autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Очистка воды. ОСМОС? (170/172)

Достоевский *
59 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: Очистка воды. ОСМОС? [Re: THOR]
      17 января 2026 в 07:34 Гілками

А не дешевше буде зробити хімічний аналіз води з під крану? Хоча їх вже стільки раз робили, та про це писали. Ще в мене в жінки на роботі, в якої чоловік працює в водокалі. То росказувала як там контролюють якість води. І не розуміють цих понтів з осмосом і т.п., бо достатньо звичайного вугільного кувшина.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Очистка воды. ОСМОС? [Re: Gavik]
      17 января 2026 в 07:48 Гілками

Gavik 17.01.2026 07:34 пишет:

А не дешевше буде зробити хімічний аналіз води з під крану? Хоча їх вже стільки раз робили, та про це писали. Ще в мене в жінки на роботі, в якої чоловік працює в водокалі. То росказувала як там контролюють якість води. І не розуміють цих понтів з осмосом і т.п., бо достатньо звичайного вугільного кувшина.

Просте завдання: набрати з вугільного кувшина води для приготування кастрюлі борщу чи компоту для родини з 3-4 осіб, яку вони будуть споживати протягом кількох днів - тобто потрібно літрів 5 води. Швидко. Тут вже написали що домашній осмос це не про економію, а про зручність. хоча на тлі вартості усієї іншої кухонної техніки і первинна вартість осмосу і його експлуатація є не такими вже непідйомними. У багатьох моїх знайомих родинах духовка перетворилася виключно на предмет інтерєру, хоча коштувала як мінімум як 2 осмоси з установкою. І ніхто не скаржиться на витрати.

Достоевский *
С нами с 18.12.2008

17 января 2026 в 08:06 Гілками

Особисто на мою думку. То вода з під крану, смачніша ніж з бутлів. Варити борщ в воді з під крану, це звичайно ж неприйнято. Але я різниці не бачу. І ще мабуть ці осмоси, це така національна фішка. Ну і звичайний маркетиг з бізнесом

опытный писатель **
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 04.11.2008

17 января 2026 в 13:02 Гілками

Gavik 17.01.2026 08:06 пишет:

Особисто на мою думку. То вода з під крану, смачніша ніж з бутлів. Варити борщ в воді з під крану, це звичайно ж неприйнято. Але я різниці не бачу. І ще мабуть ці осмоси, це така національна фішка. Ну і звичайний маркетиг з бізнесом

1. Мені смачніша з осмосу.
2. Ти бачив як фільтр у камрада з попередньої сторінки забився?
3. без осмосу, який Накіп в чайнику ? Те саме і в борщі, але ми цього не бачимо.
4. 10 л води на добу потребує сім'я. тягати 2 бутлі кожен день.

ssb
Достоевский **
37 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

17 января 2026 в 14:15 Гілками

Gavik 17.01.2026 08:06 пишет:

В різних місцях смак води з-під крану відрізняється ну дуже сильно

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: Очистка воды. ОСМОС? [Re: swap22]
      17 января 2026 в 22:54 Гілками

swap22 17.01.2026 13:02 пишет:

3. без осмосу, який Накіп в чайнику ? Те саме і в борщі, але ми цього не бачимо.

Доречi в зi зволожувачем те саме, та й вiкна, дзеркала легко та якiсно вимити теж фiльтрованою краще, тому осмос мастxев, iмxо.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Очистка воды. ОСМОС? [Re: SARS]
      18 января 2026 в 07:22 Гілками

SARS 17.01.2026 22:54 пишет:

swap22 17.01.2026 13:02 пишет:

Доречi в зi зволожувачем те саме, та й вiкна, дзеркала легко та якiсно вимити теж фiльтрованою краще, тому осмос мастxев, iмxо.

+ 100500. А ще фільтрована вода йде у кавомашину, паропраску, парошвабру, ...

Достоевский *
С нами с 18.12.2008

18 января 2026 в 08:22 Гілками

Накип, це кальцій. І тоді мабуть дешевше буде купувати дистильовану вводу Або окремо воду типу - Малятко і т.п. пити, там де цоьго кальцію дофіга

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Очистка воды. ОСМОС? [Re: harald67]
      18 января 2026 в 16:08 Гілками

harald67 17.01.2026 07:48 пишет:

Просте завдання: набрати з вугільного кувшина води для приготування кастрюлі борщу чи компоту для родини з 3-4 осіб, яку вони будуть споживати протягом кількох днів - тобто потрібно літрів 5 води. Швидко. Тут вже написали що домашній осмос це не про економію, а про зручність. хоча на тлі вартості усієї іншої кухонної техніки і первинна вартість осмосу і його експлуатація є не такими вже непідйомними. У багатьох моїх знайомих родинах духовка перетворилася виключно на предмет інтерєру, хоча коштувала як мінімум як 2 осмоси з установкою. І ніхто не скаржиться на витрати.

Прямо під будинком точка очистки води, набрав 20л бутиль, поставив в кулер, мені так більш зручно. По часу 10 хв.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Очистка воды. ОСМОС? [Re: Tarasoff]
      18 января 2026 в 17:53 Гілками

Tarasoff 18.01.2026 16:08 пишет:

harald67 17.01.2026 07:48 пишет:

Прямо під будинком точка очистки води, набрав 20л бутиль, поставив в кулер, мені так більш зручно. По часу 10 хв.

У кожного своє ставлення до зручності). Мені от на роботі незручно з кулера набирати ємність для кавомашини, тому що дуже повільно. Як в кулер засунути кастрюлю - не уявляю. Та і тягати 18,5 літровий бутиль з вулиці- сумнівне задоволення. Але чужу думку поважаю - зручно то зручно.

Достоевский *
С нами с 18.12.2008

19 января 2026 в 06:45 Гілками

В ответ на:

Як в кулер засунути кастрюлю - не уявляю.

Помпу поставити на бутель, та й все. Зазавичай ці кулєри, це не підключена підставка для бутля.

важничающий писатель *
45 лет (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.08.2008

21 января 2026 в 18:23 Гілками

Ми купили будинок в селі, три роки назад, в криниці вода сказала великий привіт, бурили скважину, вода була з високим Ph міряв тестером, всим нехватало солі в воді, навіть меншій дочці привозили воду з Києва бо вона не хотіла в селі пити. Але буквально не давно я вирішив поставити ОСМОС, ОСМОС реально вирішив проблему вода стала така як треба навіть набагато смачніша чим в Києві, в Києві також осмос. Скоріше за все ОСМОС прибрав лужні домішки в воді. Реально ОСМОС тема

igg 1
V.I.P **
61 год (40 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: ОСМОС_розчарування( [Re: igg]
      28 марта 2026 в 16:04 Гілками

igg 08.01.2026 18:18 пишет:

igg 08.01.2026 11:50 пишет:

zumnuj 08.01.2026 11:24 пишет:

В ответ на:

...

Якщо перед осмосом вхідного в квартиру більше ніякого фільтра нема, то достатньо щоб перший поліпропілен заліпило глиною і по всьому. Але теж схиляюся до варіанту, або мембрана, або клапан. Але фільтрам вде 4 місяці, тому починати варто з них. Може поліпропіленові відносно чисті, а посипався вугільний і вбив мембрану. Тому спочатку фільтра, а потім далі по порядку. Один раз розібратися і не треба буде ніяких сервісників за дурні гроші.

Я також, схиляюся до думки, що фільтри отак, майже раптово, не могли просто в нуль забитися. Відключень водопостачання не було, тиск візуально істотно не падав...

Ще згадую, що декілька років стояв фільтровальна(не осмос) система на 2 колби, то там, навіть більше, ніж за рік(причому як з вхідним так й без нього) фільтри не забивалися так, щоби зовсім не видавало воду...

Дочекаюся таки сервісмена, бо гарантія й все таке...

Отже, за результатами довгоочікунваного візиту сервісмена, таки все банально - забився один з трьох(або усі разом, хоча 1-й візуально виглядав значно гірше, ніж наступні) картриджів, поміняли - продуктивність роботи відновилася до початкового свого стану. Сподіваюся, на наступні 4 міс цього вистачить...

...досі, не залишає мене питання(яким переймався ще до покупки ОСМОСа): якщо би стояв вхідний фільтр, на скільки би довше витримали би картриджі?

отже, продовжуються мої спостереження та розчарування...
8.01. цього року, була заміна усіх картриджів....а вже десь на 20 березня став помічати, що продуктивність відчутно знижується...а на сьогодні, 28.03, вже майже не маю змоги видобути необхідну кількість води для побутових потреб. То ж, цього разу, навіть на 3 місяці не вистачило Й це при тому, що взимку, більше місяця система не використовувалася, бо була евакуація на дачу.

Ну й, як водиться, дав заявку на сервіс(сам не маю натхнення міняти, хоча може таки псіхану)...кажуть, чекайте, все розписане на 10 днів наперед
Мусив знову їхати з бутлями в наливайку та перти їх повні (добре хоч з ліфтом повезло) я к у добрі старі часи))
От сиджу й думаю...

Змінено igg (16:05 28/03/2026)

опытный писатель **
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 04.11.2008

28 марта 2026 в 17:08 Гілками

Ти ж сам казав, забитий перший катридж. Значить, така в тебе вода. тут нічого не зробиш, "понять і простіть". Купи пропиленовий картридж і поміняй один перший. Промивати нічого не треба. в комплекті є ключ під колбу, відкрутив, поміняв, закрутив. 5 хв на все. це в 10 разів простіше чим ходить за водою.

приверженец ***
57 лет, Киев
С нами с 12.02.2007

29 марта 2026 в 00:11 Гілками

igg 28.03.2026 16:04 пишет:

8.01. цього року, була заміна усіх картриджів....а вже десь на 20 березня став помічати, що продуктивність відчутно знижується...а на сьогодні, 28.03, вже майже не маю змоги видобути необхідну кількість води для побутових потреб. То ж, цього разу, навіть на 3 місяці не вистачило Й це при тому, що взимку, більше місяця система не використовувалася, бо була евакуація на дачу.

Ну й, як водиться, дав заявку на сервіс(сам не маю натхнення міняти, хоча може таки псіхану)...кажуть, чекайте, все розписане на 10 днів наперед
Мусив знову їхати з бутлями в наливайку та перти їх повні (добре хоч з ліфтом повезло) я к у добрі старі часи))
От сиджу й думаю...

У мене є підозра, що в Києві щось змінилося з якістю води, навесні вона зазвичай найгірша. В січні поміняв 3 фільтри і постфільтр, в середині лютого вихід води впав до нуля. Була підозра на мембрану, тому замінив її і предфільтри. Через місяць знову на виході нуль. Перший 5 мкм виглядає чистим, вугільний рудий, 3-й 1 мкм теж рудий. Замінив предфільтри - знову все запрацювало.
Таке спостерігаю вперше, а осмосу вже більше 15 років.

Змінено skydiver (00:12 29/03/2026)

СуперСтар **
47 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

Re: ОСМОС_розчарування( [Re: skydiver]
      30 марта 2026 в 15:21 Гілками

skydiver 29.03.2026 00:11 пишет:

От сиджу й думаю...

У мене є підозра, що в Києві щось змінилося з якістю води, навесні вона зазвичай найгірша. В січні поміняв 3 фільтри і постфільтр, в середині лютого вихід води впав до нуля. Була підозра на мембрану, тому замінив її і предфільтри. Через місяць знову на виході нуль. Перший 5 мкм виглядає чистим, вугільний рудий, 3-й 1 мкм теж рудий. Замінив предфільтри - знову все запрацювало.
Таке спостерігаю вперше, а осмосу вже більше 15 років.

Можливо тиск води на вході в квартиру слабий. Стробуйте якось виміряти (купити чи позитичи манометр).

СуперСтар **
47 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

30 марта 2026 в 15:24 Гілками

igg 08.01.2026 11:50 пишет:

В ответ на:

...

Я також, схиляюся до думки, що фільтри отак, майже раптово, не могли просто в нуль забитися. Відключень водопостачання не було, тиск візуально істотно не падав...

Ще згадую, що декілька років стояв фільтровальна(не осмос) система на 2 колби, то там, навіть більше, ніж за рік(причому як з вхідним так й без нього) фільтри не забивалися так, щоби зовсім не видавало воду...

Дочекаюся таки сервісмена, бо гарантія й все таке...

Отже, за результатами довгоочікунваного візиту сервісмена, таки все банально - забився один з трьох(або усі разом, хоча 1-й візуально виглядав значно гірше, ніж наступні) картриджів, поміняли - продуктивність роботи відновилася до початкового свого стану. Сподіваюся, на наступні 4 міс цього вистачить...

...досі, не залишає мене питання(яким переймався ще до покупки ОСМОСа): якщо би стояв вхідний фільтр, на скільки би довше витримали би картриджі?

От сиджу й думаю...

А що мається на увазі під "необхідну кількість води для побутових потреб"? Бо у мене за раз літрів 5 набирається нормально і потім тоненько дзюрчить. Декілька годин потрібно знову чекати, щоб взяти такий же обєм за раз.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: ОСМОС_розчарування( [Re: R.Karp]
      30 марта 2026 в 17:15 Гілками

R.Karp 30.03.2026 15:24 пишет:

А що мається на увазі під "необхідну кількість води для побутових потреб"? Бо у мене за раз літрів 5 набирається нормально і потім тоненько дзюрчить. Декілька годин потрібно знову чекати, щоб взяти такий же обєм за раз.

Це залежить від обʼєму накопичувального баку. У мене також одноразово можна було набрати літрів 5-5,5 (бак на 12 літрів але там половина обʼєму це гумова груша, яка створює тиск). Потім через 8 років експлуатації фільтр почав розсипатися і я купив новий. Викликав майстра замінити і майстер запропонував залишити старий бак ( за його словами перебуває у гарному стані) і паралельно підключити новий. Тепер можу за один раз 10 літрів набрати.

V.I.P *
Киев
С нами с 13.08.2003

Re: ОСМОС_розчарування( [Re: harald67]
      30 марта 2026 в 17:33 Гілками

harald67 30.03.2026 17:15 пишет:

Це залежить від обʼєму накопичувального баку.

та від тиску в ньому....

igg 1
V.I.P **
61 год (40 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: ОСМОС_розчарування( [Re: R.Karp]
      30 марта 2026 в 17:38 Гілками

R.Karp 30.03.2026 15:24 пишет:

В ответ на:

...

От сиджу й думаю...

саме так й в мене, за раз 4-5 л...

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 17 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 403038

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія