Раніше я обслуговував авто на Львів-Авто, але оскільки вони начеб-то розірвали угоду з Запором, вирішив пройти ТО на Пластику щоб не втрачати гарантії (хоча її й залишилося всього пів-року). Так що порівнювати є з чим.
Насамперед хотілося-б відзначити, що працюють там лбди, які Тавра знають досить добре а також мають клепку в голові - в усякому разі в відношенні до проблем які були в мого авто. Сподобалась також організація робіт: в столі замовлень отримуєш бамажку, на якій кожен з майстрів пише про виконані роботи, тож потім не виникало ніяких проблем що робили а що ні. Так само стосовно запчастин - все відмічалося на звороті бланку і майстер їх замовляв зі складу сам - мені не потрібно було нікуди бігати і т.п. Другий позитивний момент - шеф СТО увесь час був внизу і керував завантаженням персоналу - тож робота йшла досить жваво.
Оскільки перший раз я приїхав під кінець робочого дня, мене звісно не прийняли. але прохання виправити славногорезвісний дефект замків задніх дверок вислухали з розумінням, незважаючи на те що в боксах справді не було місця - на щастя в один бокс якщо постаратися, можна впихнути два авто
Дефект тросика приводу замка, який постійно якщо не ржавіє, то замерзає і в результаті задні дверки мають два дуже фіксовані положення: зовсім закрито або зовсім відкрито. а для зміни положення треба як мінімум прогрівати салон Взагалі це ще якось можна терпіти, скільки там тої зими, але один з тросиків в мене успішно зламався при закриванні (мабуть сили маю забагато) тож терпець урвався зовсім. Виправлення дефекту чисто в стилі совкомобіля: викинули лишню детальку і о чудо - центральний замок паше на ура (правда руками дверки вже не зачиниш, бо тросик тепер виконує тільки декоративну роль). Так що прийдеться мені поставити на дверки кнопки, скажімо такі як для керування підніманням/опесканняс шкла і все буде зовсім супер.
Ще один позитивний момент: коли заїжджав в бокс, майстер зауважив сторонній звук і тут-же підкрутив бляху що деренчала (як не дивно, в мені салоні не було цього чути, тож я його і не просив) зовсім безкоштовно, цебто на халяву.
Домовившись на ранок наступного дня, я приїхав трохи з запізненням десь так на годину - але це не викликало ніяких проблем і машинку одразу взяли в роботу.
Тут до бочки меду імхо додаляся таки ложечка дьогтю - маю суб"єктивне відчуття що оливу з двигуна злили недостатньо добре - в усякому разі при попередніх замінах в каністрі залишалося менше, при тому самому рівні на щупі. Можливо я і неправий, треба буде перевірити ще раз.
Старанно перевіривши затяжку всіх гайок ходивої, мене віддали в руки моториста. Тут виплив ще один момент: при розбиранні карбюратора одна шайба впала в середину і зависла на дроселі, правда її потім успішно повернули на своє місце. Було повністю перерегульовано клапани - зі слів майстра попереднє обслуговування робив дилетант, крім того виявлено грубий недогляд попереднього ТО: зірвана різьба на болтику що регулює зазор клапана. можу тільки собі уявити що могло-ю статися якби він не протримався до цього огляду, і невідомо чи признали-б випадок гарантійним. в усякому разі клопоту мав би по самі вуха, шукаючи кавалки металу по всьому двигуну - адже їжджу я не зовсім повільно... Запалення теж виправили з 10 градусів на 7 - одним словом змінили все що тільки можна було.
Коштувало мені це задоволення цілих 109грн, що враховуючи якість робіт та професіоналізм персоналу не дуже то й багато. (особливо враховуючи як машинка почала літати).
Так що цей сервіс можна рекомендувати для ремонту Таврій, правда на жаль з деякими обмеженнями: я б не радив всеж-таки залишати в них авто і приходити за ним потім. а так хочеться жити цивілізовано, і займатися своїми справами в той час як обслуговують твоє авто...
Гайка и носик регулировочные на коромысле клапанов калённые - сорвать резбу - одно из 2: или так крутили или они не калённые были (видел в продаже такие) что черевато самопроизвольным раскручиванием и/или "недержанием" зазора. Остальные проверить надобы...
-->