Замовляв крісла-кокони на дачу. Замовив одне зі стійкою, одне без. Я оплатив 4Кгрн передоплати типу щоб покрити доставку. Продавць в результаті вислав два зі стійкою. Ціна стйіки більше 2К грн. Коли звернувся до продавця, той спочатку морозився, потім каже що то НП наплутала з замовленням і вони зараз чекають рішення від них. ЧЕрез три дні починається платне зберігання на НП, продавець знову морозиться. Сьогодні написав на НП, питаю чи було звернення відправника по цій відправці. НП відповіла що не було ніякого звернення. Тобто виглядає що продавець лоханувся, і зараз морозиться щоб я або забрав зі стійкою якої не замовляв, або не забирав, але моїх 4К покриє їм повернення назад. 2К не така вже велика сумма насправді, але коли продавець веде себе як [*****], не хочеться і це дарувати. Питання що краще зробити. 1. Забрати замовлення зі стійкою, і якщо не повернуть за неї гроші, писати заяву в поліцію про шахрайство щоб повернули моїх 2К грн. 2. Не забирати, і одразу писати заяву щоб повернули моїх 4Кгрн передоплати.
Чи є шанси в якомусь варіанті виграти?
А де хоч замовив? Якщо де попало, через ЛОХ чи щось таке, то забирай як є і кажи дякую що хоч щось відправлено. Якщо це якийсь нормальний магазин то можна полякати відгуками і т.д. В поліцію звісно ти не підеш, бо 2000 грн це трохи не те.
А де хоч замовив? Якщо де попало, через ЛОХ чи щось таке, то забирай як є і кажи дякую що хоч щось відправлено. Якщо це якийсь нормальний магазин то можна полякати відгуками і т.д. В поліцію звісно ти не підеш, бо 2000 грн це трохи не те.
Так, ОЛХ. Продавець в переписці виглядав адекватно, профіль був норм, тож вирішив скористатись.
Так, ОЛХ. Продавець в переписці виглядав адекватно, профіль був норм, тож вирішив скористатись.
Хоч вбийте, не можу второпати, як можна!??? у 2026 році, перебуваючи у здоровому глузді, можна зробити передплату на олх чи подібним "мудакам"?
Хоч вбийте, не можу второпати, як можна!??? у 2026 році, перебуваючи у здоровому глузді, можна зробити передплату на олх чи подібним "мудакам"?
Я ж кажу, по моїм критеріям ризик кидка був мінімальним, плюс розмір передоплати порівняно з вартістю замолення був допустимим по моїм міркам. Ну і тут жеж не було кидка, я на пошті перевірив, в посилці крісла. Я не за гроші переживаю, а просто хочеться покарати людину яка не захотіла по чесному розрулити ситуацію. Віддали б стійку по собівартості, за якусь 1000грн я б не став бодатись.
Відправляти товар без передоплати теж не альо. Особливо габаритний. Тому десь повинен бути баланс.
Ну то запий цю ситуацію водою і заспокійся. Забери на новій почті посилку так щоб не попасти на більше бабло та й усе. Я думав що може якийсь магазин типу Розетки і т.д. наплужив, а якщо якийсь вася з лох.уа то що з нього візьмеш. Але як варіант можеш порахувати суму збитку яку отримав, подивитись з якого міста він відправляв, домовитись щоб хтось з того міста в нього товар самовивозом забрав незалежно від цього випадку, ну і там по-місцю уже з ним побалакати про те що він не правий.
можна зробити передплату на олх чи подібним "мудакам"?
через олх-доставку все ок працює за своїм досвідом, якщо продавець починає муроводити, що не хоче олх-доставкою вілдправляти - йде на% відразу, скільки б у нього відгуків не було.
можна зробити передплату на олх чи подібним "мудакам"?
через олх-доставку все ок працює за своїм досвідом, якщо продавець починає муроводити, що не хоче олх-доставкою вілдправляти - йде на% відразу, скільки б у нього відгуків не було.
ОЛХ доставкою не все можна продати, є обмеження по вазі/обєму. Плюс там ще комісію ОЛХ бере. Наприклад в мене зараз буде кілька акумуляторів Lifepo4 по 105 кг, не можуть вони олх доставкою нікуди поїхати. У автора теми стульчики, вони можливо обємні, і не пролазять в обмеження олх доставки.
ОЛХ доставкою не все можна продати, є обмеження по вазі/обєму. Плюс там ще комісію ОЛХ бере. Наприклад в мене зараз буде кілька акумуляторів Lifepo4 по 105 кг, не можуть вони олх доставкою нікуди поїхати. У автора теми стульчики, вони можливо обємні, і не пролазять в обмеження олх доставки.
якщо вантаж може поїхати через НП, то він поїде і ОЛХ-доставкою. яка їм фіг різниця, якщо вони просто генерують накладну на НП. Щодо акумулятора, я отримував свій на НП, він важив 160 кг, приїхав на палеті в фанерній коробці, ключове - вказуй на відправку вантажне відділення. А комісія ОЛХ - це плата за ризик, якщо м%дак не забере твій акумулятор.
якщо вантаж може поїхати через НП, то він поїде і ОЛХ-доставкою. яка їм фіг різниця, якщо вони просто генерують накладну на НП. Щодо акумулятора, я отримував свій на НП, він важив 160 кг, приїхав на палеті в фанерній коробці, ключове - вказуй на відправку вантажне відділення. А комісія ОЛХ - це плата за ризик, якщо м%дак не забере твій акумулятор.
160 кг через ОЛХ доставку? Так обмеження для ОЛХ доставки до 30 кг обємної чи фактичної ваги, і ще обмеження по ціні товару є.
160 кг через ОЛХ доставку? Так обмеження для ОЛХ доставки до 30 кг обємної чи фактичної ваги, і ще обмеження по ціні товару є.
так, 2 роки тому, причому продавець теж наполягав відправити саме так. зараз дружина замовляє на ОЛХ курячий корм, мішки по 25 кг, одне відправлення - 4 мішки, одним треком, одним замовленням, просто йде як 4 місяця.
може і аккуми так відправляли, як одна посилка, але 5 або 6 місяць по 30кг?
так, 2 роки тому, причому продавець теж наполягав відправити саме так. зараз дружина замовляє на ОЛХ курячий корм, мішки по 25 кг, одне відправлення - 4 мішки, одним треком, одним замовленням, просто йде як 4 місяця.
може і аккуми так відправляли, як одна посилка, але 5 або 6 місяць по 30кг?
може воно й так працює, але на сайті пише що до 30. Олх хелп Може й на сайті інформація не актуальна, чи щось змінилось, сильно не цікавлюсь бо олх доставкою ні відправляти ні отримувати не хочу відколи вони ввели комісію на це.
Ще "смішне" в цій історії, що все почалось значно раніше. пару років назад я купував два крісла-кокони в альтанку. Я під них зробив кріплення в альтанці і мені не потрібна була стійка. Але продавець наплутав і вислав одну стіку. Я тоді за неї не платив, продавець збирався її якось забрати, але так і не забрав. Валялась вона в мене валялась. Я думаю давай куплю вже ще два крісла одне зі стікою одне без, і буде в мене ще на вулиці два крісла на стійках. В результаті в мене є два крісла на стійках, і ще одна стійка.