autoua
Autoua.netФорумЗАЗ форум

Cервіси "Львівавто"та "Пластик". Львівянам мабуть буде цікаво(багато)

читатель
Львов
С нами с 09.08.2002

Cервіси "Львівавто"та "Пластик". Львівянам мабуть буде цікаво(багато)
      8 июля 2003 в 01:41 Гілками

Сам я з Дрогобича. Купив я машинку 1 рік тому.
Так вийшло, що брав її у Вінниці.
Перше ТО проходив на 2тис. у Львові на "Львівавто".
Обслуговування на дуже низькому рівні. Кваліфікація майстрів
тягне ледве на трієчку. Погано відрегульовані клапани.
Залито масло Shell-Helix 10w-40.
Не затягнули нормально гайки зливу масла з двигуна та з коробки,
в результаті чого частина масла витекла.
В мене сервісна книжка старого зразка, по ній ТО проходять через 15000 км
Ніхто з сервісу не сказав що ТО треба проходити через 10000 а не через 15000.
І що саме гірше, машинка "стала брати масло", до другого ТО, яке я проходив на 14700 км розхід масла склав 2л.

На друге ТО я вирішив поїхати на "Пластик" тим більше, що чув непогані відклики про них, та й сусід по гаражу їздить до них - і задоволений.

Записався до них по телефону. Приїхав в 9.00. Зразу запустили на підйомник,
майстрам я зразу вручив по 10 грн. і попросив щоб зробили все як треба та й на совість і пішов оформляти документи. Вони були дуже здивовані, що в мене пробіг був 14700 км. але оформили все так як належить.
Поговорив з гарантійником на тему гальмівних дисків, які в мене почали бити десь після 3 тис. Він пообіцяв безплатно замінити на нову систему, яка мала прийти через 2 місяці.
Поговорив про розхід масла. Сказали що Shell - однозначно підробка. Самі вони лиють Ravenoil (Німеччина) півсинтетика, і сказали що розхід масла має значно знизитись, а то й припинитись взагалі.
Сам на ТО не був присутній, мав невідкладні справи.
Прийшов десь коло першої години дня, машинка вже стояла надворі і майстер ще щось доробляв під капотом. Зробили все щотреба і те що просив: відрегулювали краник пічки бо не закривався, і навіть те що не просив: замінили лампочку лівого стоп-сигнала, яка дійсно не горіла. Дрібниця - але приємно....

Машинка післа них змінился в кращу сторону, стала динамічніша, і взагалі сервіс справив дуже приємне враження.
Сказали приїхати на ТО-3 на 20000.

На ТО-3 був місяць тому.
Записаний був на 11.00. Попав на підйомник лише о 14.00
Так як я спішив та й попереднє ТО я проходив лише 5 тис. тому, було прийнято рішення перевірити ходову та й замінити масло та й усі фільтри, що було й зроблено.
Розхід масла знизився так як казали але не припинився. Склав десь приблизно 300 грам на 5000 км. Сказали що то для Таврії нормально.
По ходу й питання, чи нормальна така ситуація для нової машини?

Діагностовано: починають "сльозити" передні стійки-амортизатори, несильно тече головний гальмівний циліндр. Нової гальмівної системи на складі немає, бо швидко розбирають.

Сказали будуть через тиждень і треба записуватись на заміну.
Через тиждень я заїхав і записався через тиждень на 9.00 на заміну гальмівної системи та головного гальмівного циліндра.

Приїхав в назначений час, оформив документи. Так як мав деякі справи у Львові і по рекомендації начальника станції, залишив їм машинку, сказали що ця процедура займе десь 3 години і краще прийти десь коло першої дня, вони постараються все зробити.
Прийшовши в 12.30 я застав свою машинку там де й залишив, і до неї ніхто й не заглядав.
З претензіями я попав на підйомник лише в 13.00 і майстри приступили до заміни до заміни ТД. Порекомендували поставити нові гальмівні колодки, бо старі вже майже зношені, що й було зроблено. 2 комплекти Dafmi коштували на сервісі 30 грн.
Багато чи мало?

Загалом ця процедура зайняла десь 50 хв. Майстри отримали по 10 грн., робили все швидко й кваліфіковано. Вказавши, що треба ще замінити й ГТЦ, сказали щоб я звернувся до начальника, а то й в свою чергу зіслався на гарантійника, бо це вирішує тільки він.
Гарантійника на сервісі не було, прийшлось чекати його цілу годину. Як потім виявилось, він в них новий, тобто працює лише 2 місяці, і дуже молодий, прибл. 23 роки. На мої претензії по заміні ГТЦ сказав що зараз їх немає на складі і він нічого зробити не зможе.
Замінять коли будуть на складі.
На зауваження щодо передніх стійок-амортизаторів - погойдав передок і сказав що все нормально.
Запитання: стійки тільки почали текти, скільки можна їздити на таких, чи дотягну я на них до наступного ТО на 30000?
Саме гірше що на сервісі не роблять (чи не хочуть) робити розвал-сходження , так що після заміни ТД його прийдеться робити самому.

Нова гальмівна система веде себе дуже добре: при гальмуванні - відбрацій нема зовсім, а також зникла вібрація руля на швидкостях 105-115 км/год.

А тепер такий невеликий висновок, як на мене:

Оскільки планові ТО всі платні - то й таких клієнтів беруть без питань,
а як це гарантійна заміна - то зроблять коли їм захочеться, і "Пластик" тут не вийняток.
Є ще один сервіс у Львові - "Радар-Сервіс", хтось з львівян там обслуговувався?

Ось така історія моєї машинки. Загалом машинкою дуже задоволений, в основному їзджу по місту, розхід 95 бензину в місті 7,5л. Змішаний цикл 50/50 місто/траса - 6.0л.
Нормально, багато, мало?

Дякую всім хто дочитав до кінця.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель ****
Львов
С нами с 14.06.2002

Re: По цих граблях я вже пройшовся, варто було пошукати :) (+) [Re: slavko]
      8 июля 2003 в 02:17 Гілками

Так само маю книжку з 15ткм інтервалами і проблеми з гарантією.
На Радарі я ще не був - можливо поїду якось, для повноти картини от тільки поки-що переконався що самому виправити є дешевше, швидше і на порядок якісніше.

як для твого пробігу - зарано двигуну оливу жерти. в мене машинки ще цим не страждають, а пробіги 20 і 60 ткм відповідно. за 10 ткм рідко коли доливаю, ще жодного разу не використав повністю залишок з чотирилітрової банки повністю. а я крім того ним ще й тросики час від часу змащую і всяке таке.

витрата палива більш-менш, тим паче що вона дуже залежить від стилю їзди.

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

А що, в таврії така конструкція (+) [Re: slavko]
      8 июля 2003 в 20:40 Гілками

що після заміни гальмівних дисків тре робити геометрію?

А вот на рахунок обслуговування на львівських СТО, тут Ігор повністю правий. Дешевше, швидше і якісніше зробити самому. Що ж тут зробиш?
Амортизатори, якщо вже потекли, то це вже скора смерть. Але нащо тягнути до наступного ТО для заміни? До речі, kosiat казав ніби, що десь знайшов каябу на таврію. Запитай у нього, що там з тим чути ділом.

Львов
С нами с 14.06.2002

Re: Мінявся болотовідбивний щиток (+) [Re: NetGuy]
      8 июля 2003 в 21:18 Гілками

а його щоб зняти, треба знімати й поворотний кулак. а якщо міняти тільки диск, колодки чи навіть циліндр то проблем ніяких. хоча система і набакир, але не аж так дуже

читатель
Львов
С нами с 09.08.2002

Re: А що, в таврії така конструкція (+) [Re: NetGuy]
      8 июля 2003 в 22:16 Гілками

> що після заміни гальмівних дисків тре робити геометрію?
обов'язково, вони відкручують від стійки всю систему повністю.

> Амортизатори, якщо вже потекли, то це вже скора смерть. Але нащо тягнути до наступного ТО для заміни?
А приблизно? Наскільки скора? Та трохи накладно мені ганяти до Львова, а так і ТО зроблять і стійки поміняють.

А, взагалі, на "Пластику" хтось робив розвал-сходження? Мені здається, що дилерська СТО просто зобов'язана виконувати такі роботи. Чи може написати на ЗАЗ і пожалітися що ось така ситуація?

важничающий писатель ***
51 год (26 лет за рулем), Киев
С нами с 12.12.2002

Re: А що, в таврії така конструкція (+) [Re: slavko]
      9 июля 2003 в 00:07 Гілками

В ответ на:

> що після заміни гальмівних дисків тре робити геометрію?
обов'язково, вони відкручують від стійки всю систему повністю.

Да не надо там ничего от стойки откручивать, это 100%!

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Re: А що, в таврії така конструкція (+) [Re: slavko]
      9 июля 2003 в 23:56 Гілками

Я думаю, що раз вони потекли, то вони вже практично мертві.
А вот на скільки протягнеться агонія - сказати важко.
Тебе на "пральній дошці" не зносить в сторону? Коротше, якщо на горбах машина норовить злетіти вбік, то перені амо не працюють.

Геометрію роблю сам. Не знаю, як в таврі, а в зубилі нульові кути, тому тут без проблем.

Львов
С нами с 14.06.2002

10 июля 2003 в 00:48 Гілками

Мабуть ти ще не знаєш, тож скажу тобі по секрету:
зубилу передерли з тавра! але на щастя в тазівців не вистачило сміливості передерти всі ноухау або просто деякі сміливі рішення запори ну дуже добре охороняли, як от гальма
уявляєш, в зубили теж гальма навпаки і колесо бубликом?

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Фу, який ти! (+) [Re: Нarry]
      10 июля 2003 в 00:55 Гілками

Усілякі непристойності тут мені показуєш. А як ще хтось побачить?

А гальма - вони може хотіли, ті вазівці, але машина-то більше, як на 200 кг важча. От і довелось їм дерти з опеля (чи то гольфа - хто їх зна?)...

Львов
С нами с 14.06.2002

Re: Вибач, але таврогальма і пристойності речі несумісні (-) [Re: NetGuy]
      10 июля 2003 в 01:02 Гілками

Re: Вибач, але таврогальма і пристойності речі несумісні (-)

читатель
Львов
С нами с 09.08.2002

10 июля 2003 в 20:08 Гілками

> Тебе на "пральній дошці" не зносить в сторону? Коротше, якщо на горбах машина норовить злетіти вбік, то перені амо не працюють.

Так і є... на нерівностях машину тагне в сторону...
Прийдеться міняти...
а чийого виробництва стійки ставлять при заміні по гарантії ніхтоь не в курсі?

Autoua.netФорумЗАЗ форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 31 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3192

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія