autoua
Autoua.netФорумКурилка

Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян (15/17)

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: vvlaw]
      28 сентября 2008 в 11:02 Гілками

В ответ на:

Они все кабельные. Они все иностранные. А если русскоязычному населению Украины хочется смотреть об украинской жизни, но на родном для них русском языке?

Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.

В ответ на:

К сожалению, поборники украинизации просто не представляют, что можно быть русскоязычным патриотом Украины

Я знаю чимало таких. Однак ні від кого з них я не чув стогону про українізацію. ІMHO, Ви намагаєтесь показати ситуацію значно гіршою, ніж вона є насправді.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Адвокат дьявола **
51 год, Киев
С нами с 05.12.2002

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: es2]
      28 сентября 2008 в 11:09 Гілками

В ответ на:

Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.

А хіба телебачення зводиться тільки до новин і подібних шоу?

В ответ на:

Я знаю чимало таких. Однак ні від кого з них я не чув стогону про українізацію. ІMHO, Ви намагаєтесь показати ситуацію значно гіршою, ніж вона є насправді.

Ну хоч знаєте... Але щодо ситуації - я її показую так, як бачу і відчуваю. І це ще з урахуванням того, що у мене особисто немає проблем із володінням українською.

jia
Мальчик-одуванчик **
Киев
С нами с 08.12.2006

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: Родион Романович]
      28 сентября 2008 в 15:31 Гілками

В ответ на:

Вот ты мне скажи, почему в украинском такие жесткие слова есть как ПИДРАХУЙ?
В русском таких не наблюдается

СРАВНИ?

V.I.P ***
Киев
С нами с 22.12.2003

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: Родион Романович]
      28 сентября 2008 в 22:00 Гілками

В ответ на:

Как я понимаю о таких словах в русском, как "подстрахуй" и "передаст" ты не слышал?
А ваще я не понял, ты хочешь поговорить о том, какой язык лучше?

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

28 сентября 2008 в 22:19 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

А хіба телебачення зводиться тільки до новин і подібних шоу?

Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї. У решті контенту відсоток російської теж чималий.

В ответ на:

Ну хоч знаєте... Але щодо ситуації - я її показую так, як бачу і відчуваю. І це ще з урахуванням того, що у мене особисто немає проблем із володінням українською.

Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.

50 лет (32 года за рулем), Киев
С нами с 04.02.2007

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: jia]
      28 сентября 2008 в 22:21 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

СРАВНИ?

Не согласен. Это слово - довольно корректный и емкий вопрос, переводится: "Пишеш ти в Полiтичцi чи нi?"

50 лет (32 года за рулем), Киев
С нами с 04.02.2007

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: Cartman]
      28 сентября 2008 в 22:26 Гілками

Так там ведь два разных слова...

Такими глупостями как сравнение языков не хочу страдать. ИМХО, лучше тот язык, который чище.
Если бы, к примеру, мне предложили слушать передачи или смотреть фильмы с гнусавым и с чухонской примесью русском или на правильном украинском - не раздумывая выбрал бы украинский.
И наоборот. То, что происходит на некоторых наших каналах сейчас.

Адвокат дьявола **
51 год, Киев
С нами с 05.12.2002

28 сентября 2008 в 23:31 Гілками

В ответ на:

Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї.

А хіба життя вичерпується новинами і політикою?

В ответ на:

Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.

Тут є принципова різниця. Якщо україномовних щось не влаштовує (а я охоче вірю, що такі моменти у житті є), - їм ніхто не заважає займатися розвитком у тому напрямку, який вони вважають за потрібне. Між тим, як російськомовним у ряді сфер це намагаються прямо заборонити.

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

29 сентября 2008 в 01:06 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї.

А хіба життя вичерпується новинами і політикою?

Я хіба казав, що воно цим вичерпується? Це просто самі типові приклади.

В ответ на:

В ответ на:

Тут є принципова різниця. Якщо україномовних щось не влаштовує (а я охоче вірю, що такі моменти у житті є), - їм ніхто не заважає займатися розвитком у тому напрямку, який вони вважають за потрібне.

То чому б російськомовним не зробити те ж саме?

В ответ на:

Між тим, як російськомовним у ряді сфер це намагаються прямо заборонити.

Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?

Адвокат дьявола **
51 год, Киев
С нами с 05.12.2002

29 сентября 2008 в 01:11 Гілками

В ответ на:

А є ж якраз нормативні вимоги, які цьому перешкоджають!

В ответ на:

Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?

Ті ж обмеження щодо телебачення, кінопрокату. Вимоги щодо реклами. До смішного ж доходить: приїздить, скажімо, російський театр, звичайно, вистава російськомовна. А рекламу вимагають робити україномовну...

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

29 сентября 2008 в 01:24 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

А є ж якраз нормативні вимоги, які цьому перешкоджають!

Які саме?

В ответ на:

В ответ на:

Ті ж обмеження щодо телебачення, кінопрокату.

Я просив назвати заборони, а не обмеження чи вимоги, які, насправді, лише захищають права україномовних.

В ответ на:

Вимоги щодо реклами. До смішного ж доходить: приїздить, скажімо, російський театр, звичайно, вистава російськомовна. А рекламу вимагають робити україномовну...

І що у цьому смішного? І чому реклама вистави повинна бути російскою?

Адвокат дьявола **
51 год, Киев
С нами с 05.12.2002

29 сентября 2008 в 19:45 Гілками

В даному випадку обмеження - не краще заюборони. Це показує політику держави щодо російськомовного населення...
А щодо реклами... Я не казав, що вона повинна бути виключно російською. Я вважаю, що вона повинна бути на будь-якій мові. Але у випадку, коли рекламується саме російськомовна продукція або вистава, то логічно, що реклама повинна бути спрямована на ту ж аудіторію (зокрема, і мовну), що й предмет, який рекламується! Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

29 сентября 2008 в 20:17 Гілками

В ответ на:

В даному випадку обмеження - не краще заюборони.

Я передбачав, що заборони Ви назвати не можете.

В ответ на:

Це показує політику держави щодо російськомовного населення...

Ні, це показує політику держави щодо україномовного населення.

В ответ на:

А щодо реклами... Я не казав, що вона повинна бути виключно російською. Я вважаю, що вона повинна бути на будь-якій мові.

А я так не вважаю.

В ответ на:

Але у випадку, коли рекламується саме російськомовна продукція або вистава, то логічно, що реклама повинна бути спрямована на ту ж аудіторію (зокрема, і мовну), що й предмет, який рекламується!

Вистави дивляться однаково і російськомовні і україномовні. Тож у цьому випадку я не бачу логіки у рекламі саме російською мовою.

В ответ на:

Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!

Якщо людина постійно живе в Україні і не знає української, то хто їй винен?

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

30 сентября 2008 в 15:34 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!

Якщо людина постійно живе в Україні і не знає української, то хто їй винен?

Вы же НЕ ХОТИТЕ слушать/читать рекламу на русском/венгерском, почему бы этническому венгру НЕ ХОТЕТЬ слушать/читать рекламу венгероязычного ресурса на украинском?..

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: boyko_s]
      30 сентября 2008 в 15:54 Гілками

В ответ на:

Вы же НЕ ХОТИТЕ

Ви про мої (не)бажання знаєте більше ніж я?

В ответ на:

слушать/читать рекламу на русском/венгерском, почему бы этническому венгру НЕ ХОТЕТЬ слушать/читать рекламу венгероязычного ресурса на украинском?..

Ну нехай собі. Хтось йому заважає не хотіти?

Адвокат дьявола **
51 год, Киев
С нами с 05.12.2002

30 сентября 2008 в 18:11 Гілками

Заборона - на ту ж релкму не українською.
Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного? І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?
І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

30 сентября 2008 в 19:36 Гілками

В ответ на:

Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного?

Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню. Навіть зважаючи на поточну ситуацію, яка значно краща за ту, що була на момент прийняття відповідних законів, мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.

В ответ на:

І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?

Не можна. Але спочатку треба задовольнити потреби найбільшої мовної групи, адже це цілком логічно, чи не так?

В ответ на:

І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.

Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську. Тому я не розумію, чому реклама російською буде більш логічною, ніж реклама українською. За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.

новичок **
С нами с 23.09.2008

1 октября 2008 в 10:30 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного?

Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню. Навіть зважаючи на поточну ситуацію, яка значно краща за ту, що була на момент прийняття відповідних законів, мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.

В ответ на:

І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?

Не можна. Але спочатку треба задовольнити потреби найбільшої мовної групи, адже це цілком логічно, чи не так?

В ответ на:

Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську. Тому я не розумію, чому реклама російською буде більш логічною, ніж реклама українською. За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.

Какая же у вас каша в голове! Извините конечно за правду. Все вопросы нужно начинать с Конституции и если ее статьи нарушаются, то всё остальное от лукавого, мягко говоря.

es2
V.I.P **
56 лет, Киев
С нами с 25.03.2002

Re: Нановышиванка (Украина через сто лет). Вроде не баян [Re: Robot]
      1 октября 2008 в 12:58 Гілками

В ответ на:

Какая же у вас каша в голове!

Ви переплутали мою голову зі своєю.

В ответ на:

Извините конечно за правду. Все вопросы нужно начинать с Конституции и если ее статьи нарушаются, то всё остальное от лукавого, мягко говоря.

Ви вже знайшли приклад дискримінації, чи ще шукаєте?

Адвокат дьявола **
51 год, Киев
С нами с 05.12.2002

1 октября 2008 в 19:26 Гілками

В ответ на:

Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню.

Так переваги за мовною ознакою одній групі автоматично означають дискримінацію усіх інших!

В ответ на:

мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.

Про яку дискримінацію Ви кажете? Я ще можу зрозуміти, якщо мова про радянські часи. І то... Але потім? Заборон на мову тощо за часів незалежності не було. І найголовніше: якщо для україномовних у будь-якому випадку ніяких заборон не вводиться, то яким чином для них краще, якщо практикується утиск інших мовних груп? Для кого це краще? Крім персонажів "бандерівських" анекдотів, для яких в усьому винні "москалі"?

В ответ на:

Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську.

Знати вони знають, але якщо людина не асоціює себе саме із російською культурою, то багато на які вистави просто не піде...

В ответ на:

За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.

Їх-то взагалі слухають не за зміст, так що тут немає такої залежності... Щодо Сердючки - то її взагалі не рекламувати, треба, а (промовчу)

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 132 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3936

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія