autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Ford Escape 2.5 Hybrid (2/9)

СуперСтар **
61 год (47 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Vladocaster]
      24 июня 2026 в 13:32 Гілками

Vladocaster 24.06.2026 12:06 пишет:

Сорі, звідки 12+ літрів по трасі у гібрида? Це скільки навалювати треба, 150+? Є особистий досвід трасового пробігу 1700 миль на гібридному фюжені в Штатах, 4 людей в салоні, повний багажник - 42 mpg, 5,6 л/100 км по нашому….

я, конечно, дико извиняюсь...но я по трассе 90 км/ч мог ехать минут 10 от силы, потом сходил с ума...
думаю, что по хорошей дороге скорость 120 - 160 км\ч - вполне комфортная для современных авто (даже если это "ноутбук на колесах" - это я про электрички)...
возможно не прав...
еще раз повторюсь:
1. гибридное авто по трассе на скорости не экономит!!!...(у него по трассе расход топлива даже больше, чем у простого авто с ДВС )
2. гибридное авто экономит только при езде в городе на скоростях до 70-80 км/ч!!! (когда оно едет исключительно на батарейке...)

Змінено krabik (14:09 24/06/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
Сумы
С нами с 23.08.2002

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Сергёга]
      24 июня 2026 в 17:36 Гілками

Сергёга 23.06.2026 22:09 пишет:

juiT 23.06.2026 21:31 пишет:

Який сенс ставити гбо на гібрид ? Заради економії 80-90коп на 1км? Це без врахування вартості оформлення і самого гбо.

я не вмовляю, це в мене думки вголос
бо сам подумував гібрид або електричку як другу автівку у родину

ну і не 80-90 копійок, не загинай. дійсно небагато. 1,3 грн десь прикидував.
ГБО дешева на нього. окупність 22-23 ткм при ГБО за 700 баксів.
За рік при середьому пробігу відбомблюєься. Якщо траси багато, то вони легко накатуються.
вписувати в ТП при першій реєстрації авто коштує нічого (ну якщо з штатів тягнути плануєш)
а якщо пробіги невеликі, то нашо той гібрид то можна і V8 брати

з бонусів - олива моторна краще ходить, двигун не засирається лаковими відкладеннями, та і в принципі на газу двигуни живуть знаааачно довше (звісно якщо не біднить по налаштуванням). Ну це аутально для таких людей як я, які авто не продають, а катають все життя нормальним людям на це пофіг - сучасні одноразові двигуни на це і розраховані

Почекай рахувати
Escaper 23.06.2026 17:52 пишет:

...
Жеміні знайшов ось таке:

Для автомобілів Ford Escape Hybrid та PHEV 2022 року випуску (з атмосферним двигуном 2.5L iVCT Atkinson-cycle) ...

цикл Аткінсона на розподільному вприску?

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: krabik]
      24 июня 2026 в 19:45 Гілками

krabik 24.06.2026 13:32 пишет:

Vladocaster 24.06.2026 12:06 пишет:

Сорі, звідки 12+ літрів по трасі у гібрида? Це скільки навалювати треба, 150+? Є особистий досвід трасового пробігу 1700 миль на гібридному фюжені в Штатах, 4 людей в салоні, повний багажник - 42 mpg, 5,6 л/100 км по нашому….

я, конечно, дико извиняюсь...но я по трассе 90 км/ч мог ехать минут 10 от силы, потом сходил с ума...
думаю, что по хорошей дороге скорость 120 - 160 км\ч - вполне комфортная для современных авто (даже если это "ноутбук на колесах" - это я про электрички)...
возможно не прав...
еще раз повторюсь:
1. гибридное авто по трассе на скорости не экономит!!!...(у него по трассе расход топлива даже больше, чем у простого авто с ДВС )
2. гибридное авто экономит только при езде в городе на скоростях до 70-80 км/ч!!! (когда оно едет исключительно на батарейке...)

Траса проходила і узбережжям, і пустелею, і височинами до 3000 м. Навіть на трасі гібридна установка знайде момент відключити ДВЗ. Там алгоритми продумали розумні люди А в місті гібрид знайде момент коли потрібно підключити ДВЗ, не їздить звичайний гібрид виключно на батарейці. Принаймні Тойота/Форд, у них принцип дуже схожий, якщо не ідентичний. Тому для типового пересічного використання в середньому толковий гібрид буде економічнішим за двз. Нє, якщо ганяти з тапкою в пол на гібриді, то жертиме, звісно - енергію на переміщення в просторі та подолання аеродинамічного опору треба десь брати. Але і бенз жертиме. На моїй cx-5 пробіг здебільшого трасовий, прям от відсотків на 80. Середня витрата за весь час на весь пробіг - 9,6. Будь така ж гібридна чи той же равчик/куга гібридні навряд би у моєму кейсі зжерли б більше 7 літрів, а скоріше навіть менше.

Гібрид однозначно класний у місті, заторах і тягнучках, але списувати його на трасі теж не варто. Ну не буде там перевитрати у нормально-типовому режимі експлуатації. Не всі ж ганяють 150+. Комусь і 110 норм.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

25 июня 2026 в 10:07 Гілками

когда на гибридном авто батарейка заканчивается - то включается ДВС
насколько помню - почти во всех гибридах пороговая скорость на отключение батарейки и включение ДВС - это где-то 70-80 км/ч. При этом ДВС еще и вынужден заряжать батарейку, поэтому набор скорости на гибридном авто - не айс...да и расход топлива, как правило чуть больше, чем на просто двигателе с ДВС...
Вкупе с тем, что гибридное авто, как правило, тяжелее простого авто с ДВС, то при езде по трассе расход топлива гибридного авто больше, чем авто с таким же ДВС. Батарейка "для поддержания штанов ДВС" подключается и помогает, допустим: при движении в гору или при обгонах, но если уровень заряда батарейки меньше, чем "минимальный порог", то я понимаю, что она уже никак ДВС помочь в тяжелых условиях не сможет, а будет наоборот часть энергии ДВС расходовать на свою зарядку (батарейки).
В условиях города - ДВС тоже подключается, чтобы поддержать батарейку, у которой заряд опустился ниже порогового уровня или электроника понимает, что в условиях подъёма на гору батарейка расходует уж слишком много энергии...
Только из-за этого я, утрируя, и не вдаваясь в подробности, утверждаю, что гибридные авто в условиях города экономят, а в условиях трассы могут быть более неэкономичными, чем обычное авто с таким же ДВС.
Большой плюс Ford Escape 2.5 Hybrid в том, что на нем стоит двигатель, который разработан не ФОРД, а Маздой (вспоминаем, что как правило. все двигатели Форда кроме двигателей V8 - дерьмо...) 2,5 двигатель, работающий по циклу Аткинсона.
П.С. Кроме Мазды хорошие двигатели на Форд разрабатывались японской Ямаха, ну и конечно же легендарные двигатели британской Cosworth...

Змінено krabik (10:42 25/06/2026)

43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Lusha]
      25 июня 2026 в 14:06 Гілками

Lusha 24.06.2026 17:36 пишет:

Сергёга 23.06.2026 22:09 пишет:

juiT 23.06.2026 21:31 пишет:

Який сенс ставити гбо на гібрид ? Заради економії 80-90коп на 1км? Це без врахування вартості оформлення і самого гбо.

я не вмовляю, це в мене думки вголос
бо сам подумував гібрид або електричку як другу автівку у родину

ну і не 80-90 копійок, не загинай. дійсно небагато. 1,3 грн десь прикидував.
ГБО дешева на нього. окупність 22-23 ткм при ГБО за 700 баксів.
За рік при середьому пробігу відбомблюєься. Якщо траси багато, то вони легко накатуються.
вписувати в ТП при першій реєстрації авто коштує нічого (ну якщо з штатів тягнути плануєш)
а якщо пробіги невеликі, то нашо той гібрид то можна і V8 брати

з бонусів - олива моторна краще ходить, двигун не засирається лаковими відкладеннями, та і в принципі на газу двигуни живуть знаааачно довше (звісно якщо не біднить по налаштуванням). Ну це аутально для таких людей як я, які авто не продають, а катають все життя нормальним людям на це пофіг - сучасні одноразові двигуни на це і розраховані

Почекай рахувати

В ответ на:

...

Почекай рахувати
Escaper 23.06.2026 17:52 пишет:

...
Жеміні знайшов ось таке:

Для автомобілів Ford Escape Hybrid та PHEV 2022 року випуску (з атмосферним двигуном 2.5L iVCT Atkinson-cycle) ...

цикл Аткінсона на розподільному вприску?

а шо не так? он в гібридній крайслер пацифіка теж на аткінсон перевели 3,6 пентастар
хоча на 300ці працює в Отто

43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

25 июня 2026 в 14:09 Гілками

krabik 25.06.2026 10:07 пишет:

когда на гибридном авто батарейка заканчивается - то включается ДВС
насколько помню - почти во всех гибридах пороговая скорость на отключение батарейки и включение ДВС - это где-то 70-80 км/ч.

ні, багато гібридів можуть не вмикати до 130-140 (в залежності від моделі)
але як у ескейпа я хз

Змінено Сергёга (14:09 25/06/2026)

старожил ***
С нами с 28.12.2013

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Сергёга]
      25 июня 2026 в 15:18 Гілками

Наскільки я знаю і пам’ятаю з власного досвіду, то там підключення ДВЗ не стільки від розряду батареї залежить, а від величини затребуваної потужності. Якщо котишся собі легенько, припустимо, 40 км/год і раптом треба придавити газку, то якщо електромотор сам не витягне затребуване прискорення, ДВЗ підключиться незважаючи на заряд батареї. Хай вона хоч повна буде. Всеодно. А якщо по трасі їхати, наприклад, ті ж 120-130 і дорога буде з ухилом вниз, та плюс вітер попутний, двз може також відключитися, бо затребувана потужність забезпечується електромотором. Тому твердження, що гібрид запускає ДВЗ тільки для зарядки батареї - невірне. Так, це один із параметрів, що впливає на запуск двз, але не єдиний.

Повторюся, мова йде про звичайний гібрид, по типу тойоти чи форда, НЕ плагін. Гібридна установка використовує будь-яку найменшу можливість запасти кінетичну енергію в батарею і використати її згодом, коли буде потреба. Таким чином збільшується час, коли паливо не витрачається, або його витрачається менше, ніж на голому ДВЗ. За рахунок цього й досягається економія пального. Таких моментів під час руху - вагон, але вони для людини малопомітні. Тоді як електроніка усе січе і всім керує.

патриарх ***
19 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

25 июня 2026 в 15:40 Гілками

При этом ДВС еще и вынужден заряжать батарейку, поэтому набор скорости на гибридном авто - не айс...да и расход топлива, как правило чуть больше, чем на просто двигателе с ДВС...

Це ви з власного досвіду розповідаєте, чи просто гіпотези?

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Murkt]
      25 июня 2026 в 16:08 Гілками

Murkt 25.06.2026 15:40 пишет:

При этом ДВС еще и вынужден заряжать батарейку, поэтому набор скорости на гибридном авто - не айс...да и расход топлива, как правило чуть больше, чем на просто двигателе с ДВС...

если вы ездили на гибридах, то должны были обратить внимание на этот факт...написал вышесказанное на основе езды на гибриде от Хюндай, Мицубиси и Тойоте...

старый писатель ***
Киев
С нами с 17.08.2012

25 июня 2026 в 18:18 Гілками

Все в цьому світі відносне...
Наприклад відносно фордфокус 1.0 екобуст, нормально розганяється

Якщо вірити "компутеру", то під час розгону і батарейка і двигун потужність віддають., тобто в момент розгону батарейка точно не заряджається = не відбирає потужність.

По прямій батарейка підзаряджається, але як "багато" відбирається потужності - оцінити важко, як на мене не на багато більше ніж генератор на звичайному авто, а от на гальмуванні суттєво заряджається, і коли з горки їде на круїзі, то машина не розганяється як звичайне авто, а за рахунок зарядки батареї - тримає задану швидкість.

Щодо розходу - треба перевіряти, нижче мої роздуми:
1. на PHEV розхід на трасі напевно точно більше - бо там батарея суттєво важча (200кг проти 25-30кг на HEV), і від руху вона не заряджається
2. щодо м'якого гібриду, - думаю розхід як у звичайного авто, або нижче бо при розгонах електродвигун допомагає, а при рівномірному русі супротив повітря більше навантаження несе ніж підзарядка невеликої батареї... Знову ж таки, навіть якщо батарея повністю розряджена, за перші умовні 50км вона зарядиться (ємність 1.1кВт\г), а далі вже не буде просити потужності...

Змінено Escaper (18:28 25/06/2026)

патриарх ***
19 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

26 июня 2026 в 10:19 Гілками

krabik 25.06.2026 16:08 пишет:

если вы ездили на гибридах, то должны были обратить внимание на этот факт...написал вышесказанное на основе езды на гибриде от Хюндай, Мицубиси и Тойоте...

