Хочу поцікавитись, бо ніколи цим не займався. Який діаметр отвору маємо висвірлити для мєтчіка, щоб нарізати різьбу? Тобто яке співвідношення свердло/мєтчік?
А що гугл-пошук каже? Або чат ГПТ?
Дивлюсь на теми, які піднмає ТС і складається враження про його бажання постібатись/потролити клубнів
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами? По суті є що сказати? Чи ти спочатку погуглив, що таке є мєтчік?
все залежить яка різьба. Вірніше від кроку різьби. Діаметр сверла повинен = діаметру мітчика-крок різьби.
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами?
Не слідкую, просто кожна тема унікальна, првертає увагу: 1. Мова як Азірова 2. Питання яу у дитни 5 років
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами?
2. Питання яу у дитни 5 років
я наче і дорослий, але для мене це темний ліс. бо раз чи два колись проходив різьбу, аби оновити різьбу, не більше. а от з нуля я хз б чи наважився сам робити, це ж треба його все рівно зробити і не напартачити - ну якщо собі робиш принаймні
все залежить яка різьба. Вірніше від кроку різьби. Діаметр сверла повинен = діаметру мітчика-крок різьби.
Повністю згоден. Але я б ще на прикладах пояснив Для різьби М10*1 отвір 9 мм. Для М10*1.25 відповідно 8.75 , але на практиці з обережністю в 9 теж нарізають.
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами? По суті є що сказати? Чи ти спочатку погуглив, що таке є мєтчік?
Дійсно, питання не вимагає автентичного досвіду. Чом би не почати з гугля?
Для різьби М10*1 отвір 9 мм. Для М10*1.25 відповідно 8.75 , але на практиці з обережністю в 9 теж нарізають.
а є свердло 8.75?
Для різьби М10*1 отвір 9 мм. Для М10*1.25 відповідно 8.75 , але на практиці з обережністю в 9 теж нарізають.
а є свердло 8.75?
в теорії має бути, на практиці ріжуть в 9 а от 8.5 якось зустрічав. Тільки не сверло а розгортку.
а є свердло 8.75?
в теорії має бути, на практиці ріжуть в 9 а от 8.5 якось зустрічав. Тільки не сверло а розгортку.
Та ну, з кроком 0.5 всі більш/менш пристойні набори, а от чверті то шукати треба
В мене є набір від 1 до 10 чи 12 навіть, вже не пам'ятаю навіть, з кроком 0.1. Саморобний - в оргсклі насвердлено отворів, і так красіво рядочками: Перший ряд: 1 1.1 1.2 і до 1.9 Другий: 2 2.1 2.2 І т.д.
1. Мова як Азірова
Ну а почерк хоча б влаштовує? Зробив екскрімент на люмінію. Сверло 3,5, мєтчік 4. Просверлив, нарізав, закрутив болтік - тримається жостко. Діаметр сверла взяв інтуітивно:-) Думаю, можно юуло б і 3
1. Мова як Азірова
Ну а почерк хоча б влаштовує? Зробив екскрімент на люмінію. Сверло 3,5, мєтчік 4. Просверлив, нарізав, закрутив болтік - тримається жостко. Діаметр сверла взяв інтуітивно:-) Думаю, можно юуло б і 3
При 3 був би варіант питати тут, чим виймати рештки мітчика.. Алюміній м'який але в'язкий.
Хочу поцікавитись, бо ніколи цим не займався. Який діаметр отвору маємо висвірлити для мєтчіка, щоб нарізати різьбу? Тобто яке співвідношення свердло/мєтчік?
Формула досить проста: діаметр планованої різьби, мінус крок різьби, плюс-мінус 0,1 мм, в залежності від твердості чи пластичності матеріалу. В інтернеті є таблиці, під всі ходові розміри різьби. Єдина складність, що деякі різьби бувають у двох розмірах кроку. В м'яких матеріалах - свердлити менший отвір з двох варіантів, бо розсвердлити завжди можна, якщо буде туго.