Помогите прояснить ситуацию. Развернулся (по правилам) и остановился т.к. надо было перезвонить. Вруг откуда не возьмись явились и составили протокол. Оказывается, знак "остановка запрещена" находился у меня за спиной, метрах 50, который любезно показал инспектор. Есть ли смысл тратить время на оспаривание? ПС Если где то было, питцот извинений и просьба дать ссылку.
В ответ на: Буду признателен. Я сегодня искал, безуспешно.
Было примерно такое, но без разворота. Просто встал у левого края. Знак впереди в ста метрах попом соответственно к "нарушителю", который сквозь металл не определил рисунок с другой стороны.
вот у меня как то было, я через двойную сплошную, в зоне видимости ваще никого не было видно... еду, догоняют... а если по правилам, да с аварийкой, сказал бы, что cheсk загорелся, машину стало дергать, вот остановился и звонил на СТО... какие проблемы? остановка до 5 минут не запрещена!
Это под знаком "Остановка запрещена"? За сколько нынче права можно купить?
Топикстартеру: можно попытаться оспорить. Я в далекие 90-е прямо на месте у ГАИшников в похожей ситуации отспорил снимаемые (тогда еще) номера. Ибо если развернулся по правилам и знака видеть не мог - в твоих действиях признаков правонарушения нет. Разговоры про то, что ГАИшник не отвечает за установку знаков, бессмысленны, т.к. он, как минимум, отвечает за принятие решения о наличии признаков правонарушения, и в твоем случае - тебя отпустить, а своему руководству доложить о бардаке на дороге в виде криво расставленных знаков.
В ответ на: Топикстартеру: можно попытаться оспорить. Я в далекие 90-е прямо на месте у ГАИшников в похожей ситуации отспорил снимаемые (тогда еще) номера. Ибо если развернулся по правилам и знака видеть не мог - в твоих действиях признаков правонарушения нет. Разговоры про то, что ГАИшник не отвечает за установку знаков, бессмысленны, т.к. он, как минимум, отвечает за принятие решения о наличии признаков правонарушения, и в твоем случае - тебя отпустить, а своему руководству доложить о бардаке на дороге в виде криво расставленных знаков.
+500 В иске указать, что гаец не принял твоих показаний в качестве доказательств того, что знак физически видеть не мог, т.к. место твоего разворота було уже за раположением самого знака.
В ответ на: Топикстартеру: можно попытаться оспорить. Я в далекие 90-е прямо на месте у ГАИшников в похожей ситуации отспорил снимаемые (тогда еще) номера. Ибо если развернулся по правилам и знака видеть не мог - в твоих действиях признаков правонарушения нет. Разговоры про то, что ГАИшник не отвечает за установку знаков, бессмысленны, т.к. он, как минимум, отвечает за принятие решения о наличии признаков правонарушения, и в твоем случае - тебя отпустить, а своему руководству доложить о бардаке на дороге в виде криво расставленных знаков.
+500 В иске указать, что гаец не принял твоих показаний в качестве доказательств того, что знак физически видеть не мог, т.к. место твоего разворота було уже за раположением самого знака.
+Ещё стокоже. Алекс, я сегодня за тебя
ЗЫ: к ТС - старую тему искать не буду, вродебы и так всё ясно.
+Ещё стокоже. Алекс, я сегодня за тебя
ЗЫ: к ТС - старую тему искать не буду, вродебы и так всё ясно.
Спасибо. Это не может не радовать, но..кабы еще варенькой хлебушек намазать т.е. указать где это все написано т.к. для заявления этого очень мало:)
В ответ на: Спасибо. Это не может не радовать, но..кабы еще варенькой хлебушек намазать т.е. указать где это все написано т.к. для заявления этого очень мало:)
Гы...!
Мож за тебя ишо и в суд сходить?
Зайди по ссылке - практически всё, что нужно. Ну и поиском пройдись здесь по образцам исков в суд.
В ответ на: Спасибо. Это не может не радовать, но..кабы еще варенькой хлебушек намазать т.е. указать где это все написано т.к. для заявления этого очень мало:)
Гы...!
Мож за тебя ишо и в суд сходить?
Зайди по ссылке - практически всё, что нужно. Ну и поиском пройдись здесь по образцам исков в суд.
Спасибо, друг, за то, что хоть ссылку на гугл не дал:) В суд за меня ходить не надо, заявление писать аналогично, статьи указывать желательно, но можно без них. Просто назвать нормативные документы чем это регламентируется, вот и все. По форуму я поискал, образца не видел. Если б видел, тему не создавал. По ссылке ходил ранее и сейчас.
Топикстартеру: можно попытаться оспорить. Я в далекие 90-е прямо на месте у ГАИшников в похожей ситуации отспорил снимаемые (тогда еще) номера. Ибо если развернулся по правилам и знака видеть не мог - в твоих действиях признаков правонарушения нет.
Оспаривать нужно на месте! А раз провтыкал - врятле. Или ты думаешь, что судья действительно будет слушать его? Гы В суде он фиг докажет, что поворачивал. Свидетелей нет. А у ГАИца - минимум напарник, который прикроет в случае чего. По поводу того нафик это ГАИцам нада - мож денег срубить хотели, а мож план по протоколам выполнить или настроение ниочинь Карочи - на месте такая фигня решается. На месте. З.Ы.: кстате, а шо за штраф за это дело?
В ответ на: Разговоры про то, что ГАИшник не отвечает за установку знаков, бессмысленны, т.к. он, как минимум, отвечает за принятие решения о наличии признаков правонарушения, и в твоем случае - тебя отпустить, а своему руководству доложить о бардаке на дороге в виде криво расставленных знаков.
Святая наивность... Он свою позу докажет без вопросов: ехал прямо и [*****]..Никаких поворотов/разворотов никто не видел. Без обид
Статьи не помню - поройся в КУоАП. Последовательность такая - раз ментозавру отдано право рассматривать дело об админ.нарушении на месте, то он должен руководствоваться порядком рассмотрения дел (те же показания, свидетели и другие доказательства). Это им не было принято во время рассмотрения твоего админ. нарушения в следствие чего было вынесено решение о твоей виновности и наложен штраф. Вот это ты и должен оспаривать в суде! Если проще - нарушен порядок рассмотрения твоего дела ментозавром и исходя из этого было принято (намеренно!) ошибочное решение о твоей виновности.
Ну в общем - составляй исковое. Концовка может быть примерно таковой (как образец):
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав. Згідно розпорядження МВС України №466 від 21.05.09р.(п1.6) «Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).» мені не були надані докази, нібито мого правопорушення. Також хочу наголосити на тому, що маю свідка, ХХХХХХХХХХ, який був поряд під час, коли я нібито вчинив правопорушення. Крім того, ст. 62.ч3. Конституції України говорить, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь. Слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та ін. обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено. Базуючись на викладеному, можна зробити висновок, що: - докази обвинувачення мене у здійсненні правопорушення здобуті з порушенням чинного законодавства. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними. До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою. Ст..288 КпАП прямо передбачає:
Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено: 3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України ( 2747-15 ), з особливостями, встановленими цим Кодексом.
Враховуючи той факт, що у двох перших пунктах зазначеної норми постанови співробітника ДАІ не вказані, дана категорія справ прямо відноситься до тих, яка входить до компетенції безпосередньо судів. За таких умов справа підлягає розгляду судами. Вважаю, що до цієї справи повністю відносяться вимоги Постанов Пленуму Верховного Суду України, а саме:
Від 11.06.2004 N 11 „Про окремі питання, що виникають при застосуванні судами положень ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, яка передбачає:
3. Згідно зі ст. 245 КУпАП ( 80732-10 ) суддя при розгляді справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно, повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в точній відповідності із законом.
23.12.2005 N 14 „Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті”, яка передбачає:
24. Звернути увагу судів на неприпустимість спрощеного підходу до судового розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті та ігнорування прав осіб, яких притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних представників і захисників. Суди повинні неухильно виконувати вимоги ст. 268 КпАП ( 80732-10 ) щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення у присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності зазначеної особи це можливо лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце та час розгляду і якщо від неї не надійшло клопотання про його відкладення. При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КпАП ( 80732-10 ), у тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз. Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КпАП ( 80732-10 ). У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
Очевидно, що співробітником ДАІ складено документи саме із цим „спрощеним” підходом, із значними процесуальними порушеннями.
Одночасно слід зауважити, що п.4 ч.2 ст.105 КАС України передбачає можливість стягнення з відповідача – суб’єкта владних повноважень коштів на відшкодування спричиненої його незаконними діями шкоди) як матеріальної, так і моральної). Таку шкоду мені, справді, спричинено. Оскільки, у відповідності до ст..25 ч.3 Закону України „Про міліцію”, заподіяні збитки працівником міліції відшкодовуються державою, а відповідач є органом державної влади, і до того ж, у відповідності до ст..1172 ЦК України, несе відповідальність за дії свого працівника при виконанні службових обов’язків, то саме відповідач має відшкодувати матеріальну та моральну шкоду. Матеріальна шкода полягає у такому. Оскільки строк проходження техогляду транспортних засобів непарного року випуску закінчується 15 грудня 2009 р., а експлуатація транспортних засобів без талону ТО забороняється, я 11.12.2009 р., сплативши штраф за вказаною постановою у розмірі 425 (чотириста двадцять п’ять) гривень, отримав талон техогляду свого автомобіля. Копія квитанції додається. Таким чином матеріальна шкода складає 425 (чотириста двадцять п’ять) гривень. На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення; 2. Зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
„___”__________ 20__р.
(Підпис)
Додатки: 1. Копія позовної заяви на 4 аркушах; 2. Копія постанови про адміністративне правопорушення АН ////// на 1 аркуші.