Так, я їздив і їжджу на гібридах. І тойота, і хундай, і у мене мій Вольво м'якогібридний, і все навпаки. Вони розганяються краще, розхід палива менше навіть на трасі. Навіть мій м'який гібрид допомагає, хоча коли я його купляв, то думав, що він абсолютно безтолковий.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Escaper]
      26 июня 2026 в 10:29 Гілками

Escaper 25.06.2026 18:18 пишет:

Все в цьому світі відносне...
Наприклад відносно фордфокус 1.0 екобуст, нормально розганяється

Якщо вірити "компутеру", то під час розгону і батарейка і двигун потужність віддають., тобто в момент розгону батарейка точно не заряджається = не відбирає потужність.

По прямій батарейка підзаряджається, але як "багато" відбирається потужності - оцінити важко, як на мене не на багато більше ніж генератор на звичайному авто, а от на гальмуванні суттєво заряджається, і коли з горки їде на круїзі, то машина не розганяється як звичайне авто, а за рахунок зарядки батареї - тримає задану швидкість.

Щодо розходу - треба перевіряти, нижче мої роздуми:
1. на PHEV розхід на трасі напевно точно більше - бо там батарея суттєво важча (200кг проти 25-30кг на HEV), і від руху вона не заряджається
2. щодо м'якого гібриду, - думаю розхід як у звичайного авто, або нижче бо при розгонах електродвигун допомагає, а при рівномірному русі супротив повітря більше навантаження несе ніж підзарядка невеликої батареї... Знову ж таки, навіть якщо батарея повністю розряджена, за перші умовні 50км вона зарядиться (ємність 1.1кВт\г), а далі вже не буде просити потужності...

полностью с Вами согласен...

заинтересовавшись Ford Escape 2.5 Hybrid откопал информацию, о том, что оказывается Мазда СХ-50 Hybrid делается в Америке на заводе Тойота и он создан на той же платформе, что и Тойота РАВ4...(на том же заводе в Америке собирается Тойота Королла Hybrid)...
нот это еще не все...в Мазда СХ-50 Hybrid используется полностью трансмиссия Тойота (планетарная передача eCVT), а не Фордовская планетарная передача (есть нюансы) и как, я понял в Мазда СХ-50 Hybrid ставится Тойотовский двигатель 2,5, а не родной маздовский...(интересный факт, не правда ли???!!!)
а вот новая Мазда СХ-50 Hybrid будет производиться на своей платформе (догадываюсь, что на совместной платформе с Форд), со своим двигателем 2,5 и своей трансмиссией eCVT...
очень интересно...

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

26 июня 2026 в 10:37 Гілками

Murkt 26.06.2026 10:19 пишет:

krabik 25.06.2026 16:08 пишет:

В ответ на:

...

Так, я їздив і їжджу на гібридах. І тойота, і хундай, і у мене мій Вольво м'якогібридний, і все навпаки. Вони розганяються краще, розхід палива менше навіть на трасі. Навіть мій м'який гібрид допомагає, хоча коли я його купляв, то думав, що він абсолютно безтолковий.

Майлд на хс60 дуже класно налаштований, як на мене. Вагівський etsi не настільки прикольний. Хоча будемо відвертими - це все зроблено щоб пролізти по викидах, а не зробити приємне водієві.
А щодо перспектив вагівського повного гібриду, так в тому топі девʼять моделей мають повногібридні модифікації і деякі з них отримали такий привід саме в останньому поколінні. Тож я б не хоронив ідею повного гібриду в Європі, з огляду на вартість кВт. Королла взагалі королева як польських автобанів так і таксопарку на пару з пріусом.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

26 июня 2026 в 10:37 Гілками

Кум кума, у которого в семье обычная Тойота РАВ4 с 2,0 двигателем и Тойота РАВ4 Hybrid вообще говорит, что автомобили разгоняются примерно одинаково, и на обычной Тойота РАВ4 у него средний расход топлива даже немного (по его словам где-то на пол-литра) меньше, чем на гибриде...
А вообще-то разница в весе обычного авто и Плагин гибрида где-то 200+ кг. и если двигатели одинаковые по объему, то расход по трассе на скорости у гибрида должен быть больше...

Змінено krabik (10:38 26/06/2026)

старожил ***
С нами с 28.12.2013

26 июня 2026 в 10:42 Гілками

krabik 26.06.2026 10:37 пишет:

Кум кума, у которого в семье обычная Тойота РАВ4 с 2,0 двигателем и Тойота РАВ4 Hybrid вообще говорит, что автомобили разгоняются примерно одинаково, и на обычной Тойота РАВ4 у него средний расход топлива даже немного (по его словам где-то на пол-литра) меньше, чем на гибриде...
А вообще-то разница в весе обычного авто и Плагин гибрида где-то 200+ кг. и если двигатели одинаковые по объему, то расход по трассе на скорости у гибрида должен быть больше...

Щось тут не то. А уточніть, будь ласка, якого року випуску обидва автомобіля і чи гібрид, часом, не плагін? Бо плагін і просто гібрид дещо різні за принципом роботи. Трошечки різні, але якщо плагін не заряджати, то толку від нього практично нема. І особливості плагіна притягувати до простого гібрида (у випадку тойоти), мабуть, не дуже правильно.

2.0 поточний рав розганяється в районі 10 сек до 100. Гібрид чуть більше 8, а плагін - біля 6, здається. Не можуть вони однакову динаміку мати. Хіба шо плагін (якщо це він) розганяється виключно на електромоторі))) тоді теж біля 10 сек, здається)

Змінено Vladocaster (10:45 26/06/2026)

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

26 июня 2026 в 10:52 Гілками

krabik 26.06.2026 10:37 пишет:

мягко говоря, он пи%дит ))

гибрид едет 8 сек до 100 с самых низов - что классно для города - стартануть на 100 метров, чтобы куда-то перестроиться.
2,0 атмо на варике, надо крутить по 4-5 тыс и хорошо если 11 секунд будет.

найогромнейший минус 2,0 - это трасса на скоростях 110-120 - потенциала выстрелить на обгон фуры на однополосной дороге нет вообще, обороты закидываются на 5 тыс, а ускорения НЕТ, ревет, вариатор визжит и не едет...

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

26 июня 2026 в 10:56 Гілками

Обычный РАВ4 (2,0 вариатор) 2018 года выпуска.
Плагин гибрид РАВ4 прошлого года должен быть (по крайней мере куплен сентябрь-октябрь прошлого года)

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

26 июня 2026 в 11:06 Гілками

тоже посмотрел, что полноприводный гибрид разгоняется до сотни за 6 сек.
Конечно - суммарная мощность с батареей 300+ л.с.
судя по всему - обычная версия куму/кума нравится больше...
надо с ним поехать разгон: 0-150 км/ч и 60 - 150 км/ч сравнить динамику на его двух машинах..

старожил ***
С нами с 28.12.2013

26 июня 2026 в 11:19 Гілками

krabik 26.06.2026 11:06 пишет:

тоже посмотрел, что полноприводный гибрид разгоняется до сотни за 6 сек.
Конечно - суммарная мощность с батареей 300+ л.с.
судя по всему - обычная версия куму/кума нравится больше...
надо с ним поехать разгон: 0-150 км/ч и 60 - 150 км/ч сравнить динамику на его двух машинах..

Я би тут поточнив щодо термінології. У Рава 5-го покоління, який випускається з 2019 є три варіанта у нас на ринку: атмобенз, звичайний гібрид і плагін-гібрид. Обидва гібриди - досить різні автомобілі, тому плагін то плагін, а гібрид - то гібрид. Щоб уникнути плутанини.

В цій темі, наскільки я розумію, цікавляться звичайним гібридом Форда, який дуже схожий на звичайний гібрид Тойоти в плані архітектури та алгоритмів роботи силової установки. Бо Форд існує також у варіанті плагіна)

Щодо динаміки та витрат палива плагіна - там треба правильно користуватися. Є кілька режимів і в деяких він дійсно буде жерти багато. Наприклад, в режимі примусової зарядки батареї. Але це непідходящий режим для руху по трасі, лише для того, щоб зарядитися, коли нема розетки. Він також уміє їздити як звичайний гібрид, але для цього треба мати заряд батареї. Це зовсім інакше, аніж простий гібрид.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

26 июня 2026 в 11:20 Гілками

В ответ на:

Був у відпустці, брав на прокат якраз Рав 2018 р. динаміка з 60-150 "ураган" , жмеш на газ, воно визжить на 6+++тис обородах двигуна, і вальяжно розганяється .

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 49 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 7185

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія