Попрошу поради знавців. Фільтри попередньої очистки на фото - після 4.5 місяців експлуатації. 5 та 1мкм відповідно, вугільний темний - не бачив сенсу фоткати. Просто попадають часом відео про те що за пару тижнів вже фільтри мохом вкриті, настільки брудні. Питання - чи варто до 5-6 місяців розтягувати заміну, чи все ж не далеко від рекомендованих 3 місяців рухатися?
це екософтівські, такі як в комплекті йдуть. минулі рази міняв через 3 місяці - то були трохи брудніші - але ті рази були пориви на водогоні, і відповідно більше сміття та іржі прилітало. А цього разу - просто потік води.
Зараз поставив всі польські aquafilter, на них була акція що виходив комплект дешевше ніж екософт. побачу чи будуть краще "ловити" забруднення
Доброго дня. Підкажіть, хто розуміє. Отже. Повна заміна та дезінфекція осмосу. Три катриджі встановлені та промиті, мембрана нова (поки питань до неї немає), бак новий (продезінфікований), встановив тиск по входу 4.3 бар, вихід з мембрани 35 ppm у баку 45 . При зливі з крана 45 але при тривалому зливі зростає до 60-70. Змінював чотириходовий клапан, на новий результат той самий. Змінював корпус мембрани, гуми ущільнювачів, аж до підмотування фум стрічки піт гумки, результат той же. ТДС-метр чотири штуки, розумію що йде десь перемішування води, тільки де не зрозумію. Перший осмос встановив у 2005 році, досвід є. Що не так, може хтось стикався з такою проблемою.
Sergio225 13.02.2025 17:42 пишет: Попрошу поради знавців. Фільтри попередньої очистки на фото - після 4.5 місяців експлуатації. 5 та 1мкм відповідно, вугільний темний - не бачив сенсу фоткати. Просто попадають часом відео про те що за пару тижнів вже фільтри мохом вкриті, настільки брудні. Питання - чи варто до 5-6 місяців розтягувати заміну, чи все ж не далеко від рекомендованих 3 місяців рухатися?
junior 07.04.2025 17:13 пишет: А можна якось спростити життя і не перечитуючи всі сторінки зрозуміти що обрати і чи можливо самому встановити?
встановити самому як два пальця обо...ть що брати? нема різниці, бо то тільки корпус, а в середині фільтри однакові в мене Роса 251 вже 11 років що тоді, що зараз ціна 100 евро
junior 07.04.2025 17:13 пишет: А можна якось спростити життя і не перечитуючи всі сторінки зрозуміти що обрати і чи можливо самому встановити?
встановити самому як два пальця обо...ть що брати? нема різниці, бо то тільки корпус, а в середині фільтри однакові в мене Роса 251 вже 11 років що тоді, що зараз ціна 100 евро
А можна посилання на ту Росу?
В мене є кран водопровідної води і змішувач з окремим конкурсом, цього достатньо?
В якості реклами пропоную Ecosoft. Вони в Ірпені фінансують відновлення пошкодженого будинку, де в мене квартира. Але то таке.
junior 07.04.2025 22:13 пишет:
В мене є кран водопровідної води і змішувач з окремим конкурсом, цього достатньо?
Недостатньо. Ще каналізація треба. Додатково проблемний момент - тиск води. Якщо замалий - треба помпа. Якщо великий - регулятор. Зазвичай робочий діапазон бюджетних моделей - 3-6 бар.
А взагалі по допису в мене склалося враження, що краще найняти спеціаліста.
Я по суті сам ремонт роблю, просто з цією приблудою не стикався Каналізація вже побачив що треба, багато скидається після очистки, це не проблема В квартирі є регулятор тиску на 3 бари Для мене було незрозуміло подача, як на тонку кишку прикрутити кран, тепер бачив що там, треба заглушку на один з каналів
Наскільки я розумію, там бак типу ГА у системах водопостачання. Є мембрана, повітря з початковим тиском та ніпель для підкачки. Тому 100% заповнення водою неможливо, якщо все ок з баком.