autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС?

подмастерье ***
Киев
С нами с 23.07.2007

МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС?
      14 июня 2010 в 17:16 Гілками

Добрый день!
Я в апреле тут обращалась с вопросом - как с виноватой в ДТП стребовать деньги на ремонт авто, когда платить она отказалась, а полиса ОСАГО у нее нету. Мы уже готовы были судиться...Но добрые люди подсказали обратиться в МТСБУ с решением суда о ее вине и своим полисом ОСАГО. Спасибо большое всем, кто откликнулся тогда и помог! И вот на днях МТСБУ мне перечислили деньги!!! УРА!!!
Сумма ущерба по независимой экспертизе была - 11048 грн, а заплатили мне всего 8100 грн:( Правда предупредили, что заплатят без НДС - то есть минус 20%. Но заплатили еще меньше. И не оплатили саму услугу экспертной оценки 480 грн. И видимо не заплатили за износ машины.
Я тут находила письмо-скаргу в держминфин, что должны выплатить с учетом НДС по закону. И читала, что выплачивали потом после писем! Но там был случай, когда страховая должна была выплачивать. А у меня МТСБУ. Имею ли я право потребовать у МТСБУ доплаты??
Помогите, пожалуйста, подправить письмо в держминфин, чтобы оно было для МТСБУ по подобным случаям (невыплаты НДС, износа машины, экспертной оценки), кто уже делал такое:

Державній комісії з регулювання ринків
фінансових послуг України
01001, м. Київ , вул. Б.Грінченка , 3

Dddd
Ddddd
Ddddd
ddd

СКАРГА

99 вересня 3333 р. мною до страхової компанії НАСК “Оранта” було подано заяву на виплату страхового відшкодування по страховому випадку від 33 вересня 3333 р., який відбувся з автомобілем dddddd д.н.з. dddddd та належним мені автомобілем ddddddd д.н.з. ddddddd, номер справи 11111. 14 жовтня провідний спеціаліст відділу аварійних комісарів ТОВ «Гарант Асістанс» DDDDD О.О. провів огляд мого транспортного засобу, та був складений Протокол (АКТ) огляду транспортного засобу. 22 листопада я подав до НАСК“Оранта” копію Постанови Солом’янського районного суду м.Киева по Справі №ddddddddd та довідку ВДАІ з ОАТ Солом’янського району м.Києва та був повідомлений, що всі необхідні документи по цій справі до страхової компанії надані. Через декілька днів співробітник НАСК“Оранта” по телефону повідомив мене, що по справі №11111 складено страховий акт, а також що виплата буде зменшена на суму, яку вони вважають податком на додану вартість.
27 листопада я відіслав поштою до НАСК“Оранта” вимогу надати мені копію рішення страхової компаній по данному страховому випадку та попросив звернути увагу, що відповідно до Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» сума відшкодування оціненої шкоди, яка була заподіяна у результаті дорожньо-транспортної пригоди майну третьої особи, відшкодовується відповідно до лімітів відповідальності страховика і може бути зменшене тільки на суму франшизи, вказаної у договорі обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності страхувальника. Ця заява була отримана НАСК «Оранта» 19 листопада.

На даний час страхова виплата не проведена і рішення страховика мені не надано.

Вважаю що, НАСК“Оранта” порушує:
1. п. 2 ст. 36 ЗУ “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, згідно з якою протягом трьох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення страховик зобов'язаний направити заявнику письмове повідомлення щодо прийнятого рішення.
- Рішення страховика не направлене.
2. п. 1 ст. 37 ЗУ “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, згідно з якою виплата страхового відшкодування здійснюється протягом одного місяця.
- Виплата не здійснена.
3. п.3.2.3. ст.3. ЗУ ” Про податок на додану вартість”, у якому встановлено, що надання послуг із стрхування не є об’єктом оподаткування цим податком. Та ЗУ «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».
- Зі слів працівників СК, виплата буде незаконно зменшена на суму, яку вони вважають податком на додану вартість. Тим самим страхова компанія незаконно бере на себе обов’язки податкового агента, що жодним законодавчим актом не передбачено а також порушує вимоги ЗУ «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» згідно з яким сума відшкодування оціненої шкоди, яка була заподіяна у результаті дорожньо-транспортної пригоди майну третьої особи, відшкодовується відповідно до лімітів відповідальності страховика і може бути зменшене тільки на суму франшизи, вказаної у договорі обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності страхувальника. Також, страхове відшкодування, згідно законодавства, взагалі може бути не використане страхувальником на ремонт пошкодженого автомобіля (при умові сплати ним податку з доходів фізичних осіб) тобто ні про який податок на додану вартість не може іти мова.

