-Ateist- 21.05.2023 23:34 пишет: Зараз читаю Карнегі, "Як перестати хвилюватися і почати жити". Спочатку ніби нічого, але після першої чверті стало нуднувато.
Здрасте нудновато. Он же там пишет: забей на все) это весело, реально помогает жить))
-Ateist- 21.05.2023 23:34 пишет: Можливо вже піднімали питання, цікавлять книги по саморозвитку. Зараз читаю Карнегі, "Як перестати хвилюватися і почати жити". Спочатку ніби нічого, але після першої чверті стало нуднувато. Також прочитав "Монах, який продав своє Феррарі". Написано трохи примітивно, але сенс зрозумілий, хоч і не зовсім налазить на теперішній світ. Чи є книги, які дійсно Вам допомогли змінитися? Цікавлять реальні історії
весьма позновательно на подумать подтолкнули в свое время книги Николая Козлова: Как относиться к себе и людям, или Практическая психология на каждый день и Философские сказки
Здрасте нудновато. Он же там пишет: забей на все) это весело, реально помогает жить))
може то якась інша книга? щось не попадалося такого, хіба далі буде, ще а процесі..
В ответ на: весьма позновательно на подумать подтолкнули в свое время книги Николая Козлова: Как относиться к себе и людям, или Практическая психология на каждый день и Философские сказки
-Ateist- 21.05.2023 23:34 пишет: Можливо вже піднімали питання, цікавлять книги по саморозвитку. Зараз читаю Карнегі, "Як перестати хвилюватися і почати жити". Спочатку ніби нічого, але після першої чверті стало нуднувато. Також прочитав "Монах, який продав своє Феррарі". Написано трохи примітивно, але сенс зрозумілий, хоч і не зовсім налазить на теперішній світ. Чи є книги, які дійсно Вам допомогли змінитися? Цікавлять реальні історії
Начебто і дорослий дядько, а досі віриш в діда Мороза, що книжка може змінити життя? Почитай біографію того ж Карнегі і співстав з тим, що він написав. Запевняю, на тебе чекають сюрпризи.
По темі: перечитую мемуари нашого земляка Петра Григоренка, шістдесятника, генерал-майора СССР. Книга "В подполье можно встретить только крыс…" Рекомендую.
-Ateist- 21.05.2023 23:34 пишет: Чи є книги, які дійсно Вам допомогли змінитися? Цікавлять реальні історії
мені здається кожна прочитана книжка змією нас. і я впевнений що якби не всі ті прочитані книги, то я був би геть іншим. із останніх: Азбука, Чеслав Мілош. цікаво. Залізний Щур. Гаррісон. перечитав бо ностальгія та несподівано згадав звідки у мене в голові з'явилися певні речі, які вплинули на мене. Кишеньковий атлас жінок. Сільвія Гутник. цікаво, але під настрій. настрою вистачило лише на першу частину. Клара та сонце. Ісігуро. гарна, але не найкраща у нього. Хазарський словник. Павич. не пішла зовсім. Морфій. Булгаков. цікаво. Розтин Стоуна. Вергезе. сильна та цікава книжка. Багато чого з творів Ганзелки та Зікмунда. цікаво та легко читати. Те саме можу сказати за Бакмана.
Б.Штерн "Ковчег 47 либра" мега-твёрдая сайнс-фикшин, на грани между литературой и научно-популярными брошюрками общества "Знание", если кто ещё помнит. Прекрасный глоток свежего воздуха в этом мире тупого потребления.
Чесно не знаю кому це може бути цікавим, але як переїхав в ЮК (вже 6 років як, задовго до війни), то почав мабуть більше читати ніж звичайно. Всі книжкі чітав англійскою, перерахую не все а тількі те що сподобалось і запамяталось. Мої улюблені жанри це шпіонськи детективи. Флемінга і всіх його послідовників я перечитав давно, тому у списку нижче не буде Джеймса Бонда.
John le Carre – мабуть головне моє відкриття. Антіпод книжок про Бонда – все сіре, сумне, складне, погані хлопці часто виграють, і взагалі не зрозуміло хто тут поганий хлопець. Прочитав мабуть книжок 10, мабуть самі відомі це: The Spy Who Came In from the Cold (George Smiley, #3) Tinker, Tailor, Soldier, Spy (George Smiley, #5; Karla Trilogy, #1) The Night Manager The Tailor of Panama
Eric Ambler – його часто називають першим хто винайшов взагалі написав «шпіонський детектив», доволі сподобались його дві найвідоміши книги: Epitaph for a Spy The Mask of Dimitrios
В цьому році ще відкрив для себе Len Deighton, почав з середини з книги London Match. Пише (досі живий!) трішкі схоже на John le Carre; але легше.
Якщо-б я обирав одну, кращу, книгу за останні роки, то це мабуть була б автобіографія Черчіля Winston Churchill - My Early Life, про його молодість, неймовірна книга. Звичайно читав біографію Черчіля від Бориса Джонсона, теж дуже і дуже не погано.
Краща (для мене) терапія від панічних атак і взагалі одна з найпозитивніших книг це Джером к.Джером - Three Men in a Boat by Jerome K. Jerome, перечитував і переслухав її (аудіоверсія є зі Стівеном Фраем) багато разів.
З «серьозних» книг сподобалися:
12 Rules of Life by Jordan Peterson – його орігінальна книга, більшість ідей мені добре заходить але далі він ІМХЛ зійшов з глузду
A short history of time by Steven Hawking – круто
Chaos Monkeys: Inside the Silicon Valley Money Machine – краща книга про стартапи і Сіліконову Доліну, для мене актуально, без прикрас
Every Parent Should Read This Book: Eleven lessons for raising a 21st-century teenager by Ben Brooks – в мене донькі буде 18, актуально, сумно, корисно.
ВСІМ кто переїджає в ЮК, ОБОВЯЗКОВО потрібно прочитати ось це: Watching the English by Kate Fox How to be a Brit by George Mikes
P.S. Забув додати. З легких детективів сподобалась серія Дж. Роулінг під псевдонимом Robert Galbraith, але я тут вже рекомендував і комусь не сподобалось. Мабуть проблема перевода або англійского контексту. Хоча ось остання книга вийщла на 1000 сторінок і мені ліньки ії читати. Ще з легкого то звичайно Джеремі Кларксон про ферму, але то більше для фанатів, його книгі то набір статей які і так можно в газеті прочитати.
За лето заставил сына прочитать Орвелла - Скотный двор (Animal Farm) и 1984, ну и сам прочитал. Очень мощные книги конечно, если кто пропусти (как я) - очень рекомендую.
З.Ы. Сыну 13 но он прочитал относительно легко и с интересом. З.Ы 2. Книги естественно на английском, Скотный двор покупал б-у и оказалось что это достаточно редкое "украинское издание" где Орвелл сделал отдельное предисловие для украинских фермеров.
Николай Метельский УНЕСЕННЫЙ ВЕТРОМ, из минусов -есть моменты победобесия , но фильтруя будет интересно тем кому нравится Япония и японская культура. Жанр - пишут попаданцы, но попаданец таки не из нашей реальноси в еще более не нашу. Бахир, камонтоку, ёкаи, кицуне, бакэнэко ...