autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

офісна машина на дальняки (5/5)

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: XS1]
      27 августа 2026 в 00:19 Гілками

XS1 26.08.2026 14:13 пишет:

Як це немає куди перемикатись в контексті двигуна?

Та дуже просто. Двигуну тупо бракує потужності. А оберти нема куди підвищувати, тобто немає сенсу скидати передачі.

Додаткові турбіни ставлять не просто так.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: Mr.Di]
      27 августа 2026 в 00:23 Гілками

Mr.Di 26.08.2026 15:57 пишет:

з власного досвіду - як раз на трасі "звичайний" дизель дуже приємно себе поводить і 1.6 на 90 к.с. значно динамічніший в діапазоні 110-150 за атмосферний бенз 1.6 на 90 к.с.

Я взагалі то про двигуни, які здатні демонструвати щось схоже на динаміку хоча б в деяких умовах. А ви - про овочі, які "не їдуть" взагалі ніколи

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: офісна машина на дальняки [Re: skov]
      27 августа 2026 в 01:11 Гілками

skov 27.08.2026 00:19 пишет:

XS1 26.08.2026 14:13 пишет:

Як це немає куди перемикатись в контексті двигуна?

Та дуже просто. Двигуну тупо бракує потужності. А оберти нема куди підвищувати, тобто немає сенсу скидати передачі.

Це фігурально про "нема куди" чи тут ти сам завів мову про якісь взагалі чахлики з давності, де вже і оберти фізично немає куди підвищувати на наведених невисоких швидкостях?
Інакше ж чи можеш показати графік потужності двигуна, де вона (не момент, а саме потужність) спадає при підвищенні обертів, щоб не було сенсу підвищувати оберти? Бо одна справа - відчуття динаміки водієм в різних режимах, а інша - сама фактична динаміка.
В ответ на:

Не варто лише на них сподіватися, я так свій перший обгін на дво-турбінному дизелі навіть запам'ятав, коли сподівання на верхню зону обертів не виправдалися (а мова не про те, що там все погано, а про те, що все одно не варто очікувати такого ж приросту на сантиметр продавленої педалі, що є знизу).

43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

27 августа 2026 в 09:12 Гілками

skov 27.08.2026 00:23 пишет:

з власного досвіду - як раз на трасі "звичайний" дизель дуже приємно себе поводить і 1.6 на 90 к.с. значно динамічніший в діапазоні 110-150 за атмосферний бенз 1.6 на 90 к.с.

Я взагалі то про двигуни, які здатні демонструвати щось схоже на динаміку хоча б в деяких умовах. А ви - про овочі, які "не їдуть" взагалі ніколи

слухай, якщо в тебе 3,0тд бімєр (юзав 5ку g30 на повному з таким вже, і це дійсно двигун дуже приємний, хоч і трактор в заторах), але це ж не означає, що інше не їде. Тим паче на трасах. Я ще в місті можу зрозуміти щоб пдідхват був, бо часто потрібно розгін. А на трасі
як на мене, на трасі головне довга база, комфортна підвіска та сидіння, хороша шумоізоляція від вітру і днища арок (при асфальті з великою фракцією таки важливо) та низький центр мас. Потужність двигуна для комфортного переміщення на велики відстані, зараз скажу крамолу, вторинна (не неважлива, а саме вторинна ).
Повір мені, як людині, яка проїхала овер дофіга на москалі 2141 (ще й на ГБО...тобто розгін 0-100 десь пів дня) по трасам зимою/літом, по одній полосі в кожну сторону. Так, на однополосках треба завчасно планувати обгін, але якщо їхати в межах ПДД (ми ж зараз не про безлімітні автобани), то не так часто це потрібно, а приїзжаєш не набагато пізніще, ніж коли смикаєся постійно, шукаючі вікно. А на двополосках взагалі пофіг скільки потужності головне як гальмує і добре маневрує на швидкості при виникненні аварійно небезпечної ситуації

PS якщо що, в москалі не було ні потужності, ні всього перерахованного вище але при русі в межах правил на маршруті по однополосній трасі десь в 300+ км крайслер на 300 коней привозить плюс-мінус 20 хвилин виграшу порівняно з москалем (де можливо і є 50 полудохлих кляч ). Ще раз підкреслюю - рухаючись в межах правил (швидкість норматив+20, при суцільних лініях не обгоняємо). Так що потужність, як на мене, на траса переоцінена.

Змінено Сергёга (09:15 27/08/2026)

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

Re: офісна машина на дальняки [Re: Сергёга]
      27 августа 2026 в 11:24 Гілками

Я би теж для трасохода звертав першочергово увагу на ходову і загальну зручність салону та акустичний комфорт. А потужності у сучасних авто під цю задачу завжди буде, як мінімум, достатньо. Звісно, якщо мова не йде про безлімітні автобани)

Змінено Vladocaster (11:25 27/08/2026)

Дядя Сь **
43 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

27 августа 2026 в 12:05 Гілками

skov 27.08.2026 00:23 пишет:

Цікаво, про які швидкості йде мова? Складність обгону на 160?

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: офісна машина на дальняки [Re: Vladocaster]
      27 августа 2026 в 12:28 Гілками

Vladocaster 27.08.2026 11:24 пишет:

Звісно, якщо мова не йде про безлімітні автобани)

Помилкове припущення.
На автобанах нестача потужності не відчувається, бо там не потрібно обганяти, а тільки випереджати...
Тому погоджуюсь з вищенаписаним:
Сергёга 27.08.2026 09:12 пишет:

як на мене, на трасі головне довга база, комфортна підвіска та сидіння, хороша шумоізоляція від вітру і днища арок (при асфальті з великою фракцією таки важливо) та низький центр мас.

я б додав ще - вентиляцію сидінь...
Українська траса - це вже трохи інша історія. Потужності може бракувати.
Тому таки дизельний Суперб з ППД - це ідеальний трасохід для наших умов...
Там і аеродинаміка достойна, зважаючи на розхід:

Супер писатель! **
34 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: офісна машина на дальняки [Re: vvvolf]
      27 августа 2026 в 12:51 Гілками

vvvolf 27.08.2026 12:28 пишет:

Vladocaster 27.08.2026 11:24 пишет:

Звісно, якщо мова не йде про безлімітні автобани)

Помилкове припущення.
На автобанах нестача потужності не відчувається, бо там не потрібно обганяти, а тільки випереджати...
Тому погоджуюсь з вищенаписаним:

як на мене, на трасі головне довга база, комфортна підвіска та сидіння, хороша шумоізоляція від вітру і днища арок (при асфальті з великою фракцією таки важливо) та низький центр мас.

я б додав ще - вентиляцію сидінь...
Українська траса - це вже трохи інша історія. Потужності може бракувати.
Тому таки дизельний Суперб з ППД - це ідеальний трасохід для наших умов...
Там і аеродинаміка достойна, зважаючи на розхід:

Останнім часом часто натрапляю на подібні надто оптимістичні заміри по різних авто і ніяк не збагну в яких умовах вони робляться і з якою метою, оскільки навіть заявлені виробником показники суттєво вищі.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: Gonchik74]
      27 августа 2026 в 12:56 Гілками

Виїжджає людина вранці, щоб не було нікого навколо, ставить на круїз на ділянці, де траса максимально рівна чи трошки вниз і показує ці красиві цифри. Всім все подобається

старожил ***
С нами с 28.12.2013

27 августа 2026 в 13:08 Гілками

А, я мав на увазі дещо інше. Звісно, при 2+ смугах руху в один бік обганяти не треба, тому стаєш і спокійно їдеш, якщо не можеш швидко. Я ж мав на увазі постійний рух в більш високих діапазонах швидкостей: 150-200, що у нас не можна згідно пдр, та і місць де це можна робити з адекватним рівнем безпеки- небагато. Більшість сучасних авто з динамікою менше 8-9, навіть 10 секунд, цілком достатні для переміщення в межах наших обмежень по швидкості.

Виключно моє ІМХО

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

27 августа 2026 в 13:12 Гілками

Gonchik74 27.08.2026 12:51 пишет:

Останнім часом часто натрапляю на подібні надто оптимістичні заміри по різних авто і ніяк не збагну в яких умовах вони робляться і з якою метою, оскільки навіть заявлені виробником показники суттєво вищі.

Чому надто опптимістичні?
Якщо бензинова повністю завантажена Scala при 140 по GPS може 7,1, то чому дизельний Суперб з 1 водієм має не могти 6,4?
Монопривідний думаю і до 6 би зробив...

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: XS1]
      27 августа 2026 в 13:13 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

XS1 27.08.2026 01:11 пишет:

Інакше ж чи можеш показати графік потужності двигуна, де вона (не момент, а саме потужність) спадає при підвищенні обертів, щоб не було сенсу підвищувати оберти?

Перепрошую за якість, це скріншот з огляду Туарега на Infocar, там де порівнювали дизель та бензин. Виміри дизельної версії на стенді. Спад вже після ~3700, червона зона має бути в районі 5 тис. Насправді, вже після 2500 крутити далі сенсу небагато - максимум віддачі витискається дуже повільно.

І річ не тільки в обертах, вони вторинні. Двигуну слабкий, в принципі не здатний видати стільки, скільки потрібно для динамічних прискорень на високих швидкостях.

В ответ на:

В ответ на:

Не варто лише на них сподіватися, я так свій перший обгін на дво-турбінному дизелі навіть запам'ятав, коли сподівання на верхню зону обертів не виправдалися

Дво- чи чотирьох турбінні версії потужніші. Це - головне, а не оберти. І окрім як вдмухати більше повітря в двигун, інших варіантів небагато (допоміжний електромотор хіба що).

Дво- чи чотирьох турбінні версії потужніші. Це - головне, а не оберти

патриарх ***
19 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

27 августа 2026 в 13:22 Гілками

skov 27.08.2026 13:13 пишет:

Перепрошую за якість, це скріншот з огляду Туарега на Infocar, там де порівнювали дизель та бензин. Виміри дизельної версії на стенді. Спад вже після ~3700, червона зона має бути в районі 5 тис. Насправді, вже після 2500 крутити далі сенсу небагато - максимум віддачі витискається дуже повільно.

На графіку Туарег з V6 3.0 TDI, але у 2.0 TDI на 184-200 к.с. (у мене в Леоні був на 184) графік доволі схожий. Спад може після 4000, а не 3700. Відсічка дійсно десь біля 5000, але туди ніколи не крутиш, бо ніякого сенсу нема, це не бензин.

Супер писатель! **
34 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

27 августа 2026 в 13:24 Гілками

vvvolf 27.08.2026 13:12 пишет:

Gonchik74 27.08.2026 12:51 пишет:

Чому надто опптимістичні?
Якщо бензинова повністю завантажена Scala при 140 по GPS може 7,1, то чому дизельний Суперб з 1 водієм має не могти 6,4?
Монопривідний думаю і до 6 би зробив...

Я більше про 3.2 на 80-ти, але ок - між цими авто півтони різниці в вазі і суттєва відмінність в площі фронтальної проєкції)

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: Сергёга]
      27 августа 2026 в 13:28 Гілками

слухай, якщо в тебе 3,0тд бімєр (юзав 5ку g30 на повному з таким вже, і це дійсно двигун дуже приємний, хоч і трактор в заторах), але це ж не означає, що інше не їде. Тим паче на трасах.

Справа не в конкретних двигунах. Хоч той базовий дизель від BMW, хоч вагівські 3.0TDI / 2.0TDI з однією турбіною. Наскільки жвавими вони сприймаються в прискореннях з місця чи з невеликих швидкостей, настільки ж несподівано вщухають, коли йдеться про спроби "стрибків" з 100+ км/год.

Це не про йде / не йде, а про дуже нерівномірну динаміку. У турбобензина такої нерівномірності суттєво менше. Може, він не так яскраво зривається з місця, проте і на трасі здихає значно пізніше.

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

27 августа 2026 в 13:32 Гілками

Gonchik74 27.08.2026 13:24 пишет:

але ок - між цими авто півтони різниці в вазі і суттєва відмінність в площі фронтальної проєкції)

Я за точність:
1+3 пасажири + запакований багажник vs 1+0 і порожній багажник.
Але то таке. При сталій швидкості вага в принципі не вирішальний чинник.
Я ж писав вище про непогану аеродинаміку Superb. І таки так:
Scala - 0.28-0.33
Superb - 0.25-0.28
Superb combi - 0.26-0.29
До речі не знаю чому в оф. брошурі вказують діапазон...
Тому таки кузов теж робить свій вклад в розхід...

Змінено vvvolf (13:35 27/08/2026)

старожил ***
С нами с 28.12.2013

27 августа 2026 в 13:45 Гілками

vvvolf 27.08.2026 13:32 пишет:

але ок - між цими авто півтони різниці в вазі і суттєва відмінність в площі фронтальної проєкції)

Я за точність:
Scala - 0.28-0.33
Superb - 0.25-0.28
Superb combi - 0.26-0.29

Може різні комплектації, різний трошки обвіс, диски, рейлінги є/нема і т.д. Тому й діапазон. Там і витрата палива діапазоном вказується наче.

СуперСтар **
48 лет (29 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

27 августа 2026 в 14:13 Гілками

vvvolf 27.08.2026 13:32 пишет:

Я за точність:
Scala - 0.28-0.33
Superb - 0.25-0.28
Superb combi - 0.26-0.29

ще треба враховувати, що коефіцієнт має сенс з фронтальною проекцією авто (площа), а у скали та супа вони сильно різні.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 07.08.2008

Re: офісна машина на дальняки [Re: keen]
      27 августа 2026 в 18:44 Гілками

Спробував старий турбо і новий атмо Outback. Старий весело їде, але я не зміг нормально всістися. Місце під ліву ногу якось близько до сидіння і нога у мене практично під прямим кутом і кермо високо. Не зміг я нормально налаштувати сидіння-кермо.

Новий приємнішій з точку зору посадки, але никуди не їде.

Оба сприймаються як здоровезні баржі.

Відразу після субару заїхав ще раз на шкоду і погоняв і дизель і бензин суперб. Мені воно набагато приємніше.

Бензин все ж таки прикольніше: підхват, розгон.

Так що суп. Поки ще в роздумах чи бензин чи дизель.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 1786 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1617

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія