В ответ на: Пора, пожалуй, создавать ветку "Обращение к Санкции".... Правда, боюсь "не потяну" хамских вопросов с безапелляционными требованиями помочь)))) ЗЫ: когда подготовишь заявление - скинь его текст мне в личку - чем смогу - помогу
А хамов просто игнорируй. С ними даже в полемику не нужно вступать. Им ничего не докажешь. Такие люди глухИ к доводам разума.
Жаль,нет нужного смайлика. Вот на этом мысленно замени большой палец на цветочек. ))))
В ответ на: Пора, пожалуй, создавать ветку "Обращение к Санкции".... Правда, боюсь "не потяну" хамских вопросов с безапелляционными требованиями помочь)))) ЗЫ: когда подготовишь заявление - скинь его текст мне в личку - чем смогу - помогу
А хамов просто игнорируй. С ними даже в полемику не нужно вступать. Им ничего не докажешь. Такие люди глухИ к доводам разума.
Жаль,нет нужного смайлика. Вот на этом мысленно замени большой палец на цветочек. ))))
Здравствуйте! Попал товарищ в халэпу, пришёл стандартный фотоотчёт и постанова. Пожалуйста, гляньте краем глаза, что где подправить нужно. Перечитал весь форум и вот получилось такое:
Н-й районний суд м. Києва
позивач: Иванов Иван Иванович 01103, м, Київ, вул..
відповідач: Інспектор адміністративної практики майор міліції Дніпровського району УДАІ ГУМВС України в м.Києві Штефан Петро Профилович 02090, м.Київ вул.Лобачевського, 23А (засоби зв’язку невідомі)
А Д М І Н І С Т Р А Т И В Н И Й П О З О В про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення від 05.03.2009р.
07.03.2009 року за моєю адресою по пошті була надіслана постанова по справі про адміністративне правопорушення від 05.03.2009р., яка була винесена інспектором адміністративної практики майором міліції Стефан Петром Профиловичем.
Згідно вказаної постанови на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 (триста) гривень за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення п.12.4 ПДР України, яке було зафіксоване 02.03.2009р. приладом ВІЗИР з серійним номером 0810742.
Оскаржуєма постанова була винесена з порушенням діючого законодавства та порушення моїх прав, а тому підлягає скасуванню з наступних підстав:
Відповідно до ст.254 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженими на те посадовою особою або представником громадської організації чи органу громадської самодіяльності. Протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Незважаючи на вимоги вказаної норми Закону, інспектор не вручив мені копії протоколу (якщо такий взагалі існує). Якщо протокол взагалі не було складено, то це є грубим порушенням, оскільки не складати його можливо лише у випадках, перелічених ст.258 КУпАП, а ст.122 КУпАП у цьому переліку немає. Звідти інспектором було порушено і мої права, які передбачені у ст.256 КУпАП, а саме він лишив мене можливості надати пояснення, та не роз’яснив мені мої права, передбачені ст.268 КУпАП, у зв’язку з чим лишив мене права користуватися правовою допомогою, заявляти клопотання та надати документи, які передбачені ст.33 КУпАП, що в свою чергу спричинило неправильне та необґрунтоване рішення по справі. Крім цього, будучи усвідомленим про місце мого мешкання, інспектор в порушення вимог ст.258 КУпАП, не сповістив мене про час та місце слухання справи, лишив мене можливості висказати свої зауваження щодо правильності протоколу (якщо такий взагалі було складено), не витребував додаткових необхідних матеріалів, а саме, як то передбачає ст.33ч.2 КУпАП, не врахував мій майновий стан, та обставини, що пом’якшують відповідальність, ще й позбавив мене можливості користуватися правами, закріпленими у ст.268 КУпАП. Крім того, відповідач накладаючи на мене стягнення у 300 грн. у постанові взагалі не виклав мотивування цьому, оскільки мінімальним штрафом за ст.122ч.1 КУпАП є 255 грн. Також з тексту постанови вбачається, що крім ст.283 КУпАП, відповідач взагалі не керувався ніякими іншими нормами КУпАП, які регламентують його діяльність від складання протоколу до винесення рішення по справі, що в свою чергу і призвело до порушення статті 1 КУпАП, згідно якої одним з завдань є охорона прав і свобод громадян. Крім того, сам метод фіксації швидкості руху мого автомобіля є таким, що не відповідає Статті 141 КУпАП , яка чітко прописує цю норму: ”До адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису притягаються власники (співвласники) транспортних засобів”. Прилад ВІЗИР технічно не може працювати в автоматичному режимі, тому довожу до відому шановного Суду, що швидкість руху, яка зазначена на фото, яке я отримав разом з Постановою, була зафіксована приладом ВИЗИР в ручному режимі. Відповідач, як того вимагає ст..33 КУпАП не встановив особу, що керувала автомобілем, в момент порушення п.12.4 ПДР України .Постанова прийшла на моє ім’я, як на власника транспортного засобу, вказаного на фото, де чітко прописано, що я скоїв адміністративне правопорушення. Звідки в відповідача є певні докази того, що за кермом транспортного засобу, вказаного на фото, знаходився саме я? Таких доказів немає і не може бути. Крім того, ст.289 КУпАП передбачено 10-ти денний строк оскарження постанови і поновлення цього строку, у разі пропуску його з поважних причин. Враховуючи, що вказані у цьому позові документи від відповідача по пошті я отримав лише 10.03.2009р., вважаю, що строк було пропущено з поважних причин, і тому прошу суд мені його поновити.
На підстав викладеного, враховуючи що при розгляді адміністративної справи відповідачем були грубо порушені мої охоронювані Законом права, що є першим завданням згідно ст.1 КУпАП, реалізувати які мене позбавив відповідач (від не вручення мені копії протоколу, з роз’ясненням мені прав, до необґрунтованого накладення штрафу більшого від мінімального розміру), неправильне застосування вимог ст.258 та 33 КУпАП, керуючись ст.288-289 КУпАП, ст.18ч.1п.2, 105-106, 162 КАС України, -
П Р О Ш У:
1. Поновити строк на подачу цього адміністративного позову у порядку ст.289 КУпАП. 2. Постанову по справі про адміністративне правопорушення від 05.03.2009р. винесену відповідачем стосовно мене – скасувати, а справу закрити. 3. Від сплати судового збору (державного мита) на підставі ст.288ч.5 КУпАП звільнений.
Додаток: 1. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення від 03.05.2009р. 2. Копія фотознімоку(фотоматеріалу). 3. Копія конверту.
Вроде всё так, только рекомендую убрать требования о прекращении дела. Ведь Вы обжалуете постановление по процессуальным нарушениям, а не фактическим обстоятельствам дела. Пока дело будет рассматриваться, срок привлечения и так истечет.
В ответ на: Вроде всё так, только рекомендую убрать требования о прекращении дела. Ведь Вы обжалуете постановление по процессуальным нарушениям, а не фактическим обстоятельствам дела. Пока дело будет рассматриваться, срок привлечения и так истечет.
Спасибо за совет. Как Вы наверное заметили, я взял за основу Ваш пример.
Только вот я не понял немного следующего обзаца:
В ответ на: Так, будучи усвідомленим про місце мого мешкання, інспектор в порушення вимог ст.258 КУпАП, не сповістив мене про час та місце слухання справи, лишив мене можливості висказати свої зауваження щодо правильності протоколу (якщо такий взагалі було складено), не витребував додаткових необхідних матеріалів, а саме, як то передбачає ст.33ч.2 КУпАП, не врахував мій майновий стан, та обставини, що пом’якшують відповідальність, а у зв’язку з тим, що я був позбавлений користуватися правами, закріпленими у ст.268 КУпАП, ще порушив і пункт 5 цієї статті.
1. Правильно ли указана статья 258 и то, что инспектор не известил? 2. Что за пункт 5 и какой "цієї статті"?
Спасибо Это я на гайцов зуб точу, уже иск сочинил - водителя моего оштрафовали незаконно, бестолочи. Но это и к лучшему - у него "в районе" все знакомые
ПОДСКАЖИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! 23 феврвля был оштрафован за "нарушение". 26.02 подал скаргу в суд. 3.03.пришла ухвала :переделать в адмін позов до 13.03 иначе моя скарга будет считаться не поданой и возвращена без рассмотрения.Переделал в админ позов,отправил письмом в суд.13.03.пришла еще одна ухвала:(привожу дословно) На виконання ухвали суду від 03,03,2009 р (гр.Сергеем)подано позовну заяву форма та зміст якої не відповідає вимогам ст. ст.106,106 КАСУ, а саме: - не вказано поштовий індекс місця проживання позивача; - не зазначено місце знаходження відповідача;(я указал только те данные гаишника, которые были в протоколе+номер нагрудного знака.Остальные адрес и средства связи мне не известны!!!!!!!!!!!!); -в позові відсутні посилання на КАСУ.(тут дал маху:ссылался на КоАП). Т.к я не исправил недолики суд ухвалив вернуть мне мою позовну заяву. Я исправил и эти ошибки (считаю что суд просто не хочет рассматривать мое дело), отослал еще одно письмо с позовн. заявою. ВОПРОС: 1.срок уплаты штрафа истек(15 дней),что теперь мне делать?Я же не просто так не платил, а подавал в суд. 2.Как долго (скока раз) так можно посылать новые (исправленные) позовны заяви? 3.Могу ли я по истечении 2-х месяцов такой переписки рассчитывать на то, чтобы это дело закрыли по сроку давности??(2 месяца дано на привлечение к админ ответственности)
В двух словах напомню, скопирую копию позовної заяви:
В ответ на:
До Зарічного районного суду м. Сум вул. Першотравнева, 13 Позивач:
Відповідач: ВДАІ УМВС України в Сумській області Вул.. Білопільській шлях, 18/1, м. Суми, 40009
ПОЗОВНА ЗАЯВА Постановою №: ВМ 006052 про адміністративне правопорушення я зазнав адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 гр. за порушення правил дорожнього руху "07" грудня 2008 р., відповідальність за порушення якого передбачена ст.122 ч.1 КпАП України. "07" грудня 2008 року я зупинився для висадки пасажирів на автомобілі (), в 13 г. 07 хв. на набережній р. Стрілки, до машини підійшов інспектор ДПС (, ДПСВДАІ м. Суми). Інспектор доповів, що я зупинився в зоні дії знака 5.41 (Місце зупинки автобуса), чим порушив пункт 15.9 правил дорожнього руху. Я заперечив, що не бачив знака, так як він був закритий припаркованними крупногабаритними автомобілями. Мої, і свідчі заперечення з цього приводу співробітник ДПС проігнорував. Зупинкою свого т/з, роботі громадського транспорту, посадці та висадці пасажирів з нього не заважав. Постанова по справі про адміністративне правопорушення та накладення на мене адміністративного стягнення вважаю незаконним та необгрунтованим з наступних підстав: 1. Працівником ДАІ при розгляді справи не враховані вимоги ст.33 КпАП (характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність). 2. Не були встановлені всі обставини, що мають значення для справи; 3. Не досліджені всі необхідні докази; 4. Не було забезпечено всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин справи. 5. .Порушенна ст.268 КпАП України (при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, надавати докази). Згідно ст. 288 ч. 5 КУпАП: «Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита». У відповідності зі ст. 293 КпАП України,
ПРОШУ:
Скасувати Постанову по справі про адміністративне правопорушення №: ВМ 006052 від "07" грудня 2008 р., винесене Шевченко Андрієм Олександровичем, ДПСВДАІ м. Суми про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 гривень за порушення пункту 15,9 Правил дорожнього руху.
Додаток всього на 13 сторінок: 1. Постанова і копія постанови №: ВМ 006052 від "07" грудня 2008 г. 2. Копія протоколу №: ВМ 193490 від "07" грудня 2008 г. 3. Фотографії. 4. Заява від 10 грудня 2008 р. 5. Ухвала від 25 грудня 2008 р. (отримана 8.01.09) 6. Лист з повернутими документами від 4 лютого 2009 р. (отримав 20.01.09)
не однократно переписывался с судом, вначале была подана жалоба, потом переделал на позовну заяву, ее тоже вернули т.к. не указал данные ответчика, сейчас все сделал правильно (спасибо за консультации всем кто принимал участие в обсуждении) и сегодня на почте получил: "Ухвалу про відкриття впровадження в справі та призначення справи до попереднього судового засідання". Интересуют такие вопросы как вести себя в суде, что делать и т.д. честно говоря я в растерянности. О заседаниях суда представление только по ТВ. Заранее благодарю за ответы
"неправомірні дії інспектора розглянуто, проведено службову перевірку по наведених мною фактах, що дійсно мали місце і прийнято рішення анулювати постанову про накладання штрафу та обмежетись попередженням" Добралась только до начальника ГАИ, до суда дело не дошло:)
В постанові штраф "за виїзд на перехрестя за яким утворився затор", если у кого-то что-то похожее то пишите в личку, с помощью Санкции уже практически была готова позовна заява, поделюсь.
В пятницу наконец-то получил ухвалу от Печерского суда по своему делу.
Вкратце суть ухвалы такова - поскольку в заяве есть недостатки, то залишити справу без руху та надати строк для усунення недоліків по заяві.
Суть недостатков: 1. Не додано документи, що підтверджують сплату судового збору 2. Крім того позивач повинен до позовної заяви копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості позивачів.
Странно вообще-то - поскольку я ссылался в заяве на ст. 288 КУпАП на освобождение меня от сплати: 1. Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати державного мита відповідно ст. 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Возможно надо было сослаться на конкретную статью? Ну да ладно, я готов заплатить эти 3.4 гривни
Что касается второго пункта - то таки да, я в прикладывал только 1. Копию постанови ГАИ 2. Копию моей позовної заяви
Как я понял мне надо было добавить 2 копии постанови ДАИ (одну для суда, одну для видповидача) и 1 копию моей позовной заявы. Правильно я понимаю?
Сейчас думаю над тем как оформить Заяву про залучення документів до матеріалів справи.
Коллеги, подскажите пожалуйста, это должна быть заява, где указано что я залучаю только дополнительные материалы (оригинал квитанции про сплату мита, и недостающие копии постанови ДАИ) или новая позивна заява с додатками?
В ответ на: В пятницу наконец-то получил ухвалу от Печерского суда по своему делу.
Вкратце суть ухвалы такова - поскольку в заяве есть недостатки, то залишити справу без руху та надати строк для усунення недоліків по заяві.
Суть недостатков: 1. Не додано документи, що підтверджують сплату судового збору 2. Крім того позивач повинен до позовної заяви копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості позивачів.
Странно вообще-то - поскольку я ссылался в заяве на ст. 288 КУпАП на освобождение меня от сплати: 1. Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати державного мита відповідно ст. 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Возможно надо было сослаться на конкретную статью? Ну да ладно, я готов заплатить эти 3.4 гривни
Что касается второго пункта - то таки да, я в прикладывал только 1. Копию постанови ГАИ 2. Копию моей позовної заяви
Как я понял мне надо было добавить 2 копии постанови ДАИ (одну для суда, одну для видповидача) и 1 копию моей позовной заявы. Правильно я понимаю?
Сейчас думаю над тем как оформить Заяву про залучення документів до матеріалів справи.
Коллеги, подскажите пожалуйста, это должна быть заява, где указано что я залучаю только дополнительные материалы (оригинал квитанции про сплату мита, и недостающие копии постанови ДАИ) или новая позивна заява с додатками?
Мдя.... Наверное проект определения готовил помощник судьи.... Я своей красавице - трижды объясняла и тыкала носом в ст. 288 КоАП, пока до неё "дошло", что судебный сбор по таким делам не оплачивается.... Проблема - в загруженности судей (некоторые, настолько доверяют помощникам, что, практически не читая, подписывают)... По-поводу испавления недостатков - напиши заявление на имя судьи, что на исполнение определения от такого-то числа, ты прилагаешь копии приложений к исковому заявлению и акцентируй внимание судьи на ст. 288 КоАП....
наверное ты права - готовил ухвалу скорее всего помощник судьи, но, честно говоря желания пререкаться с ним по поводу 3.40грн не возниккает (потом после суда может попрошу чтобы компенсировали
вобщем написал я заяву в таком виде (продублировал вложением (для следующих поколений )
Судді Печерського районного суду м.Києа XXXX.
від XXXXXX що мешкає за адресою: 01015, м. Київ, вул. XXXXXX Тел. 8067-XXXXX Email: XXX
Стосовно ухвали від 17 березня 2009 р. по справі №2-а-XXX/09
ЗАЯВА ПРО ЗАЛУЧЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ДО СПРАВИ
на виконання ухвали Печерського районного суду від 17 березня 2009 р. щодо адміністративного позову від XXXXXX. до лейтенанта міліції Ільєнко Володимира Михайловича, інспектора адміністративної практики ВДАЇ Святошинського району УДАІ ГУМВС України у м.Києві про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення, прошу долучити до справи №2-а-XXX/09 наступні документи: 1. Оригінал квітанції про сплату судового збору в порядках та розмірах передбачених КАС України та п.б ч.1 ст. 3 Декрету Кабінету Міністрів України “Про держакне мито” в розмірі 3 грн. 40 коп. 2. Копія позовної заяви від XXXXXX. до лейтенанта міліції Ільєнкf Володимира Михайловича, інспектора адміністративної практики ВДАЇ Святошинського району УДАІ ГУМВС України у м.Києві про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення на 1 аркуші 3. Копія постанови (номер на постанові відсутній), зареєстрованої за вихідним №122/18, по справі про адміністративне правопорушення від 03.03.2009 р. на двох аркушах
Додатки: 1. Оригінал квітанції про сплату судового збору в порядках та розмірах передбачених КАС України та п.б ч.1 ст. 3 Декрету Кабінету Міністрів України “Про держакне мито” в розмірі 3 грн. 40 коп. 2. Копія позовної заяви від XXXXXX. до лейтенанта міліції Ільєнкf Володимира Михайловича, інспектора адміністративної практики ВДАЇ Святошинського району УДАІ ГУМВС України у м.Києві про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення на 1 аркуші 3. Копія постанови (номер на постанові відсутній), зареєстрованої за вихідним №122/18, по справі про адміністративне правопорушення від 03.03.2009 р. на двох аркушах
1.срок уплаты штрафа истек(15 дней),что теперь мне делать?Я же не просто так не платил, а подавал в суд.
насколько я помню срок - 25 дней (про это даже в постанове написано - согласно ст. 308КУпАП), во-вторых где-то тут в ветке мелькало, что пока рассматривается дело отсчет этих 25 дней приостанавливается
В ответ на:
2.Как долго (скока раз) так можно посылать новые (исправленные) позовны заяви?
опять же, насколько я помню, у тебя есть 10 дней на оскарження. Статью точно не помню, могу ошибиться. Поищи в этой ветке.
В ответ на:
3.Могу ли я по истечении 2-х месяцов такой переписки рассчитывать на то, чтобы это дело закрыли по сроку давности??(2 месяца дано на привлечение к админ ответственности)
дык, решение суда вроде должно быть насчет закрытия дела