19.11.2008 Інформація щодо порядку отримання тимчасових реєстраційних талонів на право керування транспортними засобами Відповідно до пункту 2.1 Правил дорожнього руху України водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб. У разі, якщо водій не є власником транспортного засобу, то він повинен мати при собі тимчасовий реєстраційний талон. Згідно з Правилами державної реєстрації транспортних засобів такий талон можна отримати в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції. Для цього власник повинен написати письмову заяву про видачу такого талона іншій особі, в якій вказати термін його дії. При цьому в графі "особливі відмітки" тимчасового реєстраційного талона робиться запис, до якого часу він дійсний. Якщо власник транспортного засобу передав право користування вказаним транспортним засобом іншій особі на підставі нотаріально оформленого доручення, то така особа самостійно подає до реєстраційно-екзаменаційного підрозділу відповідну письмову заяву та отримує тимчасовий реєстраційний талон, який дійсний упродовж всього терміну дії доручення. Крім того, для отримання тимчасового реєстраційного талона до реєстраційно-екзаменаційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ в обов'язковому порядку необхідно надавати для відповідного огляду транспортний засіб. Видача тимчасових реєстраційних талонів на право керування транспортними засобами може здійснюватися як за місцем реєстрації транспортного засобу, так і за місцем реєстрації особи, якій власник транспортного засобу надав відповідне право на керування. Коштує така процедура 170 грн. Водночас слід зазначити, що відповідно до ст.126 КУпАП відповідальність за керування транспортним засобом без посвідчення водія, реєстраційних та інших документів визначається штрафом в сумі від 425 до 850 грн.
19 листопада 2008 року
Прес-служба Департаменту ДАI УМВС Украины
А чего тогда МРЕВ берет 330грв.за талон? если официально 170? Барыги
И что вы ожидали? Что ГАИ презнает, что незаконно требует ВТ и прикроет свою кормушку? Это равносильно, что вор скажет, что он не ворует
Незаконно! Регистрационным документом является ТП. Все. Документом, разрешающим использование ТС является доверенность. Все. Пусть сосут петушки.
забавно получается - нужно ехать без документов за документом. а при подьезде стоят ГАИцы и ловят за отсутствие талона))))))
но себе сделаю. подскажите, а работают они в субботу? и где этот МРЕВ-7?
и еще вопрос - в техпаспорте написано, что выдал МРЕВ-7. зиначит ли это, что мне нужно в него ехать? или какое другое?
Или по месту регистрации авто, или по месту своей регистрации.
Незаконно! Регистрационным документом является ТП. Все. Документом, разрешающим использование ТС является доверенность. Все. Пусть сосут петушки.
Я так понял, что они (Департаменту ДАI УМВС Украины ) сами придумали эту фигню и нигде в законе это не прописано?
19.11.2008 Інформація щодо порядку отримання тимчасових реєстраційних талонів на право керування транспортними засобами Відповідно до пункту 2.1 Правил дорожнього руху України водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб. У разі, якщо водій не є власником транспортного засобу, то він повинен мати при собі тимчасовий реєстраційний талон. Згідно з Правилами державної реєстрації транспортних засобів такий талон можна отримати в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції. Для цього власник повинен написати письмову заяву про видачу такого талона іншій особі, в якій вказати термін його дії. При цьому в графі "особливі відмітки" тимчасового реєстраційного талона робиться запис, до якого часу він дійсний.
Значит можно ездить без доверенности, но с талоном?
Я так понял, что они (Департаменту ДАI УМВС Украины ) сами придумали эту фигню и нигде в законе это не прописано?
Совершенно верно! Только в ПДД, которые являются подзаконным актом. Согласно Конституции верховенство имеет Закон, а не подзаконный акт.
это ответ на вопросы о месте мрев-7 и время работы.
paladinzluka - спасибо.
В соседней теме уже 11 страниц нашлепали по этому поводу
Именно так.
Именно так.
точно так само можна їздити без талона але з довіреністю і якщо мене таки спробують за це взути - я взую всю погану мєнтярню в суді.
але я розводити не буду, я навіть знаю чого дрункард так париться за ті талони - мені сьогодні по секрету сказали що мєнти дали цу за "довіреності без талона" брати 300 грн і саме по цьому торбити. але від протоколів мєнтам настійно рекомендували утримуватись, на крайняк тільки постанова з якою лох погоджується.
до речі хто зараз ломанеться машину перереєстровувати чи за талоном тичасовим - знайте що в київських мрео черга розписана на два тижні наперед і фіг у вас щось получиться - за "без черги" такса під штуку уе зашкалює. і проблема не у віконцях-паперах. проблема в експертах. чи ви думаєте що просто так мєнти в свому пресрелізі написали що в обов'язковому порядку необхідно надавати для відповідного огляду транспортний засіб.
але суть такого акценту на тимчасові талони саме зараз проста - вся їхня камерна самодіяльність вішається без тих талонів. бо я завтра на любого бомжа випишу доручення і буду в посилати всі їхні фотки з камер.
Только полосато-радарные животные в своей статейке, дабы не вводить читателей с наличием наполнителя в черепной коробке в состояние кататонического возбуждения (и чтобы остальное быдло, не привыкшее к такому сложному физиологическому процессу как логическое мышление с опорой на законодательство, и так схавало), в конце статьи упомянули такую себе пугалочку "...що відповідно до ст.126 КУпАП відповідальність за керування транспортним засобом без посвідчення водія, реєстраційних та інших документів визначається штрафом в сумі від 425 до 850 грн.", забыв правда упомянуть малую часть оной статьи, которая является ключевой "керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право на керування чи розпорядження транспортним засобом." Мне просто интересно посмотреть, какие доводы будет приводить судья, лепящий 126 статью, пытаясь обосновать с настойчивостью олигофрена, что доверенность не дает права распоряжаться.
И еще вопрос к знатокам - а где, в каком документе указан полный перечень регистрационных документов?
И что значит "...інших документів, що підтверджують право на керування ..." Я так подозреваю к этим документам и пытаются наши толстоморденькие притянуть за уши ВРТ. Или к регистрационным? Если бы пытались приравнять ВРТ к регистрационным документам, то тогда им следовало закончить свой опус словами "Водночас слід зазначити, що відповідно до ст.126 КУпАП відповідальність за керування транспортним засобом без посвідчення водія, реєстраційних документів визначається штрафом в сумі від 425 до 850 грн." Не упоминая "...інших документів..." А так как они сами не могут разобраться к чему этот ВРТ прилепить, то и пишут соответственно всякую дебилоидную фантазию.
Спасибо за информацию, держите коньяк -- сам езжу по доверенности -- талон оформлять не собираюсь... Если у кого-то есть опыт общения с ГАЙ цами по поводу ВРТ -- поделитесь плз.