Отримав перший протокол. Виїхав з території АЗС в Яремче, на дворі світло, не включив фари. Перевірив доки, перевірив стр. поліс.. - не знав, що придумати.. Ітог- користування світлом протокол + постанова + 425 грн. на лапу не даю принципово. В ПДР прописано, що темна пори наступає за 30 хв після заходу сонця. Захід сонця в Яремче в 18:17, протокол виписаний 18:25. Допоможіть оскаржити-куди і форму позивної заяви (ткніть носом) Дякую. Сталося з товаришем вчора.
А шо - в протоколе время указано? Если да - в суд. С собой притащить газету местную (или справку из местного гисметео или кактама) с временем захода Солнца и погодными условиями (для определения видимости), а также ПДД, открытые на странице с определениями:
темна пора доби — частина доби від закінчення вечірніх (30 хв. після заходу сонця) до початку ранкових сутінків (30 хв. до сходу сонця);
судячи з останніх протоколів "за телефон" "за фари" "за поворотник" "за два колеса на осьовій" і т.п. - навпаки все легше і легше.
і обовязково гайця в суд викликати щоб показав під яким кутом і з якої відстані він побачив що фари виключені. хай прокатається і зразу гроші важчими стануть
В ответ на: Отримав перший протокол. Виїхав з території АЗС в Яремче, на дворі світло, не включив фари. Перевірив доки, перевірив стр. поліс.. - не знав, що придумати.. Ітог- користування світлом протокол + постанова + 425 грн.
Кстати, а по какой статье КУпАП постанова? А то я за это нарушение искал статью и не мог никак найти... Очень хочется иногда ГАИшников попросить напрячься на тему использования некоторыми индивидумами заднего ПТФ в ясную ночную погоду, но не могу придумать правильную статью. Спасибо.
Хто був в понеділок в Буковел, підтвердить. Сонце світило до заходу. Без опадів і туману було аж до Стрия. Видимість кілометрова. Гідрометеорологічна станція Яремча підтвердила, що захід сонця був в 18:19.
В ответ на: А то я за это нарушение искал статью и не мог никак найти...
122ч2: Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам, порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів, користування водієм під час руху транспортного засобу засобами зв'язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання), а так само порушення правил навчальної їзди, -
тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
В ответ на: Лучше на чуточку другой странице открыть - там, где правила пользования световыми приборами, и определение недостаточной видимости.
А на какой чуточку другой странице указаны методические инструкции ИДПСам для определения недостаточной видимости? Если водитель прекрасно видит на 350 метров вперед, а инспектор на 299 - то это не проблема водителя.
Так что смело обжаловать, да еще и с обильным выделением вони. То есть с жалобами на всех кто только будет замечен в документах и отписках.
а че, сэкономил чувак на лампочках 400+ рубасов, нормально ))
Да здесь не чувак на лампочках сэкономил, а гаец денег сильно хотел. При том что сам наверняка ПДД нормально не знает. И смешного здесь ничего нет - грустные реалии нашей страны.
Це мені виписали протокол. Ні на яких лампочках, я не економив.
Короче я їх позлив, сказав в приміщені, при начальниках, що інспектор питав чи маю дрібні гроші на штраф і тут почалося.
Я хабарі не даю принципово, бо в принципі і не порушую, стаж водіння з 93 року. Якби порушив швидкість, суцільну, сигнал світлофора, то б "соплі не жував", а пішов заплатив.
А тут чітко прописано в ПДР, 30 хв після заходу сонця. Маю дані з офіційної гідрометеорологічної станції Яремча, що захід сонця в 18:19, видимість в день 25 км, без опадів.
Яка моя провина ? мене зупинили в 18:25 ?
Може хтось предметно проконсольтувати, чи бездарні коментарі писати будете ?
В ответ на: Лучше на чуточку другой странице открыть - там, где правила пользования световыми приборами, и определение недостаточной видимости.
А на какой чуточку другой странице указаны методические инструкции ИДПСам для определения недостаточной видимости? Если водитель прекрасно видит на 350 метров вперед, а инспектор на 299 - то это не проблема водителя.
Так что смело обжаловать, да еще и с обильным выделением вони. То есть с жалобами на всех кто только будет замечен в документах и отписках.
Как-то в Черкасской области навстречу моему минивену из тумана на фоне белого снега вальяжно выехала белая Таврия. Для меня обгон был разрешен (видимость больше 200 метров), поэтому я ПДД не нарушал. Но условия недостаточной видимости все же имели место быть (300 метров видимости натягивались с трудом), на что водитель Таврии смело забил и фары не включал. Именно поэтому, начиная обгон, я его не видел в принципе. И увидел только в процессе обгона, когда этот "белый человек" появился из белого тумана на фоне белого снега. Если бы мне не удалось оттормозиться по свежему снежку и принять обратно вправо - в результате лобового столкновения голову капотом Таврии отрезало бы не мне, а ему. Возможно, благодаря видеорегистратору, мне бы даже удалось отделаться легким геморроем, отмазавшись от уголовного дела. А вот ему бы его желание "повонять" на тему того, у кого лучше зрение в условиях недостаточной видимости, стоило бы головы.
На основании этого реального примера из жизни, рекомендую задуматься над вопросом, что вам дороже: лампочки или жизнь.
В ответ на: А тут чітко прописано в ПДР, 30 хв після заходу сонця. Маю дані з офіційної гідрометеорологічної станції Яремча, що захід сонця в 18:19, видимість в день 25 км, без опадів.
Яка моя провина ? мене зупинили в 18:25 ?
Може хтось предметно проконсольтувати, чи бездарні коментарі писати будете ?
У тебя есть все официальные данные для подачи иска. Какие комментарии тебе еще нужны? Если не подходит то, что в большом количестве находится в интернете - зайди к юристу: составление позовной заявы обойдется примерно в 50 грн (цена на услуги онлайн, отрекламированные какое-то время назад на этом форуме).
В ответ на: А тут чітко прописано в ПДР, 30 хв після заходу сонця.
Да неужто? 19.1. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості незалежно від ступеня освітлення дороги, а також у тунелях на транспортному засобі, що рухається, повинні бути ввімкнені такі світлові пристрої:
а) на всіх механічних транспортних засобах - фари ближнього (дальнього) світла;
В ответ на: А тут чітко прописано в ПДР, 30 хв після заходу сонця.
Да неужто? 19.1. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості незалежно від ступеня освітлення дороги, а також у тунелях на транспортному засобі, що рухається, повинні бути ввімкнені такі світлові пристрої:
а) на всіх механічних транспортних засобах - фари ближнього (дальнього) світла;
Ну чо ну?
недостатня видимість - видимість дороги в напрямку руху менше 300 м у сутінках, в умовах туману, дощу, снігопаду тощо;