Прошу: захистити мої права шляхом застосування у межах своїх повноважень заходів впливу з метою припинення порушень законодавства на ринку фінансових послуг.

Додатки :
1. Копія Заяви на виплату страхового відшкодування
2. Копія Повідомлення про вручення поштового відправлення НАСК «ОРАНТА»
3. Копія Поліса №ffffffffffff
4. Копія Довідки ВДАІ з ОАТ Солом’янського району м.Києва
5. Копія Постанови Солом’янського районного суду м.Киева по справі №fffffffffff.
6. Копія Заяви Заступнику Голови Правління НАСК «ОРАНТА» від 37 листопада
7. Копія Повідомлення про вручення поштового відправлення Заступнику Голові Правління НАСК «ОРАНТА»
8. Копія Протоколу (АКТу) огляду транспортного засобу
9. Копія ремонтної калькуляції №DDDDDDDDD

33 грудня 3333р. /adkjdfdkfj dj l;/

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Vos
старый писатель ***
27 лет за рулем, Киев
С нами с 26.11.2008

Re: МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС? [Re: Goldy]
      14 июня 2010 в 17:36 Гілками

Знаю о том, что НДС возвращают когда ты им со станции предоставляеш акты выполненных работ(если СТО плательщики НДС)

Достоевский **
30 лет за рулем, Донецк
С нами с 25.12.2008

14 июня 2010 в 17:40 Гілками

В ответ на:

Сумма ущерба по независимой экспертизе была - 11048 грн, а заплатили мне всего 8100 грн:( Правда предупредили, что заплатят без НДС - то есть минус 20%. Но заплатили еще меньше. И не оплатили саму услугу экспертной оценки 480 грн. И видимо не заплатили за износ машины.

Жаловаться на МТСБУ бессмысленно. ОНи вам вообще ничего не должны. Выплаты это так, маленький бонус, не более того.

Мало того,они сразу предупреждают, что если оценка не у их эксперта, то сумма не компенсируется.

Утрата товарной стоимости (я так понимаю вы называете это износ машины) тоже не компенсируется.

По поводу НДС вопрос сообще стремный. Вам услугу оказали по ремонту с НДС? Если да, то предоставьте подтвержадющие документы от подрядчика об оплате ему с НДС, коию акта выполненных работ, копию чека например, копию свидетельства плательщика НДС и копию налоговой накладной. И МТСБУ без проблем компенсирует НДС.

подмастерье ***
Киев
С нами с 23.07.2007

Re: МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС? [Re: Vos]
      14 июня 2010 в 17:42 Гілками

В ответ на:

Знаю о том, что НДС возвращают когда ты им со станции предоставляеш акты выполненных работ(если СТО плательщики НДС)

Нет, у нас нету актов выполненных работ, СТО - не плательщик НДС.
К тому же если ремонтироваться в тех местах, где есть НДС, то тогда и 11000 грн бы не хватило!!! Поэтому отремонтировали в "гаражах" так сказать. Получилось 10000 грн

подмастерье ***
Киев
С нами с 23.07.2007

Re: МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС? [Re: DiSi]
      14 июня 2010 в 17:45 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Жаловаться на МТСБУ бессмысленно. ОНи вам вообще ничего не должны. Выплаты это так, маленький бонус, не более того.

Мало того,они сразу предупреждают, что если оценка не у их эксперта, то сумма не компенсируется.

Утрата товарной стоимости (я так понимаю вы называете это износ машины) тоже не компенсируется.

По поводу НДС вопрос сообще стремный. Вам услугу оказали по ремонту с НДС? Если да, то предоставьте подтвержадющие документы от подрядчика об оплате ему с НДС, коию акта выполненных работ, копию чека например, копию свидетельства плательщика НДС и копию налоговой накладной. И МТСБУ без проблем компенсирует НДС.

Ну если МТСБУ мне ничего не должны, на каком основании я вообще требовала бы с них выплату?
С другой стороны, в выше приведенном письме, по которому реально платили НДС потом, есть пункт закона, в котором написано, что должны НДС...

may
V.I.P **
39 лет за рулем, Львов
С нами с 10.01.2009

Re: МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС? [Re: DiSi]
      14 июня 2010 в 18:14 Гілками

В ответ на:

Дааа?
А Закон уже в топке?
41.1. МТСБУ за рахунок коштів фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду на умовах, визначених цим Законом, у разі її заподіяння:
а) транспортним засобом, власник якого не застрахував свою цивільно-правову відповідальність

Износ и потеря товарного вида не возмещается...
А НДС в страховых выплатах - от лукавого!!!
Не облагается ЭТА деятельность ЭТИМ налогом!
По моему письму (из которого сделано вышеприведенное) мне НДС доплатили...
первоисточник http://vzjatkamnet.at.ua/forum/2-113-3

Змінено may57 (18:20 14/06/2010)

Ленивый кошак ***
209 лет за рулем,
С нами с 24.01.2007

14 июня 2010 в 18:17 Гілками

Тема НДС поднималась и не раз - читать здесь

МТСБУ оплачивает только ущерб, оценённый уполномоченным ею экспертом (другие расчёты НЕ принимаются). Возмещение на сторонние экспертизы НЕ делает, утерю товарной стоимости НЕ возмещает.

подмастерье ***
Киев
С нами с 23.07.2007

Re: МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС? [Re: Alexsus]
      15 июня 2010 в 11:33 Гілками

В ответ на:

Тема НДС поднималась и не раз - читать здесь

МТСБУ оплачивает только ущерб, оценённый уполномоченным ею экспертом (другие расчёты НЕ принимаются). Возмещение на сторонние экспертизы НЕ делает, утерю товарной стоимости НЕ возмещает.

Добрый день!
Мы сделали стороннюю экспертизу, потому что вначале планировали идти с ней в суд. А потом уже мне здесь в форуме подсказали, что можно в МТСБУ. Но это не имело значения! Машину мы не ремонтировали. И я попросила МТСБУ, если им не подходит наша экспертиза полугодичной давности, то они могут свою провести, тем более она бесплатная, входит потом в сумму выплат. Но они сказали, что моя экспертиза им подходит и по ней будет сделана выплата.
Да, и кстати при приеме документов, они сказали, что утерю товарной стоимости (у нас 1200 грн было в экспертизе) они выплатят в том числе!

Я почитала рекомендуемые темы, но все же не понимаю - можно ли/имеет ли смысл обращаться в Госфинуслуг сейчас с требованием доплатить НДС у МТСБУ (а не страховой компании).

подмастерье ***
Киев
С нами с 23.07.2007

Re: МТСБУ заплатило, но мало:( Как получить НДС? [Re: may]
      15 июня 2010 в 11:42 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Дааа?
А Закон уже в топке?
41.1. МТСБУ за рахунок коштів фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду на умовах, визначених цим Законом, у разі її заподіяння:
а) транспортним засобом, власник якого не застрахував свою цивільно-правову відповідальність

Износ и потеря товарного вида не возмещается...
А НДС в страховых выплатах - от лукавого!!!
Не облагается ЭТА деятельность ЭТИМ налогом!
По моему письму (из которого сделано вышеприведенное) мне НДС доплатили...
первоисточник http://vzjatkamnet.at.ua/forum/2-113-3

may57, спасибо, что откликнулись и за полезную ссылку!
У меня вопрос - а как отправить почтой письмо с таким количеством додатков? или лучше им привезти все по адресу?

а может быть писать письмо надо сразу:
Голові Державної комісії регулювання ринків
пану Суслову В.І

минуя промежуточный шаг - написать просто в эту огранизацию....

may
V.I.P **
39 лет за рулем, Львов
С нами с 10.01.2009

15 июня 2010 в 12:04 Гілками

В ответ на:

Голові Державної комісії регулювання ринків
пану Суслову В.І

там уже Вася Волга рулит...

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 1 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5522

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія