Знайомий поляк продає Smart 99 року, 0.6 л., за 2000Є ! Хочу взяти для себе та не маю досвіду розмитнення авто... Згідно митного калькулятора Autoconsulting розмитнення потягне 1555Є! Хто може дати відповіді на наступні питання: - наскільки правдива вартість розмитнення згідно он-лайн калькулятора? - як доказати митнику що машину я купив за 2000Є, а не дороще? Якщо я покажу фактуру WAT (накладну ПДВ) чи це буде достатній доказ? - чи реально розмитнити це авто дешевше? ...і як???
В ответ на: Знайомий поляк продає Smart 99 року, 0.6 л., за 2000Є ! Хочу взяти для себе та не маю досвіду розмитнення авто... Згідно митного калькулятора Autoconsulting розмитнення потягне 1555Є! Хто може дати відповіді на наступні питання: - наскільки правдива вартість розмитнення згідно он-лайн калькулятора? - як доказати митнику що машину я купив за 2000Є, а не дороще? Якщо я покажу фактуру WAT (накладну ПДВ) чи це буде достатній доказ? - чи реально розмитнити це авто дешевше? ...і як???
скажу по 1,2 вопросам: 1.да, посчитано примерно правильно, пошлина 10%, акциз 1,25евро за см3, НДС 20% по системе сложного процента. 2.фактура подтверждает фактурную стоимость, и не кто не будет с ней спорить, но налоги начисляются исходя из таможенной стоимость которая может сильно отличатся от фактурной, ее определяет таможня по своим справочникам - база подобных товаров, каталоги рынка б/у авто, интернет(да-да, смотрят сайты автопродаж в Германии, Польши) и т.д.