autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Обжалования постановления инс. ГАИ (17/25)

СуперСтар **
47 лет (27 лет за рулем), Буча
С нами с 15.10.2008

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: _huntEr]
      16 июня 2009 в 19:17 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

... дело в том что когда ты оправил письмо и ждёшь ответ, то до момента ответа приостанавливается выполнение постановления.

а вот глядя на ситуацию SergeyMv я не уверен, что приостанавливается

Смотреть нужно на последнее предложение ст.14-1 КУпАП "На період з*ясування та перевірки цих обставин виконання постанови про накладення адміністративного стягнення зупиняеться до моменту встановлення особи яка вчинила правопорушення"
Не путай приостановление выполнения постановления о взыскании штрафа и приостановление срока обжалования. Если первое мы видим в ст. 14-1 КУпАП, то второго пока в кодексе нет
SergeyMv в идеале нужно было подавать иск в суд одновременно с письмом в гаи(и то и то бесплатно ).
Как вариант, после получения ответа из ГАИ, в связи с тем что пропущен срок обжалования установленный ст. 289 КУпАП - 10 дней, ему нужно было подать заявление в суд о восстановлении срокас указанием уважительных причин, а потом уже иск....

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
С нами с 15.10.2008

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: S.T.A.L.K.E.R]
      17 июня 2009 в 18:42 Гілками

ещё одна победа, читать всем
тыц

презумпция правосудия *
51 год (27 лет за рулем), Киев
С нами с 25.09.2006

17 июня 2009 в 19:13 Гілками

В ответ на:

ещё одна победа, читать всем
тыц

, который, к сожалению, привёл нашего соконфетника Монцу (от сознания собственной правоты) к потере контроля над своими эмоциями и, как следствие - он "посетил баню"....

СуперСтар **
С нами с 15.10.2008

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: Санкция]
      17 июня 2009 в 20:02 Гілками

о, давно тебя не было, даже скучно стало. При чём здесь Если ты читала эти документы и они тебе не нужны, то это не значит, что другим пользователям они не будут полезны
А психическое состояние МОНЦы можно обсудить в другой теме

ps excuse me please if has sharply answered

презумпция правосудия *
С нами с 25.09.2006

17 июня 2009 в 20:22 Гілками

В ответ на:

о, давно тебя не было, даже скучно стало. При чём здесь Если ты читала эти документы и они тебе не нужны, то это не значит, что другим пользователям они не будут полезны
А психическое состояние МОНЦы можно обсудить в другой теме

ps excuse me please if has sharply answered

Прошу прощения, что посмела разместить свой ответ в "твоей" теме
ЗЫ: о психическом состоянии МОНЦы я, вообще-то, даже "не заикалась"....
ЗЫЗЫ: психолог - не является психиатром, а психологическое состояние человека - не говорит о его психическом здоровье или нездоровье (ИМХО)

СуперСтар **
С нами с 15.10.2008

17 июня 2009 в 22:05 Гілками

извинения принимаются

презумпция правосудия *
С нами с 25.09.2006

18 июня 2009 в 18:59 Гілками

читатель
40 лет, Украина, Свердловск
С нами с 18.06.2009

19 июня 2009 в 17:04 Гілками

Добрый день, вам, жители форума
Долго блукал я по другим форумам, пока не добрался сюда
Прочитал эту ветку и дай, думаю, спрошу у вас совета в такой ситуации:
На скутере остановился перед светофором за 30 см. За перекрестком меня тормознули гайцы и предложили составить протокол... Показали мне видеозапись на бытовой видеокамере, типа я стою за светофором(а на самом деле снято под таким углом... на схеме
видно что к чему ). На перекрестке, где я остановился никакой разметки нет..
Составили протокол и сразу постанову.. В протоколе написал что не согласен и что запись велась из частной машины на бытовую видеокамеру, что они нарушают мои конституционные права и тд. )
Уже написал заяву в прокуратуру о противоправных действиях сотрудников ГАИ, но скорее всего там дело замнут...

Почитав на форуме накатал иск в суд. Вот прошу вас о помощи...
Может что надо подредактировать, что-то убрать, добавить????

До Свердловського міського суду

Позивач:

Відповідач:
старший інспектор дізнання ВДАЇ,
старший лейтенант
Красовський Віталій Васильович
Який працює:
ВДАЇ

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання постанови у справі про адміністратівне правопорушення незаконним.

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КпАП України.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
„15” червня 2009 р. о 15 годині 20 хвилині, в місті Свердловську старшим інспектором дізнання ВДАЇ в місті Свердловськ, старшим лейтенантом Красовським Віталієм Васильовичем відносно мене був складений протокол про адміністративне правопорушення серія ХХХХ і винесена постанова, серія ХХХХ у справі про адміністративне правопорушення.
Відповіднодо винесеної постанови я визнаний винним у здійсненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.122 КОАП України, унаслідок порушення мною п. 16.3 ПДР України, а саме: “Зупинився по за стойкою світлофора”. Мені поставлено в обов'язок сплатити грошовий штраф у розмірі 510 грн.
Прийняту постанову вважаю незаконною, яка підлягає відміні, по наступних підставах:
1.15 червня 2009 року, близько 15 години, рухаючись на скутері Suzuki по вулиці Свердлова в напрямку тарної бази, на перехресті з вулицею Андреєва зупинився на червоне світло світлофора. Я зупинився перед світлофором так, щоб бачити його сигнали та не заважати переходу пішоходів і проїзду транспортних засобів на перехресті. Але співробітнику ДАЇ здалося, що я заїхав за світлофор тому, що він знаходився на відстані близько 30 метрів та ще й під кутом до мене. Таким чином він не міг достовірно точно встановити місце положення скутера відносно світлофора. Згідно статті 63 Конституції України: “Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Обвинувачення не може грунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь”.
У ПДР п. 16.3 написано: “У разі необхідності надання переваги в русі транспортним засобам, які рухаються по перехрещуваній дорозі, водій повинен зупинити транспортний засіб перед дорожньою розміткою 1.12 (стоп-лінією) або 1.13, світлофором так, щоб бачити його сигнали, а якщо вони відсутні — перед краєм перехрещуваної проїзної частини, не створюючи перешкод для руху пішоходів”. На цьому перехресті немає розмітки 1.12 (стоп-лінія) та 1.13 (фото додається). З місця ведення відеозапису також не видно ділянку дороги біля світлофору (фото додається). З огляду на це — мені не зрозуміло, яким чином співробітник ДАЇ визначив, що скутер заїхав за світлофор.
2. Стаття 14-1 КупАП “Відповідальність власників (співвласників) транспортних засобів” передбачає: “До адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відео запису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису притягаються власники (співвласники) транспортних засобів”.
Згідно цієї статті відеокамера Panasonic, якою вівся відеозапис (про що інспектор вказав в протоколі) не є “пристроєм, працюючим в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відео запису, чи засобами фото- і кінозйомки” . До того ж зйомка здійснювалася через лобове скло з салону приватного автомобіля (Деу Ланос номер ХХХХХ). До того ж на цьому відеозапису я не побачив, що я порушив п. 16.3 ПДР України.
3.Не були встановлені всі обставини, котрі мають значення для справи.
4.Не досліджені всі необхідні докази.
5.Не було забезпечено всестороннє, повне і об'єктивне з'ясування обставин справи.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
Одночасно слід зауважити, що п.4 ч.2 ст.105 КАС України передбачає можливість стягнення з відповідача – суб’єкта владних повноважень коштів на відшкодування спричиненої його незаконними діями шкоди( як матеріальної, так і моральної). Таку шкоду мені, справді, спричинено. Оскільки, у відповідності до ст..25 ч.3 Закону України „Про міліцію”, заподіяні збитки працівником міліції відшкодовуються державою, а відповідач є органом державної влади, і до того ж, у відповідності до ст..1172 ЦК України, несе відповідальність за дії свого працівника при виконанні службових обов’язків, то саме відповідач має відшкодувати матеріальну та моральну шкоду.
Моральна шкода полягає у тому, що відносно мене було необґрунтовано винесено постанову, мене необґрунтовано звинувачено у вчиненні правопорушення. При цьому мені фактично було відмовлено у будь-якій можливості захисту своїх інтересів, враховуючи те, у якому порядку винесено постанову. Я відчув абсолютну безпомічність перед посадовими (службовими) особами органів державної влади, що підірвало у мене віру у можливість захисту своїх інтересів правовими методами. До того ж, внаслідок неправомірних дій посадової (службової) особи відповідача я був змушений витрачати час на збирання доказів, складання документів, звернення до суду, участь у судових засіданнях. У мене зірвалися життєві плани, я змушений нервуватися, уся ця ситуація (починаючи із винесення несправедливої постанови щодо мене) є для мене стресовою, і кожне судове засідання у справі призводить до поглиблення цього стресу. Причинену мені таким чином моральну шкоду відшкодувати адекватно та повністю у матеріальній формі неможливо, але суму, яка б могла частково загладити мої моральні страждання, я оцінюю у 3500 (три тисячі п'ятсот) гривень.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, ст.287, 288 КпАП України,

ПРОШУ:

1.Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2.До винесення рішення у справі - призупинити дію постанови.
3.Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
4.На відшкодування моральної шкоди стягнути з відповідача 3500 (три тисячі п'ятсот) гривень.

„___” червня 2009р.

(Підпис)

Додатки:
1.Копія позовної заяви — 2 примірника;
2.Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії ХХХХ від 15 червня 2009 р. — 2 примірника;
3.Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення, серія ХХХХХ від 15 червня 2009 р. — 2 примірника;
4.Копії фотографій — 2 примірника
5.Схема розташування скутера та автомобіля інспектора ДАЇ — 2 примірника.

И еще вопрос.. Можно ли серьезно наказать за такие дела???

презумпция правосудия *
С нами с 25.09.2006

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: Pocu4]
      21 июня 2009 в 13:38 Гілками

В ответ на:

4.На відшкодування моральної шкоди стягнути з відповідача 3500 (три тисячі п'ятсот) гривень.

Это - лишнее, т.к. эти требования рассматриваются в порядке ГПК, а не КАСУ.
Сначала - получи постановление, где действия ГАЙца будут признаны неправомерными, а потом - доказывай, что тебе этими действиями действительно нанесен моральный ущерб и именно в сумме 3500 грн.

читатель
С нами с 18.06.2009

21 июня 2009 в 17:59 Гілками

Вот спасибо!!!
А то мне завтра нести, думал, что никто не ответит...
А по содержанию, вообще нормально?? Принять должны? Я первый раз как в первый класс...
С судьями не общался, поэтому сильно переживаю..

старый писатель ***
18 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

21 июня 2009 в 20:17 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Это - лишнее, т.к. эти требования рассматриваются в порядке ГПК, а не КАСУ

уже не раз сталкивался с таким подходом, т.е. еще один судебный процесс: дополниртельно потраченные время и деньги, кстати, с недавних пор немалые

интересно Ваше мнение о перспективности такого пути получения возмещения морального ущерба:

В ответ на:

В соответствии с абзацем 4 части 3 статьи 105 Кодекса административного судопроизводства (КАС) Украины административный иск может содержать требования о взыскании с ответчика — субъекта властных отношений средств на возмещение ущерба, причиненного незаконными решениями, действием или бездеятельностью.

Согласно части 2 статьи 21 КАС Украины, данные требования рассматриваются административным судом, если они заявлены в одном производстве с требованием разрешить публично-правовой спор, в противном случае требования о возмещении ущерба разрешаются судами в порядке гражданского или хозяйственного судопроизводства.

заранее благодарен за ответ

Змінено Alexander_cROW (20:19 21/06/2009)

подсевший на форум *
46 лет (17 лет за рулем), Житомир
С нами с 07.03.2008

21 июня 2009 в 20:47 Гілками

Скажи пожалуйста, а расходы на адвоката можно требовать с проигравшей стороны а то у меня мысль возникла: можно ведь нанять адвоката со скромной ставкой, ну баксов 200 в день/час и потом эти деньги после суда с решением в мою пользу, стребовать с гаишника.

старый писатель ***
18 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: vit_lik]
      21 июня 2009 в 21:10 Гілками

В ответ на:

а расходы на адвоката можно требовать с проигравшей стороны а то у меня мысль возникла: можно ведь нанять адвоката со скромной ставкой, ну баксов 200 в день/час и потом эти деньги после суда с решением в мою пользу, стребовать с гаишника.

можно, если выиграешь и документально подтвердишь ...
правда, есть одно НО: затраты ты понесешь сейчас, а деньги тебе вернут в лучшем случае через пол года ... или два НО: наказать ГАИшника деньгами нельзя по закону, деньги можно получить только от юрлица УМВС и т.п.

Змінено Alexander_cROW (21:12 21/06/2009)

презумпция правосудия *
С нами с 25.09.2006

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: Pocu4]
      22 июня 2009 в 18:23 Гілками

В ответ на:

Вот спасибо!!!
А то мне завтра нести, думал, что никто не ответит...
А по содержанию, вообще нормально?? Принять должны? Я первый раз как в первый класс...
С судьями не общался, поэтому сильно переживаю..

Иск составлен нормально (насколько я могу судить не видя документов).
Удачи!

презумпция правосудия *
С нами с 25.09.2006

22 июня 2009 в 18:28 Гілками

В ответ на:

Скажи пожалуйста, а расходы на адвоката можно требовать с проигравшей стороны а то у меня мысль возникла: можно ведь нанять адвоката со скромной ставкой, ну баксов 200 в день/час и потом эти деньги после суда с решением в мою пользу, стребовать с гаишника.

Пока это безперспективно, т.к. не разработан механизм исполнения взыскания суммы правовой помощи и её граничные размеры, т.к. взыскивать будут не с ГАИшника, а с государства....

читатель
С нами с 18.06.2009

22 июня 2009 в 18:29 Гілками

Спасибо! За 15 минут до окончания рабочего дня успел сдать в канцелярию .
Теперь будем и ждать ответа.

презумпция правосудия *
С нами с 25.09.2006

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: Alexander_cROW]
      22 июня 2009 в 18:37 Гілками

Все ответы на твои вопросы - приведены в ссылке, которую ты дал.
В ответ на:

— факт наступления вреда, обоснованность размера убытков;
— противоправность действий (бездеятельность) причинителя вреда;
— наличие причинной связи между двумя указанными выше элементами.

Это - ключевые моменты, а в делах по обжалованию постановления ГАИ - это, практически, нереально.

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

Re: Обжалования постановления инс. ГАИ [Re: Alexander_cROW]
      22 июня 2009 в 21:15 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

а расходы на адвоката можно требовать с проигравшей стороны а то у меня мысль возникла: можно ведь нанять адвоката со скромной ставкой, ну баксов 200 в день/час и потом эти деньги после суда с решением в мою пользу, стребовать с гаишника.

можно, если выиграешь и документально подтвердишь ...
правда, есть одно НО: затраты ты понесешь сейчас, а деньги тебе вернут в лучшем случае через пол года ... или два НО: наказать ГАИшника деньгами нельзя по закону, деньги можно получить только от юрлица УМВС и т.п.

Спасибо
Тоесть я так понял: пришло письмо я к знакомому адвокату так мол и так плачу по тарифу НО оформляй по 200 ежиков час свою работу, а когда взыщем с гаи бапки, поделим поровну. Это конечно шутка но как говорится - в каждой шутке есть...

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

22 июня 2009 в 21:24 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Пока это безперспективно, т.к. не разработан механизм исполнения взыскания суммы правовой помощи и её граничные размеры, т.к. взыскивать будут не с ГАИшника, а с государства....

Спасибо но мне кажется, что если гаи придется оплатить услуги моего адвоката, то гаишнику из за которого это произошло, слегка достанется от начальства, а может и нет.

старый писатель ***
18 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

23 июня 2009 в 10:15 Гілками

В ответ на:

Тоесть я так понял: пришло письмо я к знакомому адвокату так мол и так плачу по тарифу НО оформляй по 200 ежиков час свою работу, а когда взыщем с гаи бапки, поделим поровну. Это конечно шутка но как говорится - в каждой шутке есть...

я тебе изложил теорию, а Санкция практику:

В ответ на:

зы. я бы прислушайся к мнению судьи - Санкции
зы.зы. хотя, можно и попробовать, ведь решение суда у нас основаны на убеждениях конкретного судьи

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 25 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 86283

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія