Киев, ул. Урицкого35, еду в левом ряду возле разметки 1.11 (сплошная с прерывистой) поворачиваю налево со стороны "прерывистой". Тут откуда не возьмись появляется ГАИец. И давай мне - да тут розмітка 1.3 (две сплошных), да и порушник, протокол. Я ему глянь на дорогу, а он "дак це жильці навколишніх будинків замалювали". В протоколе я указал что повернул через 1.11, а он - что через 1.3. Есть свидетель (подписалась в протоколе что 1.11). Платить принципиально не хочу (откуда мне знать кто это рисует- хулиганы или дор.службы) никаких знаков и указателей там нет! Пожалуйста поделитесь мнением! Может есть ссылки на подобные ситуации, кому и как лучше писать и что? Спасибо!!!
Оспаривать, а что тут еще можно предлагать... П. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП України - провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин: відсутність події і складу адміністративного правопорушення.
проспект лесной, в сторону волкова поворот налево в дворы на двойной сплошной то появляется пунктир четкий то едва видимый. Тоже вот не знаю нарушаю я или нет поворачивая там
Сочиняю "позовну заяву" в рай суд, буду держать всех в курсе!!!! Может кто знает в Деснянский реквизиты и суму судового сбора? Как я понял его нуна платить.
В ответ на: Может кто знает в Деснянский реквизиты и суму судового сбора? Как я понял его нуна платить.
зависит от суда. я платил, сказали зря. второй раз не платил, уже в другом суде, ничего не сказали. кто-то писал, что заставляли платить. уточняй в канцелярии. там и реквизиты есть.
В ответ на: проспект лесной, в сторону волкова поворот налево в дворы на двойной сплошной то появляется пунктир четкий то едва видимый. Тоже вот не знаю нарушаю я или нет поворачивая там
На Урицкого по 3 полосы в каждую сторону, если бы там был поворот налево, то стояли бы светофоры и/или соответствующие знаки. А дырки в разметке либо жильцы сделали, либо гайцы. в последнем сомневаюсь, скорее всего сделали жильцы, а гайцы просто решили этим воспользоваться. Как сейчас выкручиваться - хз, надо было на месте решать, могло бы и без штрафа обойтись.
До Деснянського районного суду М.Києва пр-т. Маяковського 5-в
Позивач:
Відповідач: Інспектор ДПС Солом`янського ВДАІ РУ ГУ МВС України у м. Києві прапорщик ------------ (засоби зв’язку відсутні)
ПОЗОВНА ЗАЯВА про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення
Дана позовна заява підлягає розгляду у судах на підставі ст.287 та ст.288 КУпАП . 06 листопада 2009р. Я, ----------, рухався на службовому автомобілі Део Ланос, державний номерний знак ------------, по вулиці Урицького у напрямку Солом’янської площі. Навпроти будівлі під номером 35 завчасно зайняши крайню ліву смугу руху здійснив поворот ліворуч через розмітку 1.11 п.34 Правил дорожнього руху, яка дозволяє здійснювати поворот ліворуч у зазначеному місці. Зупинившись, після здійснення маневру до мене підійшов відповідач – інспектор ДПС Солом’янського ВДАІ, прапорщик -----. Нерозбірливо повідомив своє прізвище і почав стверджувати, що я виконав вищезазначений маневр (поворот ліворуч) на ділянці дороги з розміткою 1.3 п.34 (двійна суцільна лінія розмітки), Правил дорожнього руху. Разом зі мною в автомобілі знаходилась моя співробітниця – --------, що мешкає у м. Києві, -------------------, яка також здивувалась безпідставним звинуваченням інспектора, та підтверджує наявність приривно-суцільної розмітки 1.11 п.34 Правил дорожнього руху на місці повороту. Незважаючи на очевидний факт наявності у даному місці дорожньої розмітки 1.11 п.34 Правил дорожнього руху, що дозволяє здійснювати поворот ліворуч, про що свідчать зроблені мною фото знімки (додаються) та підтвердження свідка (зазначені у протоколі), інспектором був складений протокол про адміністративне правопорушення від 06.11.2009р. серія АА №----------, та винесено постанову в справі про адміністративне правопорушення від 06.11.2009р. серія ---------, передбачене ч.1 ст.122 КУпАП щодо мене. На підставі вищевикладеного, вважаю постанову від 06.11.2009р. серія АА №--------, безпідставною та такою, що не відповідає дійсності, згідно статті 251 КУпАП, суб’єктивна думка інспектора ДПС ВДАІ Солом`янського району в місті Києві прапорщика ---------- не є законною підставою і не може бути достовірним та належним доказом, що підтверджує вчинення мною адміністративного правопорушення. Відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, а вказана постанова не відповідає обставинам. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника ДАІ були незаконними. До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доводити правомірність своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. На підставі викладеного, керуючись ст.287-288 КУпАП ПРОШУ: Постанову від 06.11.2009р. серія АА --------- в справі про адміністративне правопорушення скасувати та визнати недійсною, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
„___”__________ 20__р.
(Підпис)
Додатки: 1. Копія позовної заяви; 2. Копії протоколу та постанови про адміністративне правопорушення на 2 аркушах. 3. ппп фото-знімки
Добавь в текст Заяви: "Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. "
и в раздел Прошу: "1. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита."
Еще можешь приложить Пояснення сотрудницы.
Если гаец будет говорить, что разметка была нарисована мелом, следует напомнить, что "Контроль за утриманням автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд та залізничних переїздів у безпечному для дорожнього руху стані" это его задача (п.3.16. Наказу 111). Более того затребуй от ГАЙца копию "Вымоги" на приведение дорожной разметки в надлежащее состояние на имя начальника ШЕУ района в котором произошел "инцидент". И датирована эта Вымога должна быть не позднее дня "инцидента", иначе гайца можно обвинить в невыполнении п.3.3, 3.16 Наказу 111, и квалифицировать действия как "злочинна бездіяльність". А затем можно будет написать во Внутреннюю безопасность МВС с просьбой провести проверку сколько таких незаконных протоколов было написано этим гайцом в указанный период.
В ответ на: Жалобу в управление ГАИ,прокуратуру,на нарушение со стороны ГАЯ,приложить фотки,и с десяток свидетелей подписать.
а поскольку ГАИ знает, что разметка сделана противозаконно и непредпринимает никаких действий для ее восстановление - жалоба должна быть в прокуратуру на бездеятельность сотрудников ГАИ...