autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. (9/9)

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: HD_Zed]
      7 мая 2026 в 16:21 Гілками

Коливалось від 0.8 до 1.0 літра. З Житомира їхав в Київ, тримав 90км/год, бо не поспішав, то взагалі вийшов на витрату 5.4 чи 5.6, вже точно не пам'ятаю.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
YSK
V.I.P **
47 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: juiT]
      7 мая 2026 в 20:55 Гілками

juiT 07.05.2026 16:19 пишет:

Yukon 07.05.2026 15:50 пишет:

ще може впливати переважаючий вітер із заходу

Не впевнений, що 20+ разів поспіль.
Я перший раз як звернув увагу, не міг збагнути в чому причина, в Києві їхав по окружній 6.2, тут виїхав на трасу, нікого не обганяю, 7.2.

Також на цей момент не одноразово звертав увагу і також завжди в Київ авто їде легше і економніше навіть не дивлячись на гарну загрузку, бо як би від тещи пустим не їдеш.
Вітри сильно відчуваються на трасі Київ - Чернігів, а особливо на Кіпті - Глухів - Бачівськ.

Достоевский *
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

8 мая 2026 в 10:21 Гілками

juiT 07.05.2026 14:07 пишет:

Disnake 07.05.2026 13:43 пишет:

ну як мінімум на якихось звилястих дорогах - працюєш суто газом та передачами, при тому в дузі вже маєш що хочеш і не втрачаєш час поки авто само вирішить які оберти тримати

Навіщо якісь одиничні випадки, які будуть в 0.1% власників, запевняти ВСІХ про ручне переключення на автоматі, як щось дуже необхідне в повсякденному житті. Бо виходить по підлітковому, вони в мене є і дивіться який я крутий на затяжний поворотах підрудьовими перемикачами граюсь, у вас немає бе-бе-бе . Я просто скидаю швидкість якщо затяжний поворот, навіщо оця резинова жінка з пелюстками + це небезпечно? Якщо по фану згадати механіку, то так і кажи, як необхідність не бачу сенсу лізти в ручне керування автоматом, крім якихось критичних випадків крутих підйоміа або спусків, про які я говорив раніше, уважно читайте. Я по Теліги після камери відпускаю газ і накатом вистачає аж за Новоконстантинівську, якщо якийсь не влазить.

я десь казав про "необхідність"? я казав про те що воно "працює" і є інколи досить зручною фішкою особливо на "овочевих" авто де ручний режим трохи дає використовувати двигун саме в оптимальному режимі а не довіряти це "мізкам" авто які заточені на менші викиди а не на оптимальний момент на колесах в рваному ритмі їзди, ніхто не заставляє користуватись для особливо упоротих "не користувачів" взагалі таксі існує

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: Disnake]
      8 мая 2026 в 11:59 Гілками

До речі, на sx4 з автоматом і 1.6 атмосферою підкермовими пелюстками користувався часто, постійно можна сказати. Особливо перед обгоном, перед тим як зʼявиться вікно, скидував вручну одну-дві передачі, виводив двигун на 3,5-4 тисячі обертів і вже у такій конфігурації виїжджав на зустрічну з прискоренням. Це було швидше, аніж чекати на кікдаун. На мазді з 2.5 такої прямо необхідності вже нема - обганяю просто натисканням газу. І пелюсток нема, про що я спочатку переживав, а тоді звикся. За потреби можна важелем клацати.

По темі: на 1.0 tsi їздив, це був 2016 гольф 7 універсал прокатний в Нідерландах. Нормально собі їхалось, якщо не висувати якісь надвимоги. Пересічному водію, та містом, вистачить. Четверо дорослих, багаж. На різних 1.6 атмосферних, що у мене були, не так приємно було.

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

8 мая 2026 в 13:08 Гілками

Disnake 08.05.2026 10:21 пишет:

на "овочевих" авто де ручний режим трохи дає використовувати двигун саме в оптимальному режимі а не довіряти це "мізкам" авто які заточені на менші викиди а не на оптимальний момент на колесах в рваному ритмі їзди,

Навіщо купляти овочеве авто на автоматі, а потім страждати за механічним переключенням передач. Чесно кажучи, перший раз зустрічаю такого водія, який купляє автомат, щоб використовувати його в режимі механіка.
За 60 тим км, жодного разу не переключав в повсякденній їзді на механічне управління (крім двох випадків вище), можливо то проблеми в Ніссан, що потрібно керувати в ручну.

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: Vladocaster]
      8 мая 2026 в 13:14 Гілками

Vladocaster 08.05.2026 11:59 пишет:

виводив двигун на 3,5-4 тисячі обертів і вже у такій конфігурації виїжджав на зустрічну з прискоренням.

На днях проїхав 200км, нажав в підлогу оберти більше 4 тис і виходиш на обгін, попередньо відпустивши авто попереду, щоб швидкість набрати до обгону.
Навіщо щось переключати, якщо достатньо сильніше натиснути на газ і двигун сам підкине оберти і вийде на максимальний момент.
Завжди думав, що автомат для комфортної їзди, а виявляється ні.

старый писатель *
Киев
С нами с 03.10.2012

8 мая 2026 в 14:19 Гілками

juiT 08.05.2026 13:14 пишет:

виводив двигун на 3,5-4 тисячі обертів і вже у такій конфігурації виїжджав на зустрічну з прискоренням.

На днях проїхав 200км, нажав в підлогу оберти більше 4 тис і виходиш на обгін, попередньо відпустивши авто попереду, щоб швидкість набрати до обгону.
Навіщо щось переключати, якщо достатньо сильніше натиснути на газ і двигун сам підкине оберти і вийде на максимальний момент.

ну от щоб не відпускати авто попереду і потрібно скинути вниз передачі, це ж логічно

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

8 мая 2026 в 14:37 Гілками

Мені так зручніше було і це займає менше часу на маневр у результаті, а також я знатиму, що передача буде вибрана підходяща. Іноді після плавної їзди автомат може скинути одну передачу замість двох і прискорення буде вже не те, на яке розраховував Ніякого дискомфорту у тому, щоби раз-два клацнути перемикачем пальцями, я не бачу - це точно простіше, ніж скидувати передачі на механіці, хоча і там за потреби все робиться) не варто метатися із крайності в крайність. Буває, що і без ручного перемикання обганяв, але коли трафік достатньо щільний, то тільки з ручним скиданням.

Змінено Vladocaster (14:42 08/05/2026)

Достоевский *
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: Yukon]
      8 мая 2026 в 16:20 Гілками

Yukon 08.05.2026 14:19 пишет:

ну от щоб не відпускати авто попереду і потрібно скинути вниз передачі, це ж логічно

та там схоже логіка вийшла з чату людина думає що тільки її забаганки єдині правильні в цьому світі

энтузиаст ****
Харьков
С нами с 13.02.2007

8 мая 2026 в 18:45 Гілками

juiT 08.05.2026 13:08 пишет:

За 60 тим км, жодного разу не переключав в повсякденній їзді на механічне управління (крім двох випадків вище), можливо то проблеми в Ніссан, що потрібно керувати в ручну.

І що, гальмами гальмувати замість двигуна?

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: Yukon]
      8 мая 2026 в 18:57 Гілками

Yukon 08.05.2026 14:19 пишет:

Для овочевого двигуна або мало об'ємного турбового, це не спасає. Коли був 2.0 турбодизель, то так сенс був перейти на нижчу передачу.

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

8 мая 2026 в 19:23 Гілками

Disnake 08.05.2026 16:20 пишет:

та там схоже логіка вийшла з чату людина думає що тільки її забаганки єдині правильні в цьому світі

Дивно, я написав, що мене все влаштовує і не бачу нагальної потреби в ручному перемиканні, але мені вже другу сторінку доводять, як це я не користуюсь ручним режимом постійно, це ж так зручно перемикати кочергу туди сюди, хай і без зчеплення.
ПС. Пропоную залишитись при своїх поглядах, бо вже схоже на якийсь базар.
Вам зручно, перемикайте, я краще почекаю більшого вікна і обжену, скільки їздив, ось цей поспіх ніколи себе не оправдовував.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
1 користувачів і 98 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3211

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія