При низькому тиску - окрім швидкості набору баку ще швидше фільтри заб'ються. Як на мене - то якщо менше 3,5 на манометрі - то ставив би помпу. Суттєво додасте часу життя фільтрам.
NoOne 10.05.2025 12:57 пишет: При низькому тиску - окрім швидкості набору баку ще швидше фільтри заб'ються. Як на мене - то якщо менше 3,5 на манометрі - то ставив би помпу. Суттєво додасте часу життя фільтрам.
NoOne 10.05.2025 12:57 пишет: При низькому тиску - окрім швидкості набору баку ще швидше фільтри заб'ються. Як на мене - то якщо менше 3,5 на манометрі - то ставив би помпу. Суттєво додасте часу життя фільтрам.
А навіщо город городити? Навіть якщо тиск води впливає на швидкість засмічення фільтрів все одно три фільтри міняються раз на півроку, а пост фільтр раз на рік (принаймні так продавці осмосів рекомендують). Що змінить встановлення помпи?
А навіщо город городити? Навіть якщо тиск води впливає на швидкість засмічення фільтрів все одно три фільтри міняються раз на півроку, а пост фільтр раз на рік (принаймні так продавці осмосів рекомендують). Що змінить встановлення помпи?
кхм, коли собі мав ставити і цікавився - всюди рекомендації філтри раз на 3, максимум 4 місяці міняти. півроку це для якихось елітних систем
кхм, коли собі мав ставити і цікавився - всюди рекомендації філтри раз на 3, максимум 4 місяці міняти. півроку це для якихось елітних систем
Я купував осмос тут на форумі у всім відомого продавця фільтрів. Рекомендував першу заміну зробити через півроку і подивитися на стан фільтрів, і вже після цього визначитися із періодичністю заміни. Бо і якість води водопроводної відрізняється від будинку до будинка і обсяг використання фільтрованої води домогосподарством не однаковий у всіх.
вопрос почти по теме а можно вот такой https://bt.rozetka.com.ua/ua/briz-brf0631/p326461183/ фильтр превратить в осмос докупив и доставив колбу с мембраной, реминирализатор и бак? Когда покупался вода была артезианская но судя по всему микрорайон перевели на днепровскую или деснянскую и этого уже не хватает. Выбросить и купить другой всегда успеется.
Поясніть,будь ласка, як краще встановити манометр в систему? До системи - це зрозуміло як, а той манометр який йде на вихід, куди і де його встановлювати?
vetalkiev 13.05.2025 17:05 пишет: Поясніть,будь ласка, як краще встановити манометр в систему? До системи - це зрозуміло як, а той манометр який йде на вихід, куди і де його встановлювати?
Після блоку з 3-х основних фільтрів. І треба купити тройнік, підключати якось так. Фото робив до розборки, для себе, тому як вже є.
vetalkiev 13.05.2025 17:05 пишет: Поясніть,будь ласка, як краще встановити манометр в систему? До системи - це зрозуміло як, а той манометр який йде на вихід, куди і де його встановлювати?
А нафіга той манометр потрібен?
Щоб контролювати наскільки забились три основні фільтри. Запам'ятовуєш показання після заміни фільтрів. Якщо через 1-2-3-4 місяці тиск падає, значить фільтрам треба на заміну. До яких показань, падіння критичне - не підкажу, мабуть до 0.5 атм. Але на новий осмос я собі таке вже не ставив. той манометр за 300 грн таке собі, цяцька. І вода здається не така брудна. замінюю кожні 6 міс, тай все.