Они все кабельные. Они все иностранные. А если русскоязычному населению Украины хочется смотреть об украинской жизни, но на родном для них русском языке?
Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.
К сожалению, поборники украинизации просто не представляют, что можно быть русскоязычным патриотом Украины
Я знаю чимало таких. Однак ні від кого з них я не чув стогону про українізацію. ІMHO, Ви намагаєтесь показати ситуацію значно гіршою, ніж вона є насправді.
Для цього на деяких загальнонаціональних каналах є новини російською - Інтер, ТРК Україна, 5 канал це тільки ті, де я точно знаю, що вони є. Додайте до цього шоу типу Свободи, де кожен розмовляє тією мовою, якою хоче.
А хіба телебачення зводиться тільки до новин і подібних шоу?
Я знаю чимало таких. Однак ні від кого з них я не чув стогону про українізацію. ІMHO, Ви намагаєтесь показати ситуацію значно гіршою, ніж вона є насправді.
Ну хоч знаєте... Але щодо ситуації - я її показую так, як бачу і відчуваю. І це ще з урахуванням того, що у мене особисто немає проблем із володінням українською.
Вот ты мне скажи, почему в украинском такие жесткие слова есть как ПИДРАХУЙ? В русском таких не наблюдается
СРАВНИ?
Вот ты мне скажи, почему в украинском такие жесткие слова есть как ПИДРАХУЙ? В русском таких не наблюдается
Как я понимаю о таких словах в русском, как "подстрахуй" и "передаст" ты не слышал? А ваще я не понял, ты хочешь поговорить о том, какой язык лучше?
А хіба телебачення зводиться тільки до новин і подібних шоу?
Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї. У решті контенту відсоток російської теж чималий.
Ну хоч знаєте... Але щодо ситуації - я її показую так, як бачу і відчуваю. І це ще з урахуванням того, що у мене особисто немає проблем із володінням українською.
Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.
СРАВНИ?
Не согласен. Это слово - довольно корректный и емкий вопрос, переводится: "Пишеш ти в Полiтичцi чи нi?"
Так там ведь два разных слова...
Такими глупостями как сравнение языков не хочу страдать. ИМХО, лучше тот язык, который чище. Если бы, к примеру, мне предложили слушать передачи или смотреть фильмы с гнусавым и с чухонской примесью русском или на правильном украинском - не раздумывая выбрал бы украинский. И наоборот. То, что происходит на некоторых наших каналах сейчас.
Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї.
А хіба життя вичерпується новинами і політикою?
Охоче вірю, що Ви її саме так і відчуваєте. Для повноти картини Вам залишилось поставити себе на місце україномовних і оцінити наскільки їм зручна поточна ситуація. У всіх галузях.
Тут є принципова різниця. Якщо україномовних щось не влаштовує (а я охоче вірю, що такі моменти у житті є), - їм ніхто не заважає займатися розвитком у тому напрямку, який вони вважають за потрібне. Між тим, як російськомовним у ряді сфер це намагаються прямо заборонити.
Ви казали хочется смотреть об украинской жизни, я і навів передачі саме про неї.
А хіба життя вичерпується новинами і політикою?
Я хіба казав, що воно цим вичерпується? Це просто самі типові приклади.
Тут є принципова різниця. Якщо україномовних щось не влаштовує (а я охоче вірю, що такі моменти у житті є), - їм ніхто не заважає займатися розвитком у тому напрямку, який вони вважають за потрібне.
То чому б російськомовним не зробити те ж саме?
Між тим, як російськомовним у ряді сфер це намагаються прямо заборонити.
Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?
А є ж якраз нормативні вимоги, які цьому перешкоджають!
Обмежити або поставити якісь додаткові умови - можливо. Заборонити... Може скажете про які заборони йдеться?
Ті ж обмеження щодо телебачення, кінопрокату. Вимоги щодо реклами. До смішного ж доходить: приїздить, скажімо, російський театр, звичайно, вистава російськомовна. А рекламу вимагають робити україномовну...
А є ж якраз нормативні вимоги, які цьому перешкоджають!
Які саме?
Ті ж обмеження щодо телебачення, кінопрокату.
Я просив назвати заборони, а не обмеження чи вимоги, які, насправді, лише захищають права україномовних.
Вимоги щодо реклами. До смішного ж доходить: приїздить, скажімо, російський театр, звичайно, вистава російськомовна. А рекламу вимагають робити україномовну...
І що у цьому смішного? І чому реклама вистави повинна бути російскою?
В даному випадку обмеження - не краще заюборони. Це показує політику держави щодо російськомовного населення... А щодо реклами... Я не казав, що вона повинна бути виключно російською. Я вважаю, що вона повинна бути на будь-якій мові. Але у випадку, коли рекламується саме російськомовна продукція або вистава, то логічно, що реклама повинна бути спрямована на ту ж аудіторію (зокрема, і мовну), що й предмет, який рекламується! Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!
В даному випадку обмеження - не краще заюборони.
Я передбачав, що заборони Ви назвати не можете.
Це показує політику держави щодо російськомовного населення...
Ні, це показує політику держави щодо україномовного населення.
А щодо реклами... Я не казав, що вона повинна бути виключно російською. Я вважаю, що вона повинна бути на будь-якій мові.
А я так не вважаю.
Але у випадку, коли рекламується саме російськомовна продукція або вистава, то логічно, що реклама повинна бути спрямована на ту ж аудіторію (зокрема, і мовну), що й предмет, який рекламується!
Вистави дивляться однаково і російськомовні і україномовні. Тож у цьому випадку я не бачу логіки у рекламі саме російською мовою.
Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!
Якщо людина постійно живе в Україні і не знає української, то хто їй винен?
Уявіть, що у Закарпатті виходить газета, скажімо, угорською мовою. (А там є мешканці, що не володіють ані українською, ані російською.) А рекламувати її можна тільки українською!
Якщо людина постійно живе в Україні і не знає української, то хто їй винен?
Вы же НЕ ХОТИТЕ слушать/читать рекламу на русском/венгерском, почему бы этническому венгру НЕ ХОТЕТЬ слушать/читать рекламу венгероязычного ресурса на украинском?..
Вы же НЕ ХОТИТЕ
Ви про мої (не)бажання знаєте більше ніж я?
слушать/читать рекламу на русском/венгерском, почему бы этническому венгру НЕ ХОТЕТЬ слушать/читать рекламу венгероязычного ресурса на украинском?..
Ну нехай собі. Хтось йому заважає не хотіти?
Заборона - на ту ж релкму не українською. Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного? І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу? І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.
Заборона - на ту ж релкму не українською. Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного?
Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню. Навіть зважаючи на поточну ситуацію, яка значно краща за ту, що була на момент прийняття відповідних законів, мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.
І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?
Не можна. Але спочатку треба задовольнити потреби найбільшої мовної групи, адже це цілком логічно, чи не так?
І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.
Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську. Тому я не розумію, чому реклама російською буде більш логічною, ніж реклама українською. За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.
Заборона - на ту ж релкму не українською. Щодо політики. Чому обмеження інтересів російськомовного населення показує політику не щодо нього, а щодо україномовного?
Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню. Навіть зважаючи на поточну ситуацію, яка значно краща за ту, що була на момент прийняття відповідних законів, мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.
І взагалі, чи можна відверто ущимлювати якусь мовну групу?
Не можна. Але спочатку треба задовольнити потреби найбільшої мовної групи, адже це цілком логічно, чи не так?
І мова не про те, хто знає українську чи не знає. Мова про цільову аудиторію для відповідної продукції, а відповідно, і реклами.
Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську. Тому я не розумію, чому реклама російською буде більш логічною, ніж реклама українською. За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.
Какая же у вас каша в голове! Извините конечно за правду. Все вопросы нужно начинать с Конституции и если ее статьи нарушаются, то всё остальное от лукавого, мягко говоря.
Какая же у вас каша в голове!
Ви переплутали мою голову зі своєю.
Извините конечно за правду. Все вопросы нужно начинать с Конституции и если ее статьи нарушаются, то всё остальное от лукавого, мягко говоря.
Ви вже знайшли приклад дискримінації, чи ще шукаєте?
Тому що немає ніякого обмеження інтересів російськомовного населення. Є цілком логічні преференції україномовному населенню.
Так переваги за мовною ознакою одній групі автоматично означають дискримінацію усіх інших!
мова йде навіть не про преференції, а про ліквідацію дискримінації щодо україномовного населення.
Про яку дискримінацію Ви кажете? Я ще можу зрозуміти, якщо мова про радянські часи. І то... Але потім? Заборон на мову тощо за часів незалежності не було. І найголовніше: якщо для україномовних у будь-якому випадку ніяких заборон не вводиться, то яким чином для них краще, якщо практикується утиск інших мовних груп? Для кого це краще? Крім персонажів "бандерівських" анекдотів, для яких в усьому винні "москалі"?
Цільова аудиторія тієї ж вистави - всі, кому вона цікава незалежно від того, яка мова рідна, адже переважна більшість всіх мовних груп в Україні знають російську.
Знати вони знають, але якщо людина не асоціює себе саме із російською культурою, то багато на які вистави просто не піде...
За Вашою логікою Deep Purple треба рекламувати англійською а Вєрку Сердючку - суржиком, але на практиці це, IMHO, безглузде рішення.
Їх-то взагалі слухають не за зміст, так що тут немає такої залежності... Щодо Сердючки - то її взагалі не рекламувати, треба, а (промовчу)