autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть!

читатель
С нами с 20.08.2011

Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть!
      20 августа 2011 в 17:22 Гілками

Друзі, допоможіть в такій ситауції:
ДТП, догнали взад, я не винен. Винна сторона признала вину, суд підтвердив вину. Винний застрахований в ОРАНТІ, виплата по його автоцивілці. Я поїхав в страхову на другий день, склали акт огляду, запропонували додатковий огляд в умовах СТО. Поїхали в комісаром на СТО ще раз оглянули авто, склали додатковий акт. СТО склала калькуляцію на маже 17000 грн. Для отримання страхового відшкодування все зробив по закону, зібрав усі документи, написав заяву про виплату відшкодування на реквізити СТО де хочу робитиремонт, де і робив калькуляцію ремонта.Через трошки дзвоню в страхову вияснити як мої справи, мені чемно відповідають все ОК по першому акту погоджена сума - 6330 грн., по другому акту ще на погодженні сума - 2900 грн. Я здивувався. Питаю чому так? Кажуть врахований знос складає 51% і т.п. Автомобілю на момент ДТП було рівно 3 роки, я перший і єдиний власник, накатав 69 тис., не вже зносилась на половину?? Тобто страхова хоче виплатити в двічі менше як вказанов калькуляції СТО. Тепер питання (на яке ДУЖЕ прошу ВАС! допоможіть знайти відповідь!!!): чи можу я тепер на законних підставах відмовитись від виплати грошей на СТО, а вказати інший рахунок (на приклад власний) і ремонтувати в іншому місці, чи забрати відшкодування готівкою????? ДУЖЕ буду вдячний за будь-яку ВАШУ допомогу і поради!!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум ***
Киев
С нами с 20.01.2008

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: losta]
      20 августа 2011 в 18:38 Гілками

В ответ на:

http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=5083121&an=0&page=1#Post5083121

Почитай.Я сейчас в похожей ситуации помогаю товарищу.Забили на ыкспердов страховой,заказали в КНИИСЭ.Пока вроде сумма больше 40000.На этой неделе забирать результат оценки.А потом будем в позу Лотоса страховую ставить.Мой совет-пошли подальше этих экспертов и закажи независимую экспертизу.Сумма будет больше 17000.Износ не имеют права считать.Развод это.

O.V.L.
Анонім

20 августа 2011 в 18:48 Гілками

В ответ на:

Друзі, допоможіть в такій ситауції:
ДТП, догнали взад, я не винен. Винна сторона признала вину, суд підтвердив вину. Винний застрахований в ОРАНТІ, виплата по його автоцивілці. Я поїхав в страхову на другий день, склали акт огляду, запропонували додатковий огляд в умовах СТО. Поїхали в комісаром на СТО ще раз оглянули авто, склали додатковий акт. СТО склала калькуляцію на маже 17000 грн. Для отримання страхового відшкодування все зробив по закону, зібрав усі документи, написав заяву про виплату відшкодування на реквізити СТО де хочу робитиремонт, де і робив калькуляцію ремонта.Через трошки дзвоню в страхову вияснити як мої справи, мені чемно відповідають все ОК по першому акту погоджена сума - 6330 грн., по другому акту ще на погодженні сума - 2900 грн. Я здивувався. Питаю чому так? Кажуть врахований знос складає 51% і т.п. Автомобілю на момент ДТП було рівно 3 роки, я перший і єдиний власник, накатав 69 тис., не вже зносилась на половину?? Тобто страхова хоче виплатити в двічі менше як вказанов калькуляції СТО. Тепер питання (на яке ДУЖЕ прошу ВАС! допоможіть знайти відповідь!!!): чи можу я тепер на законних підставах відмовитись від виплати грошей на СТО, а вказати інший рахунок (на приклад власний) і ремонтувати в іншому місці, чи забрати відшкодування готівкою????? ДУЖЕ буду вдячний за будь-яку ВАШУ допомогу і поради!!

Исчё в МТСБУ жалобу накатай. По правилам до 5 лет считают все без износа.

читатель
С нами с 20.08.2011

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: Spero meliora]
      20 августа 2011 в 18:53 Гілками

Дякую за пораду!! Лінк зараз почитаю! А в якому документі вказано, що знос не повинен враховуватись?
І ще, може підскажете де можна подивитись зразки скарг??

Змінено losta (18:55 20/08/2011)

O.V.L.
Анонім

20 августа 2011 в 18:58 Гілками

В ответ на:

Дякую за пораду!! Лінк зараз почитаю! А в якому документі вказано, що знос не повинен враховуватись?
І ще, може підскажете де можна подивитись зразки скарг??

Знакомый обращался в МТСБУ и там ему рассказали про 5 лет.(ремонтирует машину через МТСБУ у виновника не было ГО)

Супер писатель! ***
42 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 02.01.2006

20 августа 2011 в 19:57 Гілками

В ответ на:

А в якому документі вказано, що знос не повинен враховуватись?

там в линке и есть.

IesuiT ***
59 лет (30 лет за рулем), Кременчуг
С нами с 26.10.2001

20 августа 2011 в 20:15 Гілками

СТО склала калькуляцію на маже 17000 грн.
-- это никому неинтересно , действительна для споров со страховой только независимая экспертиза , причем по осаго - оценивается ущерб , соответственно никакого износа ...

да незабываем про НДС , если доки с СТо с ндс то будет с ндс
если без то Ндс вычтут из выплаты ...

200-й раз повторюсь - только независимая экспертиза ...
всегда при любом ДТП спасет ваши нервы и время ..

читатель
С нами с 20.08.2011

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: ]
      20 августа 2011 в 20:17 Гілками

Дякую за поради!! З Вашою допомогою вже знайшов де сказано про знос, ось витяг з методики товарознавчої експертизи: 7.37 та 7.38
Тільки от ми сконцентрувались на сумі виплати, а моє перше питання залишилось без уваги а саме - чи можу я, після того як попросив в заяві перерахувати суму відшкодування на СТО, на законних підставах передумати і вимагати виплати на мій рахунок або готівкою????? І якщо можу то яким чином це правильно зробити???

Буду вдячний за коментарі з цього приводу!!!

Змінено losta (20:19 20/08/2011)

подсевший на форум ***
Киев
С нами с 20.01.2008

20 августа 2011 в 20:35 Гілками

Можешь,если не перерахували.Сделай независимую экспертизу и напиши заявление,что просишь перевести деньги на карту.И всех делов.

Супер писатель! ***
С нами с 02.01.2006

20 августа 2011 в 20:55 Гілками

сможешь, но 30 дней пойдут по новой.
хотя в случае с экспертизой, это и так будет.

читатель
С нами с 20.08.2011

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: Spero meliora]
      22 августа 2011 в 12:03 Гілками

Гроші ще ніби не перерахували. От я і боюсь як би не встигли пеперахувати. Тому поясніть мені нетямущому яким правовим актом мені керуватись при написанні повторної заяви? Я ж вже ніби написав заяву, в якій просив перерахувати на СТО, а тепер не хочу на СТО а на мій. Боюсь що просто пошлють мене і все....

Змінено losta (12:04 22/08/2011)

старый писатель ***
42 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.11.2004

22 августа 2011 в 13:22 Гілками

Не пошлют. Если закажете независимую экспертизу, на любые вопросы можете просто ответить: "Если по счету СТО платите 100% - вопросов нет, перечисляйте на СТО. Если считаем по экспертизе - тогда платите туда, куда нужно мне."
Насчет износа не все так радужно. Есть исключения при которых износ все равно учитывается и многие страховщики этим пользуются.

читатель
С нами с 20.08.2011

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: Актер]
      22 августа 2011 в 13:35 Гілками

В ответ на:

Насчет износа не все так радужно. Есть исключения при которых износ все равно учитывается и многие страховщики этим пользуются.

Я це теж бачив, але тоді постає питання: ці виключення стосуються деталей, які були пошкоджені в ДТП, чи будь-яких частин кузова? У мене є деталі, які ремонтувались, але вони ніякого відношення до цієї справи не мають.

Супер писатель! ***
С нами с 02.01.2006

22 августа 2011 в 14:01 Гілками

любых деталей на авто.
т.е. след от каштана на крыше уже достаточный повод для расчета износа при ударе в крыло.

читатель
С нами с 20.08.2011

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: antip]
      22 августа 2011 в 16:07 Гілками

Блін, ну це не справедливо!!
А хто знає де чітко таке вказано? Тому що ніде чіткого формулювання які деталі враховуються а які ні не знайшо

Супер писатель! **
17 лет за рулем, Киев
С нами с 15.03.2008

22 августа 2011 в 16:17 Гілками

В ответ на:

Гроші ще ніби не перерахували. От я і боюсь як би не встигли пеперахувати. Тому поясніть мені нетямущому яким правовим актом мені керуватись при написанні повторної заяви? Я ж вже ніби написав заяву, в якій просив перерахувати на СТО, а тепер не хочу на СТО а на мій. Боюсь що просто пошлють мене і все....

Не бойся ..:) Ты еще попробуй выбить ту неполную сумму которую насчитали выбить с Оранты. В лучшем случае 3-4 месяца.

читатель
С нами с 20.08.2011

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: max_k]
      22 августа 2011 в 17:57 Гілками

В ответ на:

Не бойся ..:) Ты еще попробуй выбить ту неполную сумму которую насчитали выбить с Оранты. В лучшем случае 3-4 месяца.

Хм....я мав різні справи з страховими, але чомусь думав, що найважче це зійтись на сумі і отримати рішення про виплату. А сама виплата вже не буде проблемою.....

Супер писатель! **
17 лет за рулем, Киев
С нами с 15.03.2008

22 августа 2011 в 18:13 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Хм....я мав різні справи з страховими, але чомусь думав, що найважче це зійтись на сумі і отримати рішення про виплату. А сама виплата вже не буде проблемою.....

С момента принятия решения до выплаты в моем случае заняло около 3-х месяцев. Это если упустить первый этап где тоже нехило порезали сумму. Вот так.

Супер писатель! ***
С нами с 02.01.2006

22 августа 2011 в 20:58 Гілками

все в методике расписано.

V.I.P ***
25 лет за рулем, Киев-Ворохта
С нами с 03.11.2008

Re: Виплата по Автоцивілці не на СТО. Допоможіть! [Re: ]
      22 августа 2011 в 21:30 Гілками

В ответ на:

По правилам до 5 лет считают все без износа.

Люди какой [*****] износ?... судя по вашей логике за коцнутый бампер мерса 39 года пострадавший еще и должен останеться?

выплачивается не убыток как таковой, а страховое возмещение которое равно стоимости оценки ущерба. так что обязательно писать в страховую заказное письмо с требованием письменно аргументировать уменьшение выплаты чем по акту оценки...(там не дураки сидят, и приговор себе в виде письменного ответа они не напишут так как это НЕ ЗАКОННО) а в 30 дневный обязаны ответить ... и ответят - мол перечисляем всю сумму...

и еще: даже если на руки то без НДС тоже развод - через суд все выбивается. при выплате СТРАХОВОГО ВОЗМЕЩЕНИЯ никакое НДС не учитывается

Змінено VITASS (21:38 22/08/2011)

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 13 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6925

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія