спасибо буду бороться - свой вариант заявы выложу попозже. Информирую форум, что прием заявлений от граждан в райсудах прекращен до 15 января в связи с отчетным периодом
Как говорил Нестор-летописец - еще одна последняя страница, и летопись окончена моя... Не претендуя на его лавры, выкладываю наработанный с учетом помещенных на форуме материалов свой вариант искового заявления. Если будут замечания - буду признателен за конструктивную критику
до Деснянського районного суду міста Києва м. Київ, вул. В.Маяковського, 5в
Позивач: ZZZ Відповідач: Відділ ДАІ м.Ульяновка УДАІ ГУМВС України в Кіровоградській обл 26400, Кіровоградська обл., м.Ульяновка, вул. Карла Маркса, 9 Тел. (05259)2-25-15 Інші засоби зв’язку невідомі
ПОЗОВНА ЗАЯВА щодо оскарження постанови ZZZ у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України. Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. 9 січня 2010р. приблизно о 9-40 в районі 246 км траси Київ-Одеса посадовою (службовою) особою відповідача співробітником ДПС інспектором Ульянівського взводу ДПС Анчербоіним Р.В винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 КпАП України щодо мене, мотивуючи начебто наявністю ознак порушення вимог п.11.2 та 11.5 Правил дорожнього руху (надалі ПДР). Незважаючи на мої ґрунтовні заперечення щодо відсутності факту порушення ПДР, зазначеною посадовою особою, в моїй присутності, відразу було прийнято постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності, за вчинення правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 425 гривень. Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав: 1. Невідповідність нормам законодавства України: Відповідно до п.11.2. ПДР «Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини (стоянки)». Відповідно до п.11.5. ПДР - «На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки. У даних пунктах сказано лише про розташування транспортних засобів, і жодного посилання щодо заборони руху по крайній лівій смузі. Таким чином порушити пункти 11.5 і 11.2 ПДР в частині руху в крайній лівій смузі неможливо, оскільки в ньому відсутня пряма заборона на вчинення вищезазначеної дії. 2. Невідповідність ст.122 ч.2 фактично вчиненим діям: Хочу звернути увагу на той факт, що ст.122 ч.2 серед переліку адміністративних правопорушень, за які передбачено відповідальність, містить: «розташування транспортних засобів на проїзній частині». В протоколі (який я не отримав, хоча наполягав на цьому) та постанові ZZZ про притягнення мене до адміністративної відповідальності вказано: «рухався в крайній лівій смузі при вільній правій». Але в самому протоколі та в постанові відсутні посилання на об'єктивні докази, які б підтверджували мою вину – що я весь час рухався в крайній лівій смузі при вільній правій. Інспектор мені таких доказів теж не надав. Тобто, постанова відображає суб'єктивну думку самого інспектора, яка нічим не підтверджена і вина моя, як того вимагає законодавство при винесенні постанови, не доведена. Також, прошу взяти до уваги, що інспектором мене було зупинено в несприятливих метеорологічних умовах- відбувалось інтенсивне танення снігового покриву, що випав 6 січня, і дорога була вкрита густим туманом. З інкримінованим мені порушенням не згоден. Дорога, по якій я рухався, має дві смуги для руху в одному напрямку, під час руху я приділяв достатньо уваги дорожній обстановці та рухався згідно п. 11.5 ПДР. Правил не порушував, небезпеки для інших учасників дорожнього руху не створював, а рухався на дорозі з урахуванням перешкод на шляху та умов дорожнього покриття. Перед наближенням до місця розташування ДПС на 246км траси Київ-Одеса я був вимушений зміститися у ліву смугу руху. У цьому місці інспектори ДПС безпосередньо рядом із правою смугою зупинили декілька автомобілів, і один із них як раз від’їздив на праву смугу. Крім того, при поясненні співробітнику ДПС я вказував, що ділянка траси Київ-Одеса 246 км збудована з уклоном з лівої смуги на праву смугу. При вищезазначених несприятливих метеорологічних умовах ліва смуга в момент проїзду вищезазначеної ділянки була суха і знаходилась у значно кращому стані, ніж права, що забезпечувало більшу безпеку руху. У правій смузі явно була видима колія від колес вантажних автомобілів, вкрита шаром води. З урахуванням наявності у правій смузі автомобіля та неякісного покриття дороги, що могло призвести до пошкодження автомобіля та перешкодити безпеці руху інших учасників дорожнього руху, я виїхав на крайню ліву смугу і нетривалий час рухався по ній. Мій проїзд у правій вкритій водою смузі у безпосередній близькості до зупинених транспортних засобів не відповідав би вимогам п.1.5 ПД «Дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків». Крім того, згідно з правилами дорожнього руху, п 2.12. г) Власник транспортного засобу має право на безпечні та зручні умови для руху. Цю вимогу ПДР я виконав, коли змістився на ліву смугу руху. Однак незважаючи на всі мої пояснення, інспектор ДПС склав протокол по адміністративне правопорушення і прийняв постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності, за вчинення правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 425 гривень. Тим самим інспектор ДПС Анчербоін Р. В. порушив вимоги розпорядження МВС від 21.05.2009 р. N 466 пункт 1.8. «Не допускати випадків документування порушень ПДР, якщо порушення скоєне внаслідок неналежного утримання дорожнього покриття (виїзд на зустрічну смугу для об'їзду перешкод, ям тощо)». Таким чином, відповідно до зафіксованого в протоколі та постанові ВА №078476 порушення, а саме їзда лівою смугою при вільній правій, ст..122 ч.2 застосована неправомірно. 3.Порушення процесуальних норм КУпАП Я не погоджуюсь із застосуванням до мене адміністративного стягнення, але також не можу не вказати на порушення процесуального характеру, які теж мали місце при розгляді адміністративної справи. Відповідно до статті 254 КУоАП протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Однак, незважаючи на неодноразові звертання до інспектора ДПС, копію протоколу я не отримав. В порушення вимог ст.251, 252 КУпАП інспектором ДАІ не перевірені та не спростовані мої пояснення , які я надав по суті інкримінованого мені проступку. Правопорушення не було зафіксоване технічними приладами та засобами. Відповідно до статті 7 КУпАП України, ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності з законом. Згідно статті 246 КУпАП України, порядок провадження в справах про адміністративні правопорушення в органах (посадовими особами), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, визначається цим Кодексом та іншими законами України. Статтею 268 КУпАП України, передбачено, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, та користуватися іншими правами. При розгляді справи інспектором ДПС порушено моє право на використання юридичної допомоги. Тобто я не мав змоги повноцінно захищати свої права. Як наслідок, необхідність відстоювати свої права в судовому порядку. Враховуючи вище викладене, співробітником ДПС неправомірно звинувачено мене в порушенні п.11. 2 і 11.5 ПДР - оскільки вони прямо не забороняють рухатися в крайній лівій смузі, а лише визначають порядок розташування транспортних засобів на дорозі. Таким чином, вчиняючи дії щодо внесення неправдивих відомостей в постанову по справі про адміністративне правопорушення в частині статті, яка передбачає відповідальність і нехтування процесом розгляду справи – спричинило необхідність звернення до суду за захистом своїх прав. Згідно п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП України, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Відповідно до статті 289 КУпАП України, скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита (ст. 288 цього Кодексу). Пунктом 3 частини 1 статті 288 КУпАП України, передбачено, що постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом. Згідно частини 1 статті 104 Кодексу адміністративного судочинства України, до адміністративного суду має право звернутися з адміністративним позовом особа, яка вважає, що порушено її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-правових відносин. Суб’єкт владних повноважень має право звернутися до адміністративного суду у випадках, встановлених законом. Пунктом 1 частини 3 статті 105 цього Кодексу передбачено, що адміністративний позов може містити вимоги про скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб’єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень; Враховуючи вищевикладене, відповідно до статей 288, 289, 292, 293 Кодексу про адміністративні правопорушення України, керуючись статтями 104 – 107 Кодексу адміністративного судочинства України, Зважаючи на викладене вважаю, що постанова серія ZZZ по справі про адміністративне правопорушення прийнята з порушеннями Конституції та законів України, не має обґрунтовання і є незаконною. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними. ПРОШУ: 1. Прийняти позовну заяву до розгляду 2. Зазначену постанову ZZZ від 09.01.2010 у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення Додатки: Постанова ZZZ по справі про адміністративне правопорушення від 09.01.2010 р 10 січня 2010 року _________________________
Сразу скажу, что административный позов уже подан (по почте заказным с уведомлением и описью), прошу Вас оценить шансы и поделиться практикой на тему "как вести себя в суде".
Копии протокола и постановы вот:
Протокол. Все личные данные вписаны верно, НО про свидетеля вписаны только ФИО, вписаны они были через пол часа после наших бесед, когда я отвлекся, чтобы проконсультироваться со знакомыми по телефону, и поскольку было холодно, сел в свой автомобиль. ИДПС в это время куда-то отошел, после чего вернулся уже с вписаным свидетелем.(протокол для ознакомления и подписания он давал только в своих руках). Ну и не указан номер постановы, которая додается.
Далее сама постанова. С ней вроде бы все ок. опять же, закрашены личные данные.
Теперь текст того, что удалось состряпать не без посторонней помощи (за что человеку отдельное спасибо), и что уже было направлено сегодня в суд. __________________________
До Амур-нижньодніпровського районного суду м. _______ місцезнаходження: _____, ___________________ Номер засобу зв'язку: ____________
Позивач ФИО що проживає за адресою: ___________ Номер засобу зв'язку: _______________
Відповідач - 1
УДАІ ГУМВС України _________________________ місцезнаходження:___________________________ Номер засобу зв'язку: _______________________
Відповідач - 2
Петров П.П., звание, інспектор ДПС БДПС у м. _______, УДК ХХХХХ. місцезнаходження: АДРЕС УДАИ. Номер засобу зв'язку: ТЕЛЕФОН УДАИ Домашня адреса та інші засоби зв’язку невідомі.
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності серія ХХ №XXXXXX від XX.01.2010 року. XX.01.2010 року стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серія XX № XXXXX за порушення п. 8.1 правил дорожнього руху, інспектором ДАІ, Петровим П.П., УДК XXXXXX (надалі - інспектор).
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав.
Суть обставин.
ХХ.01.2010 біля XX-ї години я рухався по пр. Свободи у напрямку пл. Дзержинського зі сторони вул. Кайдацький Шлях у лівій смузі, відповідно до вимог знаку 5.16. Перетнувши перехрестя пр. Свободи та вул. П. Мирного на зелений сигнал світлофора у лівій смузі, перестроївся у праву смугу з метою повороту на пл. Дзержинського, за 10 метрів до повороту на пл. Дзержинського був зупинений інспектором ДАІ Петровим П.П., який повідомив, що я не дотримався вимог знаку 5.16, переїхавши перехрестя у правій смузі.
Інспектору ДАІ я пояснив, що рухався до перехрестя у лівій смузі, перетнув перехрестя також у лівій смузі, у праву смугу перестроївся вже перетнувши перехрестя з метою повороту на пл. Дзержинського. На мої зауваження інспектор ДАІ Петров П.П. уваги не звернув, взяв мої документи, сів у свій автомобіль, склав протокол про адміністративне правопорушення (серія XX № XXXXXX)та одночасно з цим виніс відносно мене постанову (XX XXXXXX) про адміністративне правопорушення. В протоколі я виклав свої заперечення, але інспектор ДАІ зовсім не звернув на це увагу.
У протокол інспектор ДАІ Петров П.П. у графу свідка вписав прізвище, ім'я та по-батькові свого знайомого, не вказавши його адресу проживання, що унеможливлює однозначну ідентифікацію цієї людини, а за словами інспетора ДАІ Петрова П.П., він сам знає, де знайти цього свідка.
Відповідно до ст. 256. КУпАП "Зміст протоколу про адміністративне правопорушення", до протоколу про адміністративне правопорушення вносяться "прізвища, адреси свідків". Цих даних у протоколі (серія XX № XXXXXX), на підставі якого була винесена оскаржувана постанова, немає, тобто він складений з порушенням ст. 256 КУпАП, через що є недійсним і підлягає скасуванню, та не може бути підставою для винесення постанови про адміністративне правопорушення, відповідні дані про свідка слід вважати нікчемними.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги статей ст. 7, ч. 1 ст. 9, 23, 33, 245, 247, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи, підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є скоєння адміністративного правопорушення, а підставою для закриття провадження є відсутність події і складу адміністративного правопорушення.
При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав: Я не порушував жодного пункту правил дорожнього руху, виконуючи вимоги знаку 5.16 "Рух по смугам" , рухався прямо по лівій смузі до перехрестя, та на перехресті.
Інспектор не міг бачити розмітку зі свого місця спостереження і не бажав підійти та подивитися де вона проходить для об’єктивного розгляду справи. Взагалі по пр. Свобди шлях розмітки не видно внаслідок зношення покриття. На самому перехресті проглядалася розмітка лише пешехідних переходів.
Ст. 251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами. Порушуючи цю статтю інспектор виніс постанову відразу після складання протоколу не ознайомивши мене з суттю складеного протоколу.
Постанову винесено і з іншими порушенням ст. 251 КУпАП "Докази", оскільки відсутні будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Зокрема, відповідач не має показань свідків, технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.
Разом з цим, відповідно до п.2 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
Вважаю, що інспектор ДАЇ Петров П.П. не об'єктивно оцінив дорожні обставини, а сам протокол про адміністративне правопорушення складений безпідставно та з порушенням законодавства України. Свої дії вважаю правильними, про що зазначив у протоколі про адміністративне правопорушення у розділ : "по суті порушення пояснюю".
Відповідно до ст. 288 КУпАП України особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 250, 251, 256, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293, 295 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 4, 6-11, 17, 18, 19, 71, 104, 105, 106, 108 Кодексу адміністративного судочинства України ,-
ПРОШУ
1. Визнати протокол про адміністративне правопорушення серія ХХ № ХХХХХ таким, що складений всупереч дійсним обставинам події та з порушенням моїх прав та чинного законодавства. 2. Оскаржувану постанову серія ХХ № ХХХХХ від ХХ.01.2009 року, о накладенні адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 260 гривень за порушення Правил дорожнього руху – СКАСУВАТИ, як таку, що не відповідає фактичним обставинам справи, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене ЗАКРИТИ за відсутності у моїх діях складу правопорушення; 3. Призупинити дію постанови до завершення розгляду справ;
Додаток: - Копія постанови по справі про адміністративне порушення серія ХХ № ХХХХХХ від ХХ.01.2010 року 1 арк.; - Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія ХХ № ХХХХХХ від ХХ.01.2010 року – 1 арк.; - Копія адміністративного позову для відповідача та доданих до неї документів (2 прим.) – 6 арк.
Ситуация такая. Подъезжаю я в Ялте к Овощному рынку, мест на стоянке нет, а меня ждет на рынке мать - инвалид 1 группы по ортопедии (плохо ходит). Я останавливаюсь во втором ряду стоянки, аккуратненько чтоб не мешать проезду, выхожу, метров 20 сходил за сумками матери, возвращаюсь к машине загрузить их. Останавливается экипаж гайцов (2 человека) - так и так 15.4 ПДД нарушены, объясняю что не стоял а просто остановился погрузить инвалида 1 группы -ноль на массу - идет в машину с документами моими пишет протокол и постанову. При этом гад еще и максимально 340 назначает. В протоколе пишу что не согласен, остановился погрузить инвалида 1 группы.
Вопроса 2 у меня. 1.Пункт 15.4 дословно "Транспортные средства не разрешается ставить на проезжей части в два и более ряда. Велосипеды, мопеды и мотоциклы без бокового прицепа разрешается ставить на проезжей части не более чем в два ряда." Вот это слово "ставить" оно относится и к остановке и к стоянке, или тока к стоянке? 2.Немогу найти, есть ли какие-то исключения или права инвалидов 1 группы в данной ситуации? Чувствую что должны быть, но найти не могу.
Прошу юридически грамотного человека посоветовать, есть ли смысл писать в суд или нет причин для отмены такого решения и оно справедливо?
В ответ на: Если жалоба на постановление, которое вынесено судом, то это - апелляционная жалоба, которая рассматривается соотвествующим Апелляционным судом (вышестоящей инстанцией), а если обжалуется (т.е. признаётся незаконным) постановление и протокол инспектора ГАИ, то это оформляется и рассматривается как исковое заявление и рассматиривается в порядке КАСУ - районным судом по месту жительства истца (нарушителя).
Скажите, при наличии Постанови/рішення місцевого районного суду (м.Києва) по справі про Адміністративне правопорушення (ст.124 КУаПАП) саму Апелляцию необходимо подавать в Киевский апеляционный административный суд ИЛИ просто в Апеляционный суд г.Киева?
Насколько я понимаю - дело "админка", районный суд выполнял "роль" административного суда" Первой инстанции. А это значит, что апелляцию нужно подавать по КАС и в Киевский Апеляционный административныфй суд. Так?
ПОЗОВНА ЗАЯВА про визнання незаконною та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
1.Фактичні обставини справи. Я, громадянин України ... Олександрович під час керування транспортним засобом автомобілем черри амулет державний номер ... був зупинений 13.02.10 р. о 12:10 по вул.Миру, працівником ІДПС ... ДАІ Вищевказаним працівником ДАІ мені було роз’яснено, що мною було порушено правило дорожнього руху, а саме «здійснення руху по дорозі з одностороннім рухом проти руху». Працівником ДАІ був складений протокол ВТ .... про адміністративне правопорушення, та згідно Постанови .... по справі про адміністративне правопорушення (від 13.02.10 м.Херсон вул..Миру), посилаючись на ПДР р 33 д.з. 5.5 за що передбачена відповідальність КУпАП ч.1 ст 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (надалі КУпАП) працівником ДАІ було постановлено сплатити штраф у розмірі двісті п’ятдесят 250 гривень.
Вважаю, що вищевказані дії працівника ДАІ є незаконними, а постанова на оплату штрафа безпідставною з огляду на наступне:
2.Мотиви та обґрунтування позовних вимог. Я був зупинений на вул.Мира на яку я повернув з провулку. (схему додаю). Ні яких знаків яки бы предписували, або інформували водія про напрямок руху на цьому перехресті не має. Також знаків не має ні на попередньому ні на слідуючому. (фото додаю). Навпаки, по напрямку мого слідування було перехрестя вул..Миру та вул..Куліка, де встановлен сфетофор та знак «дати дорогу», що свідчить, про можливість руху з мого напрямку. Знак якій відмічає цю дорогу як «одностороннім рухом , є тільки на перехрестя вул. Куліка та Миру. Тому при виїзді на вул.Миру , я користувався правилами проїзду перехрестя «головної та другорядної дороги» при відсутності будь яких знаків. Інспектор моїх доводів не прийняв.
Отже, враховуючи вищевикладене прошу:
1. Визнати дії працівника ІДПС ДАІ .... до мене, що до правопорушення по вул..Миру від 13.02.2010 незаконними.
2. Скасувати Постанову .... по справі про адміністративне правопорушення (від 13.02.2010 р. г.Херсон, вул..Мира та штраф 250 гривень.
Додатки: 1. Копія Постанови .... по справі про адміністративне правопорушення (від 12.02.2010 р. м.Херсон, вул.Миру) 2. Копія Протоколу Серії .... про адміністративне правопорушення (від 12.02.2010 р. м.Херсон, вул.Миру) 3. додаток №1 (карта фрагмента вулиці Миру з поясненнями) 4. Додаток №2 (фотографія заїзду на вулицю Миру)
10.02.2010 р.
Крестом обозначено место остановки.
Единственное, что смущает, что улица есть улица, а я выезжал с улочки с придомовой территории...
Спасибо, кстати вопрос, а если я не пийду на суд, ГАИшник не прийдет...и так несколько раз, вынесет суд решение ??? Просто я могу в командировку уехать...несколько раз.
В ответ на: Спасибо, кстати вопрос, а если я не пийду на суд, ГАИшник не прийдет...и так несколько раз, вынесет суд решение ??? Просто я могу в командировку уехать...несколько раз.
первый раз без причины пропустишь-перенесет, но лучше всего сообщить о переносе и указать причину, второй раз пропустишь - оставит дело без рассмотрения, это по ЦПК, а по КАСУ надо поискать, думаю - аналогично.
Добрый день. У меня вот такая вот ситуация: По пути из Днепра в Киев в Знамянке остановили за нарушение разметки (при том что зима, и разметка заметена). Остановили сразу 4 машины. Все дружно сказали, что разметки нет, потому и не нарушили ничего. Спустя некоторое время двоих отпустили (видать дали денежек) нас двоих оставили. Пока на второго водителя писали протокол я успел поссорится с гаишником, при этом засняв все на телефон (видео запись). В итоге после проверки страховки, огнетушителя, аптечки, знака (на их удивление - все было ок) сказал, что если б не погоны, он бы завел меня за пункт ДПС и рассказал бы как и что (это тоже записалось на камеру). Отдал документы и сказал Гудбай! Я решил помочь тому водителю, которому составляли протокол. Показал на ошибки в протоколе, расписался как свидетель и уехал. Через месяц приходит постанова про админ нарушение, о том, что я в это же время в этом же месте нарушил разметку, проигнорировал просьбу инспектора гаи остановится и скрылся с места... Оплатите штраф 400 грн. Запись всего действа сохранилась, но что теперь делать и как доказать, непонятно. Спасибо за любую помощь!
А если свидетель из другого города - ему нужно будет приезжать ко мне в город? И за чей это счет? Он просто такой же случайный водитель, как и я, которые пересеклись на Киевской трассе.
В ответ на: А если свидетель из другого города - ему нужно будет приезжать ко мне в город? И за чей это счет? Он просто такой же случайный водитель, как и я, которые пересеклись на Киевской трассе.
Однозначного ответа никто не даст, даже судья, все зависит от многих обстоятельств, от настроения судьи, от тех фактов, на которые основываются стороны, насколько они подтверждены документально и много другое. Поэтому, вызовет ли судья свидетеля из другого города повесткой или примет ухвалу про истребование письменных пояснений свидетеля - никто не знает. Эти пояснения Вы сами можете у него запросить, если остались контакты, ну, и желательно это заверить как-то. Если это показания должностного лица - печатью организации\предприятия, частное лицо-может будет достаточно автографа под пояснениями, но лучше заверить нотариально его подпись, а может судья посчитает "недостатніми доказами". Приезжать - это дело добровольно-обязательное, никто оплачивать дорогу свидетелю не будет, по крайней мере до окончания суда. Если Вы будете оплачивать расходы по доставке свидетеля в суд, нужно сохранить все доказательства: квитанцию оплаты телеграммы на вызов, билет на поезд/самолет/автобус/такси/чеки на бензин и чтоб даты сходились, и если Вы выиграете дело, тогда можно будет написать иск про истребование расходов на прибытие свидетеля в судебное заседание с виновной стороны. Либо в самом позове в конце пишете: "Прошу суд: 1. Прийняти рішення про закриття справи відносно мене....; 2.Стягнути з Відповідача на мою користь розходи по виклику та забезпеченню його присутності на судовому засіданні згідно доданих розходних квитанцій/білетів/чеків на бензин...". Ну, или где-то так, читать много надо Кодексов либо обращаться к адвокату. Имхо, если есть запись на телефоне, перезапишите на СД-диск и предоставьте судье, неплохой шанс в положительном решении, но только если там четко можно увидеть дату, время, номер нагрудного знака или его представление по форме: "прапорщик Петренко, трам-пам-пам" и оспариваемый эпизод.
Из личного опыта (проигранного суда) всем советую: подготовить вопросы для того, чтобы задать их в суде ГАЙЦУ (в моем случае он пришел на рассмотрение). Конкретно - имеет ли право сотрудник ГАИ делать то-то или так-то (вставить свое) - на его ответ спросить: а почему он тогда поступил так... или "а инструкция 111 или распоряжение 466 гласит вот так...". Штук 5-7 таких вопросов (если гаец действительно был неправ) посадят его в суде в лужу. Кроме того, попросить в суде его предъявить доказательства (показания свидетелей, фото-видео... согласно п.1.6 распоряж.466).
Извините, но не хватило сил перечитывать всю тему. Возможно модераторам стоит вынести в первое сообщение порядок обжалование и пример обжалования.
Хочу спросить именно о последовательности действий при обжаловании постановы. Что за чем делается и куда относится?
Ситуация следующая: Сегодня в пгт. Подгородное, Днепропетровская область, останавливают меня и говорять, что я превышаю скорость, скорость на каком-то приборе (не визир, а обычный, который показывает циферки и время) 71 км/ч. В начале пгт. стоит знак 3.29 с ограничением скорости 40 и доп.знак 7.12 (снежинка) про зимнее время. На мое возражение, что по правилам дорожного движения п.12.10 данный знак должен устанавливаться только вместе со знаком 1.37 (дорожные работы) и, что по этому же пункту правил я не могу быть притянут к административной ответственности за несоблюдение знака 3.29, он посмеялся и сказал, что пошел писать протокол. В протоколе написано: "несоблюдение знака 3.29 (с доп. знаком 7.12), статья 122, ч.1. штраф 300 грн." В протоколе объяснение написал, то что выше. Протокол я забрал, подписывать постанову отказался.
Как действовать дальше, если я хочу обжаловать данное решение.