Я потерпіла у ДТП. Допоможіть будь-ласка у такій ситуації: 20.12.2006 р. трапилося ДТП в Бориспільському районі Київської області. Фура не виконала вимогу дорожніх знаків 2,1; 4,2, виїзджаючи з АЗС, здійснила рух прямо, не виконавши вимог дорожної розмітки 1,2 в результаті чого створив аварійну ситуацію, в ході якої сталося зіткнення з причепом 2х автомобілів та з кабіною фури 3го автомобілю, де знаходилась потерпіла. На місці ДТП був складений адімінстративний протокол і переданий до Бориспільського МРВ РУ ГУ МВС. Через 10 діб даним МРВ було винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину передбаченого ст. 286 КК України. Протягом цього часу з 21.12.2006 р. по 20.02.2007 р. потерпіла знаходилась на лікарняному. Після лікарні потерпіла направила заяву згідно якої 26.04.2007 р. Прокуратурою було винесено постанову про порушення кримінальної справи за ознаками злочину по ст.286 ч.1 КК, проте є відсутньою винна особа. Потерпілою був складений цивільний позов на відшкодування матеріальних та моральних збитків і направлений до Бориспільського суду. З приводу цього цивільного позову було проведено засідання суду. На теперішній час наступне засідання відбудеться лише у вересні місяці. Слідчий вже близько 3 місяців проводить досудове слідство, але досі не визнали винною особу, яка створила аварійну ситуацію. У потерпілої є копія схеми ДТП, висновок автотоваровідчої експертизи, розрахунки за ліки, обстеження і процедури.
Враховуючи вищесказане, дайте будь-ласка відповідь: 1. Як отримати понесені матеріальні і моральні збитки, якщо адміністративний суд не проводився, а протокол по ДТП у слідчого по кримінальній справі відсутній. 2. Які дії застосовувати потерпілій щодо затягування слідства? 3. Як діяти далі?
Знаю, що не всі адвокати однаково корисні. Наприклад можна найняти адвоката за 400-500у.е., проте з його роботи буде випливати що всі необхідні документи необхідно подати самій потерпілій, автотоваровідчу експертизу робити також їй, а робота адвоката - це складання позовної заяви та взагаліто і все...Наприклад, Адвокат каже ви не турбуйтесь не треба давити на слідчого (договорившись, що зі справи буде обоюдка 50на50), ато він затягне досудове слідство ще на 6 міс чи каже що зі суддею все "схвачено", проте засідання проводится одне за одним (недостача документів, назначення експертиз і т.д) і за кожну так звану представницьку дію (що він там побуде просто) стягується по 200-600 грн. 1. Як знайти надійного адвоката, котрий виришіть питання, а не буде його затягувати і "знімати" додаткові гроші. 2. Які гарантії для арешту майна винуватця ДТП, якщо вантажівку він переписав по довіреності на жінку чи рідних, а на роботі де він працює був звільнений задньою датою на умові усного договору. По 40 грн відшкодування з заробітньої плати в місяць, щось не дуже виглядає прийнятним. Тобто який механізм повернення виграної суми збитків (як це робить адвокат і чи робить він це?), бо часто виникає систуація коли суд виграно, а механізм возврату коштів не встановлений. Дякую!
На перше запитання не відповым - не доводилося з представниками цієї професії тісно спілкуватися. Втім, на форумі у нас є один адвокат - vvlaw. Можливо, він допоможе
В ответ на: вантажівку він переписав по довіреності на жінку чи рідних
Якщо по довіреності - то він все рівно залишився власником вантажівки. Тут треба мерщій до суду, аби наклали на неї арешт, доки "жінка чи рідні" не переоформили машину на третю особу. А крім вантажівки іншого майна у винуватця немає?
Ви правильно зробили, що розпочали таку саму тему на форумах сайту Liga.net (http://forum.liga.net/Messages.asp?did=68448), там у Вас набагато більше шансів отримати кваліфіковану допомогу чим у нас.
У нас тут на форумі лише декілька адвокатів та людей з відповідною юридичною освітою.
Так. Просто як кажуть ліпше отримати максимум інформації чим потім рюмсати і скаржитися. Як кажуть поки є час треба діяти. Щодо вашого форуму, то він є досить відомим і мої знайомі радили написати сюди
Все одно спасибі усім хто приділив увагу моєму питанню.
Послухаюсь поради і звернуся до вашого відомого wlaw.Поспілкуюсь з ним.
Дуже дякую!
2AVB: справа в тому, щоб для того щоб наклали арешт на його рухоме та нерухоме майно треба подати клопотання щодо накладення арешту (забезпечення позову), а це можливо зробити якщо є обвинувальний висновок і наявна винна особа у ДТП. А такої особи не можуть знайти. Є склад злочину, але немає обвинуваченої особи. Дізнавалась, що арешт на етапі досудового слідства, коли немає винного накласти ніхто не може. От і получається, що він встигає все переоформити, а потім у нього нічого немає.
Если возбуждено уголовное дело, то имеет смысл гражданский иск подавать именно в рамках уголовного дела. Следователь же в рамках этого дела может и обязан принять меры к выявлению имущества должника и наложению на него ареста. По делам о ДТП следователи любят как можно больше выдерживать водителей в стстусе свидетелей, и только в последний момент перед передачей дела в суд предъявлять обвинение, чтобы человек не мог защищаться. И ещё неизвестно, кого он видит виновным и в какой степени в данном случае. Относительно затягивания можно написать в прокуратуру, однако не факт, что затягивание имеет место, в ряде случаев это объективные обстоятельства, например, в связи с длительностью проведения экспертизы.
Є новини по справі: Дізналася, що слідчий тягне процес, бо дійсно проводиться транспортно-трасологічна експертиза. Щодо проведення автотехнічної експертизи для визначення технічного стану транспортних засобів учасників ДТП, то зазначу, що мій транспортний засіб після висновку автотоваровідчої експертизи був непридатний до використання і проданий на запчастини.
1. Цивільний позов повинен бути поданий як клопотання до слідчого на етапі досудового слідства поки незнайдена винна особа? чи після того як буде обвинувальний висновок? 2. Щодо виявлення і аресту рухомого і нерухомого майна також подавати клопотання до слідчого на етапі досудового слідства поки незнайдена винна особа? чи після того як буде обвинувальний висновок?
Як бути застрахованим, що по експертизі не буде виявлено, що це "обоюдка" чи винен водій потерпілої? У мене є копія схеми ДТП на руках.
В ответ на: 1. Цивільний позов повинен бути поданий як клопотання до слідчого на етапі досудового слідства поки незнайдена винна особа? чи після того як буде обвинувальний висновок?
Можно сейчас.
В ответ на: 2. Щодо виявлення і аресту рухомого і нерухомого майна також подавати клопотання до слідчого на етапі досудового слідства поки незнайдена винна особа? чи після того як буде обвинувальний висновок?
Когда кого-то признАют гражданским ответчиком по делу.
В ответ на: Як бути застрахованим, що по експертизі не буде виявлено, що це "обоюдка" чи винен водій потерпілої? У мене є копія схеми ДТП на руках.
Кто ж это может сказать, не видя никаких материалов?
Прости, Наташ, но...... Заключай договор с адвокатом, который будет "вести" дело. У него будет возможность читать и видеть материалы дела (не видя материалов дела - давать советы о перспективе его (дела) разитии и продвижении, по меньшеё мере - глупо). Твоё восприятие ситуации - это одно, а - документы, пояснения противоположной стороны, выводы эксперта, зафиксированные факты и т.д. - это совершенно другое...... Не нужно "экономить" и надеяться на то, что советы форумчан - помогут тебе обойтись "своими силами"........
Щодо заключення договору з адвокатом дивись #1560399 - 09:10 14/07/2007, я про це писала.
По-друге, я як потерпіла маю всі права щодо ознайомлення з матеріалами справи та подавати будь-які клопотання (згідно ст. 129 КПК) По-третє всі матеріали як мені, так і адвокатам будуть доступні лише після закінчення досудового слідства, на цьому етапі навіть адвокати не мають права ознайомлюватись з матеріалами - це таємниця слідства. По-четверте, серед документів у мене є копія схеми ДТП,копія протоколів учасників ДТП, фото з місця ДТП по розміщенню ТЗ на дорозі. Цього взагаліто вистачає, навіть для проведення транспортно-трасологічної експертизи за свій рахунок.
Просто одну справу по ДТП я вже вигравала і все своїми силами. То запитання: нащо мені адвокат, якщо я маю юридичну освіту і досвід по ДТП?
Це не питання економії, це питання необгрунтовано витрачених коштів на адвокатів, яким вигідно затягувати справу і знімати з клієнта побільше грошей. Значно дешевше можна все можна зробити самій з допомогою тих самих "форумчян".
В ответ на: Щодо заключення договору з адвокатом дивись #1560399 - 09:10 14/07/2007, я про це писала.
По-друге, я як потерпіла маю всі права щодо ознайомлення з матеріалами справи та подавати будь-які клопотання (згідно ст. 129 КПК) По-третє всі матеріали як мені, так і адвокатам будуть доступні лише після закінчення досудового слідства, на цьому етапі навіть адвокати не мають права ознайомлюватись з матеріалами - це таємниця слідства. По-четверте, серед документів у мене є копія схеми ДТП,копія протоколів учасників ДТП, фото з місця ДТП по розміщенню ТЗ на дорозі. Цього взагаліто вистачає, навіть для проведення транспортно-трасологічної експертизи за свій рахунок.
Просто одну справу по ДТП я вже вигравала і все своїми силами. То запитання: нащо мені адвокат, якщо я маю юридичну освіту і досвід по ДТП?
Це не питання економії, це питання необгрунтовано витрачених коштів на адвокатів, яким вигідно затягувати справу і знімати з клієнта побільше грошей. Значно дешевше можна все можна зробити самій з допомогою тих самих "форумчян".
Хм... Если так, то тебе и советы не нужны. Ты сама ответила на свои вопросы.