autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( (2/2)

Dag
старый писатель ****
Киев
С нами с 21.09.2007

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: Frejer_Stolz]
      20 марта 2009 в 10:15 Гілками

Ярослав,

А можешь сказать, когда заключался договор , т.к. мне через месяц тоже предстоит продлевать страховку и ситуация один в один, как у твоей жены. Т.е. СК была аккредитована, а теперь нет. Но с одной поправкой - мне никто даже не звонил (правда еще месяц...). Вот мне и интересно, какого типа у меня договор (а то заныкал куда-то, никак найти не могу )

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Один товарищ ***
Село под Киевом
С нами с 31.12.2006

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: SIGSEGV]
      20 марта 2009 в 10:33 Гілками

В ответ на:

Не все так просто, Сережа:

Это в твоем договоре есть. У клиента, по его утверждению, такого нет.

Пенсионер ***
Киев
С нами с 29.10.2006

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: Dag]
      20 марта 2009 в 11:31 Гілками

В ответ на:

Ярослав,

А можешь сказать, когда заключался договор , т.к. мне через месяц тоже предстоит продлевать страховку и ситуация один в один, как у твоей жены. Т.е. СК была аккредитована, а теперь нет. Но с одной поправкой - мне никто даже не звонил (правда еще месяц...). Вот мне и интересно, какого типа у меня договор (а то заныкал куда-то, никак найти не могу )

Середина 2007го года.
А у тебя когда составлялся?

Пенсионер ***
Киев
С нами с 29.10.2006

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: KuN]
      20 марта 2009 в 11:31 Гілками

В ответ на:

самое главное не прозвучало - а какая хоть страховая? ) может дешево потому что предсмертные потуги у них )

Там всё нормально

читатель *****
Киев
С нами с 08.02.2008

20 марта 2009 в 11:38 Гілками

В прошлом году была подобная хрень, звонки в головной офис и в отдел автокредитования на Московском ни к чему не привели, было такое впечатление, что разговариваешь с автоответчиком, типа - нет и все тут, страх...те в аккредитованой или будет попадальство!!! Пришлось поскрести по всем сусекам, выпотрошить все заначки, рассчитаться с Альфой и с чистой душой послать их в ..........

Dag
старый писатель ****
Киев
С нами с 21.09.2007

20 марта 2009 в 11:45 Гілками

В ответ на:

Середина 2007го года.

У меня апрель 2007. Значит, скорее всего, пункта про аккредитацию тоже нет
Спасибо. Но лучше все-таки поискать договор...

приверженец **
Киев
С нами с 30.01.2009

20 марта 2009 в 13:56 Гілками

В ответ на:

Есть следующий пункт:

3.1.1 до Банку мае бути наданий договир страхування Транспортного засобу вид ризикив втрати, пошкодження, крадижки, протиправних дий третих осиб, ДТП (посне КАСКО) на суму 100% (сто видсоткив) вид загальнои вартости Транспортного засобу, укладеного зи страховиками та на умоваш, погоджених з Банком.

Есть прошлогодний договор страхования, который в прошлом году удовлетворил альфовцев.
Если продлить срок действия этого договора - нет нового договора, нет нарушения, где-то так)

энтузиаст **
С нами с 24.07.2008

20 марта 2009 в 13:57 Гілками

Мне тоже вчера звонили. Но буду страховаться в неаккредитованной и пошли они в сад со своими альфастрахами или орантами - за мои же деньги мне потом иметь гемор и попадалово на выплатах, зато альфа свой откат получат... а если будут возбухать - получат очередную железяку себе на стоянку и возможность высчитывать из моей официальной з\п в 1000грн остаток по кредиту... главное как в одностороннем порядке менять ставку, без всяких допов - то альфа впереди планеты всей, а как заемщик хочет платить деньги той ск, которой хочет - то альфа запрещает. Пошли они в сад. У альфы ща такая ситуация с залоговым имуществом, что ссориться с аккуратным платежеспособным заемщиком им резона нет.

Вопрос юристам - по идее само понятие аккредитация ск и пункт договора про аккредитацию можно оспорить, т.к. это ущемление прав потребителей?

новичок *****
Киев
С нами с 08.05.2007

20 марта 2009 в 13:58 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Середина 2007го года.

У меня апрель 2007. Значит, скорее всего, пункта про аккредитацию тоже нет
Спасибо. Но лучше все-таки поискать договор...

Уменя тоже апрель и нет этого пункта в договоре.
Сейчас думаю как поступить , продлить в не акредитованой или застраховать у них.

Достоевский ***
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.06.2007

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: vitayk]
      20 марта 2009 в 14:19 Гілками

Кстати, а что у них там за список?

приверженец **
Киев
С нами с 30.01.2009

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: urman_lacetti]
      20 марта 2009 в 14:22 Гілками

Прошу прощения у автора за то, что не ссылаюсь на него, к сожалению не помню с какого форума мною был скопирован в папку сей замечательный образец:

"Я, Пупкін Семен Семенович, 01 березня 2006 року уклав із "Банком-Редискою" кредитну угоду № _____________________на купівлю транспортного засобу. Умовами цієї кредитної угоди є передача транспортного засобу в заставу банку та його страхування за мій рахунок на користь банку.
Протягом 200_ року я сумлінно виконував всі вимоги кредитної угоди № ------------- – сплачував комісії та проценти за користування кредитом повністю та в строк.
Протягом першого року дії кредитної угоди транспортний засіб був застрахований у ВАТ УСК «Жлобкин та партнери», оскільки це було вимогою автосалону, в якому автомобіль було придбано. Кредитна угода передбачає, що на решту періоду строку дії кредитної угоди автомобіль має бути застрахований у страховій компанії, яку сторони визначають за обопільною згодою, а саме перед укладанням нової угоди страхування я маю отримати погодження банку-кредитора. Звертаю Вашу увагу на те, що кредитною угодою № ------- процедура отримання погодження не встановлена. Загальні та спеціальні норми Законодавства України також не передбачають чітко визначеної процедури.
Дальше подробно, с ФИО работников банка, описываем те неправомерные их действия по принуждению вас к конкретной СК.

Також повідомляю, що аналіз чинного законодавства у сфері страхування, який був мною проведений, вказує на таке:

1. Згідно статті 6 Закону України "Про страхування" страхування майна віднесено до добровільного виду страхування. При цьому Закон не виділяє в окрему категорію страхування майна, яке є заставою згідно інших цивільно-правових договорів (окрім іпотеки). Таким чином, страхування автомобіля, який знаходиться у заставі "Банк-Редиска" відбувається на засадах добровільного страхування;

2. Стаття 10 Закону України "Про заставу" передбачає, що "якщо предмет застави не підлягає обов’язковому страхуванню, він може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартість". При цьому не зазначається і не встановлюється процедура узгодження взаємної згоди сторін щодо вибору страхувальника; Відповідно до ст. 1 Закону України ”Про заставу” від 02.10.92 р. № 2654-XII (далі — Закон про заставу) застава є способом забезпечення зобов’язань. У даному разі через заставу автомобіля кредитор забезпечує можливість повернення коштів боржником.
Згідно зі ст. 5 Закону України ”Про страхування” від 07.03.96 р. № 85/96-ВР (далі — Закон про страхування) воно поділяється на обов’язкове і добровільне. Відповідно до цього Закону ні страхування автомобіля, ні страхування життя позичальника не є обов’язковими видами страхування. Більше того — та сама стаття прямо забороняє здійснення обов’язкових видів страхування, що не згадані в Законі про страхування. Таким чином, цією статтею заборонено вимагати укладання договору добровільного страхування в якості умови інших відносин, зокрема надання чи повернення кредиту. Отже, ця стаття диктує як обов’язкову умову для укладення такого договору згоду сторін, а тому ніхто не може встановити обов’язковість його укладання.
Частина 1 ст. 53 Закону України ”Про банки та банківську діяльність” від 07.12.2000 р. № 2121-III забороняє банкам підписувати договори з метою обмеження конкуренції та монополізації умов надання кредитів, інших банківських послуг, встановлення процентних ставок та комісійної винагороди. Таким чином, у компетенції банку — рекомендувати мені ту або іншу страхову компанію, однак залишаючи за мною право скористатися чи ні її послугами.
Стаття 6 Закону України "Про страхування" чітко зазначає, що "добровільне страхування у конкретного страховика не може бути обов’язковою передумовою для реалізації інших правовідносин". Причому зауважте, що тут мовиться лише про предмет застави, а про життя чи здоров’я позичальника немає жодного слова.
Зобов’язуючи мене страхувати предмет застави, працівники банку порушують ще й ч. 5 ст. 11 Закону України ”Про захист прав споживачів” від 12.05.91 р. № 1023-XII (далі — «Закон про споживачів»). А там сказано, що до угод зі споживачами про надання споживчого кредиту застосовують положення цього Закону про несправедливі умови в договорах.
Такими, зокрема, визнають вимоги споживача укладати одночасно інший договір із кредитодавцем або третьою особою, визначеною кредитодавцем. А ч. 1 ст. 18 Закону про споживачів забороняє фіксувати в договорах несправедливі умови.

