Понравился пистолетик. Вопрос: на сколько я знаю сейчас в Украине не надо разрешения на ношение пневматов. А будет ли оно введено вообще? Слышал кто...какие условия получения ношения(типа что надо пройти,какие справки )?
Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 1992 р. N 576
ПОЛОЖЕННЯ про дозвільну систему
( Чинність Положення про дозвільну систему, затвердженого цією постановою, у частині переліку об'єктів, на які поширюється дозвільна система, поширено на газові пістолети і револьвери та патрони до них, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії, об'єкти виготовлення і реалізації спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, згідно з Постановою КМ N 706 ( 706-93-п ) від 07.09.93 )
1. Загальні положення
1. Дозвільна система - це особливий порядок виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, обліку і використання спеціально визначених предметів, матеріалів і речовин, а також відкриття та функціонування окремих підприємств, майстерень і лабораторій з метою охорони інтересів держави та безпеки громадян.
2. До предметів, матеріалів і речовин, підприємств, майстерень і лабораторій, на які поширюється дозвільна система, належать: вогнепальна зброя (нарізна воєнних зразків, несучасна стрілецька, спортивна, навчальна, охолощена, мисливська нарізна і гладкоствольна), бойові припаси до неї, холодна зброя, (арбалети, мисливські ножі тощо), пневматична зброя калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду, пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначені патрони, вибухові матеріали і речовини, сильнодіючі отруйні речовини I - II класу безпечності, збудники інфекційних захворювань I - II групи патогенності і токсини, сховища, склади і бази, де вони зберігаються, стрілецькі тири і стрільбища, мисливсько-спортивні стенди, а також підприємства і майстерні по виготовленню і ремонту вогнепальної та холодної зброї, піротехнічні майстерні, пункти вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування, магазини, в яких здійснюється продаж зброї та бойових припасів до неї, штемпельно-граверні майстерні, печатки і штампи, організації, що займаються збутом сильнодіючих отруйних речовин, і лабораторії, що проводять аналізи цих засобів і речовин, працюють із збудниками інфекційних захворювань I - II групи патогенності і токсинами*). ( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 373 ( 373-95-п ) від 31.05.95, N 256 ( 256-99-п ) від 22.02.99, N 1381 ( 1381-2000-п ) від 01.09.2000, N 575 ( 575-2001-п ) від 28.05.2001 )
Пояснение: разрешительная система распространяется на пневматическое оружие, удовлетворяющее ОДНОВРЕМЕННО двум условиям:
- калибр БОЛЬШЕ 4.5 мм;
-скорость полёта пули больше 100 м/с
Т.е. при калибре ствола 4.5 мм оружие не требует разрешения и регистрации для покупки и владения независимо от скорости полёта пули.
В ответ на: Понравился пистолетик. Вопрос: на сколько я знаю сейчас в Украине не надо разрешения на ношение пневматов. А будет ли оно введено вообще? Слышал кто...какие условия получения ношения(типа что надо пройти,какие справки )?
а чем собственно пистолетик по душе пришёлся? внешний вид или что то другое?
В ответ на: Понравился пистолетик. Вопрос: на сколько я знаю сейчас в Украине не надо разрешения на ношение пневматов. А будет ли оно введено вообще? Слышал кто...какие условия получения ношения(типа что надо пройти,какие справки )?
а чем собственно пистолетик по душе пришёлся? внешний вид или что то другое?
разрешение не нужно. ты прав, но есть правила транспортировки.почитай об этом. что бы за хулиганку не привлекли. и ещё. 130 м/с не так уж много. первое. второе. заявленных 200 выстрелов с одного баллона не всегда может быть правдой. учти это. почему? расчёт количества выстрелов производится а)при стабильной температуре порядка 25-30 градусов окружающей среды б) кол-во газа в баллоне должно соответствовать изначально заявленному.
ПС. по банкам пострелять хватит ворону точно не застрелишь, но напугать-напугаешь
это если им по голове бить, но для этого есть спецдивайсы. На самом деле пистолет этот никакими выдающимися характеристиками не обладает - по банкам на пикнике стрелять, так что носить его постоянно с собой смысла нет и по этому не стоит переживать как к нему отнесутся правоохранители.
В ответ на: это если им по голове бить, но для этого есть спецдивайсы. На самом деле пистолет этот никакими выдающимися характеристиками не обладает - по банкам на пикнике стрелять, так что носить его постоянно с собой смысла нет и по этому не стоит переживать как к нему отнесутся правоохранители.
+500
я бы мягко сказал, что носить с собой пневмат это глупо
Для чего топикстартеру пневмат? если носить и пугать нариков во дворе по ночам или дать по башке вполне подойдет, но вот собственно как пистолет он ничего из себя не представляет просто хорошая мужская игрушка.
Ты если этот пистолетик в целях самообороны собрался применять, то мушку обязательно спили! Нафаршируешь этими стальными обмедненными шариками нападающего, но он не остановится(разве только если ты ему например в глаз попадешь, но это тебе - статья) и будет продолжать на тебя атаку и по итогу если он сильнее, то готовься к последствиям. Для самообороны при невозможности использования нарезного лучшим остается травмат 9 мм(снова таки нужно уметь работать с короткостволом и быть готовым к стрельбе по человеку), если же без разрешения то газовый балончик.