припаркувався біля майдану, паркованець взяв 10 грн і дав мені червоний талончик на годину де сам покреслив час парковки. ну то таке. найцікавіше коли я потім той талон прочитав.
написано: вартість талона 10 грн (вартість без пдв та збору за паркування - 7.91 пдв - 1.58 збір за паркування - 0.51 грн)
на талоні стоїть штрих-код за товарною системою еан (482 0121 25021 6)- тобто талон маркований точно так само як жувачка або презерватив в найближчому кіоску.
згідно ось цього документу від кабміну ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. N 1342
плата за паркування складається з вартості послуг за утримання паркувального майданчику та паркувального збору.
в місцевий бюджет перераховується тільки паркувальний збір, все інше:
вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування - економічно обґрунтовані витрати оператора під час надання послуг з утримання майданчиків для платного паркування
навіть якщо припустити що паркувальний талон то і є та "вартість утримання майданчика" (наявність паркувального талону є в кабмінівському порядку) то все одно: виходячи з написів на талоні, товарного штрихкоду і підозрюю бухгалтерії київтранспарксервісу - нам просто продають за 10 грн папірці під назвою "талон" з якого 51 коп йде в місцевий бюджет а решта - вартість вказаного папірця. тобто нам продають товар (папірець) а не послугу.
Ну как же, подопечные г-жи Полищук предоставляют уникальную, неимоверную услугу "возьми деньги, ничего не сделай взамен" и прикладывают титанические усилия для этого
В ответ на: нам просто продають за 10 грн папірці під назвою "талон" з якого 51 коп йде в місцевий бюджет а решта - вартість вказаного папірця. тобто нам продають товар (папірець) а не послугу...
ну принаймні "паркувальний талон" тримаю в руках другий раз в житті. якось без нього обходився весь час. а тут всунули в руки і проникся бухгалтерією і якось так склалось що різницю між наданням послуги і продажем товару трошки знаю. і в даному випадку по всіх ознаках нам продають товар під назвою "талон". хоча б мали надавати послугу "паркування". оце мене і добило.
В ответ на: і в даному випадку по всіх ознаках нам продають товар під назвою "талон". хоча б мали надавати послугу "паркування". оце мене і добило.
А чего ты решил, что тебе продают услуги? Тебе город продает право постоять на данной городской территории. И больше ничего. А услуги некая фирма оказывает городу, а не тебе. Деньги же за эти услуги городу она берет с тебя. Стандартная схема.
В ответ на: і в даному випадку по всіх ознаках нам продають товар під назвою "талон". хоча б мали надавати послугу "паркування". оце мене і добило.
А чего ты решил, что тебе продают услуги? Тебе город продает право постоять на данной городской территории. И больше ничего. А услуги некая фирма оказывает городу, а не тебе. Деньги же за эти услуги городу она берет с тебя. Стандартная схема.
Ога. При этом городу идёт фактически дуля за его услуги. Нормальная схема, бп
Право постоять стоит -0,51 грн. вот их и буду честно отдавать парковщику. Согласно законодательству услуга не может быть навязанной потому в лес его с его услугами.
В ответ на: Ога. При этом городу идёт фактически дуля за его услуги. Нормальная схема, бп
Это второй вопрос. Вопрос экономического обоснования стоимости содержания штата парковщиков, паркоматов, блокираторов и пр. Естетсвенно, было бы небезынтересно ознакомиться с этим расчетом.
Это второй вопрос. Вопрос экономического обоснования стоимости содержания штата парковщиков, паркоматов, блокираторов и пр. Естетсвенно, было бы небезынтересно ознакомиться с этим расчетом.
яким боком паркомати і паркованці відносяться до "вартості утримання майданчика для паркування" при умові що нічого парктрансом на цьму майданчику не робиться (крім ліній на асфальті і знаку - навіть ремонт асфальту йде по статті ремонт дороги і до парковки відношення не має і навіть сніг вони не чистили) і чому та вартість в 15 раз більша ніж то що йде в бюджет? тобто щоб взяти в бюджет 50 коп треба понести затрат на 7 грн? пояснюю думку ілюстрацією: я посеред звичайної дороги поставлю бригаду для косіння бабла за проїзд і буду вартість і потребу оплати аргументувати тільки тим що мені ту бригаду годувати треба.
ну і все одно не розкрита тема яким чином на ринку появився календарик вартістю 10 грн і чому ми всі повинні його примусово купувати?
В ответ на: Можешь привести цитату из ГК, которая обязывает оплачивать услуги лицо, их не заказывавшее?
Ох щас миня забьют ногаме...
Итак - секундочку! Лиццо ставящее авто на ПЛАТНУЮ стоянку (о чём уведомляет соответствующий знак) СОГЛАШАЕТСЯ с тем, что ему будет оказана соответствующая услуга за соответствующую плату. Так?
Ну не хочещь данной услуги - нихто ж не заставляет, шуруй сибе дальше в поисках подворотни.
А вот эти сентенции, типа "Можешь привести цитату из ГК, которая обязывает оплачивать услуги лицо, их не заказывавшее?" - из разряда: вошёл сибе в трамвай (автобус, троллейбус, поезд) и на вопрос КОНТРОЛЁРА "Ваш билет" - беззлобно и с достоинством рявкнуть - "А я данную услугу не заказывал"!
В ответ на: Лиццо ставящее авто на ПЛАТНУЮ стоянку (о чём уведомляет соответствующий знак) СОГЛАШАЕТСЯ с тем, что ему будет оказана соответствующая услуга за соответствующую плату.
Не вопрос. Размер платы за парковку установлен законодательно. 51 копейка для оборудованных стоянок. Остальное - предлагаемая услуга, которую можно оказать только по добровольному согласию сторон. Опровергнуть меня легко - надо всего лишь привести цитату из ГК.
В ответ на: вошёл сибе в трамвай ... и на вопрос КОНТРОЛЁРА
"Сто гривен за проезд где?" - тихонько офигеваем, потому как размер оплаты проезда в общественном транспорте опять же, устанавливается соответствующими нормативными актами.
В ответ на: Лиццо ставящее авто на ПЛАТНУЮ стоянку (о чём уведомляет соответствующий знак) СОГЛАШАЕТСЯ с тем, что ему будет оказана соответствующая услуга за соответствующую плату.
Платную стоянку? Не помню такого знака. Стоянка всіх транспортних засобів у місцях, позначених дорожніми знаками 5.38, 5.39 Табличка 7.14 платнi послуги. Платная стоянка это стоянка, где за Вашу машину отвечают материально в случае чего. На досуге поинтересуйтесь будут ли парковщики отвечать материально если с места платной парковки Вашу машину угонят или повредят при парковке.