со сторон дАЙ всё очень просто: 19. Експлуатація засобу без талона, виданого в установленому порядку, з талоном, строк дії якого закінчився, або з талоном, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандарту або є підроблений, забороняється. Постанова КМУ №606 от 2008г.
большое спасибо за "другое мнение" вполне логично. штраф накладывается согласно коап, в котором нет такого понятия как "срок действия талона", нельзя же выписывать штраф на основании постановления КМУ. в коап прописано, что "...а також без талона про проходження державного технічного огляду чи з талоном, що не належить цьому засобу або не відповідає вимогам стандарту..." где здесь срок действия талона? талон есть, сроки прохождения ТО прописаны в постановлении КМУ 606 "с 15 января до 15 декабря". Стало быть талон действителен.
Ви зовсім не праві. П.606 є теж грубо кажучи ЗАКОН , а вірніше "підзаконний акт" , хочете трактуйте його як "доповнення до КуАП " чи як "частину КуАП" різниці не має... Удачі... _____________________________________________________________________________ Суд НЕ РЕШАЕТ. СИСЬКИ РЕШАЮТ!!!!
За керування т\з з простроченими талоном немає покарання. Це не є адміністративне правопорушення. І вилучати його теж не мають права оскільки це не передбачено законом.
П О С Т А Н О В А від 17 грудня 2008 р. N 1086
ваш пост #4195751 - 01:40 03/09/2010
В постанові чітко вказаний розділ який встановлює переодичність проходження ТО.
а тут ви з ним не згодні
Хоча я щось не зрозумів. А що в постанові є окремий розділ про проходження?
оце ви вже, як то кажуть, добалакалися.
В картонних талонах писали "2010". Кому повинні?
При наданні відповіді треба врахувати що обоє водіїв вчинювали однакові дії чи бездіяльність. Для простоти ситуації можна припустити що це один водій але в нього два різних авто
тут не залік, ви не викладач, а я не ваш студент - шоза тон?
ви там вище писали про закони, так от повинні хоча б тому ,що згідно ПКМ 606 встановлено певну періодичність проходження ТО. Щодо ціх водіїв, проходить ТО вони будуть не однакових умовах. це очевидно. Але винен в в цьому гаець, що видавав талон. За що на нього можна було подати скаргу (за два то роки). Адже, згідно його писулькам, не зрозуміло, коли проходити ТО водієві з "2010" в графі "черговий ТО" і при цьому не порушуючи закон. бо фактично, він може їздити до 15.12.2010 на неперевіреному(несправному) авто майже рік.
Навіть якби не було цього пункту в П.606. , то можна керуватися тим , що Ви повинні пройти техогляд один раз НА ДВА роки , а від дати проходження можна вирахувати коли ці два роки закінчуються , тобто після цього пішов ТРЕТІЙ рік. Тут можна тільки зацепитися за загальні принципи "..закон не має зворотньої сили....." , але уточніть дату попереднього проходження ТО.....Не думайте що все так просто " В КуАП нету понятия....", вони є в підзаконному акті П606..... Удачі...
А вот здесь самое интересное - ТО я проходил в июне 2009 года! Если следовать логике вышенаписанных сообщений, то получается, что с момента прохождения мною ТО в 2009 году я имею в запасе 365 + 365 = 730 дней? Конечно же нет Я должен пройти ТО в установленый срок. Если это "до окончания срока действия талона", то стало быть это надо было сделать до конца июня 2010, а если это в срок отведенный законодательством, то до 15 декабря 2010.
Вибачаюсь , я Вас не зрозумів ,тобто Вам треба проходити ТО один раз на рік? Так? Тобто Ви пройшли ТО , після введення в дію П.606. Вибачте , але шансів у Вас "нуль". Просто , якщо є бажання , потренуйтесь трошки , можливо "зацепіться" за процедуру , те що яписав строки , строки повідомлень і т.д. Для оскарження Вам необхідна копія постанови. Хоча самі дії ДАІ , чи посадової особи Ви можете оскаржити ОКРЕМИМ ПОЗОВОМ , підстави у Вас для цього є: ненадання копії протоколу , подивитесь , що буде з постановою.... Ну й дійте , тут думок багато і , можливо в кожній щось є , але особливо корисного для Вас між спором різних думок немає , крім , що "іншої думки" в якій щось можливо є. А цим всим "казусам" не дивуйтеся. Цитую постанову 606 :"23. Техогляд засобів проводиться Державтоінспекцією в такий строк:
з 15 січня по 15 грудня — для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік;
з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня — для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік. Професори юриспунденції розтлумачте будь ласка різницю "з 15 січня по 15 грудня і з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня " А ви дерзайте , тренуйтесь законом це не заборонено . І потім "Обида пройдёт , а опыт останется!!!!!" _________________________________________________________________ Суд НЕ РЕШАЕТ. СИСЬКИ РЕШАЮТ!!!!!!!!!!!!
В постанові чітко вказаний розділ який встановлює переодичність проходження ТО.
а тут ви з ним не згодні
Хоча я щось не зрозумів. А що в постанові є окремий розділ про проходження?
оце ви вже, як то кажуть, добалакалися.
В картонних талонах писали "2010". Кому повинні?
При наданні відповіді треба врахувати що обоє водіїв вчинювали однакові дії чи бездіяльність. Для простоти ситуації можна припустити що це один водій але в нього два різних авто
тут не залік, ви не викладач, а я не ваш студент - шоза тон?
ви там вище писали про закони, так от повинні хоча б тому ,що згідно ПКМ 606 встановлено певну періодичність проходження ТО. Щодо ціх водіїв, проходить ТО вони будуть не однакових умовах. це очевидно. Але винен в в цьому гаець, що видавав талон. За що на нього можна було подати скаргу (за два то роки). Адже, згідно його писулькам, не зрозуміло, коли проходити ТО водієві з "2010" в графі "черговий ТО" і при цьому не порушуючи закон. бо фактично, він може їздити до 15.12.2010 на неперевіреному(несправному) авто майже рік.
Не сперечайтеся. У нас нема "прецендентного права" , по практично одній і тій же ситуації , за один і той же проступок , злочин і т.д. можуть бути зовсім різні рішення , часто протилежні і обидва ЗАКОННІ!!!! __________________________________________________________ СУД , Н Е Р Е Ш А Е Т!!!!!!!!!!!! С И С Ь К И Р Е Ш А Ю Т!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Делать пока нечего , решил поговорить сам с собой (ой ?) Так вот смотрите , у нас же всё сделано " во имя человека , всё для блага человека " , всё просто , доступно и понятно. Смотрите:допустим Вам нужно проходить ТО раз в два года , допустим по нечётным , Вы прошли его в установленный ЗАКОНОМ срок , 15 января 2009 года , то есть следующее ТО у Вас в 2011 году , но исходя из того , что ВЫ можете его пройти до 15 декабря 2011 года , срок действия талона ТО не два года ( два года будет 15 января 2011 года ) , а без месяца ТРИ ГОДА!!!!!! То же самое и с прохождением ТО ежегодно , только это будет 15 января текущего года и 15 декабря следующего года , без месяца ДВА года!!!!! А это недопустимо !!!!! в нашем правовом государстве!!!!! все должны ездить на исправных автомобилях !!!!!! прошедших ТО в срок!!!!! а то ездите на чём попало!!! как вы только ТО проходите?????!!!!!!! или срок прохождения нужно уменьшить , что б авто не успевали износится за слишком большой срок????? может ежемесячно??? нет , лучше еженедельно , нет ежеминутно , а наилучше-НИКАГДА , ПАТАМУ ШТА ЕТО ФИКЦИЯ!!!!! УРА МАРАЗМ ПАБЕДИЛ!!!! __________________________________________________________________________________ Суд НЕ РЕШАЕТ. СИСЬКИ РЕШАЮТЬ!!!!!!!!!!!!!
У тебя че, истерика
За керування т\з з простроченими талоном немає покарання. Це не є адміністративне правопорушення. І вилучати його теж не мають права оскільки це не передбачено законом.
ПОСТАНОВА КМУ - НЕ ЗАКОН.
Та до чого тут скарга? Я просив вас надати відповідь чи є перший водій правопорушником, а якщо так, то чи є другий водій правопорушником?
Стаття 9. Поняття адміністративного правопорушення
Адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
По перше я на бачу в тому що людина не пройшла ТО 2 березня, протиправної дії чи бездіяльності яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян.
Але припустим непроходження ТО 2 березня - це посягання на громадський порядок, власність, права і свободи громадян.
Тоді за логікою і другий водій який теж був повинен пройти ТО 2 березня але в нього написали 2010 - теж правопорушник?
А на підставі чого?
Задумайтесь над цим. А якщо другий водій не правопорушник, то чому перший водій правопорушник? Дії чи бездіяльність в них повністю однакові. Тобто якщо карати - то двох, або нікого
Та до чого тут скарга? Я просив вас надати відповідь чи є перший водій правопорушником, а якщо так, то чи є другий водій правопорушником?
Стаття 9. Поняття адміністративного правопорушення
Адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
По перше я на бачу в тому що людина не пройшла ТО 2 березня, протиправної дії чи бездіяльності яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян.
Але припустим непроходження ТО 2 березня - це посягання на громадський порядок, власність, права і свободи громадян.
Тоді за логікою і другий водій який теж був повинен пройти ТО 2 березня але в нього написали 2010 - теж правопорушник?
А на підставі чого?
Задумайтесь над цим. А якщо другий водій не правопорушник, то чому перший водій правопорушник? Дії чи бездіяльність в них повністю однакові. Тобто якщо карати - то двох, або нікого
Не сперечайтеся. У нас нема "прецендентного права" , по практично одній і тій же ситуації , за один і той же проступок , злочин і т.д. можуть бути зовсім різні рішення , часто протилежні і обидва ЗАКОННІ!!!! __________________________________________________________ СУД , Н Е Р Е Ш А Е Т!!!!!!!!!!!! С И С Ь К И Р Е Ш А Ю Т!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
У тебя че, истерика
Та просто время "убиваю" , рассуждения вслух. А по здравому смыслу то отменить ТО надо нафиг , толку "ноль" , я вот например всегда еэжу на новой машине , у меня с ней всё в порядке.... 99% автомобилей ТО и "в глаза не видели" ПАТАМУ ШТА ЭТО СИСТЕМА (СХЕМА) ПО РУБКЕ КАПУСТЫ , ПЕРЕКЛАДЫВАНИЯ БУМАЖОК , БОЛЬЩЕНИФУЯ........
to Soua нет, мне проходить ТО надо раз в 2 года, просто машина 2006 г. в., а куплена была в 2009. Куплена была в Киеве, а перерегистрировалась в Одессе. Потому проходился техосмотр в нечетный год. Я это к тому писал, что многие тут высказывали мнение, что проходить следующее ТО надо ровно через два года с момента прохождения предыдущего. Это не так. Тут вообще глупость. Если водитель обязан пройти ТО раз в 2 года - он в любом случае его пройдет. Просто эти два года по сумме дней могут быть в пределах от 380 до 1065 дней (если ТО было пройдено 15 января 2008, а следующее пройти 15 декабря 2010). Но не более Как ни крути придётся проходить ТО в четный или нечетный год (в зависимости от года выпуска), по-любому, 1 раз в 2 года.
ПОСТАНОВА КМУ - НЕ ЗАКОН.
КУаП :"Стаття 121. Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
Керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду, -
тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян." НУ ЩО НЕ ЗРОЗУМІЛОГО???????? Чи Ви мрієте , що всі Ваші оті доводи , будуть трактуватися на Вашу користь? Наївно. Трактувати Закон в кінцевому змісті має право лише суд. Один суд може трактувати , наприклад , що ТО дійсне до 15 грудня і прийме рішення . В іншому випадку , в точно такій же ситуації , інший суд , не по першому випадку розтрактує , що ТО обмежується датою його проходження , І якщо постанови набрали законної сили то вони ЗАКОННІ. ПОСТАНОВА (РІШЕННЯ СУДУ) МАЄ СИЛУ ЗАКОНУ. Отже буде два різних закони , вірніше застосування Закону при однаковій ситуації. "ПРЕЦЕДЕНТНОГО ПРАВА В УКРАЇНІ НЕ МАЄ"! Не дивуйтеся , уви , така реальність.........
to Soua нет, мне проходить ТО надо раз в 2 года, просто машина 2006 г. в., а куплена была в 2009. Куплена была в Киеве, а перерегистрировалась в Одессе. Потому проходился техосмотр в нечетный год. Я это к тому писал, что многие тут высказывали мнение, что проходить следующее ТО надо ровно через два года с момента прохождения предыдущего. Это не так. Тут вообще глупость. Если водитель обязан пройти ТО раз в 2 года - он в любом случае его пройдет. Просто эти два года по сумме дней могут быть в пределах от 380 до 1065 дней (если ТО было пройдено 15 января 2008, а следующее пройти 15 декабря 2010). Но не более Как ни крути придётся проходить ТО в четный или нечетный год (в зависимости от года выпуска), по-любому, 1 раз в 2 года.
Ну вот , открілось ещё одно обстоятельство. Просто что бы , оспаривать нужно знать все ньюансы , подробности и обстоятельства. Это обстоятельство однозначно в твою пользу. Поскольку ты должен проходить ТО раз в два года , то ты можеш и трактовать срок годности талона ТО -два года от предыдущего прохождения , но так как "твой" ТО по чётным годам , то как минимум до 15 декабря 2010 года. Закон (ну постанова , это одно и тоже) предусматривает минимальные сроки прохождения ТО , но делать это чаще не запрещает . Вдруг ты из каких то своих личных соображений будеш делать это раз в пол года или ежемесячно , ну мотивы придумать нетрудно , лишний раз убедиться в безопасности авто и "доверяю только проФФесионалам специалистам в данной области". Как быть тогда со сроком действия талона? При данных обстоятельствах ситуация ОДНОЗНАЧНО ВЫИГРАШНАЯ... Вот смотри , твое авто могло пройти ТО 15 декабря 2008 года , т.е. раньше чем ты прошел ТО летом 2009 года и талон был бы действителен до 15 декабря 2010 года , а ты прошел ТО позже 15 декабря 2008 года, поэтому срок действия твоего талона ТО не может быть меньше срока действия 15 декабря 2010 года , больше может , но нужно доказывать , но тебе это и не нужно..... Удачи.... ________________________________________________________ Суд не решает.Сиськи решают!
Не сперечайтеся. У нас нема "прецендентного права" , по практично одній і тій же ситуації , за один і той же проступок , злочин і т.д. можуть бути зовсім різні рішення , часто протилежні і обидва ЗАКОННІ!!!!
Мені цікава думка водія з цього приводу. Як він може прокоментувати цю ситуацію
НУ ЩО НЕ ЗРОЗУМІЛОГО???????? Чи Ви мрієте , що всі Ваші оті доводи , будуть трактуватися на Вашу користь? Наївно.Трактувати Закон в кінцевому змісті має право лише суд. Один суд може трактувати , наприклад , що ТО дійсне до 15 грудня і прийме рішення . В іншому випадку , в точно такій же ситуації , інший суд , не по першому випадку розтрактує , що ТО обмежується датою його проходження , І якщо постанови набрали законної сили то вони ЗАКОННІ. ПОСТАНОВА (РІШЕННЯ СУДУ) МАЄ СИЛУ ЗАКОНУ. Отже буде два різних закони , вірніше застосування Закону при однаковій ситуації. "ПРЕЦЕДЕНТНОГО ПРАВА В УКРАЇНІ НЕ МАЄ"! Не дивуйтеся , уви , така реальність.........
Обгрунтування своєї позиції я надав вище. Більше нічого не можу додати.
А на чию користь вони повинні трактуватись? Вашу? Вирішує суд. Поки що немає рішення суду що постанова КМУ законна. Вона до речі оскаржується. Ось коли буде рішення - тоді будемо стверджувати. В мене є своя думка і я її можу обгрунтувати.
В принцыпе , тебе должны были и написать срок очередного ТО как минимум 15.12.2010 , а то и от даты плюс два года . Но, сыдять дядьки и нафрена о чём то думать , есть устоявшиеся привычки инавыки закреплённые временем. Подожди немножко постанову. Если не получиш . напиши заявление с просьбой о выдаче копии постановы и с момента получения постановы в течении 10 дней напиши админ позов в суд. Лучше если это сделает юрист , если есть друзья знакомые которые хотя бы сталкивались с судом , на крайняк сам , сложного ничего нету, просто займёт у тебя больше времени , нужно внимательно разобраться сначала в процессуальном законодательстве потом в материальном..... Удачи тебе..... _______________________________________________________________________ Суд не решает.Сиськи решают!
Поки що немає рішення суду що постанова КМУ законна. Вона до речі оскаржується. Ось коли буде рішення - тоді будемо стверджувати. В мене є своя думка і я її можу обгрунтувати.
Балакали , балакали , добалакалися. Немає рішення суду , що вона НЕ ЗАКОННА. Отже-це ЗАКОН і для суду теж.
____________________________________________________________________________ Суд не решает.Сиськи решают!
То Soua: В данном случае - Киноман - прав. У тебя какая-то странная интерпритация правосудия, граничащая с бредом неудовлетворённого юнца..... Извини.... Тебя на сиськах - "замкнуло"? ЗЫ: Не вопрос.... Подавай иск в "сиськи"... Пусть они (сиськи) - решают и выносят постановление о твоей невиновности (виновности)..... ЗЫЗЫ: только потом - не жалуйся, что вместо рассмотрения твоего искового заявления - тебе пришлось...... "стимулировать лактацию" ....
Балакали , балакали , добалакалися. Немає рішення суду , що вона НЕ ЗАКОННА. Отже-це ЗАКОН і для суду теж.
А може постанова КМУ це Конституція? Навіщо так низько.. закон якийсь там.. беріть вище - КОНСТИТУЦІЯ!