Так як гарантія на мого Славіка анулювалась , питання тормозів прийшлось вирішувати самому. І я прислухавшись до порад "старших" товаришів вирішив попробувати зробити заміну тормозних колодок. На машині виявились колодки ДАФМІ Д202 з великою кількістю металевих прожилок(на диску вже почав появлятись бортик). На заміну я взяв ДАФМІ ПЛЮС Д110. Після заміни пройшов 450км- вібрація при частих тормозіннях повністю не зникла, але стала невеликою, а от ефективність сповільнення машини стала набагато кращою. Єдине що дратує це час від часу скрегіт в момент повної зупинки машини- може ще не повністю притерлись колодки і диск. Так що я поки що з заміною тормозної системи зачекаю. І ще один нюанс: на старих колодках повернувши тормозний диск на один болт по кругу биття зменьшилось десь на четверть. Далі про масло в коробці. Заливав в коробку присадку GetriebeOil-Additiv (таку ж про яку розказував Kosiat), машина стояла на рівній площадці і коли відкрутив контрольну гайку з отвору полилось масло- вилилось десь до 200гр.- масло міняли при ТО на 2тис.км. на гарантійці .Зараз пройшов після заміни 270км, трохи зменьшився шум коробки на високих обертах, особливо на 3-ій передачі.Поїзджу ще-розкажу детальніше. P.S.І ще одне. Заліз під машину і побачив що передні стійки зверху в маслі, напевне підтікають. Але дорогу машина поки тримає, цікаво чи надовго це.
Про це вже нещодавна писали. Перевіряти масло в коробці треба на двигуні, який встиг повністю охолонути. Оскільки масло, як і інші рідини розширяється при нагріванні. З іншого боку - це не велика проблема оскільки рівень масла в коробці не насільки важливий, як в двигуні ІМХО.
Пробка відкручувалась на машині, яка стояла заглушеною півдня- я думаю масло встигло остигнети.Аколи масло починає виганяти через сапун коробки чи через сальники, бо парали на сервісі перелили його більше, не думаю що це радісна новина.
После 2тыс. ТД не бьет. Но если на маленькой скорости тормозить - слышно как скегощет колодки по дискам. Колодки склонны к заплыву (в юз уходят колеса очень не охотно). Может это и хорошо.