Відтак вимога працівників "Банку-Редиски" щодо обов'язкового укладання договору добровільного страхування із СК "Зюзькин и Кузькин" у поєднанні із попередженням про достроковий відзив кредиту та/або звернення стягнення на предмет застави є незаконною. Тому я маю намір у разі незадовільнення моїх вимог скористатися правом, яке надане мені Конституцією України щодо відмови від виконання злочинних наказів (стаття 60), та не виконувати вимоги цих співробітників в частині укладання угоди страхування майна із СК "Зюзькин и Кузькин".

Виходячи із вищенаведеного я, як сумлінний позичальник банку, вимагаю у тижневий строк:

1. Надати правову оцінку діям працівників Банку-Редиски щодо явного порушення вимог законів України в сфері страхування та застави;

2. Надати мені погодження на зарахування укладеного договору страхування транспортного засобу на користь "Банку-Редиски" із СК «Мегасуперпуперстрахова», чи будь якою іншою страховою компанією за згодою сторін.

Додатково повідомляю:

1. У випадку застосування до мене санкцій щодо дострокового погашення кредитної заборгованості та/або звернення стягнення на предмет застави, підвищення процентної ставки по кредиту, я буду змушений звернутися до органів прокуратури із скаргою на протиправні дії працівників "Банку-Редиски", а саме: порушення вимог статті 6 Закону України "Про страхування" та статті 10 Закону України "Про заставу".

2. Оскільки стаття 53 Закону України "Про банки та банківську діяльність" забороняє банкам укладати договори з метою обмеження конкуренції та монополізації умов надання кредитів, а у вимозі працівників "Банку-Редиски" містяться ознаки антиконкурентної змови із СК "Зюзькин и Кузькин", я буду змушений звернутися до Антимонопольного комітету України та Національного банку України із вимогою вжиття заходів, які передбачені зазначеною статтею за вказані дії – накладання заборони на надання послуг з кредитування. А також до Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт України), що відповідає за захист прав споживачів.
3. Також я залишаю за собою право звернутися за допомогою в вирішенні та висвітленні данної проблеми у засоби массової інформації - на телеканали "---", "---", "---" та ін.

Сподіваюся на взаємопорозуміння по всім викладеним питанням, а також на справедливе та позитивне рішення по моєму зверненню.

З повагою, Пупкін Семен Семенович"

Dag
старый писатель ****
Киев
С нами с 21.09.2007

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: Tolberti]
      20 марта 2009 в 14:44 Гілками

В ответ на:

Кстати, а что у них там за список?

та мелькал уже где-то на форуме. Вроде альфа-страхование, оранта, вусо, аха-страхование, дженерали гарант... Я звонил в оранту, они мне задвинули процент по каско на 2-х летнюю тачку 12,94% и это без нулевой франшизы на стекла. С таковой сказали еще дороже будет. В альфа-страховании загнули где-то 9,5%..., что тоже дохера.

Dag
старый писатель ****
Киев
С нами с 21.09.2007

20 марта 2009 в 14:46 Гілками

В ответ на:

... или застраховать у них.

Ты сначала узнай, сколько тебе будет стоить застраховать у них. Я узнал в парочке аккредитованных у них - на голову не налазит

СуперСтар ****
57 лет (22 года за рулем), Київ, Батиєва гора
С нами с 23.02.2005

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: lexey111]
      20 марта 2009 в 22:21 Гілками

Ну, ладно, - перепутал я немножко
Ты то ник мой понимать должен правильно

СуперСтар ****
57 лет (22 года за рулем), Київ, Батиєва гора
С нами с 23.02.2005

Re: Ребята, у кого тяжки в АЛЬФА-банке есть? :( [Re: IFING]
      20 марта 2009 в 22:23 Гілками

, уже разобрались,
а страховаться, когда закончится год, усе равно пойду туда же
Ну, ты в курсе

новичок *****
Киев
С нами с 08.05.2007

20 марта 2009 в 22:35 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Ты сначала узнай, сколько тебе будет стоить застраховать у них. Я узнал в парочке аккредитованных у них - на голову не налазит

Да наслышан уже о тарифах . Со следующей неделе хочу занятся этим вопросом.(страховатся надо в начале апреля)

энтузиаст **
С нами с 24.07.2008

21 марта 2009 в 11:18 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

В ответ на:

Да наслышан уже о тарифах . Со следующей неделе хочу занятся этим вопросом.(страховатся надо в начале апреля)

Сюда если что отписывайте хронику Мне в конце апреля

Пенсионер ***
Киев
С нами с 29.10.2006

25 марта 2009 в 21:32 Гілками

Вчера застраховались, спасибо камраду с Автоюа

Банк, при попытках фекать, будет послан в пень. В крайнем случае, швырну им в фейс машину, пусть продают. Мы им ещё должны больше, чем они её сейчас продать смогут

Отчитаюсь через месяцок!

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 4 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5073

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія