з роботи зареєструвався в Вебмані Кіпері, видало сертифікат безпеки, я його встановив по параметрах, що пропонувались автоматично, навіть не згадаю куди і як прописувалось. Заходити можна було по цьому сертифікату, після вибора методу авторизації "Сертификат X.509" вискакувало ще віконце, де я бачив сертифікат, тиснув на нього і входив в свій акаунт.
захотів і вдома так зробити, взяв той сертифікат, встановив на домашніх машинах - не входить. Симптом однаковий - після вибора методу авторизації "Сертификат X.509" браузер ніби щось підвантажує півсекунди і нічого, ані входу в систему, ані якогось віконця з вибором сертифікатів. На двох компах, Він 7 піратські.
Тільки що зайшов з робочого (ХР ліцензія) в Вебмані, все норм, віконце, вибір і т.д. Після завершення сеансу вилізли якісь поради, що сертифікат заради безпеки треба видалити, якщо комп не приватний, чи щось подібне. Я і видалив. Для перевірки встановив ще раз і результат тепер точно такий же, як на домашніх - браузер смикається, але і не входить, і не видає ніяких запитів.
В ответ на: з роботи зареєструвався в Вебмані Кіпері, видало сертифікат безпеки, я його встановив по параметрах, що пропонувались автоматично, навіть не згадаю куди і як прописувалось. Заходити можна було по цьому сертифікату, після вибора методу авторизації "Сертификат X.509" вискакувало ще віконце, де я бачив сертифікат, тиснув на нього і входив в свій акаунт.
захотів і вдома так зробити, взяв той сертифікат, встановив на домашніх машинах - не входить. Симптом однаковий - після вибора методу авторизації "Сертификат X.509" браузер ніби щось підвантажує півсекунди і нічого, ані входу в систему, ані якогось віконця з вибором сертифікатів. На двох компах, Він 7 піратські.
Тільки що зайшов з робочого (ХР ліцензія) в Вебмані, все норм, віконце, вибір і т.д. Після завершення сеансу вилізли якісь поради, що сертифікат заради безпеки треба видалити, якщо комп не приватний, чи щось подібне. Я і видалив. Для перевірки встановив ще раз і результат тепер точно такий же, як на домашніх - браузер смикається, але і не входить, і не видає ніяких запитів.
що я не так роблю і як побороти?
Найчастіше при експорті/імпорті сертифікатів забувають приватний ключ. Сертифікат без приватного ключа імпортується, але не є валідним і відповідно не працює.
На проблемній машині запусти менеджер сертифікатів Пуск -> Выполнить -> mmc -> Добавить оснастку -> Сертификаты -> Учетной записи пользователя+Учетной записи компьютера.
Знайти власне сертифікат і подивитись чи валідний він? Є підозра, що просто немає приватного ключа. Приватний ключ існує на першій машині (де проводилась генерація).
Тоді треба повернутись на першу машину і експортувати сертифікат включивши опцію експорта ключів.
Якщо ця опція недоступна - є спеціальні ліки. знайди сертифікат. Зазвичай він буде знаходитись у сховищі
В ответ на: з роботи зареєструвався в Вебмані Кіпері, видало сертифікат безпеки, я його встановив по параметрах, що пропонувались автоматично, навіть не згадаю куди і як прописувалось. Заходити можна було по цьому сертифікату, після вибора методу авторизації "Сертификат X.509" вискакувало ще віконце, де я бачив сертифікат, тиснув на нього і входив в свій акаунт.
що я не так роблю і як побороти?
Найчастіше при експорті/імпорті сертифікатів забувають приватний ключ. Сертифікат без приватного ключа імпортується, але не є валідним і відповідно не працює.
На проблемній машині запусти менеджер сертифікатів Пуск -> Выполнить -> mmc -> Добавить оснастку -> Сертификаты -> Учетной записи пользователя+Учетной записи компьютера.
Знайти власне сертифікат і подивитись чи валідний він? Є підозра, що просто немає приватного ключа. Приватний ключ існує на першій машині (де проводилась генерація).
Тоді треба повернутись на першу машину і експортувати сертифікат включивши опцію експорта ключів.
Якщо ця опція недоступна - є спеціальні ліки. знайди сертифікат. Зазвичай він буде знаходитись у сховищі
дякую, хоч і не все із написаного зрозуміло. чесно кажучи, я не пам’ятаю, що після реєстрації та встановлення сертифікату перший раз я вводив якісь паролі. але на мобілці у мене є повідомлення від вебмані з якимось веріфікаційним кодом. може воно? . в хранилиці сертифікатів є цей сертифікат і так я його зберіг, але перший раз він, здається, встановився в папку "Личные" (сервис-содержание-сертификаты) але встановити знову в цю папку чомусь не вдається, повідомлення "импорт успешный" вилазить, а сертифіката у папці так і немає
В ответ на: Найчастіше при експорті/імпорті сертифікатів забувають приватний ключ. Сертифікат без приватного ключа імпортується, але не є валідним і відповідно не працює.
з цим все норм, знайшов, бачу.
В ответ на: Знайти власне сертифікат і подивитись чи валідний він? Є підозра, що просто немає приватного ключа. Приватний ключ існує на першій машині (де проводилась генерація).
тут складніше. не знаю, як подивитись, чи валідний не знаю, де знайти приватний ключ
я зараз на першій машині, де сертифікат встановлювався і працював. але я, не знаю навіщо, його взяв і видалив просто в експлорері через меню сервис-содержание, але перед цим не зродив експорт.
чайник в цьому і не знаю, як тепер знову зробити, щоб входило по сертифікату. А може є можливість отримати від Вебмані новий? власне, я туди можу входити по паролю, але є добовий ліміт на СМС. та і розібратися хотілось би.
1. При переносе сертификата нужно включать опцию типа "включить приватный ключ", в противном случае сертификат не может быть использован для аутентификации. 2. Раз ты грохнул сертификат из хранилища, то теперь только новый получать. Если у ВМ правильно сделана генерация этого сертификата, то у них нет вашего приватного ключа, а потому нет возможности восстановить его после удаления. 3. Подозреваю, что на сайте ВМ все это должно быть очень подробно разжевано в разделе помощи, причем на русском. Не пробовал поискать где-то в этом районе?
Коли ти дивишся на сертифікат на проблемній машині, чи бачиш ти щось на зразок цього?
Обведено червоним еліпсом.
Якщо ні - треба повертатись до початкової машини і експортувати сертифікат обов'язково вибравши опції експорту закритого ключа і включити всі сертифікати. Щоб воно тягнуло за собою весь ланцюжок сертифікатів.
Якщо опція експорту секретного/закритого ключа не доступна. Є ліки.
Якщо ж сертифікат на первинній машині видалено - потрібна нова генерація сертифікату.
В ответ на: 1. При переносе сертификата нужно включать опцию типа "включить приватный ключ", в противном случае сертификат не может быть использован для аутентификации. 2. Раз ты грохнул сертификат из хранилища, то теперь только новый получать. Если у ВМ правильно сделана генерация этого сертификата, то у них нет вашего приватного ключа, а потому нет возможности восстановить его после удаления. 3. Подозреваю, что на сайте ВМ все это должно быть очень подробно разжевано в разделе помощи, причем на русском. Не пробовал поискать где-то в этом районе?
дякую. почитав. мабуть грохнув я сертифікат остаточно, тому що експорт не зробив перед цим
В ответ на: Сохранение персонального сертификата и создание его резервной копии При регистрации сертификат и полученный вместе с ним секретный ключ сохраняются таким образом, чтобы их можно было экспортировать из хранилища сертификатов локального компьютера для создания резервной копии персонального сертификата клиента. При завершении операции регистрации необходимо экспортировать персональный сертификат, сделать его резервную копию и удалить его из хранилища сертификатов, поскольку нежелательно оставлять его в хранилище в экспортируемом режиме. Экспорт запускается из «Диспетчера сертификатов» (в Internet Explorer — диалог «Свойства обозревателя», закладка «Содержание», кнопка «Сертификатов»). После экспорта в файл вы можете установить персональный сертификат на любом из ваших компьютеров, щелкнув на нем мышью.
на робочій машині то і правильно, але я хотів би на домашні перенести.
якщощо я правильно зрозумів, то тільки через 2 роки зможу отримати оновлений сертифікат:
В ответ на: Перед завершением срока действия персонального цифрового сертификата на полученный WM ID (сертификат выдается на два года) необходимо обновить/продлить сертификат на этот WM ID. Эта операция доступна за две недели до окончания срока действия сертификата на странице сертификационного сервиса. Текущий персональный сертификат для WM ID, который вы обновляете, должен быть установлен и при входе на указанную страницу вы должны выбрать его. За две недели до окончания срока действия сертификата система оповещает о необходимости обновления по почтовому адресу, указанному вами в регистрационных данных.
виходить, що тепер тільки Енум-авторизацією через СМС.