В ответ на: Они все кабельные. Они все иностранные. А если русскоязычному населению Украины хочется смотреть об украинской жизни, но на родном для них русском языке?
Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.
В ответ на: К сожалению, поборники украинизации просто не представляют, что можно быть русскоязычным патриотом Украины
Я знаю чимало таких. Однак ні від кого з них я не чув стогону про українізацію. ІMHO, Ви намагаєтесь показати ситуацію значно гіршою, ніж вона є насправді.
В ответ на: Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.
А хіба телебачення зводиться тільки до новин і подібних шоу?
В ответ на: Я знаю чимало таких. Однак ні від кого з них я не чув стогону про українізацію. ІMHO, Ви намагаєтесь показати ситуацію значно гіршою, ніж вона є насправді.
Ну хоч знаєте... Але щодо ситуації - я її показую так, як бачу і відчуваю. І це ще з урахуванням того, що у мене особисто немає проблем із володінням українською.
В ответ на: Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.
А хіба телебачення зводиться тільки до новин і подібних шоу?
Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї. У решті контенту відсоток російської теж чималий.
В ответ на: Ну хоч знаєте... Але щодо ситуації - я її показую так, як бачу і відчуваю. І це ще з урахуванням того, що у мене особисто немає проблем із володінням українською.
Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.
Такими глупостями как сравнение языков не хочу страдать. ИМХО, лучше тот язык, который чище. Если бы, к примеру, мне предложили слушать передачи или смотреть фильмы с гнусавым и с чухонской примесью русском или на правильном украинском - не раздумывая выбрал бы украинский. И наоборот. То, что происходит на некоторых наших каналах сейчас.
В ответ на: Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї.
А хіба життя вичерпується новинами і політикою?
В ответ на: Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.
Тут є принципова різниця. Якщо україномовних щось не влаштовує (а я охоче вірю, що такі моменти у житті є), - їм ніхто не заважає займатися розвитком у тому напрямку, який вони вважають за потрібне. Між тим, як російськомовним у ряді сфер це намагаються прямо заборонити.
В ответ на: Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї.
А хіба життя вичерпується новинами і політикою?
Я хіба казав, що воно цим вичерпується? Це просто самі типові приклади.
В ответ на:
В ответ на: Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.
Тут є принципова різниця. Якщо україномовних щось не влаштовує (а я охоче вірю, що такі моменти у житті є), - їм ніхто не заважає займатися розвитком у тому напрямку, який вони вважають за потрібне.
То чому б російськомовним не зробити те ж саме?
В ответ на: Між тим, як російськомовним у ряді сфер це намагаються прямо заборонити.
Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?
В ответ на: То чому б російськомовним не зробити те ж саме?
А є ж якраз нормативні вимоги, які цьому перешкоджають!
В ответ на: Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?
Ті ж обмеження щодо телебачення, кінопрокату. Вимоги щодо реклами. До смішного ж доходить: приїздить, скажімо, російський театр, звичайно, вистава російськомовна. А рекламу вимагають робити україномовну...
В ответ на: То чому б російськомовним не зробити те ж саме?
А є ж якраз нормативні вимоги, які цьому перешкоджають!
Які саме?
В ответ на:
В ответ на: Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?
Ті ж обмеження щодо телебачення, кінопрокату.
Я просив назвати заборони, а не обмеження чи вимоги, які, насправді, лише захищають права україномовних.
В ответ на: Вимоги щодо реклами. До смішного ж доходить: приїздить, скажімо, російський театр, звичайно, вистава російськомовна. А рекламу вимагають робити україномовну...
І що у цьому смішного? І чому реклама вистави повинна бути російскою?
В даному випадку обмеження - не краще заюборони. Це показує політику держави щодо російськомовного населення... А щодо реклами... Я не казав, що вона повинна бути виключно російською. Я вважаю, що вона повинна бути на будь-якій мові. Але у випадку, коли рекламується саме російськомовна продукція або вистава, то логічно, що реклама повинна бути спрямована на ту ж аудіторію (зокрема, і мовну), що й предмет, який рекламується! Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!
В ответ на: В даному випадку обмеження - не краще заюборони.
Я передбачав, що заборони Ви назвати не можете.
В ответ на: Це показує політику держави щодо російськомовного населення...
Ні, це показує політику держави щодо україномовного населення.
В ответ на: А щодо реклами... Я не казав, що вона повинна бути виключно російською. Я вважаю, що вона повинна бути на будь-якій мові.
А я так не вважаю.
В ответ на: Але у випадку, коли рекламується саме російськомовна продукція або вистава, то логічно, що реклама повинна бути спрямована на ту ж аудіторію (зокрема, і мовну), що й предмет, який рекламується!
Вистави дивляться однаково і російськомовні і україномовні. Тож у цьому випадку я не бачу логіки у рекламі саме російською мовою.
В ответ на: Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!
Якщо людина постійно живе в Україні і не знає української, то хто їй винен?
В ответ на: Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!
Якщо людина постійно живе в Україні і не знає української, то хто їй винен?
Вы же НЕ ХОТИТЕ слушать/читать рекламу на русском/венгерском, почему бы этническому венгру НЕ ХОТЕТЬ слушать/читать рекламу венгероязычного ресурса на украинском?..
В ответ на: слушать/читать рекламу на русском/венгерском, почему бы этническому венгру НЕ ХОТЕТЬ слушать/читать рекламу венгероязычного ресурса на украинском?..
Заборона - на ту ж релкму не українською. Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного? І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу? І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.
В ответ на: Заборона - на ту ж релкму не українською. Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного?
Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню. Навіть зважаючи на поточну ситуацію, яка значно краща за ту, що була на момент прийняття відповідних законів, мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.
В ответ на: І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?
Не можна. Але спочатку треба задовольнити потреби найбільшої мовної групи, адже це цілком логічно, чи не так?
В ответ на: І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.
Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську. Тому я не розумію, чому реклама російською буде більш логічною, ніж реклама українською. За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.
В ответ на: Заборона - на ту ж релкму не українською. Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного?
Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню. Навіть зважаючи на поточну ситуацію, яка значно краща за ту, що була на момент прийняття відповідних законів, мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.
В ответ на: І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?
Не можна. Але спочатку треба задовольнити потреби найбільшої мовної групи, адже це цілком логічно, чи не так?
В ответ на: І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.
Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську. Тому я не розумію, чому реклама російською буде більш логічною, ніж реклама українською. За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.
Какая же у вас каша в голове! Извините конечно за правду. Все вопросы нужно начинать с Конституции и если ее статьи нарушаются, то всё остальное от лукавого, мягко говоря.
В ответ на: Извините конечно за правду. Все вопросы нужно начинать с Конституции и если ее статьи нарушаются, то всё остальное от лукавого, мягко говоря.
Ви вже знайшли приклад дискримінації, чи ще шукаєте?
В ответ на: Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню.
Так переваги за мовною ознакою одній групі автоматично означають дискримінацію усіх інших!
В ответ на: мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.
Про яку дискримінацію Ви кажете? Я ще можу зрозуміти, якщо мова про радянські часи. І то... Але потім? Заборон на мову тощо за часів незалежності не було. І найголовніше: якщо для україномовних у будь-якому випадку ніяких заборон не вводиться, то яким чином для них краще, якщо практикується утиск інших мовних груп? Для кого це краще? Крім персонажів "бандерівських" анекдотів, для яких в усьому винні "москалі"?
В ответ на: Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську.
Знати вони знають, але якщо людина не асоціює себе саме із російською культурою, то багато на які вистави просто не піде...
В ответ на: За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.
Їх-то взагалі слухають не за зміст, так що тут немає такої залежності... Щодо Сердючки - то її взагалі не рекламувати, треба, а (промовчу)