонити великі дизелі (особливо древні). Ага, і автобуси теж. бо вони засмічють як сотні бензинок на газу. ОДИН. навіть якийсь даф/ман з євро-4. Оксид азоту з одного тягача (пустого) - в 150-200 раз більше ніж одна середньостатистична легкова на газу. Про тверді частинки можна навіть не згадувати (тут навіть едблю лише часткова допомога...а ще його часто відшивать навіть в сучасних вантажівках. особливо фордовскі тягачі/самосвали)
у багатьох мегаполісах великотонажникам дорога в місто закрита. до 5 тон, інші - огородами. от це києву дійсно потрібно.
а взагалі, баян дійсно старий. хочеш чисто повітря - живи в селі (одна з причин, чому я обрав не київ, а передмістя). в місті, особливо де є промисловість, про це можна забути. Автівки, особливо з євро 6 , засмічують не так вже сильно. знову ж таки, на ГБО ще менше, а по твердим частинкам ледь не на два порядки
бо наразі електричкам оплачують дороги ДВЗ-шники.
Це щоб фільтрувати власними легенями вихлопи двзешників і рятувати природу? Ото самопожертва, поважаю грінпіс тихесенько заздрить у сторонці разом з гретою...
це я вранці думав кого підтримати: - бідось, що оплачують дороги (дивно як ще з пішоходів за перехід через міст зебру не беруть ще гроші) - грету туборг.
виріших що грету шкода меньше ніж бідось і поїхав на двз-шному моті. внести, так би мовити, посильний вклад в систему оподаткування.
...
це я вранці думав кого підтримати: - бідось, що оплачують дороги (дивно як ще з пішоходів за перехід через міст зебру не беруть ще гроші) - грету туборг.
виріших що грету шкода меньше ніж бідось і поїхав на двз-шному моті. внести, так би мовити, посильний вклад в систему оподаткування.
камрад, давай от тільки без оцих "бідось". факти, особисті думки. стібатись аргументовано - то взагалі дуже крута штука (думаю, заради цього більшість і тусить на форумі). але отаке зверхнє ставлення до понентів..ну таке
А за що ремонти робляться? Зараз на моєму шляху до села іде крутий ремонт ділянки с.Леонівка-Кагарлик. Кладуть новий асфальт. Пропоную електрички на цю ділянку не пускати. Хай полями їхдять, дихають незіпсованим повітрям...
"А за що ремонти робляться?" - ну почитай трошки куди йде дорожній збір.
я б взагалі заборонив би не те що електрички - а взагалі електрику в Україні.
офіс, [*****], простих рішень.
...
камрад, давай от тільки без оцих "бідось". факти, особисті думки. стібатись аргументовано - то взагалі дуже крута штука (думаю, заради цього більшість і тусить на форумі). але отаке зверхнє ставлення до понентів..ну таке
ну а чому не стібатися - якщо тема дурна по суті?
чому тролейбуси ніхто не ганяє - це ж теж електрички? чому пішоходи йдуть безкоштовно? чому вілосипедисти/самокатчики користуються дорогою безкоштовно? чому з двушечки на москву нічого мені не капає?
да і взагалі, всі відібрати (звісно в когось, а не в мене) і поділити.
з.и. ну і щоб не було "бідось" дискусія повинна йти (хоча б робити вигляд) конструктива, а не дітсадівське "а чому ми платимо, а вони ні?".
Секундочку.. ніякого з'вязку між оплаченим акцизом за паливо (так це податок, але в загальний бюджет країни) і утриманням доріг (стаття видатків бюджету)- немає. Я не дивився, але суми бюджетів ци двох статей можуть бути не співставні.
іноді краще мовчати...
ну так інколи краще помовчати, що він не так сказав стосовно акцизу на паливо?
Секундочку.. ніякого з'вязку між оплаченим акцизом за паливо (так це податок, але в загальний бюджет країни) і утриманням доріг (стаття видатків бюджету)- немає. Я не дивився, але суми бюджетів ци двох статей можуть бути не співставні.
іноді краще мовчати...
я розумію, що глянути Бюджетний кодекс то потрібно трішки інтелекту. А от не глянути навіть вікі - то вже потрібна його відсутність.
Те, що 2024-2025 спрямовують в загальний бюджет - це виключення, пов'язане з війною, а не встановлений законодавством порядок.
...
іноді краще мовчати...
я розумію, що глянути Бюджетний кодекс то потрібно трішки інтелекту. А от не глянути навіть вікі - то вже потрібна його відсутність.
Те, що 2024-2025 спрямовують в загальний бюджет - це виключення, пов'язане з війною, а не встановлений законодавством порядок.
ми ж говоримо про те як є зараз по факту, а не як було колись чи буде в майбутньому, бо станом на зараз, не зрозуміло коли акциз на пальне буде використовуватись безпосередньо на дорожній фонд
...
ми ж говоримо про те як є зараз по факту, а не як було колись чи буде в майбутньому, бо станом на зараз, не зрозуміло коли акциз на пальне буде використовуватись безпосередньо на дорожній фонд
там було про безапеляційно взагалі, а не про те, що останні два роки акциз йде на війну.
Ну как бы два очевидных и аналогичных с двз решения напрашиваются: - обычный ежегодный налог в зависимости от объема двигателя. - налог на электричество на быстрых зарядках, который будет заложен в цену киловатта.
...
залишу тут цитату з теми про пралку
«Хватит п*здеть. Надо помогать Украине»
а казочки про "податок іде не в той фонд" та хвилювання за екологію залиште на післявоєнний час.
Ну как бы два очевидных и аналогичных с двз решения напрашиваются: - обычный ежегодный налог в зависимости от объема двигателя. - налог на электричество на быстрых зарядках, который будет заложен в цену киловатта.
А можно без налога. Стимулируя переход с вонючек, сокращая заболеваемость, которую тоже приходится оплачивать. Кстати, а вырабатывающие электричество, ничего там в бюджет не платят?
ну що я можу сказати. супер! чим менше попит на нафту, тим нижча ціна з ормузом до осені якось розрулиться, нещодавні "вихідці" з ОПЕК збільшать видобуток, китай купуватиме менше, а тут ще світова рецесія підїхала ...і почнеться цінове ралі в пошуках дна. вангую на кінець року 40-50 баксів максимум. "запомнітє етот твіт" (с) про 20-30 не вангую, але все може бути